- 18 Ocak 2018
- 3.238
- 9.099
- 158
- 33
İnşallah düşündüğünüz gibi olgunlaşmasına katkı sağlar ama açıkçası çok sanmıyorum. Anne baba evi ne de olsa biraz sınırlıyor böyle gençleri, şimdi tamamen başıboş gibi olacak. Keşke İstanbul değil de biraz daha sakin bir şehre gönderilseydi.Bana ünide ev tutuldu istanbulda, tek kaldım hem de. Ama o zamanlar ekonomi kötü değildi kiralar uçmamıştı babam gençti işleri iyi gidiyordu. Ben türkiyenin en iyi devlet ünilerinden birinde okuyordum derece yapmıştım yani.
Kardeşime yapılan üzülerek söylüyorum asla değmeyecek bir harcama. Ama evlat seçiyorum gibi görünmesin dedi babam.
Bir de neden şehirdışı ona açıklık getireyim. Kardeşim ailemle aynı şehirde okusaydı hiçbir olgunluk kazanmazdı okula bile annem kaldırırdı paşalar gibi yiyip içerdi. Hiç değilse gitsin orda 3 kişiyle eşek gibi oda paylaşıp alarmını kurup derse gitmeyi ne yiyeceğini öğrenmek zorunda.
İnşallah düşündüğünüz gibi olgunlaşmasına katkı sağlar ama açıkçası çok sanmıyorum. Anne baba evi ne de olsa biraz sınırlıyor böyle gençleri, şimdi tamamen başıboş gibi olacak. Keşke İstanbul değil de biraz daha sakin bir şehre gönderilseydi.
Aileniz okula göndermek yerine keşke fabrikaya soksaydı şimdi rahat rahat akıllanmadan yaşayacak, birikim yapacak akıllı uslu birine benzemiyor kolay kandırılabilir Allah korusun gözü yükseklerde.
Baba parasıyla alkol, sigara ha... Ayranım yok içmeye atla giderim çeşmeye. Düşüncesiz bir kardeşiniz var. Sizin evlilik masrafınızı da umursamadan aylık para istiyor. İlla verecekseniz ona değil babanıza gönderirsiniz, babama gönderdim lazım oldukça o sana gönderir diyin.Buraya kız kardeşimle ilgili konular açmıştım bilenler bilir. Üniversite sınavına girmişti hiçbir şekilde çalışmadığı için çok kötü bi puan aldı. 2. Girişiydi zaten. Özele gönderin beni diye tutturdu. Annem ve babam zaten bir şey başaramayacak bu , boşuna dershane kitap özel ders parası verene kadar bari özel üniye gönderelim gerçekten dediler. Özel üni + yurt 500bin gibi bi rakam tuttu aylık taksitler şeklinde ödeyecekler.
Ailemin asla böyle bi durumu yok bu arada ama babam “ablama her şeyi yaptınız bana yapmadınız demesin” diyor. Bi şekilde buldu buluşturdu istanbulda tutan 2 yıllık bi bölüme yolladılar.
Kardeşim daha gittiği ilk günden beni arayıp bana aylık para atsana dedi. Babamın borç paçadan akıyor zaten 5 bin tllik kredi kartı verebilmiş bir tek neye yetecekse. Sigarası alkolü haftalık anca o kadar eder.
Sizce ne kadarlık bir tutar göndermeliyim nasıl bi tavır almalıyım? Yakında düğünüm var yurtdışında çalışıyorum. Kiram ve giderleirm çıkınca elime 400 500 pound gibi bir rakam kalıyor.
Not: tonbalığı+şampuan+sabun 900 tutmuş
Aileniz okula göndermek yerine keşke fabrikaya soksaydı şimdi rahat rahat akıllanmadan yaşayacak böyle, birikim yapacak akıllı uslu birine benzemiyor kolay kandırılabilir Allah korusun gözü yükseklerde.
onun yaşından büyük adamlar ondan daha cin oluyor ailesine artistlik yapan genelde onlara kanıyor ama bilemiyorum inşallah başını belaya sokmazO kızın kandırılacağını da hiç sanmıyorum
işte 1gün dayanamayan okul mu okur? Keşke akıllanana kadar para vermeseniz kurallar koysalardınızGirmezdi ki fabrikaya falan. İşe soktuk bi kere bi cafede garson olarak 1 gün çalışıp 2.gün ağlayarak izin isteyip eve geldi
onun yaşından büyük adamlar ondan daha cin oluyor ailesine artistlik yapan genelde onlara kanıyor ama bilemiyorum inşallah başını belaya sokmaz
işte 1gün dayanamayan okul mu okur? Keşke akıllanana kadar para vermeseniz kurallar koysalardınız
Valla insanlar bu yollara gençler öylesine sapmiyor konuşmak ilgilenmek gerekiyor yeterince ilgilenir spora yönlendirirseniz bu tarz eğilimleri olmuyor amaSigarası ve alkolü olan birine para yollamam kardeşim de olsa net
Ben olsam hiç göndermem böyle kardeşe. Anne babanızun yaptığı da ebeveynlik değil ayrıca. Size yapılan böyle birşey yoktur zaten ne alaka yani bu kıyas.Buraya kız kardeşimle ilgili konular açmıştım bilenler bilir. Üniversite sınavına girmişti hiçbir şekilde çalışmadığı için çok kötü bi puan aldı. 2. Girişiydi zaten. Özele gönderin beni diye tutturdu. Annem ve babam zaten bir şey başaramayacak bu , boşuna dershane kitap özel ders parası verene kadar bari özel üniye gönderelim gerçekten dediler. Özel üni + yurt 500bin gibi bi rakam tuttu aylık taksitler şeklinde ödeyecekler.
Ailemin asla böyle bi durumu yok bu arada ama babam “ablama her şeyi yaptınız bana yapmadınız demesin” diyor. Bi şekilde buldu buluşturdu istanbulda tutan 2 yıllık bi bölüme yolladılar.
Kardeşim daha gittiği ilk günden beni arayıp bana aylık para atsana dedi. Babamın borç paçadan akıyor zaten 5 bin tllik kredi kartı verebilmiş bir tek neye yetecekse. Sigarası alkolü haftalık anca o kadar eder.
Sizce ne kadarlık bir tutar göndermeliyim nasıl bi tavır almalıyım? Yakında düğünüm var yurtdışında çalışıyorum. Kiram ve giderleirm çıkınca elime 400 500 pound gibi bir rakam kalıyor.
Not: tonbalığı+şampuan+sabun 900 tutmuş
Ben kardeşime her ay yolluyorum. Ama benim kardeşim kültürlü , terbiyeli bir çocuk. Severek gönderiyorum. Ama bu tarz kardeşe göndermem ynai. Anne babama da resti çekerim saçmaladı biz sonucuna katlanin diyeBen olsam hiç göndermem böyle kardeşe. Anne babanızun yaptığı da ebeveynlik değil ayrıca. Size yapılan böyle birşey yoktur zaten ne alaka yani bu kıyas.
Iyi de yurtta yemek cikiyor zatenOlay o zaten babam 5bin tl kart vermiş. :/ istanbulda neye yeter.
Ben de ne yollasam makul olur diye düşünüyorum kendimi de asla zora sokasım yok. Bence bi işe girip çalışmalı eşşek gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?