Kardeşim hamile ama ikna edemiyorum.

Istemezse vajinal bakmazlar tabi ki de. Gitsin bebeğini görsün yaa merak etmiyor mu? Kalp atışı bile duyar belki de. Ay insan nasıl erteler.

50 yıl onceki gibi evde dogum yapmayımı dusunuyo. Yasına gore davransa biraz
İçinde büyütcek sanırım :). Konuştum daha bekler diyede kaçışın yok ondan kaçsan çatı muayenesi Olcan zaten dedim. 9 ay gitmesen bile bak elinde sonunda doktor bakıo yani. Galiba utanıo. Bende ilk hamileligimde utanıodum ama bunun ki artık hormon etkisi mi bilemedim. Şimdiden başladıysa yandık .

Yeni evli ve hemen hamile kalabildiyse vajinismusmuş olduğunu zannetmiyorum. İçten içe kabul etmiyor gibi geldi bebeği, istemiyormuş gibi.
1 yilmis vajinismus olabilir. Vajina girisine kadar penisi sokup bosalanlar var sirf hamile kalmak icin.

Bu korkunun kaygının bir sebebi olmali. Acıyacak korkusu dışında bir sebep goremiyorum.

Vajinal muayene istemiyorum dediği zaman zorla bakmazlar Ben hamileliğimin başından beri hiç olmadım haftaya çatı muayenesi olucam

Simdiye dek kime muayene olduysam vulvama bakmadan ultrasonu soktu. Bir tek smear alinirken bakıldı. Bunu soyleyin kardesinize. Bir de onerdigim videoyu izlesin.

38 yaşında koca kadının hareketlere bak madem kokkuyordu neden çocuk yaptı ne yapmayı planladı ebde doğurmayı mı

Vajinal muayene istemiyorum dediği zaman zorla bakmazlar Ben hamileliğimin başından beri hiç olmadım haftaya çatı muayenesi olucam
Ya evet onu sorcam . Bende doktor başka türlü görünmez dedi. 8 haftaldı. Normalde batkılmıo die biliyorum bende. Yani aynı şeyi söyledim zorla bakacak değil istemiyorum de o zaman dedim. Zorunlu hallerde bakalım sadece yanlışmıyım.

Simdiye dek kime muayene olduysam vulvama bakmadan ultrasonu soktu. Bir tek smear alinirken bakıldı. Bunu soyleyin kardesinize. Bir de onerdigim videoyu izlesin.
Video hangisi göremedim linki. Mesaj atabilir misiniz. ?

Çok küçükken bakabiliyolar ama o durumda bile istemediği sürece bakmazlar haftaya gel derler. Yok illa bakmamız lazım derse de yok ben istemiyorum desen muayene olmadan çıksın ama sanmıyorum zorlama yapacaklarını.

Alttan muayene zorunlu değil ki. 2 gebeliğim ve alttan bir kere bile doktora baktırmadım.
Hatta açılma icin bile çatala çıkmadım.

Vajinismus olması çok yüksek. Ve böyle olmayan biri asla o psikolojiyi bilemez. Kendinden başka asla başka birinin dokunmasını istemez. Çocuk ne kadar istiyordu bilemem. Bence onu bilgilendirmeye bak bu konularda hakkında bilgisi belli ki eksik. Yada çevresinde sürekli bu tür konuşmaları alttan yaptıkları için korkuyor. İyi bir doktor bulmanızı tavsiye ederim. Ve ona güven verip onunla doktora gidin. Hatta idrar testiyle gidelim diye yönlendir. 15 gün geçtiyse kana bakmaya bile gerek kalmayak direk karın ultrasonundan bakacaktır. Eğer herşey yolundaysa başka randevu verecek. Eğer ters birşeyler varsa o zaman alttan bakmayı ister. Yaptırmaktan korkarsada şu an hazır olmadığını söyleyecek. Hiçbir doktor zorla alttan bakmaz.o şu an sürekli idrar testi yaparak hem bebeğin varlığından emin oluyor rahatlıyor aynı zamanda gebeliğinde ilerlemesini bekliyor. Belki de Düşüncesi gebelik ilerleyince alttan bakmaya gerek kakmayacak hersey normal ultrasonda görüncek diye düşünüyor. Tek yapmanız gereken ona güven ve cesaret vermeniz. Ona diyecekseniz söz veriyorum alt muayene isterlerse ben buna izin vermeyecem alıp getirecem seni diyeceksiniz. Şu anda tek düşündüğüm öncelikle senin sağlığın sonra da gerçekten hamilelik varsa bebeğin sağlığını düşünmemiz lazım diyeceksin. Vitamin folik asit gibi seyler kullanman gerekecek diyeceksin. Biraz da duygusala bağlayacaksın. Sen içinde varsa bir can onun sağlığını neden düşünmüyorsun güzel bir anne olmayı istemezmisin gibi cümleler kuracaksın. Eğer birşey olsa vicdan azabı çekmeyecekmisin diyeceksin. Bu şekilde alttan alttan onu başka duygulara iteceksin ki kendi düşüncelerinden kurtulsun. Seni terslerse de üstüne gitme. Umarım başarılı olursun.

Aynen aynı şekilde konuştuk. Rahatlattım yarın en azından kanı vercek gözüküyor. Ultrasonu için konuştum kesinlikle alttan bakma zorunluluğu yok. Hatta bir video buldum çok düşük ihtimallerde bakıldığı ile ilgili bilgilendirici bir video izlettim. Bir arkadaşda bundan yolladı soğolsun izledi Onuda. Kan testini görünce bence biraz sakinleşecek gibi.

Çok sevindim. Umarım herşey sizin istediğiniz gibi yolunda gider. Zaten korkulacak bişi olmadığını görünce sürekli doktora gidip ultrasonda çocuğunu görmek isteyecek. :):)

1 yilmis vajinismus olabilir. Vajina girisine kadar penisi sokup bosalanlar var sirf hamile kalmak icin.

Bu korkunun kaygının bir sebebi olmali. Acıyacak korkusu dışında bir sebep goremiyorum.
Ya belli ki vajenini göstermek istemiyor, muayeneden korkuyor. Daha hafif seyreden vajinismus tablolarıyla hamile kalmak mümkün. Penis 2-3 cm girip boşalınca pekala hamile kalınabilir. Ablanızla vajinusmus olup olmadığını konuşabilirsiniz. Bir de hamileliğin ilk başlarında vajenine parmak sokulmayacağını söyleyebilirsiniz, çoğu hamilelik takibi artık ultrason ile karından yapılıyor.

Yanlis kisiyi alintilamissiniz. ama cok haklısınız. Ben dr ayni seyi düşünüyorum.

Arkadaşlar değer 2139 son adet 2 Şubat normal mi . İkiz olabilir mi sizce? Ama 2 şubattan sonra 21 inde tekrar hasta olmuş. Yani yerleşme kanamsıdır dedim ama . Normal adet dedi. Şimdi koşa koşa ultrasona gidiyor. Herkese çok teşekkürler.

Bir insanın yaşı kaç olursa olsun korkuları olabilir hassas olabilir ergen muhabbetine sokmaya gerek yok..

Merhaba
Kiz kardeşinizi bir şekilde ikna edin gitmesi gerek ne olduğuna bakmaları lazım rahime yerleşmiş mi yerleşmemiş mi bunlar önemli.. bunları soyleyin mesela bebek te senin içinde tehlikeli olabilir bazı durumlar baksınlar içimiz rahat etsin deyin.. önce bir gidelim belki sadece karnından bakar zorla seni ultrasona sokacak değiller ya dersiniz. Sakinleştirin istemezsen geri döneriz dersiniz. Ama snein sagligin içi. Mecburuz bir sorun varsa engel olurlar filan deyin..

İnshaAllah sağ salim kucagina alır

Ohh hele şükür Rabbim hayırlı sonuçlar versin

Teşekkürler. Şu an koşa koşa eşiyle ultrasona gitti. Bende bekledi sonucu. Sonra eşi o gidip almadan dayanamış gitmiş almış. Şimdi buluştular . Özelde :) giderken bence ikiz dedim hayırlısı olur inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…