Kardeşim Haklı çıktı ! Gelin adayi konusunda konu açmıştım hatırlarsanız !

Sen de kendine bir hayat edin konu sahibi ve kardeşinin hayatından karaltını kaldır.Cidden oturup böyle böyle diye size anlatmış.Çok irite edici durumlar bunlar.Bir de 5000 lira çok kazanç diyenler olmuş.Heralde markete falan gitmiyor bu insanlar hiç.Kız sizin kardeşçiğinizi bıraksa keşke.

Ooo masallah. Baya fazla harcamissiniz. Oralarda adet öyleymis demek dogru biliyormusum. Bende uzerime duseni yaptim ama yine hani yapamadiklarim oldu maddiyattan ötürü .. saglik olsun. Mesela kina gecesini esim yapmisti

Nişan ve kına gecesi yaptım. Üstüne birde damat bohçası hazırladım fazlasıyla yani. Yatak odası, mutfak eşyaları, elektrikli ev aletleri , çamaşır bulaşık makinesini falan hep aldım. Kısacası fazlasıyla üstüme düşeni yaptım. Eşim için değer çünkü oda öyle fazlasını yaptı bana. Bizim de ortak aldığımız şeyler oldu ama en azından şuan bana erkek tarafından kimse ağzını açıpta şunu eksik yaptın diyemez. Hele altınları takıları ver borç ödeyeceğiz diyen olursa fena olur :)

Böğrüme öküz oturdu inan. Nasıl insanlar bunlar ya

Aynen canım. Ne kadar yüklediysek konu sahibi yazmiyor bile

Ooo masallah. Baya fazla harcamissiniz. Oralarda adet öyleymis demek dogru biliyormusum. Bende uzerime duseni yaptim ama yine hani yapamadiklarim oldu maddiyattan ötürü .. saglik olsun. Mesela kina gecesini esim yapmisti
Fotoğraftaki sen misin? Çok havalı ve hoş görünüyorsun eğer sensen.

Bir de kardesim hakli cikti yazmis. Kiz ne diyecekti gorur gormez sana asik oldum ailen 5 kurus harcamasin ben de zaten bir memurla borc harc evlenebilmek icin okudum dis hekimi oldum mu?

"söyle bakalim ailen beni sana layık görmek için kac para istiyor uleeyynnn" diyecekti.
sonuçta memur!! koca hayatta bulunmaz böylesi

Offff cok itici konular bunlar. Bir keresinde gorustugum biri bana surekli "aileler para saklar bak kesin ailenin kiyida kosede birikmis parasi vardir evlenirsek ev alirken verirler" diyordu. Ben yok dedikce "vardir vardir is ciddiye binince gorursun" diye israr ediyordu bi de.. Adam resmen ailemin biriktirdigini varsaydigi hayali bir parayla ev almayi dusunuyordu. Kosarak uzaklastim tabi ki. Umarim bu konudaki zavalli kizcagiz da kurtarir kendini :)

aynen öyle ne kalkacaksin canım yerinden. senin canın çıksa dönüp bakmiyolar bile bazen. senin her zaman yaptığn seyi bı gün yapsalar dayanamazlar. bazıları iyice arsizligi ele almış valla. neymiş kız borç odemeye yanasmamis. yanasini bulun ne demeye konu aciyosunuz burda. saçmalığa bak

Memur beğ! DİŞ HEKİMİ KADININ önce parasini mevki , makam ve mesleğini evini barkini merak etmiş. resmen bedava evlenilecek kadın bakıyor. Şaka gibi . Gelin adayının bir tane karakter ve kişiliğinden bahsedilmemis. Umarim kız kardeşinin evlilik teklifine olumlu yanıt vermez. Kardeşinle evlilikte yürümez. Kaç yaşında kardeşiniz belirtmemissiniz ama o maaş ve ek gelirle bir dikili ağacı yok. Anlaşılan har vurup harman savunan sağa sola aileye para döküp kadının parasini merak eden tip. İlerde aynı düzeni devam ettirip kendisini sıkıntısız sorunsuz ay sonunu getirecek kadın arayışında. Kardeşiniz evlilik peşine düşüncesine sizin de bu saçma hesap kitap işleriyle ilgili konu açacağınıza kardesinize abla olun para biriktirmesi gerektiğini, evlilik için bir birikim yapması gerektiğini ve meslek ve alınacak maaş konusunda ezik olarak kafa patlatacagina çaba göstermesi gerektiğini nasihat edin. Ayrıca milletin kızı okuyup meslek sahibi olup sizin üç kuruşluk sözde deneme amaçlı kredi mevzunuzda destek çıkarım zaten bunun için okudum deyip sinavinizı geçmek için olağanüstü çaba sarf etmek zorunda değil. Ne günlere kaldik sanırsın bulunmaz bursa kumaşlara gelin olacak kız aranıyor.

Aynen öyle canım benim. Yıl olmuş 2019 millet marsa gidiyor, burada açılan konuya bak. Yerler mi ya
Geçen eşimle bebeğimiz olsun mu diye konuşuyorduk sen doğuracaksan olur dedim. Neyse biraz daha düşünelim dedi çok kolay sanıyorlar kadınların hayatını.

Ya hem kendine yeten bir adam olur oğlunuz
Benim gördüğüm çoğu erkek boşa kükrüyor ama kadına bağımlı yaşam stilleri
Bir dik duruşları yok yani

ayyy ayni muhabbetler bizde de olmuştu :) ben aralarındaki bağ güçlü olsun diye oğlumu yikayinca bornoza sarip babasina veriyorum. beraber banyoda sacini falan kurulayip dis fircalayip sakalasip öyle geliyolar yanima giyinmek için.

korkum su ki; yıl 2100 olsa da bitmeyecek bunlar tukenmeyecekler. kız borç odemek zorunda sanki. iyi ki koca buldu yasasin. borcsuz koca mi bulunur. kocayi bulan borcunu oder falan ne gereksiz şeyler. ne sacma bi mantik.

Ya hem kendine yeten bir adam olur oğlunuz
Benim gördüğüm çoğu erkek boşa kükrüyor ama kadına bağımlı yaşam stilleri
Bir dik duruşları yok yani

aynen anne öyle yetiştiriyo çünkü. bazı kadınların hoşuna gidiyo içten içe kendine muhtac bağımlı birinin olmasi.

istiyorum ki esinin elinden tutsun elinden gelen herseyi yapsin. kadin olmak zaten zor. oglum iki isin ucundan tutup yalandan destek olmasin. üzerine düşen herseyi yapması gerektiğini bilsin. kimse onun arkasını toplamak zorunda değil.

Ahaha biran sanki benm esimj anlatiyorsun sandim esimde bana senn maasin beni ilgilendrmez der hep ama arada begendigi saatleri bana gosterir caktirmadan hediye alayim diye not: mutlaka alirim hic kiyamam ona bilir...ben de har vurup harman savurmam maasimi ailemz icin biritirirm

Kiz yarin obur gun bir muayenehane acsa ayda 15-20 bin kazanir. Bir polisin pesinden dogu senin bati benim sehir sehir gezmeye uygun bir aday degil.
Kardesin baska yolunacak kaz bulsun. Polisler genelde ogretmen ya da hemsire bakar. Hani o yuzden soyluyorum.
Edit: adam 5200 maas aliyor belki 2-3 sene sonra evlenecek. Daha ortada aday yok. Kenara uc bes atayim birikim yapayim ailem bir seye karismayacaksa onlarin yapacagini ben yapayim demiyor. Evlenecegim kisiyle birlikte yapalim diyor. Ortada ask sevgi yokken neden bir kadin bu sartlari kabul etsin?

Bende aynen bu sekilde düşünüyorum ondan nisan isine falan kalkıştık yemekli. Gerci sinir olmustum ama ayri. Sonucta karsindakini tanimiyorsun kaynana kayinbabayi gun gelir sey diyebilir. Sende ne aldin ki. Densiz cok ne de olsa. Hani yanlis anlama oyle oldukları icin demiyorum,tanimiyor insan ya o bakımdan.

Anladığım kadarıyla ortada evlilik teklifi falan yok kardeşiniz neden kendi kendine gelin güvey oldu? Kredi falan ne saçma ya. Önce bi tanı karşındakini hemen maddiyata dalmış.
Bu durum asıl konu sahibinin kardeşinin maddi konulara fazlasıyla takık olduğunu gösteriyor. Gelin hanımı da tebrik ettim, doğru ve yerinde davranmış.

Kıza mecbur yapacak gözüyle bakıp bir de ne kadar sınırı zorlar mantığı ile yurumekteler. Konu sahibesi bir de kardeşim haklı çıktı diyor . Güler misin Ağlar mısın gerçekten insanlar çok tuhaf. Allah akıl fikir versin . Üye olduğumdan beri en sinir olduğum konulardan biri oldu. Önceden erkeğin pantalondaki diz kismina kolunda dirseklerine bakılıyor mus namazında niyazinda mi diye , kadının edebine ahlakına bakilirmis. Şimdi kadının yeri mevki maaşı evi parası , erkeğin maaşı , boşanma ihtimaline karşı nafaka miktarı , 10 yıldır da kadından ne kadar yolarim Mantığı planı .

Kesinlikle doğru diyorsun ama bizler her türlü ağzının payını verdik kimse konuşamaz

Erkekler 2 gün bizimle yer değiştirse 3.gün kaçarak giderler evden eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…