kardesim evlendi kiskanmiyorum ama korkuyorum:(

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
4.895
4.441
Merhaba herkese,
Cok ilginc bi konu gelebilir hatta kizanlar olabilir ama inanin bu psikoloji cok kotu,cok tuhaf duygular icindeyim.
Dun bnden 6 yas kucuk kiz kardesim evlendi,19 yasindaydi.Aramizda iki kiz kardesim daha var onlarda evli,bnde evliyim.Sorunum su,8 yil oldu evleneli ve hala cocugum olmadi :KK43: bnden sonra evlenen iki kiz kardesimin oldu,hemde hemen.Bi sorunumuz yok,soranlariniz olacaktir,sebepsiz infertil gurubundayiz,yani sorun olmadigi halde cocuk sahibi olamiyoruz,1 tup 1 asilama deneyimimiz oldu,cok yiprandim,biraz ara verdim bidaha yazin tup bebek dusunuyoruz..
Neyse slklntlm su,kiskanmiyorum asla,aksine kardeslerimde dahil tum evlenenlerin cok mutlu olmalarini saglikli bebekler dogurmalarini isterim ama kendim icin uzuluyorum,bnden sonraki 3.kardesim ve biliyorum oda hemencecik hamile kalacak ve annem onun bebek ceyizini hazirlayacak :KK43: cok hayaller kurdum,her yeni yilda bu yil olacak ve annem bnm bebegim icin hazirliklar yapacak diyorum,umitliyim ama olmuyor,hep baskalarininkini duymakla yetiniyoruz :KK43: cok yoruldum...
Sunuda soyliyeyim belki de ondan doldum,kardesimin kinasinda uzaktan bi akraba canimi cok slktl,"aaa sn niye boyle hala bekar gibisin,ne kilo almissin ne yuzun rengin acilmis,eski x sin,yoksa cocugun mu yok,belli cnm senin cocugun olsa guzellesir,rengin acilir,kilo alirdin" dedi.:KK43:
Cok cirkin hissediyorum iki gundur..
Ve caresiiz.:KK43:

Çok uzuldum canm. Seni çok ii anlıyorum. Bu kesinlikle kıskançlık değil. Ama insan kendinden sonra evlenenlerin çocuk haberini alımca kendinde bi eksiklik olduğunu daha iyi anlıyo. Helede şu dili kopasıcalar ibsanı mahfedio. Bu derdi çekmeyenler anlayamaz...

Patavatsız insanların sözlerini ciddiye almayın lütfen.
Çocuğu olan olmayan binlerce insan var her cahil insana cevap vermek elbette zor ama bişeyi merak ettim.
aileniz bebek mevzusunda sizin durumunuzu bilip konuşurken yada hazırlıklar yaparken dikkatli davranıyorlarmı..?
Buda önemli.

Çocuğunuzun olmamasi bir eksiklik değil ki. Allah henüz bir bebek kismet etmemiş sadece, size bağlı bir şey değil. Şükürünüzu edin bol bol dua edin sağlıklı bir bebek isteyin ve bekleyin.. ha bekleyin derken oyle beklemeyin tabi bir cok doktora görünün bazen birinin görmedigini baskasi gorebiliyor.

Çok uzuldum canm. Seni çok ii anlıyorum. Bu kesinlikle kıskançlık değil. Ama insan kendinden sonra evlenenlerin çocuk haberini alımca kendinde bi eksiklik olduğunu daha iyi anlıyo. Helede şu dili kopasıcalar ibsanı mahfedio. Bu derdi çekmeyenler anlayamaz...
Onlara dert anlatmak zorunlulugum yok ama insan takiliyor ister istemez,hatta o gece aynanin karsisina gecip kendimi inceledim ve saatlerce agladim,dilegim o ki "kinadigini yasamadan olmezsin" lafi onlar icin gerceklesir.

Onlara dert anlatmak zorunlulugum yok ama insan takiliyor ister istemez,hatta o gece aynanin karsisina gecip kendimi inceledim ve saatlerce agladim,dilegim o ki "kinadigini yasamadan olmezsin" lafi onlar icin gerceklesir.
canm bana da oyle laflar soyleniyoki yemin ederim toplumlara girmek istemiyorum artık. Bende senin soylediğini soyluyorum.verende alanda rabbim. . Duanı eksik etme

Çocuğunuzun olmamasi bir eksiklik değil ki. Allah henüz bir bebek kismet etmemiş sadece, size bağlı bir şey değil. Şükürünüzu edin bol bol dua edin sağlıklı bir bebek isteyin ve bekleyin.. ha bekleyin derken oyle beklemeyin tabi bir cok doktora görünün bazen birinin görmedigini baskasi gorebiliyor.
Cok gittim,belki saysam 50 dr a gitmisimdir..
Hep ayni sey denildi,SEBEPSIZ INFERTIL...

Ah canim seninle ayni durumdayim, benden sonrakiler evlendikten sonra hemen bebek sahibi oldular bende hala tik yok 3 aydir olmuyor.. Hele gecenlerde bir arkadas kalabalik ortamda hamile oldugunu soyledi. Daha sonra herkes benim yanima geldi sende varmi diye. Abartmiyorum en az 20 kisi sormustur banada.. 3 ay henuz kisa bir surec ama icimden uzuuuun bir muddet olmayacakmis gibi geciyor :KK43:

Yakın çevremde 2 örnek vereceğim, 1- yurtdışında çalışan 2 tanıdığım başta zaman var diye cocuk istemediler sonra istediler ama olmadı,karar verdikten 4 sene sonra cocukları oldu. Hatta gebelik başlangıçı onlar için bile süpriz oldu, 2 haftalık bi gezimizde hamile kaldı. 2- karı-koca öğretmen bi arkadaşım cocuk çok isteler, doktor, tüp, aşılama adını senkoy ne varsa denediler. bi türlü olmadı. Hatta vazgeçtiler. 6 ay sonra hamile kaldı eşi. her 2 sininde dünya tatlısı oğlu oldu. Bir mani olmadan döllenme olmuyorsa, akışına bırakmak çok güzel sonuçlar verebiliyor. (2- olayda bayan 4. ayda farketti hamile olduğunu, geçikme bulantı gibi şikayetleri olmuş ama herşeyi denedik olmayacak düşüncesiyle onlarada süpriz oldu)

Allah evlat sevgisini size de yaşatsın.

Hiç canını sıkma Allah büyük.. Kıskançlık değil bu, malesef çevredeki şu boş konuşan yaratıklar durumu buraya getiriyor. Rabbim sana da isteyen herkese de en yakın zamanda evlat sahibi olmayı nasip etsin, inan çok içten ediyorum bu duayı Allahım kabul etsin inşallah.. Stres yapma çünkü biliyorsun stres de etkiler tedavi sürecini...

O an dilim tutuldu resmen,kardesime anlattim sonra, oda bana "sen dogurdun da cok mu guzelsin sence" deseydin,dedi.O an o kadar uzuluyorum ki susup bakiyorum oylece..
bn normalde oylee hazr cevabımdr ki. Bu konuda biri laf çakınca nutkum tutuluyo resmn. Demkki içim çok acıdığı için bişy soyleyemiomuşum

Merhaba herkese,
Cok ilginc bi konu gelebilir hatta kizanlar olabilir ama inanin bu psikoloji cok kotu,cok tuhaf duygular icindeyim.
Dun bnden 6 yas kucuk kiz kardesim evlendi,19 yasindaydi.Aramizda iki kiz kardesim daha var onlarda evli,bnde evliyim.Sorunum su,8 yil oldu evleneli ve hala cocugum olmadi :KK43: bnden sonra evlenen iki kiz kardesimin oldu,hemde hemen.Bi sorunumuz yok,soranlariniz olacaktir,sebepsiz infertil gurubundayiz,yani sorun olmadigi halde cocuk sahibi olamiyoruz,1 tup 1 asilama deneyimimiz oldu,cok yiprandim,biraz ara verdim bidaha yazin tup bebek dusunuyoruz..
Neyse slklntlm su,kiskanmiyorum asla,aksine kardeslerimde dahil tum evlenenlerin cok mutlu olmalarini saglikli bebekler dogurmalarini isterim ama kendim icin uzuluyorum,bnden sonraki 3.kardesim ve biliyorum oda hemencecik hamile kalacak ve annem onun bebek ceyizini hazirlayacak :KK43: cok hayaller kurdum,her yeni yilda bu yil olacak ve annem bnm bebegim icin hazirliklar yapacak diyorum,umitliyim ama olmuyor,hep baskalarininkini duymakla yetiniyoruz :KK43: cok yoruldum...
Sunuda soyliyeyim belki de ondan doldum,kardesimin kinasinda uzaktan bi akraba canimi cok slktl,"aaa sn niye boyle hala bekar gibisin,ne kilo almissin ne yuzun rengin acilmis,eski x sin,yoksa cocugun mu yok,belli cnm senin cocugun olsa guzellesir,rengin acilir,kilo alirdin" dedi.:KK43:
Sürekli bu konuyu stres haline getirirsen çocuk olmayabiliyor. Olsa da olur, olmazsa da evlat edinirim diye düşün. Her anneye lazım diye ince, kırmızı bir kitap var. Onu al. Orada yazanları uygulayarak dene. İlla olacak ya da olsun diye kendini şartlandırma. Çünkü acaba olacak mı diye endişelenince de olmuyor. Daha bugün konuştum annemle, arkadaşı iki yumurtalığını aldırdığı halde seneler sonra hamile kalmış. Böyle bir şey fiziksel anlamda mümkün mü? Değil. Ama olmuş. Anneme de asla çocuğun olmaz diyorlarmış. 4 sene tedavi görmüş, Olmaz demişler. Herkes kısır gelin, hapları yutuyor yutuyor hamile kalamıyor diye dalga geçip eziyormuş annemi. Mucize şekilde hamile kalmış. Doktor bile inanamamış, nasıl olur diye. Şimdi 4 çocuğu var :) Allah sana da nasip eder inşallah. Söylediğim kitabın faydasını görürsün umarım. Harika dualar var içinde. Peygamber efendimizin çocuğu olmayanlar için ettiği dualar falan. Ne ararsan var. Bir oku bence.

Hayatta kız kardeşimi en çok yeğenimi kucağına aldığı gün kıskanmıştım...kıskançlık ta değilde sanki imrenmek gibi bişey yani kötü bir his değil...yeğenimin doğduğu gün aşılamamın negatif olduğunu öğrenmiştim.2. Tüp bebek denememde anne oldum....şimdi sayı arttı bütün kardeşlerin çocuğu oldu büyüdüler...bir araya gelince çete gibi oluyorlar...yaşın çok genç senin yaşında birçok kişi bekar...rabbine sığın o ol derse olur..

Yakın çevremde 2 örnek vereceğim, 1- yurtdışında çalışan 2 tanıdığım başta zaman var diye cocuk istemediler sonra istediler ama olmadı,karar verdikten 4 sene sonra cocukları oldu. Hatta gebelik başlangıçı onlar için bile süpriz oldu, 2 haftalık bi gezimizde hamile kaldı. 2- karı-koca öğretmen bi arkadaşım cocuk çok isteler, doktor, tüp, aşılama adını senkoy ne varsa denediler. bi türlü olmadı. Hatta vazgeçtiler. 6 ay sonra hamile kaldı eşi. her 2 sininde dünya tatlısı oğlu oldu. Bir mani olmadan döllenme olmuyorsa, akışına bırakmak çok güzel sonuçlar verebiliyor. (2- olayda bayan 4. ayda farketti hamile olduğunu, geçikme bulantı gibi şikayetleri olmuş ama herşeyi denedik olmayacak düşüncesiyle onlarada süpriz oldu)

Allah evlat sevgisini size de yaşatsın.
Amiiin :)

Merhaba herkese,

Konunuzla alakasız gelebilir ama aslında değil.

Çocuk doğurduktan sonra güzelleşen kadın ülkemizde en fazla yüzde 1dir. Geri kalan için ise tam tersi geçerli.

Bu kısma gerçekten takıldıysanız lütfen etrafınıza bakın. Çocuklu kadınlar mı daha bakımlı/ güzel, çocuksuz kadınlar mı?

Şimdi buradan annelik kutsaldır nutku dinlemeye açığım ama tavsiye etmiyorum. Çünkü konuyla alakası yok.

Hayatta kız kardeşimi en çok yeğenimi kucağına aldığı gün kıskanmıştım...kıskançlık ta değilde sanki imrenmek gibi bişey yani kötü bir his değil...yeğenimin doğduğu gün aşılamamın negatif olduğunu öğrenmiştim.2. Tüp bebek denememde anne oldum....şimdi sayı arttı bütün kardeşlerin çocuğu oldu büyüdüler...bir araya gelince çete gibi oluyorlar...yaşın çok genç senin yaşında birçok kişi bekar...rabbine sığın o ol derse olur..
Bnde gecen ay tup bebek yapip negatif sonuc almistim,ayni ayda ablam "istenmeyen bebek" dedigi yegenimi dunyaya getirdi,kazara oldu derler ya ondan iste :KK43:
Biz bile isteye 8 yildir yapiyoruz olmuyor,anlamadim,keramet neyde o_Oo_O

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah hayırlısıyla ve diğer tüm isteyenlere evlat nasip etsin fakat umutsuz olmayın ben çevremde tam umudunu yitirmişken evlat sahibi olanları çok çift var başkalarının ne dediğini umursamayın ne yazıkki insanimiz bu konuda çok patavatsız davranır sizde bozmayın moralinizi bu zamanlarda moral en gerekli şey :)

X