Kardeşim Haklı çıktı ! Gelin adayi konusunda konu açmıştım hatırlarsanız !

Ben görmek istiyorum bir nekadar fedakar diyorsa kardeşin biraz onun parasını kullanmayı goz önüne alıyor bunu deniyorsa kızdan once parası geliyor demek
Kız demis bizim için çekilirse beraber ödenir tabi.Daha ne desin kız.Onlarin ds oyle gelenekleri varmis.Ailesine karşı mahsup olmak istemiyordur.Sonra tabi ki esirgemeyecektir.Kadinlar da ilk once erkekten girmek ister maddi yaklaşmadığını.Bu yüzden kardeşin bitirecekse gözü kızda değil kizin kazandigindadir

Yorumunuz icin teşekkürler. Siz cok iyi anlamissiniz durumu, kardesimin onun parasinda falan gozu yok. Bazi arkadaşlar farkli algilamis. Sadece kizin yapısını görmek istemiş
Niye yapısını görmek istiyor demekki para desteği önemli kardeşin için.

Haklısınız kardesim de polis, sanırım biraz ezilir miyim dusuncesi ile kizi anlamak istedi en basindan. Hani kiz orta yolu bulan birimi dik birimi yoksa ilerde bana problem cikaracak birisi mi gibi..
O ilk masraflarda kadınlar önayak olmak istemez hep.Ilk once erkekten beklerler.Onun için de bu hassas konudur belki.Para desteğinin isteği konusu.Ilerde bana yardımcı olur mu olmaz mi diye test ediyor kardeşin aklinca.Kizin yerine olsam bir durur düşünürüm.

Sizinkini ailesi okutmuş ta kızı kim okuttu acaba. Kızda okumuş hekim olmuş. Üzerine ailesi ev yapmış birikimine dokunmamış ki arabası vs de vardır kuvvetle ihtimal. Kız bu şartlarda iken eş adayı görücü bey gelecek aileme yük olmak istemiyorum beni okuttu beraber yapalım herseyi diyecek. E kızın ailesi hem okutmuş hem geleceğine yatırım yapmış şimdi niye bir de bey tarafının sorumluluğunu üstlenmek zorunda kalsın. Neresi mantıklı. Madem niyeti ciddi yapsın evlenecek bey birikimini alacağını ondan sonra boyle bir kızın karşısına çıksın. Şu sartlarda ki kız için borcsuz evlenmek isteği gayet mantıklı ki kızın penceresinden bakınca kardeşiniz hiç mantıklı bir aday değil.

Bir görümce olarak bu özel konular sizi ilgilenirmiyor anlatandada suç
Evlenince kim neyi nasıl öder elini cebine atmayacak görümceye mi düşmüş derdi
Ben gelin hanımı haksız görmedim zaten mesleğine diyecek söz yok emek ve sabır verdiği aşikar
En azından bir düğün istemek de hakkı ne var bunda

Keşke bütün erkek tarafları böyle konu açsa da görsek bilsek dimi:))

Keşke gelin adayı burayı takip ediyor olsa..
Bu yazılanları okusa..
Çünkü kızı ve ailesini şimdiden finansör görme durumu var..

Bence çalışmayan bir kadınla gayet mutlu olur beraberce güzel güzel öderler kredi borcunu
Calismayan kizla evlenirmi hic bu tipler?kredi odetir,araba aldirir,hatta ailesine bile destek oldurur,yapar da yaparlar,"yumurtlayan tavuk"gozuyle bakiyorlar malesef...

Kardesiniz direk kızın maaşına göz dikmiş gibi gördüm durumu ben.. yani kız daha çalışmıyor birlikte yaparız diyor...5000 maaş ile herseyi tek başına dahi yapabilir ki kız zaten alması gerekenleri alır ..kardesinizin bu aşamada bunları konuşması çok itici

Calismayan kizla evlenirmi hic bu tipler?kredi odetir,araba aldirir,hatta ailesine bile destek oldurur,yapar da yaparlar,"yumurtlayan tavuk"gozuyle bakiyorlar malesef...

Evet ben ütopik düşündüm. kızın maaşıyla geçinsinler, düğün borçlarını ödesinler, kız kira derdini de halletmiş ne güzel. Erkek de maaşını ailesine hibe etsin. Sonuçta o kadar okutmuşlar çocuğu. Fedakarlık bunu gerektirir.

Artık erkeklerin çoğu Kadınların parasına göz dikmiş. Kadınlar hem evde hem işte gece gündüz çalışıp bi de erkek kaprisi çekiyor
Ya valla geçen Cübbelinin komik sohbetlerini izliyordum da diyor ki " Adam calisan kadin istiyor tamam. Kadin çalışacak,eve gelip yemek yapacak,cocuga bakacak,para ortak zaten, sende erkegim diycen? " Hakikaten çalışan kadin arayanlarin çoğunluğu artık maalesef böyle. Analari adam gibi yetistirmemis gelip milletin gül gibi kizlarini yakacaklar. Arkadasim öğretmen ve ne yipratici meslek eşi bir odun kizdan hergun yeni yemek yapmsini istiyor, cocuklarda var .... Vel hasıl cok zor virajlardayiz

Bulmuş diş hekimi kizi. Yarin obur gun uzman da olur kizcagiz. Evi var zaten. Ustune bir de borc odetecek kiza. Gercekten evlenecek erkek kalmamis. Hepsi uyanık.
Ailesi erkegi okutmus da sanki kiz dogustan dis hekimi dogdu. Kizin ailesi demez mi senin borcunu odesin diye mi okuttuk diye?
Ortada fol yok yumurta yok kizdan pesin pesin fedakarlik bekliyor. Sen ne yaptin da kiz icin?

Allah yardım etsin böyle Kadınlara , erkeklere de vicdan versin

Çoğunu erkek yapar bunda kız haklı yanı o da baştan taviz vermemk ıstemiş ıllakı evlendıklerınde maasları ayrı ayrı harcayacak hallerı yok kendilerine harcayacaklar. Direk beraber yapacagız demekte mantıklı değil. Oda endişe edebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…