- 12 Mart 2013
- 37.828
- 51.656
- 798
- Konu Sahibi aylacik3534
-
Kardeşiniz benim eş adayım olsa siz de benim görümcem evlilikte cayarım. Bizim sülalede herkes okudu, herkes erkek evladını evlendirdi, kız evladına destek cıktı. Ama çoğu şeyi erkek tarafı yapar, sizin aileniz zar zor mu geçiniyor ki destek olmuyorsunuz? Gelin hanım daha çalışmıyor bile sizin kardeşiniz masrafları ortak ikimiz ödeyelim diyor. Hem de kızın dedesinden evi var, diş hekimi olmuş yarın öbür gün işi garantiyken bu tavırda olmanız asıl sizin kızın parasına göz diktiğiniz anlamına geliyor. Sizin kardeşiniz asgari maaş alsaydı ve aileniz çok borç içinde olsaydı, gelin hanımın olsun ben fazla masraf etmek istemem ben de ailem de destek oluruz demesi beklenilebilinirdi. Ancak bu durumda bu ne aç gözlülüktür ya...
Kuzu seni buradan çekip alıyorum ban yeme gel burayaKardeşiniz ne konuşsa gelip sizemi yetiştiriyor bu nasıl bir şey böyle sizde her konuşmada gelip konu açıyorsunuz bırakın insanların özelini hele bir ciddiyete binsin bakarsınız "gelin adayınıza"! Hiç hoş değil bence bu kaçıncı aynı konu
Demiş zaten söyletemedim dolaylı yoldan konuşturdum diye.Aynen, kadının maaşına, uzmanlığına kadar her şeyi hesap etmişler.
İkili plan yapıp ağzını arayıp duruyorlar.
Kadın ne kadar rahatsız olmuştur kimbilir.
Hahahahh nasil buldun beni kızzz tamam geliyorum hemennnKuzu seni buradan çekip alıyorum ban yeme gel buraya
Kızın durumu kardeşinizden daha iyi. Tavsiye etmem bu şekilde evliliği. Sorun olacak şeyler bunlar ileride, ki kız şimdiden bahsetmiş bile. Kardeşiniz kendi maddi durumuna uygun birini bulursa çok daha rahat edecektir hem maddi hem manevi anlamda. Kız da öyle. Borcu harcı yok, iyi bir maaşı olur muhtemelen, kendi evi var. Kendi kendine bile rahat bir geçim sağlayabilirken, neden kardeşinle evlenip yıllarca borç ödesin ki? Kardeşinin şaşırmasına gerek yok yani, kızın istekleri doğal. Aşk da yok gibi görünüyor arada. Daha çok mantık olarak yaklaşılmış çünkü olaya.
İleride hem borcun sıkıntısıyla, hem de saygı olarak çok sıkıntı çekeceklerdir.
Bence para hesabını düşünmek bunun hakkında konuşmak çok büyük hata. Yakışık almıyor. Benim ailem eşimi istememişti. Biz de bir an önce evlenmek istedik. Benim ailem sandık ve balkon takımı aldı sadece. Ben mutfak eşyalarını aldım kendi gücüm yettiğince ama karttan ama nakit, kart borcunu evlenince düğünde takılan paralarla kapattık. Eşim ne kendi ailesine ne benim aileme şunu siz yapın demedi, evin geri kalan her şeyini, düğün salonu, organizasyonu, dış çekimi, şusu busu her şeyini kendi yaptı. Çoğunu da birikimiyle yaptı. Nakit borçlandığı yerler oldu onu da düğünde takılan paralarla kapattık. Ve düğünden sonra şunu şöyle kapatırız bunu sen öde bunu ben ödeyeyim diye hiç konuşmadık. Normalde ben eşimden kat kat daha fazla kazanabilecek bir mesleğe sahibim (eşim polis ben avukatım) ama çocuktan dolayı aktifleşmiyorum fakat bunun hiçbir zaman bahsettiğiniz şekilde konusu geçmedi. Aksine eşim çalışayım ki daha iyi kazanalım, çocuğumuza daha iyi gelecek bırakalım ister; çalışma benden fazla kazanırsın gibi bir düşüncesi hiçbir zaman olmadı. Yani girilmemesi gereken hesaplar bunlar.
O zaman deseydiniz ki abim ve biz elimizden geleni yapacağız zaten ama kızı tanımak için ağzını aramış biraz. O zaman sizin dediğiniz gibi anlayabilirdik.Yorumunuz icin teşekkürler. Siz cok iyi anlamissiniz durumu, kardesimin onun parasinda falan gozu yok. Bazi arkadaşlar farkli algilamis. Sadece kizin yapısını görmek istemiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?