Kardeşim ve ailem ile imtihanım..

Siz şu anda evladınızın olmayışıyla imtihan ediliyorsunuz,
Öte yandan yetişkin kardeş veya arkadaşlarınızdan bebek haberleri alıyorsunuz..

Her iki duygu da yaşamın gerçekleri ve hepimizin zaman zaman hissettiği üzüntü yahut sevinçler ..

Şimdi bebeği olmayan arkadaşlardan özür dileyerek yazacağım ( bu arada ben de 3 yıl bekledim bebeğimin gelmesini, bebekli ailelere çok imrendim ) yani esasında sizleri Çok ama çok iyi anlayabiliyorum ,

Fakat farklı bir bakış açısından bakmanızı istiyorum

Açıkçası bebeği olmayan arkadaşların , insanlardan biraz fazla hassasiyet beklendiğini düşünüyorum

yaşam döngüsünün içinde insan duygularını paylaşmak ister;
Yeni nişanlanan kız; tek taş yüzüğünü gösterir , herkese kurduğu gelinlik ve Ev hayalini anlatır ,

Yeni mezun bir öğrenci , okulundan, yapacağı işlerden bahsetmek ister.. diye örnekler uzar gider

Sosyal medyada bir hassasiyet gösterilecekse, bu herkese olmalı sadece bebeği olmayanlara değil ..

Misal benim de bir arkadaşım, instgramdan ; bebeğinizi sürekli paylaşmak zorunda değilsiniz minvalinde birşeyler yazmıştı
Ama Aynı kişi, Kocasıyla cilveleşmelerini paylaşıyordu mesela
belki ben de yeni boşandım ya da eşim vefat etti,

O zaman onun da yaptığı yanlış değil mi?

Ya da babalar anneler gününde herkes boy boy anne babasını paylaşıyor , bir çoğumuzun da annesi babası hayatta değil ve o paylaşımları görünce çok üzülüyoruz ..
bu da aynı şey değil mi?

ya , günlük yaşamlardan duygularını paylaşanları , kendi iç dünyamızdan azade , kabullenip hayata karışacağız,
Ya da oralardan komple el eteği çekeceğiz..

insallah en hayırlı ve yakın zamanda bebeğinize kavuşursunuz
Yeğeniniz de sağlıkla ve huzurla dünyaya gelir .. Eminim onu kendi evladınız gibi sevecekseniz . Şimdi hissettikleriniz Sizin yaranızla alakalı . Bebekle ya da kardeşinizle ilgili değil.

Seni çok iyi anlıyorum.Bende buna benzer şeyler yaşadım.evlendikten yaklasik 1.5 yil sonra 31 yaşında erken menapoza girdigimi öğrendim. Öncesinde bir aşılama yaptırmıştık tutmadı.yumurtalarim azdı ve hormonlarim yüksekti.dr lar tup bebek şansı bile vermiyordu.devlet te hormonlar yuksek olunca tutma olasılığı çok düşük olduğu için yapmadilar.onun için özelde tup bebek yaptırdım tutmadı.Ne kadar ağlıyor yaniyorfum Yolda giderken bir hamile görsem yolun ortasında gözlerim doluyor burnumun direği sizliyordu.haset değildi Allah im ona versin bana da ver Senin hazinen geniş diyordum.bu surecte esimin aileainden kirici anlayissiz davranislar da gorfum.sizin yasadiginiz gibi.ve bir yakin arkadasim bana demistii ki cocugun olmazsa sende evlat edinirsin.oyle icime oturmustu ki anlatamam.sonra ev taşıyıp tam 2.tup bebek tedavisine başlayacağımız ay hiç umudum yokken normal yolla hamile kaldigimi öğrendim.Simdi çok şükür 6 yaşında bir oğlum var.ancak sonra ne oldu o cok guvendigim cok sevdigim ona birsry olacak fiye odumun patladigi esim bana karsi siddete basladi hakarete evden kovmalara başladı ve daha farklı sıkıntılar yaşattı.yaklasik 3 ay once bosandik.ben Alah tan hayirlisini istedim.hayirlisi buymus demekki. Allah tan umit kesimez.ama bir sey olunca hayatim fort dörtlük olacak diye dusunme bir imtihan bitiyor biri basliyor.kim sana ne yaparsa ac ellerini halini Rabbime anlat... O herseyin en iyisini bilir .kalbini de ferah tut..Rabbim yardimcin olsun

Bence burada sorun olan tek şey ablanızın babanıza arayıp durumu anlatması. Ortalık burada karışmış gibi geldi bana. Heves ediyor olabilir ama dikkat etmeside gerekir sizinde hassas olduğunuz bir konu olduğu için sizede biraz fazla geliyordur. Nispet yapıyor gibi algılamak yerine mutluluğunu paylaşıyor gibi düşünün kardeşsiniz sonuçta. Emin olun siz anne olduğunuzda oda sizin adınıza çom sevinecek. Onunda hevesi kursağında kalmasın diye düşünüyorum.

Olanda 1 hayır;
Olmayanda Bin hayır arayınız.

Şu hayatta takıntı derecesinde istediğim şey mesleğimi icra edebilmekti. Ve fakat nasip yoksa olmuyor.

Olmadı. Çok çabaladım. Çok ağladım. Çok defa atlama niyetiyle camlara çıktım.

Anladım ki bu hayatta neyi çok istersek o bizim imtihanımız oluyor.

Hayırsız evlat sahibi olan sana özeniyor.

Sen evlat sahiplerine özeniyorsun.

Ben iş sahibi olanlara özeniyorum.

Onlar da çok yorulmaktan şikayetçi.

Bekar arkadaşlar evli olan bizlere özeniyor. Ve bizler de bekarlik günlerimizi özlüyoruz

Hayat daima bizi bir şeylerden mahrum birakarak sınıyor.

Ve sinandigimiz şey daima en çok istediğimiz oluyor.

Sonra alınganlık yapiyoruz.

Burda işe gitmeyi özledim diyen arkadaşlara kırılıyorum mesela. Ben hic gidemiyorum çünkü.

Şunu da eklemek isterim ki... aslinda kimsenin emzige zibina merakli olduğunu sanmıyorum. Benim arkadasim bana ikidebir fotoğraf atiyordu.

Baygınlık geciriyordum. Açıkçası kimsenin düğünü ,gelinliği, kocasinin poncikligi,yemek yediği restoranın manzarası, cocugunun ultrasondaki ciktilari, emzikleri zibinlari umrumda bile değil.

Ve insanlarin çoğunluğunun da benim gibi düşündüğünu zannediyorum.
Sırf bu sebeple paylaşmamak gerekiyor.

Merhaba arkadaşlar..
Herkese hayırlı ramazanlar iyi günler diliyorum..
Biliyorum yine bi kaçı yine mi sen ISSIZZ yine mi bebek derdin diyeceksiniz ama lütfen bana yardım edin fikirlere cok ihtiyacım var..
Ben 8 yıllık evliyim ve çocuğum olmuyor..
2 negatif tüp bebek deneyimim var...
Asıl konuya gelelim...
Kardeşim hamile..
Kardeşimi duyduğum da icime müthiş bir ferahlik geldi dedim allahın nasibi olunca bebek de geliyormuş..
Teyze olacaktım anne yarısı..
Benim 3. Tüp bebek tedavim nisan daydı korona dan dolayı iptal oldu...
Içim buruk bi yandan da vardır bir hayır muhakkak vardır rabbimin bir bildiği mutlak vardır diyorum...
Benim bebek sınavım yetmiyormuş gibi kardeşim her gün aile whup indan foto gönderiyor... ultrason görüntüsü.. emzik.. kiyafet... vs vs
Benim durumumu bildigi halde böyle yapması normal mı yoksa ben mi çok alınganım farklı dünyada yasıyorum.. Bugün de iki isim bulmuş bebeğimizin ismi sizce hangisi olsun diyor grupta hepsi yorum yaptı ben hic bir şey yazmadım.. her gün her gün yeter artık dedim..
Ablam özelden msj attı kız soru soruyor neden cvp vermedin diye.. sonra gitmiş babama anlatmış babam beni aradı...
Aynen söyle diyor..
ISSIZZ allah ona nasip etmiş evlat oda bizim evladımız.. sen alıngansın çocuk mutluluğunu paylaşmasın mı.. belkide allah zamanı gelince sanada nasip edecek o ne yazmışsa o olur..
Ailem de kardeşim de mi bi problem var yoksa bende mi Bi problem var nolur açıklayın..
Dışardan birinin fikrine ihtiyacım var.. mutluluğu böyle çocuğu olmayan birinin gözüne soka soka yaşamak normal bişey mi gerçekten???

Bu arada benim için dua eder misin lütfen bu mübarek günler de çok ihtiyacım var...
siz alingansiniz.herkes ince dusunemez.helekiii kolay cocuk sahibi olan kisiler bu hassasiyeti gosteremeyebilir.oyuzden onunla mutlugunu yasa ve kafandan hamile kalma dusuncesini cikar bi bakmissin surprizin gelmis.emin olll stres kadar berbat bisry yok.benim 2 dusuk.1 pgti tup oldu ve olumsuz.ertesi ayy tamamen kafamdan attim (soylemesi kolay yapmasi cok zor biliyorum) ertesi ay dogal yolla hamile kaldim.sanada insaallh surprz bi bebek nasip etsin allah.suan korona var biz bu isi unutalim de sonrasina bakariz de ve kardesinin mutlulugunu paylasarak pozitif oll.inann sana daha iyi gelecek.kardesinin de kotu niyeti oldugunu dusunmuyorum.

Okulumda samimi olmadigim senelerdir bebekleri olmayan 2 ogretmen arkadasin yaninda bile bahsetmedim hamileligim boyunca da bebeklerim olunca da hicbiseyden.Hassas konu.Iclerinde ne firtinalar kopuyodur kimbilir,uzuluyolardir dedim.En son dogum izninde raporumu vermeye gittigimde birinin asiri gazli olmasindan yakinirken olsun o bile guzel demisti..Nasil pisman olmustum bebeklerimden bahsettigime...Duygularinda cok haklisin.Emzik almis bunu gostermek nedir ayrica.Dusuncesiz insan her yerde dusuncesiz.

Merhaba arkadaşlar..
Biliyorum yine bi kaçı yine mi sen ISSIZZ yine mi bebek derdin diyeceksiniz ama lütfen bana yardım edin fikirlere cok ihtiyacım var..
Asıl konuya gelelim...
Kardeşim hamile..
Kardeşimi duyduğum da icime müthiş bir ferahlik geldi dedim allahın nasibi olunca bebek de geliyormuş..
Içim buruk bi yandan da vardır bir hayır muhakkak vardır rabbimin bir bildiği mutlak vardır diyorum...
Benim bebek sınavım yetmiyormuş gibi kardeşim her gün aile whup indan foto gönderiyor... ultrason görüntüsü.. emzik.. kiyafet... vs vs
Benim durumumu bildigi halde böyle yapması normal mı yoksa ben mi çok alınganım farklı dünyada yasıyorum.. Bugün de iki isim bulmuş bebeğimizin ismi sizce hangisi olsun diyor grupta hepsi yorum yaptı ben hic bir şey yazmadım.. her gün her gün yeter artık dedim..
Ablam özelden msj attı kız soru soruyor neden cvp vermedin diye.. sonra gitmiş babama anlatmış babam beni aradı...
Aynen söyle diyor..
ISSIZZ allah ona nasip etmiş evlat oda bizim evladımız.. sen alıngansın çocuk mutluluğunu paylaşmasın mı.. belkide allah zamanı gelince sanada nasip edecek o ne yazmışsa o olur..
Ailem de kardeşim de mi bi problem var yoksa bende mi Bi problem var nolur açıklayın..
Dışardan birinin fikrine ihtiyacım var.. mutluluğu böyle çocuğu olmayan birinin gözüne soka soka yaşamak normal bişey mi gerçekten???

Bu arada benim için dua eder misin lütfen bu mübarek günler de çok ihtiyacım var...
Onun mutluluğuyla mutlu olsaydınız herkes sizi daha çok anlardı. Bi tane bebek kıyafeti yollayıp bu çok yakışır alalım mı yazsan herkes merhamete gelirdi. Ama siz böyle düşünmeyi tercih etmişsiniz
-gözüme sokuyorlar.
O zaman gözüme soktu doğurdu, gözüme soktu bebeği sevdi, gözüme soktu emzirdi.... benim kucağıma vermedi az verdi diye devam eder bu.
Biraz olaylara sevgiyle bakın, sorgulayarak değil. Babanız ne güzel söylemiş.

Hic aile whatsapp grubum olmadi ama o gruplar ne icin var?

Mutluluk sevinc uzuntu paylasmak icin degil mi?
Size ozelden yazsa ayip olur. Ama suan mutlulugunu yasamak istiyor.

Siz alingansiniz bence.

Paylamasa da alinirdiniz. Bu konular böyle.
Mesela birinin cocugu olmuyor. Elti hamile kaliyor. Elti pek paylasmiyor. Hemen buraya konu açılıyor. Kiskanip nazar degdiririm mi sandi? Gozum kalir diye mi korktu vesaire.

Kolay olmadigini biliyorum. Allah size de en kısa zamanda nasip etsin insallah.

Merhaba arkadaşlar..
Asıl konuya gelelim...
Kardeşim hamile..
Aynen söyle diyor..

Görümcm kurtaj oldu bn yansitamiyorum fazla uzulur diye esim konuşurken anlatıyor soyle tekme atiyor felan diye ben geriliyorum onda söylüyorum yapms diyr erkek kafasi anlamiyor iste 🤦‍♀️ bilmiyorum bana gore hasas konular tmm mutluluk paylaşılır ama bu kadar da goze soka soka aile buyuklerine devreye sokarak değil 😑 rabbim insalkah tez zamanda sizede nasip eder bnde ablamin arkasina hamile kalmıştım onu duyunca demistim cok sevinsemde nasil pes pese hamile kaliyor ben niye kalamiyrm demistim 🙈

Kendimden şöyle bir örnek verebilirim. Çok kötü olduğum bir dönem üzerine ‘işyeri’ arkadaşımın mutlu olduğu düğün hazırlıklarının olduğu dönemi vardı. Ben üzülmiyim diye 10 tane anlatacağı konu varsa 2 sini anlatıyormuş. Eve eşyaları gelmiş tesadüf tlfnunda o bir şey ararken gördüm e bana niye göstermedin dediğimde çok seni bu konularla bunaltmak istemiyorum demişti.kendimi mutluluğuyla kötü hissetmeyeceğim herşeyi paylaşabileceğini söylemiştimde kız öyle anlatmaya başlamıştı.

benim işyeri arkadaşım buna dikkat etmişti. Amabu sefer anlatmadığı için ben üzülmüştüm. Çoktakılmayın bence mutluluğuna ortak olmaya çalışın.

umarım sizde istediğinize sahip olursunuz🥰🥰

Merhaba arkadaşlar..
Asıl konuya gelelim...
Kardeşim hamile..
Aynen söyle diyor..

Peki şöyle mi yapsaydı? Bebek için Yeni bir grup kurup sizi almasaydı, diğer herkesi koysaydı. Siz daha mı mutlu olacaktınız? İlla paylaşacak. Ben de evlenirken arkadaş grubuma tencere tava atardım. Sadece birisi o kadar sinir olmıs ki. Kendisi benden büyüktü ve evlenememişti. Gereksiz yere çok büyük bir kavga öıkardı ve benimle bir daha konuşmadı. Sonra duydum ki o grupta kim evlendiyse yA da nişanlısı varsa aynı şeyi yapmış. Böylesi daha iyi olmuyor emin olun. Asla birileri üzülsün diye yapmıyoruz ki. Mutluluğu paylaşmak güzeldir. Peki yarın sizin evladınız olunca o da bunlwrı aynen yapıp size karşılık verse ne yapacaksınız? Artık evladım var dünya yansa önemli değil mi diyeceksiniz? Kendinizi bu kadar doldurmayın, bu kadar üzmeyin

Bizde de benzer bir durum oldu, bende ilk başta çok bocaladim nasıl davranmam gerektiği konusunda.

Ablam 40 i geçkin, ama onun bir çocuğu var, ikincisi nasip olmadı, yaklaşık bir senedir istiyor, inşallah olur 🙏

Bense şimdi paylasamasam benden gizleniyor, sakiniyor diyecek, üzülecek diye korktum.
Sonra paylassam gözüme sokuyor diyecek diye...

Ama baktım kendisi benimle takip ediyor, kontrollere gelmek istiyor, benden fazla duygulaniyor, bende arada bebekle ilgili şeyler paylaşıyorum.

Onun haberlerini de hep soruyorum.
Zor işler..
Ama kırılmayin, o sizin kardesiniz, artniyetli yaptığını sanmıyorum.
O da bocaliyordur.

Bizi bizden başka kimse anlamaz kardeş boşver, Allah büyük senin için dua edicem 🙏🏾

Back
X