Sizin neler yaptiginizi bilemem ben ama sadece buradan gorebildigim burada tanimadiginiz kisilere bile ters ters cevaplar veriyorsunuz. Ne yapiyorsaniz da ilimli bir tavirla, dille yapmiyorsunuz gibi geldi bana. Neyse kardesinize sahip cikin.Kardesimle her gun konusmam, ona egitimin ne kadar onemli oldugunu anlatmaya calismam, terapi alsin yeter ki parasini ben oderim demem, hicbir seyini yargilamamam, disariya geldigimde kisitli vaktimde kahve icmeye cikarmam, sabahlari aktif olsun diye kosuya zorla uyandirmam, annemle her kavgasinda aralarini duzelticem diye kendimi kilometrelerce oteden yipratmam. Bunlar sizin ablalik taniminiza girmiyor herhalde.
Yurtdisina yanima gelmesini su an istemiyorum cunku tedavisi devam ediyor ve unstable bi cocuk. Ben ona yabanci ulkede sahip cikamam ailesi burda soz geciremiyorken.
Ve evet kiskaniyor kelimesini kullandim cunku kiskaniyor. Onunla degil de nisanlimla tatile cikmami “kiskaniyor”. Babamin yaninda babamin sorun cikarma ihtimalini bilmesine ragmen “bunlar balayina gidiyor o yuzden beni goturmek istemiyor” gibi uygunsuz bir cumle kuracak kadar.
Sizin neler yaptiginizi bilemem ben ama sadece buradan gorebildigim burada tanimadiginiz kisilere bile ters ters cevaplar veriyorsunuz. Ne yapiyorsaniz da ilimli bir tavirla, dille yapmiyorsunuz gibi geldi bana. Neyse kardesinize sahip cikin.
Bir gun korkar size haber verir, baska gun bakarsin sessiz sedasiz gitmis...
Bazıları hayata sadece diğer insanlara yük ve eziyet olmaya gelmiştir. Karşıda bu şımarıklığını çekecek kimse yoksa eşşek gibi adam oluyorlar. Keşke kardeşim zamanında bizi böyle perisan ettiğinde cok istiyorsan git öl deseydim. Şimdi hepimiz rahat etmiştik ama aklım başıma geç geldi. Şimdi de kendisi ölmez asla bela gibi kaldi.Gerçekten ne güzel söylemişsiniz. Zaten olay bütün sene yorulup eşek gibi çalışıp sonra o iki haftanın da sana tatil değil görev olması.
Ben de istiyorum ki kardeşim üniye gitsin, yaşıtlarıyla takılsın, süslenip dışarı çıksın. Ben maddi olarak bile sürekli destek çıkıyorum her para istediğinde yolluyorum git zaradan bir şey al dışarı çık iki parça yeni kıyafet al kafan dağılsın modun değişsin diye. Her türlü ilişkisini dinliyorum hiç yargılamıyorum sürekli akıl veriyorum. Daha önce doğdum ve daha sağlıklıyım diye o iki haftalık tatilimi de kardeşime adayacakmışım
Bu ailenizin yurtdışında size kitlemeye çalıştığı kardeş değil mi?
Hayatını mahvetmiş sıra sizde heralde.
Sana bela olur bence dikkat et bize vb konularda. Umarım yanına gelmez.
Yılda 2 haftaCevap yazan çoğu kişinin gerçekten ağır psikolojik sorunları olan birisine uzun süreli bakım verdiğini veya uzun süre ilgilenip vakit geçirdiğini düşünmüyorum. Ağır psikolojik sorunlar uyum ve işlevsellik bozar, doğaları gereği. Ve bu insanlarla ilgilenmek de yaşamak gayet zor ve yorucudur. Ne yapacağını nasıl yaklaşacağını kestiremez insan ki bu bile başlı başına bir challange. Konu sahibi kardeşimi istemiyorum sevmiyorum umrumda değil vs denemiş vakit geçirmiyorum geçirmicem de dememiş. Yorucu ve kendime ait alanım kalmıyor demiş. Zaten alana veya kendimize vakit ayırmaya ihtiyaç duymak sadece kendimiz için değildir, şarj olacağız ki ilgilendiğimiz kişiyle de en iyi şekilde ilgilenebilelim. Kız kardeşliğin nasıl bir şey olduğunu gayet iyi biliyorum, kardeşlerime anne babamdan daha düşkünüm, kızkardeşlerimle fiziksel olarak da yakın olabilmek için 10küsür yıl sonra şehir değiştirmiş birisiyim. Ama bahsettiğimiz/bahsettiğiniz kardeşler uyum ve davranış sorunları, alkol madde gibi tehlikeli dürtüsel davranışları, intihar eğilimleri, cinsel kimlik/yönelim sorunları vs olan kardeşler değil ki ??
Tatile çıkıcam zaten konu tatile çıkayım mı değil kardeşimi kırmadan nasıl sınır koyarımdı.
Senin bu konuyu bu kadar sahiplenmeni şimdi anladım kardeşlerine de üzüldüm. Mental olarak daha sağlıklı diye hiç kimse hayatını olmayana adamak zorunda değil.
Siz öyle yaşamadığınız seyler hakkında insanları vicdansız gibi suçlamayın bence. Gerçekten hiç ama hiç bilmediğiniz bir seyde cok yanlış şeyler söylüyorsunuz. Emin olun böyle kardeşi olanlar sizin düşündüğünüzün bin katını zaten yıllarca yapmış, bütün sinirleri yıpranmış, anne olmadan cocuk sorumluluğu almış, gecelerini uykusuz geçirmiş oluyor. Bütün sene yabancı bir yerde eşşek gibi çalışan insanların 2 hafta tatil ihtiyacı vardır ve verilen tüm emeğin çöpe gittiği biri için bu haktan vazgeçmeye gerek yoktur.
Yılda 2 hafta. Hergün değil. Geldiğinde ona da vakit ayarlayabilmeli.
Daha önceki yorumumda da yazmıştım, herşeyi söylemeyin. Neden nişanlınla gideceğin tatili biliyor?Yorumları okursanız söyledim 2 haftadır burdayım oran orantı yaparsanız;
Dün bütün gün onunlaydım başka bi şehre tura çıktık
Nişan sürecimdeki alışverişlerin çoğunda kız arkadaşlarımla birlikte o da geldi seçmeye yardım etti
Nişan sonrası yemeğe gittik tabii ki o da geldi
Bir gece abla içip kafa dağıtmak istiyorum dedi bi puba götürdüm
Sabahları koşuya çıkardım koşu bitişince kahve alıp oturduk
Sizce vakit ve nakit ayırmıyor muyum?
bakış açınızı anladım ancak diğer yorumlarda uzaktayken de sürekli iletişim halinde olduklarını ve annesinin kardeşiyle ilgili en ufak bir durumda hemen kendisine ulaştığını vs belirtmiş. Bu muazzam bir yük ve kişiye dayatılan bir sorumluluk. Yoksa olayın 2 hafta fiziksel olarak vakit geçirmek olduğunu düşünmüyorum:)Zaten uzun süreli değil iki hafta. Birlikte vakit geçirecekler. Ama ablası başka planlarım var arkadaşlarımla gezemiyorum diyor.
Daha önceki yorumumda da yazmıştım, herşeyi söylemeyin. Neden nişanlınla gideceğin tatili biliyor?
Bir başka üye de benzer bir yorumda bulunmuş o nedenle size de aynı cevabı kopyalıyorum izninizle:)Yılda 2 hafta. Hergün değil. Geldiğinde ona da vakit ayarlayabilmeli.
Aileye söylerim, kardeşime değil, eğer kardeşime söylerlerse tatil bitti dönüypruö olur. Kız etkileniyor. Yoksa gizlemem. Kvalideminde psikolojik sorunları var. Bazı şeyleri gizliyoruz. Zorunda kalıyoruz çünkü anlamıyor.Aile evindesiniz ve yarın uçağınız var. Kapıyı çekip çıkar mısınız? Yoksa yarın nereye gideceğinizi söyler misiniz?
Bu kızın suçu değil aslında, annesi ile sınır koyması lazım, konu sahibi çöp kutusu değil. Ki bir yorumda kendisi de bahsetmiş. Uzaktan bazı şeyleri çözemez.Bir başka üye de benzer bir yorumda bulunmuş o nedenle size de aynı cevabı kopyalıyorum izninizle:)
"bakış açınızı anladım ancak diğer yorumlarda uzaktayken de sürekli iletişim halinde olduklarını ve annesinin kardeşiyle ilgili en ufak bir durumda hemen kendisine ulaştığını vs belirtmiş. Bu muazzam bir yük ve kişiye dayatılan bir sorumluluk. Yoksa olayın 2 hafta fiziksel olarak vakit geçirmek olduğunu düşünmüyorum:)"
Aileniz bu kardeşiniz için ne yapıyor yok gibiler
Aileye söylerim, kardeşime değil, eğer kardeşime söylerlerse tatil bitti dönüypruö olur. Kız etkileniyor. Yoksa gizlemem. Kvalideminde psikolojik sorunları var. Bazı şeyleri gizliyoruz. Zorunda kalıyoruz çünkü anlamıyor.
Bu kızın suçu değil aslında, annesi ile sınır koyması lazım, konu sahibi çöp kutusu değil. Ki bir yorumda kendisi de bahsetmiş. Uzaktan bazı şeyleri çözemez.
Sağlıklı bir beyni olsa anlaması lazım haklısın, ama sağlıklı değil anlamıyor. Saklamayı yalan olarak görmüyorum. Hiçbir zaman normal insan gibi düşünemiyorlar. Mecbur kalıyorsunuz bir bakıma…Bavulumu hazırlarken koyduğum bikiniden bile anlar ki. Ayrıca nereye gidiyorsun diye elli kere sorar. Öğrenmemesi mümkün değil.
Bir de ona söylemeyerek ya da yalan söyleyerek onun bu davranışı beslemiş olmaz mıyım? Sonuçta nişanlımla kendi parasını ödediğim tatile çıkmak hakkım ve bunu kabullenmesi gerekmiyor mu?
Yalan söylemeyi de düşündüğüm çok oldu ama onun gitmek istemeyip benim valizle gittiğim bir yer bulabilmek çok zorSağlıklı bir beyni olsa anlaması lazım haklısın, ama sağlıklı değil anlamıyor. Saklamayı yalan olarak görmüyorum. Hiçbir zaman normal insan gibi düşünemiyorlar. Mecbur kalıyorsunuz bir bakıma…
Butun sene essek gibi calisip ulkeme geldigimde rahatca gezip tozmak ve desarj olmak icin geliyorum ebeveynlik yapmak icin ve her gittigim yere kardesimi suruklemek icin degil?
Arkadas pesinde kosmak dediginiz sey sosyallesmek insani bir ihtiyac yani.
Kız kardeşin kimseyle yakınlık kuramaması bu üyenin problemi degil. Bütün sene çalışan insanların 2 hafta tatil yapma hakları vardır ve bunu istiyor diye demediğiniz kalmadı. Eski konularini da bildigim için sorunlu, alkolik, madde kullanan, sürekli intihar tehditi yapan bu kardeşin tüm psikolojik yükünün üyenin üstüne atılmak istendiğini söyleyebilirim. Sizin böyle bir kardeşiniz olmadığı için anlamıyorsunuz. Bense tam olarak böyle bir kardesim oldugu icin cok iyi anlıyorum.
Insanlar 20 sene yaşadığı yerdeki arkadaşlarını görmek için kendi evine giderken izin mi alsınlar Cirilla? Hayatında asla yaşamadığın bir aile problemi üstüne amma dalga geçtin yahu. Senede 1 kere aile evine uğramasın mi hiç bu kız? Gitmeyince vicdanen rahatsız oluyor ama maksat gidip aile saadeti yaşamak degil. 2 haftanın tamamını ailesiyle birebir geciremeyecegi bir aile dinamiği var diye Senede 2 hafta da mi ailesini görmesin? Akıl sağlığı yerinde aile bireylerin var diye, aranızda sevgi bağı oluşmuş diye şanslısın ama baska türlü aile iletisimleri de var maalesef. Öyle diye de komple silip çöpe atamıyor insanlar ailelerini. Bir sekilde tahammül edilecek şekilde ilişkiyi sürdürmeye çalışıyoruz.Tatil anlayisi da bi garip tatil yapmak icin anne baba evine gitmem ben mesela once tatilimi yaparim sonra aile evine de ugrarim.
Annemin evini otel niyetine kullanip arkadas arkadas dolanmam koca 2 hafta. Aile evine gekiyosam ailemi gormeye gelirim. Tatile gitse kimse niye evine gitmedin demezdi bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?