kardeşim para istiyor!

armes07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2018
127
65
98
37
merhaba arkadaşlar. sizinle bir konuda dertleşmek istiyorum. ben çalışmıyorum evdeyim. erkek kardeşim 26 yaşında ama henüz bir işe giremedi. eşimle elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. ama benden ayrıca aürekli para istiyor. büyük rakamlar değil ama bazen yollamak istemiyorum sonra da çok üzülüyorum. ne yapacağımı şaşırdım. siz olsanız nasıl bir yol izlerdinz? not: işe girmesi için her türlü konuşmayı yaptım hatta iş buldum gitmedi :((

Normal sartlarda parayi kesmeniz gerekiyor. Ancak hicbir yerden para bulamayinca işe girmek yerine hirsizlik dolandiricilikla ugrasacak potansiyeli varsa kucuk meblaglari vermeye devam edin baskasinin cani yanmasin derim

Normal sartlarda parayi kesmeniz gerekiyor. Ancak hicbir yerden para bulamayinca işe girmek yerine hirsizlik dolandiricilikla ugrasacak potansiyeli varsa kucuk meblaglari vermeye devam edin baskasinin cani yanmasin derim
yok o tarzda biri değil sadece tembel. erken kalkıp işe gitmek istemiyor. babam 60 yaşında sabah 5 te kalkıp işe gidiyor bu evde yatıyor :(

yok o tarzda biri değil sadece tembel. erken kalkıp işe gitmek istemiyor. babam 60 yaşında sabah 5 te kalkıp işe gidiyor bu evde yatıyor :KK43:
Hazira alismis. Bu sekilee hayatini kuramaz. Saglik sigortasi, evlilik, cocuk hic biseyin sahibi olamaz. Babasinin o yasta calistigini gorup utanmiyorsa yapacak bisey yok. Kardesinizi once part time ise baslamak konusunda tesvik edebilirsiniz. Magazalarda 3 tam gun calisiliyor, asgari ucretin yarisi+yemek+yol alacak. Belki para tatli gelir tam zamanli calismaya baslar

merhaba arkadaşlar. sizinle bir konuda dertleşmek istiyorum. ben çalışmıyorum evdeyim. erkek kardeşim 26 yaşında ama henüz bir işe giremedi. eşimle elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. ama benden ayrıca aürekli para istiyor. büyük rakamlar değil ama bazen yollamak istemiyorum sonra da çok üzülüyorum. ne yapacağımı şaşırdım. siz olsanız nasıl bir yol izlerdinz? not: işe girmesi için her türlü konuşmayı yaptım hatta iş buldum gitmedi :KK43:(
Para vererek büyük kötülük yapıyorsun...

Hazira alismis. Bu sekilee hayatini kuramaz. Saglik sigortasi, evlilik, cocuk hic biseyin sahibi olamaz. Babasinin o yasta calistigini gorup utanmiyorsa yapacak bisey yok. Kardesinizi once part time ise baslamak konusunda tesvik edebilirsiniz. Magazalarda 3 tam gun calisiliyor, asgari ucretin yarisi+yemek+yol alacak. Belki para tatli gelir tam zamanli calismaya baslar

beyefendi üniversite okumuş çalışmazmış öyle. hayır kpss falan da çalışmıyo ne istiyo anlamadık . zaten ailem artık bıktı o yokmuş gibi yaşamaya çalışıyorlar

merhaba arkadaşlar. sizinle bir konuda dertleşmek istiyorum. ben çalışmıyorum evdeyim. erkek kardeşim 26 yaşında ama henüz bir işe giremedi. eşimle elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. ama benden ayrıca aürekli para istiyor. büyük rakamlar değil ama bazen yollamak istemiyorum sonra da çok üzülüyorum. ne yapacağımı şaşırdım. siz olsanız nasıl bir yol izlerdinz? not: işe girmesi için her türlü konuşmayı yaptım hatta iş buldum gitmedi :KK43:(
İyilik yaptiginizi sanip buyuk kotuluk yapiyorsunuz. Kazik kadar adama, kocanizin disiyle tirnagiyla kazandigi parayi yediriyorsunuz

Eşinizle beraber destek olmayı bırakın bence. Vicdan azabı çekecek bir durum yok hem. Onun motive olabilmesi için burnunun sürtmesi ve tembellik seçiminin sonuçlarını yaşayarak öğrenmesi gerekir ama hiçbiriniz izin vermemişsiniz öğrenmesine.
Desteği keserseniz mecburen işe girecektir.

haklısınız ama 50 -60 tl isteyince de kıyamıyorum . yanlış belki ama çözemiyorum bir türlü. biraz önce yine istedi yok dedim bu ay 3. isteyişi. 50 tl istiyo ama ben üzülüyorum işte
Kardeşinize balık tutmayı öğretin yoksa hayati boyunca hazıra konmak isteyecek 🤷‍♀️

o kadar haklısınız ki ... hepinize teşekkür ederim kızlar bundan sonra farklı bir yol izlicem. umarım burnu sürter de hayatını kurtarır

Böyle para vermeye devam ederseniz o da ne de olsa para geliyo diye böyle yapmaya devam edecek. Allah gecinden versin ailenize bir şey olsa nasıl geçinecek? Siz hiç yardım da bulunmayın ki o kendine bir yok bulsun yoksa şuan gittiği yolun sonu çıkmaz sokak.

Onun yaşındayken kredi çekip evimi almış onu ödüyordum. Kardeşin farkında değil belki ama dünya da coşan herkes sabah erken kalkıp işe gidiyor. Beslemeyin şunları.

yok o tarzda biri değil sadece tembel. erken kalkıp işe gitmek istemiyor. babam 60 yaşında sabah 5 te kalkıp işe gidiyor bu evde yatıyor :KK43:
Ohaaa. Kaldırsın totosunu çalışsın bi zahmet. Eşşek kadar herif hala mı ailesinin eline bakıyor

neden üzülüyorsunuz? Çocuğunuza da yarın öbür gün böyle yapmayın onlara en büyük kötülüğü yapıyorsunuz. bu para esirgediğinizden değil onun iyi bir karaktere sahip olması için yaptığınız bir durum..

Maalesef bazı insanlar böyle. Bence yapacağınız en iyi şey bir gün başbaşa sohbete çağırın. Güzel bir şekilde anne babanızın şimdi çok şükür iyi olduğunu ama dünyanın ölümlü olduğunu, mutlaka bir gün bundan 20-30 sene sonra öleceklerini, o zaman kendisinin 46-56 yaşında orta yaşlı bir insan olacağını ve erkek olduğundan aileden emekli maaşı gibi bir şey de kalmayacağını anlatın. Evin geçimi için faturalar, temizlik malzemeleri ve sadece yeme için bile çok para gittiğini söyleyin. Planı neymiş öğrenin. Hem orta yaşa bile gerek yok. Belki aşık olur evlenmek ister, çocuk ister. Bunlar için planı neymiş sorun. Yani hiç kızmadan öfkelenmeden hayatı için ne planlıyor bence onu öğrenin.

Ona göre yol çizersiniz. Neye güveniyormuş bir anlamış olursunuz.

Maalesef bazı insanlar böyle. Bence yapacağınız en iyi şey bir gün başbaşa sohbete çağırın. Güzel bir şekilde anne babanızın şimdi çok şükür iyi olduğunu ama dünyanın ölümlü olduğunu, mutlaka bir gün bundan 20-30 sene sonra öleceklerini, o zaman kendisinin 46-56 yaşında orta yaşlı bir insan olacağını ve erkek olduğundan aileden emekli maaşı gibi bir şey de kalmayacağını anlatın. Evin geçimi için faturalar, temizlik malzemeleri ve sadece yeme için bile çok para gittiğini söyleyin. Planı neymiş öğrenin. Hem orta yaşa bile gerek yok. Belki aşık olur evlenmek ister, çocuk ister. Bunlar için planı neymiş sorun. Yani hiç kızmadan öfkelenmeden hayatı için ne planlıyor bence onu öğrenin.

Ona göre yol çizersiniz. Neye güveniyormuş bir anlamış olursunuz.
ah arkadaşım onu da yaptım. güzel de konuştum yeri geldi gururuyla da oynadım bi planı varmış gibi davranıyo ama yok günü geçiriyo sadece . başımıza bela napıcaz bilmiyorum

Back
X