kardesim ve nisanlisi...

zamanında elalemin dedikoduculuğu ve geri kafalılığı yüzünden az canı yanmamış biri olarak niye bu kızı elalemin lafıyla yargıladığınızı anlamış değilim...

eğer babam beni elalemin lafıyla yargılamış olsaydı (ki yapmadı değil, ama eğer fiziki şiddet uygulayan bir insan olsaydı) şimdiye hayatım kalmamıştı..

oturduğum yerdeki bütün erkeklerle düşüp kalktım mesela... (çünkü benim hiç kız arkadaşım yoktu, ben hep erkeklerle arkadaşlık ederdim ve bundan büyük zevk aldığım için kızlarla arkadaşlık etmeye de çalışmazdım bile, çünkü kızlar basketbol oynamazdı, 15 yaşından sonra bisiklete binmezlerdi, banka oturmuş elalem ne giyer ne içer onları süzer, milletin sevgilisinin dedikodusunu yapardı...

üstelik benim o zaman sevgilim de vardı ama babamın bana saydığı isimler arasında onun adı bir kere bile geçmedi. demekki ben ulu orta milletin gözünün önünde bir şey yapmıyordum.

babam defalarca bir yerlere gitmemi sokağa çıkmamı vs. yasakladı. ama ben kendimi biliyordum masumdum o zaman neyin cezasını çekecektim ki? "erkek" arkadaşlarımda köşe başlarında da oturdum akşam geç saate kadar muhabbet de ettim..

ama elin ağzı torba değil ki büzesin! onları evime almadığım mı kaldı (ki eve alsam ne olacak yahu!) daha neler neler..

benim erkek arkadaşıma da yalnızca babam bana sayıp döktükten sonra beni teselli etmek düşüyordu :) şimdi o da bizim komşulara göre kördür, malum kaç erkekle işi pişirdiğimi artık ben bilmiyorum sayısını unuttum :) hoş dediğim gibi gerçekte erkek arkadaşımı bilen bile yoktu :)

siz doğruyu gerçekten biliyor olabilirsiniz...

ama yazdığınız kadarıyla burdaki bayanların ne babamdan ne o ağzı torba olmayan komşulardan hiç farkı yokmuş ağzı olan konuşmuş.. kaç kişi demiş ki "günahını almayın" diye.. bir elin beş parmağını geçmez... ya günahını alıyorsanız?? niye gidip kendisine sormuyorsunuz ki düzgün bir şekilde. ya da bu konuyu ve dedikoduları düzgün ve yargılamadan kardeşinizle konuşmuyorsunuz ki... hiç mi iletişiminiz yok?

bu kız değişmez ayrıca kardeşinizide sevmiyor gibi geldi bana ya ailesinin zoruyla yada yabancı bir ülkeye gitme fikri onu evlenmeye itmiş gibi sizin yazdıklarınıza göre yorum yapıyorum doğruysa kardeşiniz hemen ayrılsın yoksa acı tecrübelere sahip olarak kendi isteğiyle ayrılır bir nusubet bin nasihatten efdaldir

babyleon aynı seyleri bende yaşadığım için bende günahını almayın dedim..
senelerce bu saçma muhabbet yüzünden evden dışarı çıkmadım,abimden babamdan yemediğim dayağı 20 yasımda ilk defa yedim..adını bile bilmediğim,tanımadığım insanlarla bile adım çıktı..erkek arkadaşlarımla bir yerde oturup muhabbet etmeye,selam vermeye çekinir olmuştum..hakkımda yazilmayan seks senaryosu kalmamıştı..en sonunda vay be dedim ben neymisim haberim yokmuş,bütün izmir beni halletmiş ama bı ben bilmiyorum..
bu konuda arkadasın kuzeni kızı gormuş..gordugu çocuklarla konuşmuş..
burda herkesten emin olmak gerekir..
kuzenlerden emin olmanız gerekir..doğruyu mu söylüyorlar?gördüklerinin o kız olduuna eminler mı?
konuştukları cocuklar,belki kizin kötülüğünü isteyen insanlar?
ben o donem dostum,kardesim dediğim insandan bile kazık yedim..benimde yakın arkadaslarım erkekti,yıllarca yediğim içtiğim ayrı gitmeyen kankam olan erkek arkadaslarım bile benim dedikodumu yapmışlar..o zaman anladım erkekler kadınlardan daha da merakliymis dedikoduya..
bir bayanı bu konuda yargılamak için emin olmanız gerekir..yoksa bende simdi sevmediğim bir kız hakkında bir dedikoduya basliyim 2 günde adı çıkar..bu çok kolay..ama o adı tekrar eski haline getirmek,temizlemek..bu çok zor..
o yüzden konu sahibi bu olaydan emin olmadıkça bunu herkese dillendirmezse bence doğru olanı yapmış olur..

eskiden bu yaşta evlilikler çok normal karşılanıyordu ama artık devir çok değişti... erkeğin ve kızın genç yaşlarda evlenmesi çok sakıncalı...19-21 daha çok küçük.. heleki erkek için.. özellikle erkeklerin ve maalesef bazı kızların biraz hayatı yaşaması gerektiğine inanıyorum ben.. ilk aşık olduğun (olduğunu sandığın) insanla evlenmek ne derece doğru.. çünkü yaşları çok genç daha hayattan ne istediklerini bilmiyorlar belki de.. bence en azından birbirlerini daha iyi tanımaları adına 2-3 sene ertelenmeli evlilikleri...
zaten bu süre içinde aşk varsa baki kalır yoksa söner gider..

tersten yaklaşın olaya. bu kızla evlendiricez seni, mecbursun artık, hayatta boşanmana da izin vermeyiz, hayatında ölene kadar ondan başka kadın yüzü görmeyeceksin, bir duyarsak evlatlıktan reddederiz... belki korkar kaydirigubbakcemile3

siz olumsuz baktıkça o da inat ediyor olabilir....

aynen katılıyorum kız her türlü kabul edileceğini anlamış kafasına göre takılıyor.... bence kanıt bulun resim çekin bişeyler yapın sonra da kızla konusun inkar edemesin ailene söyleyecem deyin ayrılsın kardeşinizden sevmediği kesin zaten hemen ayrılır

kardesimle fazla uzun olmazada bir yarim saatlik firsatim oldu konusmaya,

kizmadan sakin birsekilde bildiklerimi, duyduklarimi anlatim.
bende kiza inanmayi istedigimi söyledim, hatta hayatda kardesimin mutlu
olmasindan, baska birsey istemedigimi söyledim...(böyle konusmasaydim
konuyu kapatip gidecekti)

annemlerinde bu sexuell tekliflerden (kiz erkeklere teklifde bulunuyormus,
erkekler kabul edemeden, bu olay ortaya cikti) haberdar oldugunu söyledim.
senin icin susyor lar dedim...

bana sende abla ol al kizi karsina konus dedi mafoldumben

ya dedim kiz bana size söz kesilirken, el kol hareketi yapmadimi, ben
söz gününüz kötü olmasin diye susmadim mi, baska birzaman yanimda
anneme yakismayan birsey söyle di, duymazcaliktan gelmedim mi? vesayre...

nasil kabul edersin dedim böyle bir terbiyezizligi, nasil yedirirsin,
biz seni öylemi yetisdirdik dedim. eger öyle birsey varsa ben erkegim gururuma
yediremezdim diyor, ama öyle birsey yok diyormus kiz.

bende neyse ancak ikinci sartim var dedim, bu konuya bulasan herkez bir yerde toplanacak
kiz, o iki erkek, görenler duyanlar, ve herkez karsilastirilacak, anca bu isi böyle
düzelir dedim.

birsey demedi, yanimdan cikti...

kiz bu aralar disariya cikamiyor,

kardesim, kizin ailesinin yanina gidip kizin namusuna sahip cikin demis.....

ama yüzügü atmamis, hala birlikteler...

komplo kurmak buaralar imkansiz yani

başka güzel yaklaşım olmuş hani ben senin tarafındayım deme işi, ama sonradan tabii insan heyecanına yenik düşüyor, bu durumlarda aslaaaaa renk ve taraf belli etmemeli çünkü o nasıl olsa hep onu tutacak, ergenlik psikolojisi (malum erkekler ancak 30a doğru tam adam gibi düşünebiliyorlar geç büyüyorlar) :)

belki kızla da aynı yaklaşım işe yarayacaktır.. kızdan ne kadar nefret edersen et bunu kardeşin için yapıyorsun o yüzden geçmişte ne yaptıysa yapsın yut gitsin.. gelecek önemli çünkü... hayırlısı olsun :)

bence de yaşlar çok küçük. kardeşinize olumsuz yorumlarda bulunursanız iyice yanlış olan ilişkisini daha da sahiplenir ve ailesinden yani sizlerden uzaklaşabilir. bence en güzeli düğünü mumkun mertebe uzatmak bu sayede kardeşiniz kendi kendine yanlışları görüp kendi isteğiyle bu ilişkiye nokta koyabilir.

valla ne olursa olsun kardeşinizin gözünü bi an önce açmaya bakın
kardeşsiniz sonuçta belki size şimdi tepki verecektir ama
en azından hayatının geri kalan kısmında acı çekmekten kurtulacaktır
kardeşimin mutluluğu için gereken şeyleri göze alırdım ben

kafa benim kafa takmayın dedi ha :roflol:
canım şimdi kızda da suç bulamadım.daha 19 yaşında başında kavak yelleri.flört çağında daha.tabiki durulur bi gün ama buna daha epey vakit var.abin kendini riske atmasın bence.agresif tavırlarına gelince tabi toyluğunun etkisi de vardır ama genelede yapı meselesi oluyor,yaradılıştan geliyor yani ve evlilikler için çok tehlikeli.yani kafa yaracak kadar manyak bu kız.bence abin vazgeçmeli bu işten.
sen uyarını yap nun gözünü aç.ama çok da ısrarcı olma (sen ve ailen)bu sefer ianat yapıp daha da bağlanabilir.sonuçta vazgeçmeyeceği varsa vazgeçmez ne yaparsanız yapın.
yalnız siz şöyle yapabilirisniz eğer abin evleneceğim diye tutturursa baban maddi gücüm yok deyip düğünü habire ertelesin bu süre zarfında belki kendiliklerinden ayrılırlar.

tessekür ederim, bütün yorumlar icin...

kardesimle bir karara vardik, evlilige daha 2 sene bekliyecek....

hem zaman kazanmis oldum,
hemde ona dogrulari göztermek icin uzun bir sürem olacak....

burda benimle derdime derman olan herekeze tekrardan tessekürler....

Kiz daha cok gencmis, tabiiki degisecektir. Su an 10 sene önceki halimi düsünüyorumda, alakasi yok simdiki düsündüklerimle hareketlerimle. Ama nekadari gec evlenirlerse okadari iyi, biraz daha olgunlasmis olurlar. Kiza karsida tavir almayin bence. Erkek kardesiniz iliskide kim bilir nasil davraniyor, kafasina firlatmis birseyler, ama kardesiniz ne yapmiskide kiz kafasina firlatmis. Birazda yapana degil yaptirana bakacakmisin. Kardesiniz cok genc, gercekten evlenmesin simdi, cok iyi etmissiniz konusup ertelediginizi. Hatta evlendikten sonrada en az iki sene cocuk yapmasinlar. Cevremde görüyorumki türkiyeden almanyaya gelen kizlar burdaki sIkIntIlara katlanamiyorlar, dil problemi, evlilik hersey agir geliyor, daha gecenlerde kizin birisi 2 ay icinde geri döndü türkiyeye, bosandilar. Yakin bir arkadasimin abisininde basina öyle bir is geldi, yine o kiz bir sene durmustu burda kaynanasigille yasamisti.
Yani iki taraf icinde zor.

bu şekilde olması herkes için en iyisi olmuş.Hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…