Kardeşim üniye gitti aylık para istiyor

İnşallah düşündüğünüz gibi olgunlaşmasına katkı sağlar ama açıkçası çok sanmıyorum. Anne baba evi ne de olsa biraz sınırlıyor böyle gençleri, şimdi tamamen başıboş gibi olacak. Keşke İstanbul değil de biraz daha sakin bir şehre gönderilseydi.

Keşke o parayla bir iş kursaydı okulu yapamıyor en azından bır alanda kendini geliştirirdi 2 yıllık kendi kazansaydı bari değer mi o kadar para çöp oldu gibime geçiyor çok sürmez bırakır okulu zoraki olmuş herşey parayla bakalım başarı göstercekmi pek umutlu değilim

Bes kurus vermem. Bencil bir genc. Baska bir sey degil. Ucuyordur simdi aileden uzak istanbulda okula gidiyor diye. Kendi kazansaydi ucsun tabii hakkidir derdim, ailen de verirdi yurt parasini, harcligini kimse de bi sey diyemezdi. Ama okul parasi basli basina bir sacmalik kardesinin durumunda. Birak silsin seni gerekirse. Ailen sana nasil bi sey yapti bu arada? Naptiysa yapti gerci, karsiligi neyse verilmis diyelim. Sen harclik gonderme derim.

Gitmedi başka şehre bi de seçimleri istekleri var prensesin sanki iyi puan yapmış gibi
Bi de zaten puan o kadar kötü ki her okul da tutmuyodu istanbulda daha çok tutan vardı

Aileniz okula göndermek yerine keşke fabrikaya soksaydı şimdi rahat rahat akıllanmadan yaşayacak, birikim yapacak akıllı uslu birine benzemiyor kolay kandırılabilir Allah korusun gözü yükseklerde.

Yani aynisini düşündüm Allah affetsin , bu kız para, gezme, içki, şu bu istiyor para para diye ailesine yapışır , bulamayınca da yolun sonu genelde eskortluk oluyor. O kızın kandırılacağını da hiç sanmıyorum, gayet açıkgöz onun bunu yeme peşinde.

Baba parasıyla alkol, sigara ha... Ayranım yok içmeye atla giderim çeşmeye. Düşüncesiz bir kardeşiniz var. Sizin evlilik masrafınızı da umursamadan aylık para istiyor. İlla verecekseniz ona değil babanıza gönderirsiniz, babama gönderdim lazım oldukça o sana gönderir diyin.

Siz direkt verseniz bile babam verdi sayacak,seni okuttu mecburdun diyecek kıymet vermeyecek

Son düzenleme:
Normalde okuyan kardese destek olun, doviz kazaniyorsunuz az bir sey de gonderseniz burada degeri olur derdim ama sizin kardesiniz icin bunu diyemiyorum onceki konulara dayanarak.

İstanbul'da ozel okulda kardesiniz disipline olmaz. Bilakis iyice yayar, alttan dersleri kalir, okulu uzatir.

Genc kiz, Istanbul gibi ogrenciye is imkani olan sehirde yasiyor. Part time calissin harclik kazansin. Iki yillik ozel okul cok zor olamaz sonucta, yani derslerim ağır gibi bir bahanesi yok.

Yine de cebinde biraz parasi olsun, benim de ablalik sorumlulugu olarak icin rahat etsin diyorsanız her ay duzenli degil de arada küçük harclik seklinde para atabilirsiniz.

Aileniz okula göndermek yerine keşke fabrikaya soksaydı şimdi rahat rahat akıllanmadan yaşayacak böyle, birikim yapacak akıllı uslu birine benzemiyor kolay kandırılabilir Allah korusun gözü yükseklerde.

Girmezdi ki fabrikaya falan. İşe soktuk bi kere bi cafede garson olarak 1 gün çalışıp 2.gün ağlayarak izin isteyip eve geldi

onun yaşından büyük adamlar ondan daha cin oluyor ailesine artistlik yapan genelde onlara kanıyor ama bilemiyorum inşallah başını belaya sokmaz

Bu bencilliğine, agresifliğine ve hoyratlığına göre görünenin altında öyle enayi salak bi kız ki anlatamam. Öyle de bi kandırırlar ki.

Nazı tuzu anca bize. Hayata dair hiçbir şey bilmiyor hiç aklı yok. Daha önce bi konu açmıştım tatil beldesinde tanıştığı bi çocukla ilgili hatırlayanlar varsa. Ben orda kardeşimin akılsızın teki olduğuna yüzde yüz kanaat getirdim diyebilirim

Valla linç ederseniz edin beğenmezseniz de beğenmeyin ne kadar para varsa o kadar çocuk yapılmalı madem babanın bütçesi tek çocuğa göreymis aile planlamasını o şekilde yapsaymis kimse bebek kalmiyor diyelim normal üniversite olmadı özele gitme imkanı yok bu genç ne yapacak sonra dönüp dolaşıp gene aileye dönecek .Yani tamam çalışsin bilmemne de koşullar da ortada yani .Fikrim bu benim

Kendimi koyuyorum onun yerine bende bitane var ekonomik durumum ona en iyisi üzerine kurulu şimdi yeri geliyor ergenlik terapisi bilmemnesi özel dersi vs hepsi bı para yani bende seviyorum çocuk ama yapamadım yapmadım çünkü sonuçta bir can olup gitmiyor işte çok ulgi istiyor

Ben olsam hiç göndermem böyle kardeşe. Anne babanızun yaptığı da ebeveynlik değil ayrıca. Size yapılan böyle birşey yoktur zaten ne alaka yani bu kıyas.

Ben olsam hiç göndermem böyle kardeşe. Anne babanızun yaptığı da ebeveynlik değil ayrıca. Size yapılan böyle birşey yoktur zaten ne alaka yani bu kıyas.
Ben kardeşime her ay yolluyorum. Ama benim kardeşim kültürlü , terbiyeli bir çocuk. Severek gönderiyorum. Ama bu tarz kardeşe göndermem ynai. Anne babama da resti çekerim saçmaladı biz sonucuna katlanin diye

Olay o zaten babam 5bin tl kart vermiş. :/ istanbulda neye yeter.
Ben de ne yollasam makul olur diye düşünüyorum kendimi de asla zora sokasım yok. Bence bi işe girip çalışmalı eşşek gibi.
Iyi de yurtta yemek cikiyor zaten
Fatura falan da odemeyecek
5 bin tl ile de idare etmeyi ogrensin bi zahmet
Yetmiyorsa da part time calissin
Ben olsam babama para atardim
Cunku kardesinizde ablam para atmadi diyecek kapasite var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…