Kardeşe ne takılır?

2021 de. Şuan dolar Euro takmak için imkanlar yok. Ve açıkçası nişan gibi bir törende birden fazla nakit takmakta biraz şova kaçıyor. Çevrenizde birz soruşturun ne yapacaklar ne takacaklar diye
Evet ya öyle deste deste para takmak da tuhaf olur, annene sor demişler diğer arkadaşlar. Bi ağzını arayayım.

Türkiye'de böyle sizin dedğiniz gibi kendi masrafını yapıp evlenenler azınlık. Ailemin durumu müsait aslında ama ben göbeğimi kesemedim herhalde ki sorumlu hissediyorum. Ama yorumlarınızla kafam açılıyor

Kardeşe kin tutulmaz, ne takacağınızın önemi yok. Yanında olun yeter.
Kin tutmak demeyelim de ya gerçekten çok yıpratıyor bizi ruhen. Yani şöyle ki aslında yaptığın hiç bir iyilik ona yaramıyor.

bizde de var o beyaz eşya paylaşımı ama kız erkek fark etmeden. ayrıca anne baba yine takı takar çeyizden ayrı. siz düğünde bilezik takacaksanız almayın çeyrek. bakalım herkes takacak mı. bizde takılıyor ama arkadaşım evde nişan yaptı erkek tarafı bile doğru düzgün bir şey takmadı kebdi anne babası takmadı. o yüzden sorun annenize

Pasta olabilir. Ben nisan süsunu yaptırdım hediye olarak

Ben yapılan yorumları saçma buldum. Küçükmüş, aklına gelmemiştir vs mantıksız yani. Bu yorumları yapmam için kardeşinizin o zaman maksimum 15-16 yaşında ergenlikte bir çocuk olması. Öteki türlüsü size yapılmış bir haksızlık olur.
Ne takarsınız bilmiyorum ama alma-verme dengesini koruyun. Size yapılmayan fedakarlığı başkasına yapmayın. Yapacağınız her fedakarlıkta üç çocuğunuz hakkı var.

Boşver o zaman. Ailenin durumu müsaitmis, belli ki geleneksel insanlar. Öyleleri için bir çeşit gurur meselesidir çocuğunu güzelce evlendirmek, erkekse düğününü, kızsa ceyizini yapmak. Yıllar sonra bile bunla gururlanirlar.
O yüzden bırak ne yaparlarsa yapsınlar az, çok:)
Epi topu kaç çocukları var zaten.

Herkesin takacağını sanmıyorym ben ya. Anneme soracağım aynen haklısınız.

Ailenize destek olma konusunda vicdan azabı dıymuyor musunuz? Acaba ben mı abartıyorum bunu. Sanki yapmam gerekmiş gibi geliyor.
3 çocuk varsa öncelik onların valla. yurtdışına gelin gidiyo zaten. yeğenlerine bile hiçbir şey almamış.

Nisan da vizede de kardeşler takmaz düğünde kız kardesjme de erkek kardeşimin eşine de bilezik taktım.

Ayrıca o öyle yapmisti filan meseleleri kardeşler arasında olmaz bence ya. Kayınvalideniz filan bakabilirse yanında olun kardesinizin. Onemli anlar bunlar. O yanlış yapmış siz abla olarak yapmayın

Teşekkür ederim haklısınız, o zaman üniversite mezunuydu. Düğün sabahı kalktım tek başıma kuaföre gittim. O zaman fark etmedim düğün telaşından filan ama sonradan düşününce diyorum ki ne gariban kalmışım öyle kardeşim olduğu halde tek gitmişim. Sonradan iki kız arkadaşım kuaförün çıkışına yetiştiler

İki kardeşiz aynen, içimi rahatlattınız biraz ya teşekkür ederim.

Kayınvalidem yaşlı bakamıyor maalesef, eşim de şehir dışında. Başka da bırakacak kimsem yok zaten.

Büyük ablam masrafa ortak oldu . Para verdi belli bi miktarda .
Diğer ortancil ablam da mutfak takimi masa sandalye sehpa hediye etti.
Annem de uruplu altın bileklik yaptırdı bana.

Nişan süsü ayarlamışlar 1750 tl tutmuş. Peki bir şey taktınız mı ayrı olarak?
Nisan süsü 1200 lira tutmuştu. Onu ödedim. Bir de kız kardesim fotoğrafci istedi ama masraf çok oldugu için tutamamislar. 2000 liraya da fotoğrafçı tuttum. Nişanda bişey takmadım. Evlenirken de takı yapmayacağım. Beyaz eşya alacağım. Bız öyle yaparız. Diğer kızkardesim evlenirken de her birimiz bir eşya aldık. Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, ütü vs. Gücümüze göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…