Kardeşim hamile ama ikna edemiyorum.

MenThlsch

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2020
815
1.246
33
35
Arkadaşlar kızkardeşim 35 yaş üzeri idrar testi pozitif ama doktora gitmekten imtina ediyor. Adeti gecikti. Gidip anca idrar testi alıyor. 5 test falan yaptı. İçinden bir tanesi hafif silik oldu son testlerden üstüne bir daha yaptı test. Daha belirgin . Böyle böyle dış gebelik olabilir diyor. Git kontrole diyorum korkuyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Alttan muayne korkusu sanırım. Anlattım o kadar korktuğu gibi olmadığını falan filan 9 ay kaçsan bile sonunda çatı muayenesi ile alttan kontrol yapacak zaten dedim. İçinde tutmaya kararlı. Korkum birşey olsa gecikecek şuan. En azından ona göre önlem alınır. Belki progestan başlar. En azından kan testini ver diyorum. Sanki zorla ultrasana götürecekler miş gibi yok dio. Belki alttan bakılmaz ne biliom diyorum ona da yok diyor. Ne yapabilirim sizce. Ve ailede ikiz var, yaş da geç ilk gebeliği sizce ikiz olabilir mi? Hani böyle belli olmaz biliyorum ama içinizden geçeni merak ettim (düzeltme) İlk gebelik 1 yıllık evli. Bebek istiyordu. Normalde biraz kaygılı. Güncelleme HCG 2000 üzeri işte çıktı sonuç

Son düzenleme:
Adeti 15 gün geçti silik çizgi diyorsunuz. Demek değer düşük. 14 gün geçmesine rağmen düşük değer iyi değil bırakın ikiz olmasını.

Gebelikte zorunlu olmadıkça çoğu doktor alttan muayene yapmaz, karından bakar ya da kan tahlili ister zaten.

20 yaşında ergen gibi davranıyor kendisi. Keşke bu kafayla çocuk yapmasaymış. İstemeden olduğunu varsayıyorum, keşke doğru düzgün korunsaymuş.

İnşallah sağlıklı bir gebeliktir. Kız Kardesinizin bir an evvel doktora görünmesi şart. Nasıl ikna edilir bilemiyorum. Allah yardımcınız olsun. Desteğinizi ilgi alakanızı kesmeyin.

Benim bir tanidigim var psikolojik olarak etkileniyorlar kadın doğum muayenesinden. Yaptıramıyor. Ergen demeniz yanlış insanların durumlarını bilmeden.

Korkunun ona ne faydasi var ki? Bunca yıldır hic mi vajinal muayene olmadi?

Banu Çiftçi'nin vajinal ultrasonu anlattigi bir videosu var. Çubuğu gosteriyor. Onu izletebilirsiniz. Ben onu izleyip rahatlayıp ilk muayenemi olmustum.

Benim bir tanidigim var psikolojik olarak etkileniyorlar kadın doğum muayenesinden. Yaptıramıyor. Ergen demeniz yanlış insanların durumlarını bilmeden.
Ergen gibi dedim. Gayette ergen gibi davranıyor. 38 yaşında bu insan. Gözünü kapatınca yok olacağını falan mı zannediyor? Gitsin alttan muayene istemediğini söylesin. Zorla mı sokacak doktor? Ayrıca sadece alttan muayene değil olay, kan bile vermiyor diyor konu sahibi.

Alttan muayene olunca ne oluyormuş doktor tüm kolunu sokmuyor ya. Hadi vajinal ultrasonla baktı diyelim acıyan bir şey değil zaten. Doktora gitmemesi daha tehlikeli riskli bir durum varsa ne olacak Allah korusun? Hele dış gebelik varsa daha tehlikeli.

Bana da istemeden degil, yillar sonra mucize olmus gibi geldi. Kaygı bozuklugu oldugu icin bu kadar korkuyor olabilir. Aile bilmiyor ya da konu sahibi yazmamis diye düşünüyorum.

Ergen gibi dedim. Gayette ergen gibi davranıyor. 38 yaşında bu insan. Gözünü kapatınca yok olacağını falan mı zannediyor? Gitsin alttan muayene istemediğini söylesin. Zorla mı sokacak?
Hala böyle konuşuyorsunuz. Sizde pek olgun sayılmazsınız. Korku ne demek biliyor musunuz. Psikoloji ne demek ?
Herhalde o da istemezdi böyle olmasını.

Yok tam tersi ilk 9 gün silik 10-11 . Gün aşırı belirgin. Sonra testi değiştirmiş.ya da idrar az koydu bilmiyorum silik çıktı. Ondan önce dedim . Acile git kan iste. Değere baksınlar takip et değerini. Dinlemedi o gün yepıo silik çıkıo bir daha yapıo belirgin. Sonra ertesi gün gene yaptı gene belirgin. Böyle böyle . :) Kana gitse en azından değer takibi yapılırdı

Korkunun ona ne faydasi var ki? Bunca yıldır hic mi vajinal muayene olmadi?

Banu Çiftçi'nin vajinal ultrasonu anlattigi bir videosu var. Çubuğu gosteriyor. Onu izletebilirsiniz. Ben onu izleyip rahatlayıp ilk muayenemi olmustum.
Yok olmadı yeni evli.

Yani ben de onu diyorum, illa vajinal muayene olmasına gerek yok.

Çocuğu istemiyor mu kendisi? Ailenin haberi vs var mı? Bu konuları da aydınlatır mısınız

geç döllenme olmuş olabilir o yüzden silik çıkmıştır ilk başlarda bence üstüne fazla gitmeyin önce kabullensin gebeliğini.alttan elle bakilmiyo zaten gebelik varsa ultrason cihazi cok abartili bişey degilki

Yani ben de onu diyorum, illa vajinal muayene olmasına gerek yok.

Çocuğu istemiyor mu kendisi? Ailenin haberi vs var mı? Bu konuları da aydınlatır mısınız
Var var. Yani yakınlara söyledi ama bilmiyorum. Genelde kaygılıdğr zaten. Hormonların da etkisi var. Sordum aldın mı randevu unuttum dio. Acile git diyorum doktor bilmiom falan dio. Doktor önerdim hastahane önerdim. Ama yani bahane sunuo

E
Evet ben de oldum öyle muayne. Yani rahatsız edici geliyor. Ama yapacak birşey yok. Anlattım açık açık yalan söylemedim öyle bir acı yok . Zaten karşındaki doktor ona göre işini yapıyor. İşte jel birşeyler kullanılıyor falan. Her zaman yapılmayabilir. Ben hamile kalmayı 6 yıl geçti belki başkadır artık işlemler filan da dedim. Bakalım inşallah dinler. Biraz şok oldu sanırım

Yeni evli ve hemen hamile kalabildiyse vajinismusmuş olduğunu zannetmiyorum. İçten içe kabul etmiyor gibi geldi bebeği, istemiyormuş gibi.
Yani bebek istodu yaşımda geçio zaten diodu . 1 yıllı yeni dolacak evleli.

eşi biliyormu bence eşi ile birlikte gitse belki o zaman fikri değişir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…