- 7 Ağustos 2023
- 1.125
- 1.979
- 48
- 34
- Konu Sahibi sessizmanifesto
-
Üzülmediniz mi peki buna? İlişkiniz nasıl?Öyle oldu tek başına gitti kuaföre ben de onun hemen üstündeki kuaföre gittim
Evet ya öyle deste deste para takmak da tuhaf olur, annene sor demişler diğer arkadaşlar. Bi ağzını arayayım.2021 de. Şuan dolar Euro takmak için imkanlar yok. Ve açıkçası nişan gibi bir törende birden fazla nakit takmakta biraz şova kaçıyor. Çevrenizde birz soruşturun ne yapacaklar ne takacaklar diye
Üzüldüm unutmam yaptığını ama onun huyu o değişmezÜzülmediniz mi peki buna? İlişkiniz nasıl?
Türkiye'de böyle sizin dedğiniz gibi kendi masrafını yapıp evlenenler azınlık. Ailemin durumu müsait aslında ama ben göbeğimi kesemedim herhalde ki sorumlu hissediyorum. Ama yorumlarınızla kafam açılıyorNeden vicdan azabı çekeyim ki?
Türkiye'de çocuğu olan herkes bu çocuğun bir gün evleneceğini ve turkiyede evliliğin aileye de yük olacağını bilir. iki çocuğu olan beşikten itibaren yirmili yaşlarda düğün masrafı yapacağını bilir. Sanki kız dün doğmuş bugün evlenecekmis gibi hazırlıksız olmak bana saçma geliyor. Bu ailenin problemi.
Ben 32 yaşındayım, şükür birikimim vs var. Kendim evlenme zamanım gelince ailem gönlünden geçtiği kadar yardım etse yeter - ki isteseler yardım etmeseler de olur. Eger bir gün g.tüme güvenirsem evlenirim, canım kocamla kredi kartını fulleyip bir şekilde öderiz. Eğer evlenirken aileme masraf yaptırırsam , ödeyemeyecekleri borcun altına onları sokarsam o zaman vicdan azabı duyarım. Tutup da ablamın, kardeşimin düğünü ile ilgili niye vicdan azabı duyayım ki?
Bana ne yani :)
Her şeyi kafaya takarsan çabuk yaslanirsin. Kardeşin seninle kuaföre bile gelmemiş, sen en iyisini yapmaya çalışıyorsun
Kin tutmak demeyelim de ya gerçekten çok yıpratıyor bizi ruhen. Yani şöyle ki aslında yaptığın hiç bir iyilik ona yaramıyor.Kardeşe kin tutulmaz, ne takacağınızın önemi yok. Yanında olun yeter.
bizde de var o beyaz eşya paylaşımı ama kız erkek fark etmeden. ayrıca anne baba yine takı takar çeyizden ayrı. siz düğünde bilezik takacaksanız almayın çeyrek. bakalım herkes takacak mı. bizde takılıyor ama arkadaşım evde nişan yaptı erkek tarafı bile doğru düzgün bir şey takmadı kebdi anne babası takmadı. o yüzden sorun annenizeBizim buraların adeti böyle. Kız tarafı beyaz eşyayı paylaşır. İşte atıyorum dayısı fırın alır, teyzesi buzdolabı vs vs. Biz almayacağız muhtemelen çünkü yurtdışına gidecek. Yerine bilezik yapacağız.
Pasta olabilir. Ben nisan süsunu yaptırdım hediye olarakİki hafta sonra kız kardeşimin nişanı var. Kız kardeşe bir şey takılır mı nişanda? Ne yapmam lazım acaba yoksa masraflara mı destek olsam? Pasta yaptıracak annemgil. Onu ben mı yaptırsam?
Bir de kardeşim ben evlenirken çok uyuz davranmıştı. Kuaföre bile çıkıp benimle gelmedi. Manevi destek olmadı, yani hani bunun için tutup da bir şey demedim ama şimdi düşününce içimden bir şey yapmak gelmiyor onun için. Kuaföre randevu almış, dedim çocuklar var ben gelemem. Gerçekten de nişan evde ve çocukları bırakacak kimsem yok yani anneme bırakamam.
Of vallahi gerildim ya ne yapayım bana akıl verin.
Boşver o zaman. Ailenin durumu müsaitmis, belli ki geleneksel insanlar. Öyleleri için bir çeşit gurur meselesidir çocuğunu güzelce evlendirmek, erkekse düğününü, kızsa ceyizini yapmak. Yıllar sonra bile bunla gururlanirlar.Türkiye'de böyle sizin dedğiniz gibi kendi masrafını yapıp evlenenler azınlık. Ailemin durumu müsait aslında ama ben göbeğimi kesemedim herhalde ki sorumlu hissediyorum. Ama yorumlarınızla kafam açılıyor
Herkesin takacağını sanmıyorym ben ya. Anneme soracağım aynen haklısınız.bizde de var o beyaz eşya paylaşımı ama kız erkek fark etmeden. ayrıca anne baba yine takı takar çeyizden ayrı. siz düğünde bilezik takacaksanız almayın çeyrek. bakalım herkes takacak mı. bizde takılıyor ama arkadaşım evde nişan yaptı erkek tarafı bile doğru düzgün bir şey takmadı kebdi anne babası takmadı. o yüzden sorun annenize
3 çocuk varsa öncelik onların valla. yurtdışına gelin gidiyo zaten. yeğenlerine bile hiçbir şey almamış.Ailenize destek olma konusunda vicdan azabı dıymuyor musunuz? Acaba ben mı abartıyorum bunu. Sanki yapmam gerekmiş gibi geliyor.
Nişan süsü ayarlamışlar 1750 tl tutmuş. Peki bir şey taktınız mı ayrı olarak?Pasta olabilir. Ben nisan süsunu yaptırdım hediye olarak
Teşekkür ederim haklısınız, o zaman üniversite mezunuydu. Düğün sabahı kalktım tek başıma kuaföre gittim. O zaman fark etmedim düğün telaşından filan ama sonradan düşününce diyorum ki ne gariban kalmışım öyle kardeşim olduğu halde tek gitmişim. Sonradan iki kız arkadaşım kuaförün çıkışına yetiştilerBen yapılan yorumları saçma buldum. Küçükmüş, aklına gelmemiştir vs mantıksız yani. Bu yorumları yapmam için kardeşinizin o zaman maksimum 15-16 yaşında ergenlikte bir çocuk olması. Öteki türlüsü size yapılmış bir haksızlık olur.
Ne takarsınız bilmiyorum ama alma-verme dengesini koruyun. Size yapılmayan fedakarlığı başkasına yapmayın. Yapacağınız her fedakarlıkta üç çocuğunuz hakkı var.
İki kardeşiz aynen, içimi rahatlattınız biraz ya teşekkür ederim.Boşver o zaman. Ailenin durumu müsaitmis, belli ki geleneksel insanlar. Öyleleri için bir çeşit gurur meselesidir çocuğunu güzelce evlendirmek, erkekse düğününü, kızsa ceyizini yapmak. Yıllar sonra bile bunla gururlanirlar.
O yüzden bırak ne yaparlarsa yapsınlar az, çok:)
Epi topu kaç çocukları var zaten.
Kayınvalidem yaşlı bakamıyor maalesef, eşim de şehir dışında. Başka da bırakacak kimsem yok zaten.Nisan da vizede de kardeşler takmaz düğünde kız kardesjme de erkek kardeşimin eşine de bilezik taktım.
Ayrıca o öyle yapmisti filan meseleleri kardeşler arasında olmaz bence ya. Kayınvalideniz filan bakabilirse yanında olun kardesinizin. Onemli anlar bunlar. O yanlış yapmış siz abla olarak yapmayın
Nisan süsü 1200 lira tutmuştu. Onu ödedim. Bir de kız kardesim fotoğrafci istedi ama masraf çok oldugu için tutamamislar. 2000 liraya da fotoğrafçı tuttum. Nişanda bişey takmadım. Evlenirken de takı yapmayacağım. Beyaz eşya alacağım. Bız öyle yaparız. Diğer kızkardesim evlenirken de her birimiz bir eşya aldık. Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, ütü vs. Gücümüze göreNişan süsü ayarlamışlar 1750 tl tutmuş. Peki bir şey taktınız mı ayrı olarak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?