Kardeşim Derece Yaptı Tıp Yazmıyor

3k çok güzel bir sıralama hele ki sayısal için. Klasik çoğu aile gibi "çocuğumuz doktor olsun, ataması garanti, prestiji var" diye düşünüyorsunuz ama bu çocuğun bu sıralamayla girebileceği üniversite ve başka bölümlerde de önü zaten çok açık olacak. Olaya para okarak bakıyorsanız doktordan zengin bir mühendis de olur bu çocuk onu demeye çalışıyorum. Baskı yapmayın, 3.sınıf tıp öğrencisi kuzenim bu yıl mühendisliğe geçti çünkü aile baskısıyla hiç sevmediği bir bölümde devam etmek onu psikolojik olarak çok yıprattı.

Öne çekebilir ya da geriye düşebilir tekrar hazırlanma kararı buradan bizim ya da sizin verebileceğiniz bir karar değil. Çocuk hangi üniversite ve bölümü istiyor, buna alternatif bir üniversiteye de gitse mutlu olur mu bunları araştırmak lazım. Bazı insanlar bölüm odaklıdır bazıları üniversite. Mesela Boğaziçi mühendislik istiyordur İTÜ gelmiştir, ikisi de çok iyi okullar. İkisinde de yolunu bulur ama itü'de mutlu olur muyum sorusunu sorması lazım bu noktada da. Kendine güveni varsa, yaparım diyorsa tekrar hazırlanabilir bence.

Psikolojisi de önemli ama. Bu çocuk derece yaptığına göre çevresinde de çalışkan arkadaş grubu vardır diye düşünüyorum. Onlardan üniversiteye gidenler olacak, sosyalleşecekler orada burada paylaşacaklar kendisi tekrar yks'ye hazırlanma sürecini kaldırabilir mi? Bu bence en önemli soru. Mezunluk için de tercih için de acele karar vermesin, biraz düşünsün güvendiği, sevdiği gerçekten tercihten anlayan hocalarıyla bir görüşsün nereler geliyor, okulun imkanları akademik kadrosu, mezunlarının durumu ne bir bakıp öyle karar versin. Sıralamasına tutan üniversite ve bölümlerin tanıtım günleri olur, onlara bir gitsin okulları yakından görsün. Üzerinde ciddi düşünülüp karar verilmesi gereken bir sıralama çünkü.

Bir de bazılarının hayali, bir başkasının gerçeği hatta çok da önemsemediği bir gerçeği olabiliyor. Hayat bu. Doktorluk birinin idealidir, hayallerini süslüyordur yıllarca uğraşır kazanamaz, bir başkası da ilk girişte kazanır öteki bölümü yarıda bırakır. Kendi potansiyeliniz ya da hayalleriniz üzerinden değerlendirmeyin kardeşinizi. Sıralama onun, karar da onun. Çevresindekiler - gerçekten biliyorlarsa- yönlendirebilir ve nerelerin tuttuğunu şartları vs anlatabilir sadece.

Sayısalda 3k yapmış inatla endüstri falan yazıcam diyor ilk 1000 bekliyordu
Ben diyorum ailemiz fakir iş garantisi olan tıp var tek o yüzden yazsın istiyorum
Vanessa vaannnessa
Şu tıp neden senin için büyük travma sanırımm bir doktorlara aşık oluyorsun bir kardeşinin tıp okumasını istiyorsun oku canım sen kazan tıp bütün doktorları kendine aşık edersin hemm yakışıklı okuyorlar tıpcilar

Ben diyorum ailemiz fakir iş garantisi olan tıp var tek o yüzden yazsın istiyorum
Atma Vanessa. Hepimiz din kardeşiyiz şurada🙈Kardeşinin derece yaptığına kimse inanmaz burada.

Evet doktor koca gibisi yok Cidden bulmak lazım hem saygın hem maddiyatı yerinde
Doktorun oğlu vardı senin. Hatta annesine oğlundan hamileyim demeyi bile düşünmüştün. Kaç yıl geçti . Aklını başına al artık okulunu bitir, düzgün bir de iş bul.

Ahh keşke vanessa ahhh bulamadık bi cerrrraaaaahhh
images - 2025-07-19T125052.003.webp

Yahu size ne? Siz mi okuyacaksiniz, siz mi calisacaksiniz? Tıp okumak, mecburi hizmete gitmek, sonrasinda senelerce hekimlik yapmak cok kolay sanki. Istemeyen insan asla yapamaz.

Arti artik doktorlarin yasam ve calisma sartlari da oyle iyi degil, bircok sacmalikla ugrasiyorlar.

Cok biliyorsaniz siz calisip kazansaydiniz da siz tıp okusaydiniz.

Sen çalışıp yazaydın o kadar aileni düşünüyosan ellemeyin kızı istediğini okusun sanki dr olunca maaşı bölüşceksiniz size ne

Muhendislee yurtdisinda daha rahat is buluyor, denklikleribde cok daha kolay. Akli varsa muhendislik yazar, neden tip okuyup cile ceksin, bir de hastalardan dayak yesin

Back
X