Kardeşim ve karısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
gelinden bosuna beklemeyin gelip hatirini sorsa bile kafi kardesiniz yani annenizin evladi bakmali bir hafta sen bir hafta o yapmayin allahaskina gelin dir bakacak devri 2000 li yillarda az biraz kalmisti

Ben de birçok arkadaş gibi gelinden ya da damattan bakım beklenmesine karşıyım.gelin ya da damat hazırı yedi içti herşeyden faydalandı bakacak diye bir mantık olamaz içlerinden geliyorsa vicdan yapıyorlarsa evet bakarlar ama onun dışında bakım evladın işidir böyle bir beklentiye girmek doğru değil. Ki evlatlar bile bakmak istemiyor bir sürü var çevremde 8-9 çocuk var, ana baba hasta yatağında sefil.bakan evlatların bazısının da suratı beş karış niye ben bakıyorum ya da ölse kurtulsam modunda.herkes bir gün aynı sonu yaşayabileceğini düşünmüyor sanırım. En güzeli kimseye muhtaç kalmadan göçüp gitmek ha muhtaçsan da bakıcı tutacaksın kimsenin suratını çekmeyeceksin.bence hastaya yaşlıya, tatlı dille, güler yüzle, sabırla, anlayışla bakılmalı yoksa ne hayrı olur o bakımın

Kadın bakmam demiyor. Sorumluluğu paylaşalım diyor. Onun da evi çocukları varmış ve çalışıyormuş.

Yıllarca kv oturmuş, evle ve çocukla ilgili her türlü sorumluluk kv tarafından karşılanmış. O zaman anne de şimdi hasta diye mi kv oldu. Bu kadından bu kadar yardım gördüyse elbette elini taşın altına koyacak. Her türlü rahatlık sağlansın ama gelin olduğu için bakmak zorunda değil öyle mi? Zaten hep o baksın demiyor kimse. Arada nöbeti devralsın ki biraz nefes alıp dinlenebilsin insanlar.

Gelini evi yolu ayrı olsa tamam bakmak zorunda değil. Aynı evde yaşıyorlar ama hanfendi bir kap bile yemek yapmıyor. Temizliğe karışmıyor. Kp yapıyor. Arada tabi yapar ama tüm yemek sorumluluğunu da kp üstüne atmış gelin hanım.

Her türlü imkanı kullanıp iş sorumluluğa gelince ben el kızıyım banane denip kenara çekilmekte vicdansızlık bence. Biraz hakkaniyetli olmak lazım.

Biz onu sarmaladık.Bizi istemeyen o.Ben ilk zamanlar arar sorardım.Hediyeler alırdım.Ama baktım karşılık vermiyor.Aramıyor,konuşmuyor.Kestim.Yurt dışındaki ablam sırf anneme ilgi göstersin diye neler taşıdı neler.Ama kuzenleri ,yengesikendini ezdirme onlarla arana mesafe koy diye telefonda sürekli söylediler bize duyura duyura...Keşke tam tersi olsaydı.Kardeşimden öte olurdu.

Yurtdışındaki ablanız bu durumda hangi sorumluluğu alacak?

Yurtdışındaki ablanız bu durumda hangi sorumluluğu alacak?
Konu sahibinin derdi kardesleri degil ki gelin hanim:)
Kusura bakmayin zor gunlerden geciyorsunuz yipratici bir durum ama biraz geline takik gordum sizi. Yani aileniz hicbisey sunmamis size,siz de bu durumda benden beklentileri olmasin demissiniz ama ters tepmis. Herkes yardimci olsa da illa gelin yardim edecek mantigindasiniz. Yardimci kadin da olsa yok illa gelin. Cunku yedi icti. Boyle olmaz yazdim gozunuz arkada kalir isteksiz isten hayir gelmez

Anneniz ilk hastaneye yatısı ama ne yazık ki son olmaz.daha kalıcı çözümler bulmanız lazım ailemizden biri kanserdi bakan kızı 6 ay refakat izni almıstı bir kere de bitecek sürecler değil ne yazık ki bunları da hesaplayın

Öncelikle geçmiş bayramınız mübarek olsun.Ben bayramı hastanede geçirdim.Annem hasta olduğu için ona refakat ediyorum.9 gündür hastanedeyim lösemi olduğu için penceresi sabit ve dışarı çıkılmaya izin verilemeyn bir hastane odasındayız.Oğlumu ve eşimi evde bıraktım geldim.Çocuk babayla işe gidiyor.Annem kardeşimle yaşıyor yeme içmeleri aynı yatmadan yatmaya evlerine çıkıyorlar.Bugüne kadar annem hep erkek kardeşime çalıştı ,evine, eşyasına, çocuğunun özel okul masraflarını vs herşeye destek oldu.Kardeşimin çocuğunu büyüttü falan.Şimdi biraznda hanımım gelsin refakat etsin diyorum yok işten izin alamıyormuş,işten çıkarırlarmış,mırın kırın ediyorlar.Etinden sütünden faydalandılar kadın hasta olunca enteresan tavırlar.Kadın yemeklerini yapıyordu artık yapamıyo gelin hanım elini sürmüyor babam yapmaya çalışıyor.Temizliklerini de yapmıyormuş,bana gel yap diyorlar.Bana annene bakmaya gel deyip duruyorlar.9 gündür hastanedyiz birgün aradı.Ama hala anneö ona toz kondırmuyor.Bizim yaptığımızı gözü görmüyor bende haliyle kızıyorum.Şimdi size şunu sormak istiyorum perşembe refakatçi değişimi olacak ısrar mı edeyim mi gelsinler diye boşver deyip bekleyim mi?
Var böyle nankörler
Babanıza söyleyin yapmasın yemek falan
Eli ayağı tutan insanlar kendi yemeklerinde yapsınlar bir zahmet

Gelin zaten kayınvalide ile birlikte yaşıyor ve bence bundan memnunda değil anlattıklarınızda bunu anladım.
Hangi gelin bu devirde kayınvalide ile yaşamak ister ki zaten.

Bence Gelin zaten ben kayınvalide ile yaşamaya katlanıyorum hastalığında da o yanında dursun mantığı ile bu şekilde davranıyor..

Ee madem kayınvalide ile yaşıyorum etinden sütünden yararlanayım deyip yemeğinide ona yaptırıyor, çocuğuna da baktırıyor. Bu arada anneniz bunları gelin dedi diye değil tamamen evde oyalanmak veya içinden geldiği için yapıyor.

Bence Gelin bakmak zorunda değil annenize.. Sırf oğlu ile evli olduğu için annenizin kızı gibi davranmak zorunda değil..

Evt siz çok yıprandınız yoruldunuz haklısınız da ama bu haklılığınız gelini haksız yapmıyor..

Bakıcı tutun

Siz de çok bakmak istiyor gibi değilsiniz kardeşime yedirdi içirdi gelin baksın mantığındasınız. Bu hayat bana kimseden birşey beklememeyi öğretti. gücüm yetiyorsa anneciğime kendim bakarım Allah razı olsun dese dua etse yeter.gücüm yetmiyorsa da iyi bir bakıcı ayarlarım fırsat buldukça ziyaret eder yemeğine temizligine yardım ederim. Bence herkes ne ekerse onu biçer.
Bem anlatamıyorum herhalde.Hastane sürecinde dönüşümlü kalalım istiyorum ben.Ancak karşı taraf istemiyordu.Bende kızıyordum.Annemin kardeşimin üstünde emeği çok.En sevdiğim çocuğum diye hep söyler bize.Oğlum bana bakar der.Ancak iş hastane refakatçi olayına gelince kzın kalsın o halletsin diyorlar ona kızıyom.Yıksa deseki hep birlikte bölüşelim biraz benim hanım,biraz sen,biraz ben ,bşraz babammm dese sıkıntı çıkmayacak.

Evi pislik içindeymiş.Lösemi hastası bu.Temizlikçi tut temizlet dedim anneme.Ama kabahat benim annemde.
Ben olsam eşim çocuğum perişan oldu anne ben gidiyorum
Siz bir şekilde idare edersiniz diye giderdim
Ayrımcılık yapan oğlunu tutan annelerin sonu bu olur

Gelin zaten kayınvalide ile birlikte yaşıyor ve bence bundan memnunda değil anlattıklarınızda bunu anladım.
Hangi gelin bu devirde kayınvalide ile yaşamak ister ki zaten.

Bence Gelin zaten ben kayınvalide ile yaşamaya katlanıyorum hastalığında da o yanında dursun mantığı ile bu şekilde davranıyor..

Ee madem kayınvalide ile yaşıyorum etinden sütünden yararlanayım deyip yemeğinide ona yaptırıyor, çocuğuna da baktırıyor. Bu arada anneniz bunları gelin dedi diye değil tamamen evde oyalanmak veya içinden geldiği için yapıyor.

Bence Gelin bakmak zorunda değil annenize.. Sırf oğlu ile evli olduğu için annenizin kızı gibi davranmak zorunda değil..

Evt siz çok yıprandınız yoruldunuz haklısınız da ama bu haklılığınız gelini haksız yapmıyor..

Bakıcı tutun
Yaşamasın illa benle otur demedi ki annem ona.Onlar yapıştılar anneme.Çocuğu bırakıp gezebilirler mi ,bankaya onca para atabilirler mi,canı sıkıldım mı her yıl koltuk değiştirebilirler mi istedikleri gibi yer içerler,gezerler,oğlanı okula dedesi bırakır alır.Karnı doyar ,yemek yapılır.Onca fedakarlık yapan anneme bakmaya gelince izin alamıyoz falan filan.

Yaşamasın illa benle otur demedi ki annem ona.Onlar yapıştılar anneme.Çocuğu bırakıp gezebilirler mi ,bankaya onca para atabilirler mi,canı sıkıldım mı her yıl koltuk değiştirebilirler mi istedikleri gibi yer içerler,gezerler,oğlanı okula dedesi bırakır alır.Karnı doyar ,yemek yapılır.Onca fedakarlık yapan anneme bakmaya gelince izin alamıyoz falan filan.
Onlar dediğine göre sadece Gelin değil kardeşinizde yapışmış annenize... Gelin istememiş ama kardeşiniz ısrar etmiş olabilir...

Ayrıca anneniz baktı ki kullanılıyor ben istemiyorum sizle kalmak deseydi anladığım kadarı ile babanız da hayatta ve yalnız değil...

Ve aynı evde yaşıyorlar ise annenizinde katkı sağlaması lazım, elektirik, su, ısınma ve mutfak giderleri gibi giderlere destek olmalı sonuçta tek yaşasa bunları odeyecekti değil mi?

Gelin'in hiç mi hiç suçu yok, suç anneniz ve kardeşiniz de...

Kadın bakmam demiyor. Sorumluluğu paylaşalım diyor. Onun da evi çocukları varmış ve çalışıyormuş.

Yıllarca kv oturmuş, evle ve çocukla ilgili her türlü sorumluluk kv tarafından karşılanmış. O zaman anne de şimdi hasta diye mi kv oldu. Bu kadından bu kadar yardım gördüyse elbette elini taşın altına koyacak. Her türlü rahatlık sağlansın ama gelin olduğu için bakmak zorunda değil öyle mi? Zaten hep o baksın demiyor kimse. Arada nöbeti devralsın ki biraz nefes alıp dinlenebilsin insanlar.

Gelini evi yolu ayrı olsa tamam bakmak zorunda değil. Aynı evde yaşıyorlar ama hanfendi bir kap bile yemek yapmıyor. Temizliğe karışmıyor. Kp yapıyor. Arada tabi yapar ama tüm yemek sorumluluğunu da kp üstüne atmış gelin hanım.

Her türlü imkanı kullanıp iş sorumluluğa gelince ben el kızıyım banane denip kenara çekilmekte vicdansızlık bence. Biraz hakkaniyetli olmak lazım.
Nihayet beni anlayan biri çıktı.Hislerime ve düşüncelerime tercümann olmuşsunuz.

Onlar dediğine göre sadece Gelin değil kardeşinizde yapışmış annenize... Gelin istememiş ama kardeşiniz ısrar etmiş olabilir...

Ayrıca anneniz baktı ki kullanılıyor ben istemiyorum sizle kalmak deseydi anladığım kadarı ile babanız da hayatta ve yalnız değil...

Ve aynı evde yaşıyorlar ise annenizinde katkı sağlaması lazım, elektirik, su, ısınma ve mutfak giderleri gibi giderlere destek olmalı sonuçta tek yaşasa bunları odeyecekti değil mi?

Gelin'in hiç mi hiç suçu yok, suç anneniz ve kardeşiniz de...
Çok doğru yerden göğe kadar haklısınız.Gelinin suçu yok.Onu pohpohlayıp bu noktaya getirende suç.

Bence bir evladında sırf anne babası olduğu için anne babaya bakma zorunluluğu yok, kimse yaşlılık hastalık garantisi olsun diye çocuk doğurmamalı kimse. Sonuçta o çocuk biz istediğimiz için oluyor, anne baba dünyaya gelmesine neden olduğu evladına bakmak, okutmak zorunda, o çocuğa sormadılar dünyaya getirirken. Ben seni büyüttüm okuttum ben sana kötü davransamda, diğer evladımı kayırsamda bana bakmalısın kafası asıl vicdansızlık. Ayrıca evlat ayırıp yetişkin olduktan sonra bile tüm maddi manevi gücünü oğluna ve gelinine akıtan kadına sırf kızı var diye kızı bakmalı demek asıl vicdansızlık, anne baba hakkı var ancak evladında hakkı var. İnsanlar yaşlılığını düşünerek yatırım yapmalı, eğer anneniz varını yoğunu oğluşuna vereceğine üç beş kuruş kenara koysa şimdi onunla pek ala bir yardımcı tutardı. Siz yalnızca evlat değilsiniz, aynı zamanda bir anne ve eşsiniz, sizi düşünmeyen kimseyi düşünmek zorunda değilsiniz, eşinize ve evladınıza da sorumluluklarınız var. Mademki annenizin bir eşi iki evladı var en fazla on gün siz bakın sonra bırakın babanız ve kardeşiniz halletsin. Sizin sorumluluğunuz 10 günle sınırlı çünkü. Üstünüze düşen dışında sorumluluk almamak sizi vicdansız yapmaz. Aksine bütün yükü size yükleyip gelinin gönlünü eğleyen aileniz, başında siz beklersen sizi düşünmeden, oğlunu düşünen anneniz vicdansız.
Gelin bakmak zorunda değil diyen arkadaşlara söylüyorum. Kayınvalidelerin etinden sütünden yararlanıyorsanız, hastalandığında da bakmak zorundasınız, benimde kayınvalidem var, allah razı olsun evladıma baktı, hasta oldum bana baktı, evimi temizledi, bunları yaparken sıkıntı olmuyorda iş o zora düşünce benim kan bağım yok demek ne kadar vicdanlı vicdanlı davranış, kayınvalideyle evlilik sorumluluklarınızı paylaşıyorsanız o zora düşüncede yardım etmek zorundasınız. Her işinizi kendiniz görürsünüz , kayınvalidenizden maddi manevi yardım almazsanız o zaman dersiniz eşinize senin annen sen bak diye. Bence perşembe günü ayrılın ve en az 20 gün bakmayacağınızı açık bir şekilde belirtin.
Sonuna kadar katılıyorum.
Lahanayı yerken kıtır kıtır sapına gelince me

Kayınvalideden ne maddi ne manevi destek görmeyenler bakmak istememekte sonuna kadar haklı
Ama yok çocuğunu baktırayım, yok yemek temizlik yaptırayım, parasal destek isteyeyim deyip işe bakıma gelince kızı baksın diyen kabul edilmez.
O zaman çıksın o evden gitsin çocuğuna bakıcı tutsun maddi olarakta bir iğne beklentisi olmasın
Hoş annede kızlarını değil oğlunu ve gelinini tutmanın sonuçlarını yaşıyor

Çok doğru yerden göğe kadar haklısınız.Gelinin suçu yok.Onu pohpohlayıp bu noktaya getirende suç.

Poh pohlamak da değil..
Gelin durması gerektiği yeri biliyor ve inanın siz biraz da siz gelin dediğinizde içinden şöyle diyor "" kendi kızı bakmıyorda ben mi bakıcam, zaten hep bizde biraz da o baksın""

Gerçekten çalışan biri ise çok zor, en fazla 2 gün durabilir...
Ben Gelinin yerinde olsam sırf üstümden çıksın diye 2 gün izin alır dururdum..Sonra da size daaha fazla izin alamıyorum derdim.

Böyle söylese iyi gelin olurdu.. 2 gün izin alabildi ne yapsın derdiniz siz bile

Bem anlatamıyorum herhalde.Hastane sürecinde dönüşümlü kalalım istiyorum ben.Ancak karşı taraf istemiyordu.Bende kızıyordum.Annemin kardeşimin üstünde emeği çok.En sevdiğim çocuğum diye hep söyler bize.Oğlum bana bakar der.Ancak iş hastane refakatçi olayına gelince kzın kalsın o halletsin diyorlar ona kızıyom.Yıksa deseki hep birlikte bölüşelim biraz benim hanım,biraz sen,biraz ben ,bşraz babammm dese sıkıntı çıkmayacak.
O zaman siz arayıp söleyin, ben eve gidip duş almak istiyorum, çoluğuma çocuğuma bir bakayım 2 gün sonra geleyim deyin... Babanız gelsin 2 gün dursun... Ama yinede gelin gelmek zorunda değil çalışıyor kadın..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X