Annem de rahatsız bu durumdan. Ev işlerinin çoğu annemde yanlış anlaşılmasın... Çok söyledi çok konuştu kardeşimle ama artık yaşı yüzünden saldı o daAnneniz ne diyor bu durumda?neden tüm yük sizin üstünüzde.sen de öğrencisin sonuçta en azından odasını toplasa dağınık bırakmasın diye uyarmıyor mu?benim 11 ve 14 yaşında iki kızım var onların böyle yapmasına izin vermiyorum.
Aynı odadayız.valla ben de tıkıştırıyorum bazen ne varsa dolabınaDağıttığı odasını toplamayın. Aynı odada kalıyorsanız hepsini tıkın bi köşeye. Seni iyi anlıyorum. Kız kardeşimle aynı odayı paylaşıyorduk. O okuyordu ben çalışıyordum. Odanın kapısından yatakların üstüne kadar heryer defter kitap dolu olurdu. Bir gün çıldırdım hepsini bir araya topladım. Değişti mi dersin değişmedievli hala öyle
Ortanca kılıklı dediği yardım etmeyen değil mi ben öyle anladımSiz neden topluyorsunuz ki, aynı odada misiniz? Kendinize bir alan yaratın, birakin kalanını b.k götürsün,niye kizin arkasını toplayasiniz ki?
Ayrıca 6 yaşındaki kardeşe 'ortanca kilikli' niye diyorsunuz,alt tarafi 6 yaşında. Evi mi supursun kız, ne yapsın?
aileler bu denge işinde son zamanlarda cidden çok kötülerAnnenizin kuramadığı dengeyi maalesef siz ne bağırmak ile ne de güzel konuşma ile yapamazsınız.
Konuyu annenize iletmeniz ve çözümü ondan beklemeniz gerekiyor.
Kimse sizi dinlemiyor ise sizde görmeyin yani eşyaları dağınık pis vs ise aynı şekilde alıp dolabına koyun.
Yemekte ise herkes tabağını kaldırıp makineye koysa iş biter. Paylaşımı baştan yapılmamış evde işiniz zor.
Yardım etmeyen zaten ortanca kardeş..küçük de ortanca kilikliOrtanca kılıklı dediği yardım etmeyen değil mi ben öyle anladım
Konu sahibi aynı yaprak dökümü fikret gibi..herkes keyfinde aleminde . Ama kendisi hem mutsuz hem gereksizce tüm sorumluluğu almış, bu yüzden insanlara bileniyor.Bir de 6 yaşında kız kardeşim var ortanca kılıklı sürekli dağıtıyor, çok hareketli.
Küçük olduğunun farkındayım ama en azından oyuncaklarını kıyafetlerini evin yüzünden kaldırabilir diye düşünüyorumSiz neden topluyorsunuz ki, aynı odada misiniz? Kendinize bir alan yaratın, birakin kalanını b.k götürsün,niye kizin arkasını toplayasiniz ki?
Ayrıca 6 yaşındaki kardeşe 'ortanca kilikli' niye diyorsunuz,alt tarafi 6 yaşında. Evi mi supursun kız, ne yapsın?
Oyle mi dersiniz? Ya da konu sahibi hep calismaya ezilmeye alistigindan oyle devam edecek. Ortanca kız da hep prenses olmaya devam edecek. Zengin bir koca bulup süslenip gezecek. Konu sahibinin sorumlulukların altında kalmaya devam edeceksiz üniversiteyi bitirince başarılı bir meslek hayatınız olacak doğal olarak ve muhtemelen de aynı eğitim ve gelir seviyesinde biriyle evleneceksiniz. annenizden aldığınız ev düzeni sorumluluk yemek içmek vs ister tek yaşayın ister evlenin hayatınızı kolay idame ettireceksiniz. ortanca kardeşiniz ise muhtemelen okul kazanamayacak ve sorumluluk duygusu olmadığından ilişkilerinde de başarısız olacaktır. siz sıkılmayın herkes hayatta ne ekerse onu biçer. annenize yardım etmeye devam edin. en küçük kardeş daha yaşı küçük olduğundan rol model olarak sizi almasını sağlayın. ileride gıpta ile bakılan siz olacaksınız. sorumluluk çok önemli. millet günde 6 saat üniversite sınavına hazırlanıyor enayi mi ileride doğru düzgün yaşayabilmek için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?