Kardeşim yüzünden evden ayrılmak istiyorum

ferdaw

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2019
792
1.110
28
35
Selam arkadaşlar

Şu hayatta gerçekten zor günler geçiriyorum. işsizlik, parasızlık, psikolojik çöküntü ve ailem. Biz dört kardeşiz, üç kız bir erkek. En büyükleri benim. ne diğer kardeşlerimle ne de açık söyleyeyim dünyadaki herhangi bir insanla (dört yıllık ilişki üzerine ayrıldığım eski nişanlım da dahil) böyle sorun yaşamadım. hatta diğer kardeşlerime kuzenlerime sorsanız iyi bir ablasın derler.

Neden diyeceksiniz? kendisi benden 6 hatta 7 yaş küçük. kendimi bildim bileli bana abla muamelesi yapmaz, saygısız davranır, küçümser, tehdit eder, azarlar, üstünlük taslar, ev ile ilgili bir karar aldığımızda önceliğin onun olmasını, onun lafının dinlenmesi ister ve daha sayamayacağım bir sür şey. Nişanlımdan ayrıldım diye, çevrem geniş değil yalnız bir insanım diye kücümser beni.

Niye abla yerine koymaz diyeceksiniz. Ona göre abla para veren, işi düştüğünde yapan biridir, "abla değil misin yapacaksın" der, sonra da adam yerine koymaz. Ben ona yumuşak davranayım bir adım yaklaşayım dediğimde o hepten kendini haklı görür, şimarır. Fakat Allah biliyor ben ona iyi davranmak istedim, alttan aldım, hoşgörülü olayım dedim. Ağır laflar ettiğinde görmezden geldim, araya mesafe koydum. Allah biliyor.

Temel neden birbirimize zerre benzemememiz. Öncelikleri her zaman yemek ve güzelliktir. Güzel diye kendini her zaman üstün görür, her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünür, akrabalara ona buna onlardan (ben ve diğer kız kardeşimi kastediyor) güzelim diye hava atar. Eve alınan bir şeyin her zaman en iyisini kendine alır. Önceliği her zaman kendidir kısaca. Ömrü hayatında bir kere özür dilemeye tenezül etmemiş bir insandır, çünkü haklıyım der. ( Bunu cidden söyler, şakayla yazmıyorum.) Kimse yanlış anlamasın ama ben hayatımda kimseye kötü konuşmamaya özen gösteririm, en azından normal davrandım insanlara, ama buna gelince kafamın tası atıyor, kendimi tanıyamıyorum. Bunun altında da geçmişin birikimi var. Kimse onu anca kötülemişsin burada demesin, herkes kendi açısıyla bakar olaya.

Kısaca durum bu, son olanlardan sonra bununla kesin olarak aynı evde yaşayamayacağımı anladım. Taşınsam ailem sorun etmez, bu durumdan onlarda rahatsız. Hatta babam evden git diye birkaç defa söyledi onunla kavgalarımız yüzünden. Fakat maddi gücüm buna yetmiyor? İş bulduğumda gideceğim, bundan önce de ayrı yaşıyordum çalıştığım bir dönem. İş bulamıyorum, nasıl olur da onunla aynı evde yaşamayı sürdürürüm bilmiyorum.

Ekleme gereği duydum, çalışırken birkaç bin lira vermiştim bir arkadaşa. Geri ödedi, onunla evden ayrılmayı düşünüyorum. Ama para çok az iki ay bile yetmez. Çıksam evden o parayla, Allah yardım eder mi ? bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bir tek size karşı mı boyle ? Bende buyuk kardeşimle böyleyim .Bu kadar aleni değil ama oldum olası bir araya geldiğimizde en fazla 2.gun o gerginlik başlıyor kucuklugumuzden beri hep böyle sebebini bilmiyorum o yüzden anlıyorum sizi .
Umarım güzel bir iş bulur yolunuza bakarsiniz .Yok gibi düşünün duymayin

İşe girer girmez gerekirse ev arkadaşı bulup ayrılabilirsiniz.

Bir tek size karşı mı boyle ? Bende buyuk kardeşimle böyleyim .Bu kadar aleni değil ama oldum olası bir araya geldiğimizde en fazla 2.gun o gerginlik başlıyor kucuklugumuzden beri hep böyle sebebini bilmiyorum o yüzden anlıyorum sizi .
Umarım güzel bir iş bulur yolunuza bakarsiniz .Yok gibi düşünün duymayin

Bir tek bana karşı böyle değil, ama kabullendi herkes. Diğer kız kardeşim de ondan büyük 2 yaş, onu da abla yerine koymaz. Yemek yüzünden anneme kaç defa bağırdığını annemi azarladığını gördüm. Böyle bir davranışı bile söyleyince babam onun tarafını tuttuğundan diğer kız kardeşim bir şey demez çoğu zaman. Ama genel olarak böyle.

Sen niye evden ayrılıyorsun sen de ona dünyayı dar et.Her sana bir şey dediğinde ver ağzının payını
Olay fazla büyüyor, altta kalmaz o. Haklı haksız bir kere altta kalmaz. En ağırından laflar eder, öyle olunca bende kendimi tutamıyorum olay büyüyor.

Olay fazla büyüyor, altta kalmaz o. Haklı haksız bir kere altta kalmaz. En ağırından laflar eder, öyle olunca bende kendimi tutamıyorum olay büyüyor.
Ailece çok şımartmışsınız heralde ama akıllanmasının zamanı gelmiş hepiniz ailece tepki gösterin yaptıklarına yalnız kalsın biraz en azından sen ve diğer kardeşin dışlayın onu

İş bulana kadar sabret. Ama evde o yokmuş gibi davranmaya çalış. Yani dediklerini duyma bile... Muhatap olma cevap verme.
İşe girer girmez gerekirse ev arkadaşı bulup ayrılabilirsiniz.

Aslında bir arkadaşa borç vermiştim çalışırken birkaç bin lira. Geri ödedi. Öyle çok bir para değil ama bir ev tutmaya iki aylık idare etmeye yeter. Sadece para çok değil, cesaret edemiyorum.

Bir tek bana karşı böyle değil, ama kabullendi herkes. Diğer kız kardeşim de ondan büyük 2 yaş, onu da abla yerine koymaz. Yemek yüzünden anneme kaç defa bağırdığını annemi azarladığını gördüm. Böyle bir davranışı bile söyleyince babam onun tarafını tuttuğundan diğer kız kardeşim bir şey demez çoğu zaman. Ama genel olarak böyle.
İşte sorun bu ya zaten ne yapsa hoşgörülüyir ve siz üstüne gitseniz bu seferde sen büyüksün yok efendim evin huzurunu bozuyorsun oluyor yaşadığım için biliyorum .
Ben 6 yıllık evliyim neredeyse senede en fazla 15 gün görüyodum yine aynı .O yüzden değişmiyor sadece kafaniz rahat oluyor

Neden siz evden gideceksiniz ? Yerinizde olsam suratına bakmam, çok ağır tepki koyarım. Konuşmayın olsun bitsin. Kendini bu kadar bir şey sanmasında ki en büyük destekçisi babanız. Böyle bir kardeşim olsa sanırım bir temiz döverdim.

İşte sorun bu ya zaten ne yapsa hoşgörülüyir ve siz üstüne gitseniz bu seferde sen büyüksün yok efendim evin huzurunu bozuyorsun oluyor yaşadığım için biliyorum .
Ben 6 yıllık evliyim neredeyse senede en fazla 15 gün görüyodum yine aynı .O yüzden değişmiyor sadece kafaniz rahat oluyor
Değişmiyor, 30 yaşındayım aynı durum. Son olanlardan sonra evden git deyince babam kesin gitmem gerek deyip bir çare aramaya başladım.

Neden siz evden gideceksiniz ? Yerinizde olsam suratına bakmam, çok ağır tepki koyarım. Konuşmayın olsun bitsin. Kendini bu kadar bir şey sanmasında ki en büyük destekçisi babanız. Böyle bir kardeşim olsa sanırım bir temiz döverdim.

Öyle bir durum söz konusu olamaz, ne annem ne babam ona dokunulmasına pek müsade etmez. Dövmek şöyle dursun laf ettim, hakaretlerinin altında kalmadım diye oluyor bunlar.

Bizim hiç düzgün bir ilişkimiz olmadı, aynı evin içinde yıllardır konuşmadığımı bilirim onunla.

İşte zamanında saçını yolup eline vermeyince böyle oluyor 🙄🙄 anne babada çok suç var bu konuda. Aman ailenin delisi siz büyüksünüz alttan alın deyince kendilerini bir halt sanıyorlar. Tabi bu durumda çok yapacak bir şey kalmamış artık ya dünyayı dar edeceksiniz kendi gidecek ya hiç muhatap olmayıp bildiğinizi okuyacaksınız.

Babanız neden kardeşinize bu kadar toleranslı? Bu Yüzü babanızdan almış ve karakteri de çok dominant belli,daha önce sert bir kayaya da çarpmamış,haliyle köşeli ve agresif.
Maddi olarak yetersizken ayrı eve çıkmanızı doğru bulmuyorum, ekonomikk durum da malum, yarın öbür gün evlenmeye kalktığınızda da yine çeyiz parası lazım olacak.babanız dört çocuğa yetişemez.o yüzden paranızı toplayın,ara ara çıkın evden,günü birlik gezilere katılın,pek yüz göz olmayın kardeşinizle.evlenincede gerekirse onu hayatınızdan çıkarın

Değişmiyor, 30 yaşındayım aynı durum. Son olanlardan sonra evden git deyince babam kesin gitmem gerek deyip bir çare aramaya başladım.
Babanız mi git dedi ??? Ya bende birkaç once gittim ama zorunluluk durumundan birkaç gün oğlumu birakmak zorunda kaldım burnumdan getirdiler hergun arayıp bir ton laf ettiler filan konumda var .ve en son annem sen huzuru bozuyorsun filan dedi girdik birbirimize .Şimdi yıllık izniniz var kendi ailemde 2 gün duracağım en fazla ..
Madem birikmiş paranizda var apart tarzı filan bı yer bulursanız gidin eşya dersiniz de olmaz

Babanız mi git dedi ??? Ya bende birkaç once gittim ama zorunluluk durumundan birkaç gün oğlumu birakmak zorunda kaldım burnumdan getirdiler hergun arayıp bir ton laf ettiler filan konumda var .ve en son annem sen huzuru bozuyorsun filan dedi girdik birbirimize .Şimdi yıllık izniniz var kendi ailemde 2 gün duracağım en fazla ..
Madem birikmiş paranizda var apart tarzı filan bı yer bulursanız gidin eşya dersiniz de olmaz
Babam git dedi, sık sık der alıştım neredeyse. Birikmiş para dediğim birkaç bin lira. İki ay bile yetmez. İş bulacağıma inansam aç durmaya razıyım.

Babanız neden kardeşinize bu kadar toleranslı? Bu Yüzü babanızdan almış ve karakteri de çok dominant belli,daha önce sert bir kayaya da çarpmamış,haliyle köşeli ve agresif.
Maddi olarak yetersizken ayrı eve çıkmanızı doğru bulmuyorum, ekonomikk durum da malum, yarın öbür gün evlenmeye kalktığınızda da yine çeyiz parası lazım olacak.babanız dört çocuğa yetişemez.o yüzden paranızı toplayın,ara ara çıkın evden,günü birlik gezilere katılın,pek yüz göz olmayın kardeşinizle.evlenincede gerekirse onu hayatınızdan çıkarın

Yakında bir evlilik planım yok. Çok ağır şartlarda ayrıldık, yazdım. Çeyiz falan umrumda değil. para dediğim öyle çok değil iki ay idare etmez. Üstelik Samsun gibi bir yerde. Babamın kardeşime tavrının nedeni güzel olması. Haliyle babam bu yüzden şımartır onu o da babama iyi davranır. Kendisi de söyler. Güzel kardeşin, hak ediyor der.

Babam git dedi, sık sık der alıştım neredeyse. Birikmiş para dediğim birkaç bin lira. İki ay bile yetmez. İş bulacağıma inansam aç durmaya razıyım.
O zaman arakadaslarin dedigi gibi çok evde durnayin iş bulana kadar .Mesela bayramdan sonra iskura gidin iş bulma daha çabuk olabiliyor bazen .İlk etapta ne iş olsa girin sonra inşallah daha güzel kapılar açılır önünüze .Valla üzüldüm o psikolojiyi biliyorum insanı ailesinden soğutuyor :/
Bir süre daha umursamamaya çalışın zor biliyorum ama .yada bir akrabaniz filan varsa teyze ,hala,kuzen vs bir süre gidip orada kalın

Back
X