- 17 Ağustos 2011
- 25.837
- 164.459
- 798
- Konu Sahibi sessizmanifesto
-
Size davrandığı gibi davranın. Kardeşte olsa farketmez benim için. Düğün de illa ki hediye vermeniz gerekir şuan masrafa girmenize gerek yok.İki hafta sonra kız kardeşimin nişanı var. Kız kardeşe bir şey takılır mı nişanda? Ne yapmam lazım acaba yoksa masraflara mı destek olsam? Pasta yaptıracak annemgil. Onu ben mı yaptırsam?
Bir de kardeşim ben evlenirken çok uyuz davranmıştı. Kuaföre bile çıkıp benimle gelmedi. Manevi destek olmadı, yani hani bunun için tutup da bir şey demedim ama şimdi düşününce içimden bir şey yapmak gelmiyor onun için. Kuaföre randevu almış, dedim çocuklar var ben gelemem. Gerçekten de nişan evde ve çocukları bırakacak kimsem yok yani anneme bırakamam.
Of vallahi gerildim ya ne yapayım bana akıl verin.
Bizim buraların adeti böyle. Kız tarafı beyaz eşyayı paylaşır. İşte atıyorum dayısı fırın alır, teyzesi buzdolabı vs vs. Biz almayacağız muhtemelen çünkü yurtdışına gidecek. Yerine bilezik yapacağız.iyi de siz anne babası değilsiniz ki beyaz eşya alsanız.
Ay hiç bu aklıma gelmediBen Nisanda yarım taktım düğünde pahalı olmayan ince bir bilezik.
Kendini zora sokmayacak bir şey tak bence, sakin pastaya falan ortak olma. Kimsenin gözü pastayı, annene yaptığın desteği görmez, 'bir şey yapmadin' olur. Lafını etsen 'bir pastanın lafını ediyor' derler
Ailenize destek olma konusunda vicdan azabı dıymuyor musunuz? Acaba ben mı abartıyorum bunu. Sanki yapmam gerekmiş gibi geliyor.Ben Nisanda yarım taktım düğünde pahalı olmayan ince bir bilezik.
Kendini zora sokmayacak bir şey tak bence, sakin pastaya falan ortak olma. Kimsenin gözü pastayı, annene yaptığın desteği görmez, 'bir şey yapmadin' olur. Lafını etsen 'bir pastanın lafını ediyor' derler
Başta öyle düşündüm de büyüğüm sonuçta diyorum, insanlıl bende kalsın.Size davrandığı gibi davranın. Kardeşte olsa farketmez benim için. Düğün de illa ki hediye vermeniz gerekir şuan masrafa girmenize gerek yok.
Benim kardeşimde benim nişan hazırlığımda gıcıklık yapmıştı ancak kız kardeş bunlar yapıyor arada:)) bizim nişanda anne baba hariç herkes genelde nakit takıyorİki hafta sonra kız kardeşimin nişanı var. Kız kardeşe bir şey takılır mı nişanda? Ne yapmam lazım acaba yoksa masraflara mı destek olsam? Pasta yaptıracak annemgil. Onu ben mı yaptırsam?
Bir de kardeşim ben evlenirken çok uyuz davranmıştı. Kuaföre bile çıkıp benimle gelmedi. Manevi destek olmadı, yani hani bunun için tutup da bir şey demedim ama şimdi düşününce içimden bir şey yapmak gelmiyor onun için. Kuaföre randevu almış, dedim çocuklar var ben gelemem. Gerçekten de nişan evde ve çocukları bırakacak kimsem yok yani anneme bırakamam.
NakitBenim kardeşimde benim nişan hazırlığımda gıcıklık yapmıştı ancak kız kardeş bunlar yapıyor arada:)) bizim nişanda anne baba hariç herkes genelde nakit takıyor
Bizde, kuzenler abla kardeş hepsi 200 takmıştı. Kına yada düğünde zaten altın takıldığı için 2.bir kez altın takmaya gerek yokNakitNakit ne kadar mesela?
Ben para takmıştım. Benim kız kardeşim de benim nişanımda kuaför saçını güzel yapamadı diye başladı ağlamaya. Kendi düğünün de de sen başka kuaföre git gelinin yanında gelince fazla para istiyorlar ben verecem parasını demişti. Ben parasında değilim dedim
Ay çok sorgulamış gibi olacağım ama kaç yıl önce 200? Az gibi geldi bana.Bizde, kuzenler abla kardeş hepsi 200 takmıştı. Kına yada düğünde zaten altın takıldığı için 2.bir kez altın takmaya gerek yok
Ablam bana yarım takmıştı ama o sizin maddi durumunuza bağlı çeyrekte az değil şuan baya pahalı zatenBen de çeyrek düşündüm az mk olur acaba?
Bu şekilde düşündükçe hep bizden gidiyor, siz içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın. 3 çocuğunuz varmış açıkçası kendinizi çok kasmayın derim.Başta öyle düşündüm de büyüğüm sonuçta diyorum, insanlıl bende kalsın.
Öyle oldu tek başına gitti kuaföre ben de onun hemen üstündeki kuaföre gittimyok artık
Kardeşimin nişanı evde olmuştu Nisan yüzüğü hariç herkes para taktı bende öyle...yakın zamanda dogum yapacak kardeşim..İki hafta sonra kız kardeşimin nişanı var. Kız kardeşe bir şey takılır mı nişanda? Ne yapmam lazım acaba yoksa masraflara mı destek olsam? Pasta yaptıracak annemgil. Onu ben mı yaptırsam?
2021 de. Şuan dolar Euro takmak için imkanlar yok. Ve açıkçası nişan gibi bir törende birden fazla nakit takmakta biraz şova kaçıyor. Çevrenizde birz soruşturun ne yapacaklar ne takacaklar diyeAy çok sorgulamış gibi olacağım ama kaç yıl önce 200? Az gibi geldi bana.
Neden vicdan azabı çekeyim ki?Ailenize destek olma konusunda vicdan azabı dıymuyor musunuz? Acaba ben mı abartıyorum bunu. Sanki yapmam gerekmiş gibi geliyor.
Çok doğru bir noktaya değindiniz aslında kardeşimle arama sınır koydum bazı olaylardan sonra. Bu aramız kötü demek değil ama sınırlarımız var.Bu şekilde düşündükçe hep bizden gidiyor, siz içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın. 3 çocuğunuz varmış açıkçası kendinizi çok kasmayın derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?