- 23 Ekim 2014
- 9.338
- 15.667
- 248
Bosssverrr onlarda kendi akillarinca oraya buraya salca olmakla ego tatmin ediyorlar.Cahillikten baska birsey degil.O an dilim tutuldu resmen,kardesime anlattim sonra, oda bana "sen dogurdun da cok mu guzelsin sence" deseydin,dedi.O an o kadar uzuluyorum ki susup bakiyorum oylece..
Ya aslinda icerik cok onemli olmuyor o anda,bnm icin mesele cocugumun olmayisini yuzume vurmalari..Konunuzla alakasız gelebilir ama aslında değil.
Çocuk doğurduktan sonra güzelleşen kadın ülkemizde en fazla yüzde 1dir. Geri kalan için ise tam tersi geçerli.
Bu kısma gerçekten takıldıysanız lütfen etrafınıza bakın. Çocuklu kadınlar mı daha bakımlı/ güzel, çocuksuz kadınlar mı?
Şimdi buradan annelik kutsaldır nutku dinlemeye açığım ama tavsiye etmiyorum. Çünkü konuyla alakası yok.
Inanin artik olmek istiyorum,esime uzulmesem oturup olmek icin dua edicem..o uzak akrabayı böyle cımbızla hücrelerine ayrılana kadar parça pinçik edesim geldi.. ne gereksiz ne saçma ne kıskanç ne şuursuz bir yorum. böylesine cahil şuursuz bir insanın lafına nolur üzülmeyin. değer vermediğiniz insanın yorumunada değer vermeyin. elbet sizinde bebeğiniz olacaktır. belki koruyucu aileliği düşünürsünüz bu arada. sonra sizinde bebeğiniz olunca kardeş kardeş büyürler.. hem bir masumun hayatını kurtarırsınız hemde yaşadığınız stresten kurtulursunuz.kulaklarınızı tıkayın çevrenize. hayatımızda ters giden her sağlık sıkıntısının baş sebebi stres. sizin stressiz mutlu böyle bol oksijenli çiçekli böcekli yerlerde yaşamanız mutlu olmanız lazım. pozitif olun pozitif şeyleri çağırın..
Ya aslinda icerik cok onemli olmuyor o anda,bnm icin mesele cocugumun olmayisini yuzume vurmalari..
Esim dunyalar iyisi,sen bebegimsinne yapicam bebegi der,teselli eder,sarilir aglar benimle vs ama ona da uzuluyorum yasitlari 2 3 cocuk babasi
oyle deme tatlım. Umidini kesme. Bak sende bi sebepte yokmuş. İnşllh sende anne olacaksın. Buda bizim imtihanımız değil mi. Allh bi yerden alıp başka bi yerden verio şupesizInanin artik olmek istiyorum,esime uzulmesem oturup olmek icin dua edicem..
Cok yiprandim,yasitlarim bekar gezip dolasiyor ama sonucta bn evliyim ve 8 yil bitecek,temmuzda.
Icimde ki ofkeyi cok iyi ifade etmissin vallahio uzak akrabayı böyle cımbızla hücrelerine ayrılana kadar parça pinçik edesim geldi.. ne gereksiz ne saçma ne kıskanç ne şuursuz bir yorum. böylesine cahil şuursuz bir insanın lafına nolur üzülmeyin. değer vermediğiniz insanın yorumunada değer vermeyin. elbet sizinde bebeğiniz olacaktır. belki koruyucu aileliği düşünürsünüz bu arada. sonra sizinde bebeğiniz olunca kardeş kardeş büyürler.. hem bir masumun hayatını kurtarırsınız hemde yaşadığınız stresten kurtulursunuz.kulaklarınızı tıkayın çevrenize. hayatımızda ters giden her sağlık sıkıntısının baş sebebi stres. sizin stressiz mutlu böyle bol oksijenli çiçekli böcekli yerlerde yaşamanız mutlu olmanız lazım. pozitif olun pozitif şeyleri çağırın..
Boşboğaz diyesim geldi. Böyle insanlar yüzünden kendinizi kötü hissetmemelisiniz.Merhaba herkese,
Cok ilginc bi konu gelebilir hatta kizanlar olabilir ama inanin bu psikoloji cok kotu,cok tuhaf duygular icindeyim.
Dun bnden 6 yas kucuk kiz kardesim evlendi,19 yasindaydi.Aramizda iki kiz kardesim daha var onlarda evli,bnde evliyim.Sorunum su,8 yil oldu evleneli ve hala cocugum olmadibnden sonra evlenen iki kiz kardesimin oldu,hemde hemen.Bi sorunumuz yok,soranlariniz olacaktir,sebepsiz infertil gurubundayiz,yani sorun olmadigi halde cocuk sahibi olamiyoruz,1 tup 1 asilama deneyimimiz oldu,cok yiprandim,biraz ara verdim bidaha yazin tup bebek dusunuyoruz..
Neyse slklntlm su,kiskanmiyorum asla,aksine kardeslerimde dahil tum evlenenlerin cok mutlu olmalarini saglikli bebekler dogurmalarini isterim ama kendim icin uzuluyorum,bnden sonraki 3.kardesim ve biliyorum oda hemencecik hamile kalacak ve annem onun bebek ceyizini hazirlayacakcok hayaller kurdum,her yeni yilda bu yil olacak ve annem bnm bebegim icin hazirliklar yapacak diyorum,umitliyim ama olmuyor,hep baskalarininkini duymakla yetiniyoruz cok yoruldum...
Sunuda soyliyeyim belki de ondan doldum,kardesimin kinasinda uzaktan bi akraba canimi cok slktl,"aaa sn niye boyle hala bekar gibisin,ne kilo almissin ne yuzun rengin acilmis,eski x sin,yoksa cocugun mu yok,belli cnm senin cocugun olsa guzellesir,rengin acilir,kilo alirdin" dedi.
Cok cirkin hissediyorum iki gundur..
Ve caresiiz.
Ne guzel anlatmissin oyle,sagol guzel yorumun icin :)Bakın çocuk sahibi olmak elbette güzel bir şeydir, siz de istiyormuşsunuz zaten.
Ancak hayatınızı buna endekslerseniz hayatınızı eksik yaşarsınız. Yani hem çocuğunuz olmaması size göre eksiklik, hem bu eksiklik sebebiyle mutsuz oluyor oluşunuz hayatınızda başka bir eksiklik yaratıyor.
Daha erken yaşta anne olana madalya vermiyorlar, kardeşiniz 19 yaşında hamile kalırsa buna ancak üzülürüm, çünkü kendisi o sorumluluğu alabilecek yaşta değil.
Eşinizin yaşıtlarının kaç çocuk sahibi olduğu da önemli değil. Önemli olan hayatı beraber yaşadığımız insanlar için ne kadar güzelleştirdiğimiz ve ne kadar mutlu yaşadığımız. Lütfen sadece nicelik belirten çocuk sayılarını dikkate almayın.
Eşinizle ilgilenin, birbirinizle güzel vakit geçirin. Çocuklu çiftler buna pek vakit bulamıyorlar, şu an için bunun tadını çıkarın. Gelecek tedavinizde istediğiniz sonucu alacağınızı düşünün, stres olmanızın size hiçbir faydası yok.
şu dünyada kelebeklerin uçabilmesinin gökyüzünün mavi olmasının böceklerin varlığının bile bir sebebi var. hiç bir şey sebepsiz yaşanmıyor. pes etmek depresyon şu an çocuk sahibi olma şansınızı da etkiliyor. bütün doktorlar diyor stressiz yüksek moralli kaliteli uyku uyunan iyi beslenilen bir yaşamda başarı daha yüksek. sakınnn bu mod olmanız gereken son mod. biraz kafanızı dinleyin ve hazır olduğunuzda tekrar deneyin.Inanin artik olmek istiyorum,esime uzulmesem oturup olmek icin dua edicem..
Cok yiprandim,yasitlarim bekar gezip dolasiyor ama sonucta bn evliyim ve 8 yil bitecek,temmuzda.
Hayir yeterince dikkatli olduklarini dusunmuyorum,aslinda bnm univ okudugumu bu yuzden Allahin daha nasip etmedigini,atandiktan sonra olacagini soyluyorlar,cunku suan maddi olarak cokta iyi degiliz,ev kredisi falan veriyoruz,bana gore daha rahatlar abarttigimi soylerler kisaca..Patavatsız insanların sözlerini ciddiye almayın lütfen.
Çocuğu olan olmayan binlerce insan var her cahil insana cevap vermek elbette zor ama bişeyi merak ettim.
aileniz bebek mevzusunda sizin durumunuzu bilip konuşurken yada hazırlıklar yaparken dikkatli davranıyorlarmı..?
Buda önemli.
Snn daha cok erken cnm.Ah canim seninle ayni durumdayim, benden sonrakiler evlendikten sonra hemen bebek sahibi oldular bende hala tik yok 3 aydir olmuyor.. Hele gecenlerde bir arkadas kalabalik ortamda hamile oldugunu soyledi. Daha sonra herkes benim yanima geldi sende varmi diye. Abartmiyorum en az 20 kisi sormustur banada.. 3 ay henuz kisa bir surec ama icimden uzuuuun bir muddet olmayacakmis gibi geciyor
Canım sen bolca dua et bu psikoloji bile çocugun olmasını engeller rahatbol at üzerinden bu düşünceyi herksn olsun kardeslerininde olsun mutlu ol hiç öyle düşünme sırası gelenin olur allahım nezaman verirse ozaman.sen sadece dua et bak nasıl seninde hemencenecik nasıl oluyor.bebek yapmak bizim elimzde değil o canı allah hazırlıyor bize sadece emanet ediyor o canı.biz aracıyız.sen kimseyi takma.olurrrr emin ol olur anlamzsın bile nasıl olmuşMerhaba herkese,
Cok ilginc bi konu gelebilir hatta kizanlar olabilir ama inanin bu psikoloji cok kotu,cok tuhaf duygular icindeyim.
Dun bnden 6 yas kucuk kiz kardesim evlendi,19 yasindaydi.Aramizda iki kiz kardesim daha var onlarda evli,bnde evliyim.Sorunum su,8 yil oldu evleneli ve hala cocugum olmadibnden sonra evlenen iki kiz kardesimin oldu,hemde hemen.Bi sorunumuz yok,soranlariniz olacaktir,sebepsiz infertil gurubundayiz,yani sorun olmadigi halde cocuk sahibi olamiyoruz,1 tup 1 asilama deneyimimiz oldu,cok yiprandim,biraz ara verdim bidaha yazin tup bebek dusunuyoruz..
Neyse slklntlm su,kiskanmiyorum asla,aksine kardeslerimde dahil tum evlenenlerin cok mutlu olmalarini saglikli bebekler dogurmalarini isterim ama kendim icin uzuluyorum,bnden sonraki 3.kardesim ve biliyorum oda hemencecik hamile kalacak ve annem onun bebek ceyizini hazirlayacakcok hayaller kurdum,her yeni yilda bu yil olacak ve annem bnm bebegim icin hazirliklar yapacak diyorum,umitliyim ama olmuyor,hep baskalarininkini duymakla yetiniyoruz cok yoruldum...
Sunuda soyliyeyim belki de ondan doldum,kardesimin kinasinda uzaktan bi akraba canimi cok slktl,"aaa sn niye boyle hala bekar gibisin,ne kilo almissin ne yuzun rengin acilmis,eski x sin,yoksa cocugun mu yok,belli cnm senin cocugun olsa guzellesir,rengin acilir,kilo alirdin" dedi.
Ve caresiiz.
o densizin sozune aldirma bile.. ne alaka hem?Merhaba herkese,
Ve caresiiz.
Merhaba herkese,
Ve caresiiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?