Kardeşim ve ailem ile imtihanım..

Bence abartıyorsunuz siz üzülüyorsunuz tamam zor bi durum ancak onun mutluluğunu yaşamaya hakkı yok mu ? Çok bencilce bi düşünce cidden iyi niyetli biri sizin gibi düşünmez
Abartmak mı? Tam olarak hangi düşüncesi abartı geldi anlayamadım. Mutluluğunu yaşamasına karşı değil anladığım kadarı ile. Hatta teyze olacağım anne yarısı diye sevinmiş tam da iyi niyetli bir ablanın düşüneceği gibi yapmış ve sevinmiş kardeşine.
Bencilce bir düşünce diyorsunuz ben 2,5 yıl çocuk sahibi olamadım ve tüp bebekle hamileyim bu 2,5 yılda benzer sorunlar yaşadım az çok anlayabiliyorum konu sahibini. Kaldı ki 8 yıl diyor nasıl bir his tahmin edemezsiniz çünkü ben bile edemiyorum. 2,5 yılda bunları yaşayıp hissettim 8 yıl dilekolay diyorum kendime. Konu sahibinin yaşadıkları inanın hiç kolay değil, bebeği olan insanlara çok sevindiğine adım kadar eminim. Başka insanlara sevinen kardeşine neden sevinmesin ? Kardeşinin sürekli gözüne gözüne sokması üzücü değil mi? Bir de düşük yaşamış bu üzüntüyü üstünden atamamis olabilir ki çok normal. Kardeşi sevincini yaşasın ama ablasının gözüne sokmasın burda bencil kim tartışılır. Konu sahibinin de kardeşine bencil demek istemiyorum cahillik etmiş anın verdiği heyecanla paylaşıp durmuş muhtemelen.. Keşke biraz daha anlayışlı olsaymış.

Kardeşi de ilk kez yaşadığı bebek sevincini ailesiyle paylaşmak istemiş olamaz mı? Konu sahibi rahatsız olduğu anda gruba ben dahil olmak istemiyorum acım hala taze diyip çıksa bu mesele buralara hiç gelmezdi. İşte ben bu yara kanatmak meselesini anlayamıyorum, şöyle ki konuya benim bebeğim olmuyor diye bakmakta kişinin kendi elinde benim yeğenim oluyor diye bakmakta kişinin kendi elinde. Ortada bence birbirinden bağımsız iki konu var.

Neden cevap yazmıyorsun kısmını hatırlayamadım sanırım dikkatimden kaçmış orası, bu durumda da konu sahibi idare etmek yerine ben fikir belirtmek istemiyorum diyebilir.

Yanlış olan açıkça konuşmak yerine insanların anlamasını beklemek, bu insanlar ister anne-baba-kardeş olsun ister dış kapının mandalı. Bir noktadan rahatsız olunduysa bu dillendirilmeli ama süreç uzamadan.

Mesela konu sahibinin kardeşi sadece kendi bebeğini heyecanla paylaşsaydı ve konu sahibi rahatsız olsaydı o zaman grubu sessize alması uygun olurdu, sonuçta gelen bebeği saklayacak değiller.

Zaten konu sahibi de bunu yapmış, neden cevap vermiyorsun diye bir de aramışlar.

Sonra iş başkasının da bebeklerini paylaşmaya gelince ipler kopmuş, çünkü o noktada konu sahibinin üzüldüğü belli.

O noktada nispet yapıldığı şüphesi bir kere akla girdi mi gerçekten toparlamak zor. Konu sahibi ile ailesinin bir süre ayrı kalması lazım ki toparlansınlar.

Canım benim sen güzel canını sıkma... Hepimiz aynı yollardan geçtik; maalesef yaşamayan bilemiyor anlamıyor o psikolojiyi, insanın nasıl çaresiz hissettiğini. Rabbim güzel kalbini tez zamanda ferahlatacak müjdeyi nasip edecek sana inşallah. O zamana kadar seni üzen insanlara kulaklarını kapat yeter ki.

Kesinlikle ne düşündüğünüzü doğrudan belirtmek gerekiyor. Bazı şeyleri de insanların anlaması gerekiyor illa ifade edilmemeli. İlk başlarda yazmaya anlatmaya utandım ben. Ancak sonra düşündüm onlar yaparken utanmıyorlar da ben anlatırken mi utanacağım dedim?? Konu sahibinden rol çalmak istemiyorum. Ama çevrede çok korkunç insanlar olabiliyor. Benim iki düşük iki de kalp durması yaşadğım gebeliğim var. Son gebeliğim tedavi ile olan sağlıklı bir bebekti doğumuna gün sayarken kaybettim onu ileri hafta bir kayıptı. İsmi eşyaları her şeyi belliydi düşünün. Doğumum ve sonrası da çok çok trajik oldu. Ama lohusa iken yaşadıklarım çok daha trajik oldu. İki çocuklu 37 yaş damadımız (görümcemin eşi) bir watsapp grubu kurup o gruba beni ve eşimi de dahil edip üçüncü bebek haberini vermişti. Bizden de yeterli olumlama tezahurat gelmedi diye bizi atmıştı sonra öğrendik ki ortada bir gebelik de yokmuş🤯Aileye buna karşı tepki gösterdik diye (yanlış anlaşılmasın tepkimiz de psikopat mı onlar biz bebeğimizin yasını tutarken onların üçüncü bebek haberi sevinçlerine nasıl ortak olmamızı bekleyebilirler ki olmuştu) bizi suçladılar. Suçumuz da ne varmış onlar hata yapabilirlemiş biizm büyük olarak alttan almamız lazımmış gerekli olgunluğu göstermemişiz🙈 Ben o günden sonra iletişimimi kopardım onlarla. Ailesiyle de mesafeliyim artık böyle kafam çok rahat

Kesinlikle ne düşündüğünüzü doğrudan belirtmek gerekiyor. Bazı şeyleri de insanların anlaması gerekiyor illa ifade edilmemeli. İlk başlarda yazmaya anlatmaya utandım ben. Ancak sonra düşündüm onlar yaparken utanmıyorlar da ben anlatırken mi utanacağım dedim?? Konu sahibinden rol çalmak istemiyorum. Ama çevrede çok korkunç insanlar olabiliyor. Benim iki düşük iki de kalp durması yaşadğım gebeliğim var. Son gebeliğim tedavi ile olan sağlıklı bir bebekti doğumuna gün sayarken kaybettim onu ileri hafta bir kayıptı. İsmi eşyaları her şeyi belliydi düşünün. Doğumum ve sonrası da çok çok trajik oldu. Ama lohusa iken yaşadıklarım çok daha trajik oldu. İki çocuklu 37 yaş damadımız (görümcemin eşi) bir watsapp grubu kurup o gruba beni ve eşimi de dahil edip üçüncü bebek haberini vermişti. Bizden de yeterli olumlama tezahurat gelmedi diye bizi atmıştı sonra öğrendik ki ortada bir gebelik de yokmuş🤯Aileye buna karşı tepki gösterdik diye (yanlış anlaşılmasın tepkimiz de psikopat mı onlar biz bebeğimizin yasını tutarken onların üçüncü bebek haberi sevinçlerine nasıl ortak olmamızı bekleyebilirler ki olmuştu) bizi suçladılar. Suçumuz da ne varmış onlar hata yapabilirlemiş biizm büyük olarak alttan almamız lazımmış gerekli olgunluğu göstermemişiz🙈 Ben o günden sonra iletişimimi kopardım onlarla. Ailesiyle de mesafeliyim artık böyle kafam çok rahat
Ruh hastası adam

Benim kardeşimin de çocuğu olmadı ben hamile kaldım onlar bayram yeri gibi kutladılar hatta ben onlar üzülmesin diye geride dururken onlar bana neden mutlu değilsin, neden heyecanlı değilsin diye kizdilar. Onlar benden çok heyecanlilardi hala da öyle. Bebeğim bir yaşına geldi surekli benden resim istiyorlar, görüntülü arıyorlar Allah razı olsun gelinimizden de kendi çocuğu gibi hep yanımızda oldu. Ben resim gondermedigimde kızıyorlar onlar da çocuklarının olmasını istiyor ama hep acilarilarini içine atıp bizim mutlulugumuza ortak oluyorlar. Rabbim inşallah en kısa zamanda kardeşime, size ve bütün hak edip isteyen anne babalara bu güzel duyguyu nasip etsin.

Boyle konularda biraz düşünceli olmak lazım mesela bende tüp bebekle hamile kaldım hiç unutmam üç çocuklu eltimin, iki cocuklu gorumcemin gözüme soka soka çocuklarını paylaştığını ve kayinvalidemin beni mutfakta sıkıştırıp daha bir yıllık evliyken ne zaman çocuk yapacaksın hadi dediğini hiç unutmuyorum.

Ben kendi kardeşime ve eşine karşı hep düşünceli davranmaya çalıştım , hamileligimi dogumumu hep daha geri planda yaşamaya çalıştım herkesin de bu şekilde düşünceli olması lazim.

Abartmak mı? Tam olarak hangi düşüncesi abartı geldi anlayamadım. Mutluluğunu yaşamasına karşı değil anladığım kadarı ile. Hatta teyze olacağım anne yarısı diye sevinmiş tam da iyi niyetli bir ablanın düşüneceği gibi yapmış ve sevinmiş kardeşine.
Bencilce bir düşünce diyorsunuz ben 2,5 yıl çocuk sahibi olamadım ve tüp bebekle hamileyim bu 2,5 yılda benzer sorunlar yaşadım az çok anlayabiliyorum konu sahibini. Kaldı ki 8 yıl diyor nasıl bir his tahmin edemezsiniz çünkü ben bile edemiyorum. 2,5 yılda bunları yaşayıp hissettim 8 yıl dilekolay diyorum kendime. Konu sahibinin yaşadıkları inanın hiç kolay değil, bebeği olan insanlara çok sevindiğine adım kadar eminim. Başka insanlara sevinen kardeşine neden sevinmesin ? Kardeşinin sürekli gözüne gözüne sokması üzücü değil mi? Bir de düşük yaşamış bu üzüntüyü üstünden atamamis olabilir ki çok normal. Kardeşi sevincini yaşasın ama ablasının gözüne sokmasın burda bencil kim tartışılır. Konu sahibinin de kardeşine bencil demek istemiyorum cahillik etmiş anın verdiği heyecanla paylaşıp durmuş muhtemelen.. Keşke biraz daha anlayışlı olsaymış.
Ne saçmalıyorsunuz? Ben kürtaj kısmını okumamıştım sonrasında konu sahibine kusura bakmayın lütfen dedim zaten. Diğer konuda fikrimi özgürce söyleyebilirim bu sizi ilgilendirmez saygı çerçevesinde yaptığım yorum sizin görüşünüzden farklı olabilir. Burada amaç zaten konu açarak farklı gözlerden olayı değerlendirmek. Sizde amacına uygun kullanın bence konu sahibine yazın fikrinizi benim mesajıma değil:)

Ne saçmalıyorsunuz? Ben kürtaj kısmını okumamıştım sonrasında konu sahibine kusura bakmayın lütfen dedim zaten. Diğer konuda fikrimi özgürce söyleyebilirim bu sizi ilgilendirmez saygı çerçevesinde yaptığım yorum sizin görüşünüzden farklı olabilir. Burada amaç zaten konu açarak farklı gözlerden olayı değerlendirmek. Sizde amacına uygun kullanın bence konu sahibine yazın fikrinizi benim mesajıma değil:)
Burada başkasına da yorum yapma hakkımız var ki alıntı seçeneği eklenmiş yazarken bi saygısızlık etmedim fakat üslubunuz çok çirkin bu şekilde konuşan birine cevap bile vermem aslında. Bu mesaj bile sizin için fazla iyi günler.😊

37 yaşında bir insan artık olgunluğun zirvesine ulaşmıştır diye düşünüyorum daha ne kadar karakteri oturacak? Şarap değil ki yüzyıl demlenmesini bekleyelim. 😅

Alttan almak kapı paspası olmak demek değil ki? Maden kızdı kendisi açıp şikayetini söyleseymiş. 🤦‍♀️

Cevabınızı güzel vermişsiniz, biraz mesafe iyidir.

Çocuk sahibi olmak konusundaki muhabbetlerde bizim toplumda genelde biraz densizce davranıldığını düşünüyorum. Sorarlar, ısrar ederler, olunca gözüne sokarlar, olmuyorsa acır gibi hallere girip insana kendini eksik hissettirirler şu bu. İki ablamın da çocuğu olmadı, benim de artık vazgeçerken ve bir düşüğün ardından oldu. Kendi merak etmeyen kimseyle aşamaları, detayları paylaşmadım, anne olunca anlaşılan büyülü hislerle ilgili nutuklar atmadım. Birilerine 'Darısı başına' derken bile 'niyetiniz varsa' diyorum artık. İstemeyenler de ayrı didikleniyor çünkü bu güruh tarafından. Size gelince, özellikle düşük sonrası bu bebek muhabbeti bombardımandan incinmekte haklısınız. Ancak bazı üyelerin de dediği gibi çok düşünceli davranmamışlar işte ve dikkatinizi buna değil kendi sağlığınıza ve niyetinize verin. Düşük çok sevimsiz bir durum olmakla beraber doğal yoldan da hamile kalabildiğinize dair bir göstergedir. Ruhen ve bedenen kendinize yatırım yapın, iyi haberi en sakin, en koyvermiş zamanda alacaksınız muhtemelen siz de - inşallah - o süreyi kendiniz için uzatmayın bunlara takılıp kendinizi yıpratarak.

37 yaşında bir insan artık olgunluğun zirvesine ulaşmıştır diye düşünüyorum daha ne kadar karakteri oturacak? Şarap değil ki yüzyıl demlenmesini bekleyelim. 😅

Alttan almak kapı paspası olmak demek değil ki? Maden kızdı kendisi açıp şikayetini söyleseymiş. 🤦‍♀️

Cevabınızı güzel vermişsiniz, biraz mesafe iyidir.
Artık o insan müsvetteleri bizim için yok hükmünde. Anne baba da atılmıyor işte onlarla da aramıza koyabileceğimiz en uzak mesafeyi koyduk. Kafamız rahat🙃

Merhaba arkadaşlar..
Herkese hayırlı ramazanlar iyi günler diliyorum..
Biliyorum yine bi kaçı yine mi sen ISSIZZ yine mi bebek derdin diyeceksiniz ama lütfen bana yardım edin fikirlere cok ihtiyacım var..
Ben 8 yıllık evliyim ve çocuğum olmuyor..
2 negatif tüp bebek deneyimim var...
Asıl konuya gelelim...
Kardeşim hamile..
Kardeşimi duyduğum da icime müthiş bir ferahlik geldi dedim allahın nasibi olunca bebek de geliyormuş..
Teyze olacaktım anne yarısı..
Benim 3. Tüp bebek tedavim nisan daydı korona dan dolayı iptal oldu...
Içim buruk bi yandan da vardır bir hayır muhakkak vardır rabbimin bir bildiği mutlak vardır diyorum...
Benim bebek sınavım yetmiyormuş gibi kardeşim her gün aile whup indan foto gönderiyor... ultrason görüntüsü.. emzik.. kiyafet... vs vs
Benim durumumu bildigi halde böyle yapması normal mı yoksa ben mi çok alınganım farklı dünyada yasıyorum.. Bugün de iki isim bulmuş bebeğimizin ismi sizce hangisi olsun diyor grupta hepsi yorum yaptı ben hic bir şey yazmadım.. her gün her gün yeter artık dedim..
Ablam özelden msj attı kız soru soruyor neden cvp vermedin diye.. sonra gitmiş babama anlatmış babam beni aradı...
Aynen söyle diyor..
ISSIZZ allah ona nasip etmiş evlat oda bizim evladımız.. sen alıngansın çocuk mutluluğunu paylaşmasın mı.. belkide allah zamanı gelince sanada nasip edecek o ne yazmışsa o olur..
Ailem de kardeşim de mi bi problem var yoksa bende mi Bi problem var nolur açıklayın..
Dışardan birinin fikrine ihtiyacım var.. mutluluğu böyle çocuğu olmayan birinin gözüne soka soka yaşamak normal bişey mi gerçekten???

Bu arada benim için dua eder misin lütfen bu mübarek günler de çok ihtiyacım var...

Güncel:

Merhaba arkadaşlar..
Benim 2 negatif tüp bebek sonrası 3. Tedaviye başlayacaktım ki adetim gecikti normal yolla hamile kaldım...
Malesef ki 6. Haftada bebeği kaybettik düştü..
Ailem ve kardeşim bugün ki paylaşımından sonra açtım ağzımı yumdum gözümü..
Bugün yeni doğmuş bir bebek resmi paylaştı kardeşim ve ailem yine yorum yaptı.. ve ben onlara merhamet ve empati yoksunusunuz dedim çıktım gruptan... hepsi arıyor açmıyorum ailem bile acıma saygı duymuyor..
Yazıklar olsun çok üzgünüm çok...
Senin ne hissettigini belki anlayamam ama yaoma bunu kendine lutfen inan boyle yaparak psikolojik olarak sureci dahada zorlastiriyorsun hassassin ama bence sana nispet yapmıyor rabbim sanada nasip etsin insallah ama boyle yapma kotununde kötüsü oluyor allah göstermesin ama doğumda kaybedenler var benmde 6 haftalik dusugum oldu ama hep öyle düşündüm rabbim böylesini hayirli kılmış daha buyuseydi daha cok icim yanardı sende yüreğini ferahlar sıkma canini

Bence abartmıyorsunuz aile diye, bacı diye diye her türlü incitici davranışı kendilerinde hak görüyorlar bir şekilde uyarıldıkları zaman da çok alınganlık yapıyorsun deyip işin içinden çıkıyorlar. Tepki göstermekle iyi yapmışınız, sanılmasın ki kıskandınız aksine sevinmişsinizdir ama abartmadan ayarını bilmeleri gerekirdi. Aile de olsa empati yapılmalı kesinlikle.

Merhaba arkadaşlar..
Herkese hayırlı ramazanlar iyi günler diliyorum..
Biliyorum yine bi kaçı yine mi sen ISSIZZ yine mi bebek derdin diyeceksiniz ama lütfen bana yardım edin fikirlere cok ihtiyacım var..
Ben 8 yıllık evliyim ve çocuğum olmuyor..
2 negatif tüp bebek deneyimim var...
Asıl konuya gelelim...
Kardeşim hamile..
Kardeşimi duyduğum da icime müthiş bir ferahlik geldi dedim allahın nasibi olunca bebek de geliyormuş..
Teyze olacaktım anne yarısı..
Benim 3. Tüp bebek tedavim nisan daydı korona dan dolayı iptal oldu...
Içim buruk bi yandan da vardır bir hayır muhakkak vardır rabbimin bir bildiği mutlak vardır diyorum...
Benim bebek sınavım yetmiyormuş gibi kardeşim her gün aile whup indan foto gönderiyor... ultrason görüntüsü.. emzik.. kiyafet... vs vs
Benim durumumu bildigi halde böyle yapması normal mı yoksa ben mi çok alınganım farklı dünyada yasıyorum.. Bugün de iki isim bulmuş bebeğimizin ismi sizce hangisi olsun diyor grupta hepsi yorum yaptı ben hic bir şey yazmadım.. her gün her gün yeter artık dedim..
Ablam özelden msj attı kız soru soruyor neden cvp vermedin diye.. sonra gitmiş babama anlatmış babam beni aradı...
Aynen söyle diyor..
ISSIZZ allah ona nasip etmiş evlat oda bizim evladımız.. sen alıngansın çocuk mutluluğunu paylaşmasın mı.. belkide allah zamanı gelince sanada nasip edecek o ne yazmışsa o olur..
Ailem de kardeşim de mi bi problem var yoksa bende mi Bi problem var nolur açıklayın..
Dışardan birinin fikrine ihtiyacım var.. mutluluğu böyle çocuğu olmayan birinin gözüne soka soka yaşamak normal bişey mi gerçekten???

Bu arada benim için dua eder misin lütfen bu mübarek günler de çok ihtiyacım var...

Güncel:

Merhaba arkadaşlar..
Benim 2 negatif tüp bebek sonrası 3. Tedaviye başlayacaktım ki adetim gecikti normal yolla hamile kaldım...
Malesef ki 6. Haftada bebeği kaybettik düştü..
Ailem ve kardeşim bugün ki paylaşımından sonra açtım ağzımı yumdum gözümü..
Bugün yeni doğmuş bir bebek resmi paylaştı kardeşim ve ailem yine yorum yaptı.. ve ben onlara merhamet ve empati yoksunusunuz dedim çıktım gruptan... hepsi arıyor açmıyorum ailem bile acıma saygı duymuyor..
Yazıklar olsun çok üzgünüm çok...
Ay aşırı haklısın abim eşinden ayrı çocuğu yanında değil biz asla ne durumda cocuk resmi koyariz nede gurupta ağzımıza alırız hiçbirimiz iş anneden geçiyor annem kontrolü sağlıyor gurupta yazmayiz ama unutup duruma vs koyduğumuzda hemen hatırlatır sağolsun. Birde ablamla aynı hamileydim o kaybetti 4 aylik ben doğurdum o nasılsın diye bile sorduğun da geçistirirdim ne iyisini ne kötüsü anlatmazdim çünkü hamilelikte iyi halde kötü hâlde insana tatlı gelir

Back
X