Kardeşim hamile ama ikna edemiyorum.

Ayyy çok heyecanlandım madem paylaşınız bir zahmet haber verin bari

Ay bende Allah'ım herkese hayırlısını sağlıklısını ver üzme kimseyi. 2139 değeri :)
Aminnn aminn

Ailede ikiz var değince içimden geçmedi değil olabilme ihtimali yüksek bu değere göre inshallah hayırlısı bakalım

Bu değerle ancak vajinal görünür. Ikiz sanmam normal değerler

ALttan bakmaz ilk kan bakar.zaten o kadar beklemiş ki belki karnından bile gozukur

benimde 2binlerdeydi ilk ogrendigimde degerim ikiz olacak herhalde diye dusunmustum ama tek geldi oglusum

Ne bileyim benim çok düşüktü 7 mi 8mi. Haftada. progestan falan vermişti iğne falan. 400 ya da 900 dü sanırım. Ama bayağ düşük demişti. Ben mi yanlış hatırlıyorum acaba ?

Ne bileyim benim çok düşüktü 7 mi 8mi. Haftada. progestan falan vermişti iğne falan. 400 ya da 900 dü sanırım. Ama bayağ düşük demişti. Ben mi yanlış hatırlıyorum acaba ?
Geç döllenmedir sizin. Ben bi rgün geciklme ile 181le öğrendim genelde de bu civarda oluyo. Bir hafta gecikmeye hesaplarsanız günde 2 kez artması filan o civara denk geliyor. Değer 4500 5000 arası minik bir kese gördük 6.47 mm idi

Ay kıyamam Allah sağlıkla hayırlı evlat eder inşallah:) . Vallah ne kadar destek verse de süreci anne atlatıyor. Bende yaşadım o dönemleri Allah tüm yeni annelere sabır versin. İkircikte olma stresi çok zor ne kadar heyecan verici olsa da.

Eee noldu varmı bir haber
Ya ben anlamadım geldi konuştuk. 4 haftalık daha gözükmez demiş. 280 TL vermiş muayneye . Sigorta sıkıntılı . Sonra bu arada ben tarihleri yanlış anlamışım Aralık 2 si ve Aralık 24 ü son adet ilk tarihleriymiş. E Ocak Şubat gözükmez demiş. Sonra genede bakalım demiş. Bakmış tamam şuan kese yok tamam normal herşey demiş. Miyom falan varmı diye baktım demiş. Haftaya gel demiş. Anlayan beri gelsin .. Ama bir ton olumsuz şey sıralamış ileri yaş gebelik ya canını sıkmış. Bence bu durumlarda biraz daha temkinli konuşmalı doktor . Tamam tabiki anlatmalı ama yüzüne pat diye kolu bacağı sakat doğabilir haberiniz olsun da denmez arkadaş .

2 ocak olabilirmi

Neee ne sakati yaw .. manyak bu dotkor daha kese yok ortada nereden çıkardı sakatlığı filan .. ne saçma ya ay noluyor bu doktorlara ya vallaha sinirlendim şuan resmen . 38 yaş oluncami ileri gebelik yaşı oluyor ne alaka 45 e kadar yolu var daha bu işin belkide daha fazla.. bence hemen degsitirrisin o doktoru birdaha oraya gitmesin.. iyi çok şükür demekki herşey yolunda sakin morelini bozmasın bosversin ..

Ben ne hikayeler okudum kes yok diye kürtaja kalkışan doktorlar mi ararsin keseyi başka şeyden ayirtt edemeyenleri mi ararsın

Yo sorma gitme dedim ona da işte. Kanı orda vermiş. Heyecana girince de direk ilk gelen doktora girmiş. Yok öyle iş tamam her ihtimali konuşmak gerekir ama doğru değil. Anlattım her gebelikte risk var. Can sıkcak birşey yok die. Doktor değişio şimdi

Aralıkmış canım yanlış anlamışım. Aralık 2 ile Aralık 21-24 gibi birşey. Aralık mış ama kesin bilgi
hayırlı olsun öncelikle daha yeni gebelik ultrasonda sadece kese görünebilir su anda oda alttan bakılması gerekir.b3nce en az 2 hafta bekleyip öyle gitsin gec döllenme olmuş büyük ihtimalle.

yaşla bi ilgisi yok bazi doktorlar gercekten normal degil.ilk gebeligimde keseyi göremedi diye diş gebelik dedi hemen ona bida gitmedim.ikinci gebeligim geç döllenmeyi beklenen adet gunumden 15 gun sonra cikti kanda ablanız olumsuz şeyleri kafasından atsın böyle doktorlarada gitmesin lütfen.her yaşta kadin için bi ton risk var

Son adet tarihi Aralık 2 ve Aralık 24 ise adet dönemleri 22 gün mü sürüyor? Yumurtlama adet dögüsünün yaklaşık ortasında oluyor. Hadi normal 28 günlük döngü düşünelim. Aralık 2 adet başlangıcı ise Aralık 16 döllenme tarihi olur ve şimdi 8. haftada gebelik olacaktı. 24 Aralık son adeti ise 28 Aralıkta döllenmiş olacaktı ve şimdi en az 5 haftalık gebelik olacaktı. 22 günlük döngü düzensizlik anlamına geliyor da döllenme tarihi değişiyor bilemiyorum. Kan beta HCG düzeyi 2139 gebelik için iyi bir değer, Döllenme kesesi 1 ay civarında ancak net görülüyor bir iki hafta beklemek gerek herhalde. Ultrason cihazının kalitesi ve yapan doktorun göz aşinalığı da (tecrübesi de) önemli. Bir iki hafta bekleyip beta HCG düzeyine tekrar baktırıp ultrason kontrolü ile döllenme kesesi aranır. Bu arada başka adet olursa durum değişir. Beta HCG düzeyi yüksek olup rahimde kese görülmezse başka şeyler düşünülebilir. Olması muhtemel diğer şeylerle ilgili olarak ablanızda lüzumsuz endişeye yol açacak konuşmaları doktora yakıştıramadım. 38 yaş gebelik için gayet uygun bir yaş. Hayatta da risksiz hiçbir şey yok. Her şey yolunda gidecek diye de bir şey yok. Ama binde 1-2 gözüken şeylerle ablanızı irrite etmenin bir alemi yok.

Kese görülmesi gerektiği zamanda (önce de görülür de 4-5 hafta normali) karından pubis üzerinden yapılan ultrasonda görülmezse vajinal ultrasonla daha iyi görülebilir. Çünkü ultrason çubuğunun ucu direkt uterusa dayanıyor ve görmek daha kolay oluyor. Çoğu zaman karından bakılan ultrason yeterli.

Onunda kolayi var ikili uclu testler yerine direk fetal dna testi ile ogrenilebilir. Cunku ikili testler falan dogruluk payi dusuk ayrica mesela teste gore down sendromlu olur diyolar oyle cikmiyor. 38 yasinda dogurmus tanidigin basina geldi. Bastan soyluyorum ki boylesine panik atak birine sakin ikilu uclu testleri yaptirim bk gibi bi gebelik gecirmesine sebep olmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…