Kardeşim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
He he,
6 yasinda ya, pek dedikodu yok :KK70:

Benim sipanin adi biraz farkli geliyor, yurtdisindayiz, dalga geciyorlarmis. O da tam anlamiyor dalga gecildigini de aslinda ama bir terslik oldugunun farkinda.
Biz de kisasa kisas taktigini ogrettik haliyle. O da gitmis o cocuklarin ismiyle dalga gecmis, pek basarili degil ama kendince tatmin olmus, bu da simdilik yeterli :nazar:
Iyi iyi sadece sozlu olması sevindirici.
Cok güzel yapmışsınız. :nazar:

Su birilerini korumaya çalışan tipler bana cok itici geliyor. Ben lisedeyken gizli gizli etek giyen kendinden yaşça büyük erkekle çıkan kızdım. Sonra yurt müdür yardimcimiz değişti bana cok iyi davrandigi icin gizli gizli etek giymeyi de o erkek arkadaşı da bıraktım. Etek şort giymekte yanlış bir sey olduğunu düşünmüyorum ama bulunduğumuz şehir buna müsait değildi. Siz engel olmaya çalışacağınıza karşınıza alıp konuşmaya çalışın ben bu kızdan pek hoşlanmıyorum arkadaşlık yaparken kendine dikkat etmeni öneriyorum diyebilirsiniz. Yani kardesiniz zaten size gelip düsünxelerini anlatmış. Kızdan hoşlanmıyorsan görüsmek istemddiğini söyle deyin. Hayır deme konusinda cesaretlendirin. Ne demek numarasini ulastirmamak ?
Aşırı korumacı olduğumu nereden çıkardınız? Ki birilerini aşırı koruyan tipler derken? Ben onun "ablasıyım" farkında mısınız? Küçüklüğünden beri ona ben baktım. Numarayı ulaştırmamak istediğimi nereden çıkardınız? Kardeşimin şort giymesine izin vermediğimiz kanısına nereden vardınız?
Konuyu bilmeden yorum yapıyorsunuz. Ben ya da annem kardeşimin giyim tarzına, nasıl giyineceğine karışan ya da engelleyen insanlar değiliz.
Kızın özelini dökmek istemedim konuyla alakası olmadığı için. Ancak kız kapalı ve ailesi açılmasına izin vermiyor, kardeşime şortlarımızı çantaya atalım, Kadıköy'e gidelim gezelim dönerken eski halimize döneriz demiş. Kardeşimde kendisinin yalan söylemesine gerek olmadığını, zaten kendisinin bunları giydiğini belirtmiş. Sonra sigaradan falan konuşmuş.
Yaşça büyük erkek arkadaşı benimde anneminde doğru bulduğu birşey değil. Yaşıtlarıyla sevgili olmasına da karışmayız, benim sevgililerimin hepsini annemler biliyordu. Kendisinden yaşça büyük bir erkek onu kullanabilir, onu istemediği birşeye zorlayabilir, bunları önlemekte anne babanın görevidir. Müge Anlı'da ya da çevrenizde hiç mi görmüyorsunuz 14 yaşındaki kızlar 20 30 yaşlarındaki insanlarla beraber olup kaçıyor. Babam burada olmadığına ve annem işte olduğuna göre bende kardeşimi koruyup kollamakla yükümlüyüm. Bunun yanlış bir durum olduğunu zannetmiyorum. Kendisine numarayı vermek istedim ama almadı bile. Gitmek istemiyorum, bana göre bir arkadaş değil dedi. Konu böylece kapanmış oldu yani. Birşey merak ediyorum;müdür yardımcınız yerine bu görevi aileden biri üstlenseydi, ablanız anneniz ya da babanız iyi davransaydı yine de bırakmaz mıydınız bu hareketlerinizi?

Nacizane tavsiye; edindiğiniz tecrübelerden evde sohbet ortamında bahsedin bu da kızkardeşleri inanılmaz olgunlaştırıyor. Ben hep anneme anlatırken duyardı, şimdi bakıyorum benim yaşadığım pek çok şeyden kardeşim de ders çıkarmış.
Evet evet bunu sürekli yapıyoruz onunla.
Kendiside sürekli soruyor, merak ediyor. Bende anlatıyorum. Bazen yanlış yaptığım birşey olduğunda "ben olsam öyle yapmazdım, yanlış/saçma/garip davranmış sın" diyerek yanlışlarımı düzeltiyor. Hoşuma gidiyor.
Kendisiyle bu arkadaş durumunu konuştuk, numarayı verdim, istemedi bile. Çok teşekkür ederim tavsiye ve güzel yorumlarınız için. 🌸

Aşırı korumacı olduğumu nereden çıkardınız? Ki birilerini aşırı koruyan tipler derken? Ben onun "ablasıyım" farkında mısınız? Küçüklüğünden beri ona ben baktım. Numarayı ulaştırmamak istediğimi nereden çıkardınız? Kardeşimin şort giymesine izin vermediğimiz kanısına nereden vardınız?
Konuyu bilmeden yorum yapıyorsunuz. Ben ya da annem kardeşimin giyim tarzına, nasıl giyineceğine karışan ya da engelleyen insanlar değiliz.
Kızın özelini dökmek istemedim konuyla alakası olmadığı için. Ancak kız kapalı ve ailesi açılmasına izin vermiyor, kardeşime şortlarımızı çantaya atalım, Kadıköy'e gidelim gezelim dönerken eski halimize döneriz demiş. Kardeşimde kendisinin yalan söylemesine gerek olmadığını, zaten kendisinin bunları giydiğini belirtmiş. Sonra sigaradan falan konuşmuş.
Yaşça büyük erkek arkadaşı benimde anneminde doğru bulduğu birşey değil. Yaşıtlarıyla sevgili olmasına da karışmayız, benim sevgililerimin hepsini annemler biliyordu. Kendisinden yaşça büyük bir erkek onu kullanabilir, onu istemediği birşeye zorlayabilir, bunları önlemekte anne babanın görevidir. Müge Anlı'da ya da çevrenizde hiç mi görmüyorsunuz 14 yaşındaki kızlar 20 30 yaşlarındaki insanlarla beraber olup kaçıyor. Babam burada olmadığına ve annem işte olduğuna göre bende kardeşimi koruyup kollamakla yükümlüyüm. Bunun yanlış bir durum olduğunu zannetmiyorum. Kendisine numarayı vermek istedim ama almadı bile. Gitmek istemiyorum, bana göre bir arkadaş değil dedi. Konu böylece kapanmış oldu yani. Birşey merak ediyorum;müdür yardımcınız yerine bu görevi aileden biri üstlenseydi, ablanız anneniz ya da babanız iyi davransaydı yine de bırakmaz mıydınız bu hareketlerinizi?
Ben yazmadim siz yazdiniz numarayi ulastirmak istemiyorum demissiniz , kardesime gizli gizli şort giymeyi öğütlüyor demissiniz ( demek ki ailede izin verilmiyor yargilamiyorum olabilir kendimi örnek olarak verdim ), korumak istiyorum demişsiniz. Ayrintıları anlatınca oturdu. Normalde hicbir seye karisilmamali derim ama bence sigaraya ve yaşça büyük erkek arkadaşa karisilmalı. Bizzat yaşadığım için biliyorum. Ama bunun yolu yasaklar koymak bir seyler gizlemek değil. Ne güzel bir aileymissiniz ki kardeşiniz size bunları gelip anlatmis Türkiye'de ailesiyle bunlari konusabilen sayisi %30 falan ancaktır. Vazgeçerdim tabiiki ama ailem arkadaşımdan çok düşmanım gibiydi.

cok tehlıkelı ve zor yaslar 14 ler
ablası olarak da bılınclısınız zaten
kardesınızın bu ergenlık surecını daha sanslı atlatacagını dusunuyorum bu sebeple

bende sızın gıbı endıselenırdım canı sıkılsın uzulsun ıstemezdım pısman olacagı seyler yapmasına engel olmak ısterdım
ama o arkadastan uzak tutsanız sızın bılmedıgınız gormedıgınız yerde benzer bırsuru kısıyle karsılasacak bılıyorsunuz
zaten kardesınız rahatsız olmus sıze kısıden olumsuz bahsetmıs acık acık endıselerınızı konusursunuz hep yanında oldugunuzu blsın hata yapsa bıle her zaman yanında olacagınızı bılsın aıle sevgısı aıle bagı guclu olan kısıler hayatda cok basarılı oluyor yanlıs yollara sapma ıhtımallerı azalıyor
Teşekkür ederim güzel söylemleriniz için. Sizde çok tatlı, çok hanım bir annesiniz, miniğiniz çok şanslı. 🌸

Evet, ister istemez koruyucu tavırlarımız oluyor, zira onlar bizim canımız
Onlara birşey olsa onlardan çok bizim canımız yanar
O yüzden bu dönemleri çok hafif bir şekilde atlatmasını istiyorum ki bu ilerideki kişiliğini etkilemesin
Ki kendisi de çok bilinçli, biraz özgüveni problemi var o da dişlerinden dolayı, biraz dişlek kendisi :)
Onun dışında gayet bilinçli, nerede ne yapacağını, kiminle konuşacağını bilen bir çocuk
Bunu gerek tavırlarıyla gerek olaylara yaklaşımıyla belli ediyor
Her hatasında, her doğrusunda yanında olduğumuzu da biliyor
Her zaman söylüyorum, yanlış birşey de yapsan önce bizim haberimiz olsun biz hep seni koruyup kollayacağız diye
Dilerim hep böyle kendini bilen, ülkesine ve ailesine yararlı bir birey olur 🙏

Ben yazmadim siz yazdiniz numarayi ulastirmak istemiyorum demissiniz , kardesime gizli gizli şort giymeyi öğütlüyor demissiniz ( demek ki ailede izin verilmiyor yargilamiyorum olabilir kendimi örnek olarak verdim ), korumak istiyorum demişsiniz. Ayrintıları anlatınca oturdu. Normalde hicbir seye karisilmamali derim ama bence sigaraya ve yaşça büyük erkek arkadaşa karisilmalı. Bizzat yaşadığım için biliyorum. Ama bunun yolu yasaklar koymak bir seyler gizlemek değil. Ne güzel bir aileymissiniz ki kardeşiniz size bunları gelip anlatmis Türkiye'de ailesiyle bunlari konusabilen sayisi %30 falan ancaktır. Vazgeçerdim tabiiki ama ailem arkadaşımdan çok düşmanım gibiydi.
Yok yanlış anlattım demek ki, kusura bakmayın.
Açıkçası ulaştırmamak bir anlığına içimden geçti ancak bu durumun bizim ilişkimizi zedeleyeceğini bildiğimden dolayı hemen vazgeçtim. Şort konusuna gelince bana göre kız kendisine yoldaş, arkadaş arıyor hani olası bir tanıdık görme durumunda "x ile beraber giydik" demek için. Kardeşim normalde giyiyor yani giyiminde bir problem yok. Kardeşimi açıkçası bu kızdan uzaklaştırma sebebim sigara ve yaşça büyük sevgili. Hani kızın özeli olur diye yazmak istememiştim birçok şeyi ama kız dantelli braletle fotoğraf çekilmiş bunu da kardeşime göstermiş. Fotoğraf çekilmesinde birşey yok, beni ilgilendirmez ancka kardeşime göstermesi, bu saydığım durumlardan bahsetmesi beni kızdan itti. Bu yüzden arkadaş olmalarını istemiyordum-ki kardeşim numarayı geri çevirdi almadı bile.
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim, evet insan ailesini kendisi seçemiyor ancak kendi kuracağı çekirdek ailesini kendi seçiyor. Umarım ileride çok çok güzel bir aileye sahip olursunuz. 🌸

Yok yanlış anlattım demek ki, kusura bakmayın.
Açıkçası ulaştırmamak bir anlığına içimden geçti ancak bu durumun bizim ilişkimizi zedeleyeceğini bildiğimden dolayı hemen vazgeçtim. Şort konusuna gelince bana göre kız kendisine yoldaş, arkadaş arıyor hani olası bir tanıdık görme durumunda "x ile beraber giydik" demek için. Kardeşim normalde giyiyor yani giyiminde bir problem yok. Kardeşimi açıkçası bu kızdan uzaklaştırma sebebim sigara ve yaşça büyük sevgili. Hani kızın özeli olur diye yazmak istememiştim birçok şeyi ama kız dantelli braletle fotoğraf çekilmiş bunu da kardeşime göstermiş. Fotoğraf çekilmesinde birşey yok, beni ilgilendirmez ancka kardeşime göstermesi, bu saydığım durumlardan bahsetmesi beni kızdan itti. Bu yüzden arkadaş olmalarını istemiyordum-ki kardeşim numarayı geri çevirdi almadı bile.
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim, evet insan ailesini kendisi seçemiyor ancak kendi kuracağı çekirdek ailesini kendi seçiyor. Umarım ileride çok çok güzel bir aileye sahip olursunuz. 🌸
Umarım sizin gibi insanlar daha çok ürer de ülkenin zihniyeti evrilir 💕

Kardeşiniz kendi kararini kendi verse, dogruyu yanlisi, hayir demeyi artik ögrense ilerisi için daha iyi olur sanki. Ömür boyu sizin yaninizda kalmayacak cunku. Zaten kızdan hoşlanmamis arkadaslik etmek istemiyorsan, uygun degilse onunla takilmak zorunda degilsin vs diyebilirsiniz.

Ablasi olarak siz de kendisiyle sohbetler edin tabi boş birakmayin tamamen, zaten sizinle konuşuyormuş kardeşiniz ne guzel.
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Bugün kendi kararını kendisi verdi, numarayı almak bile istemedi. Bu konuyu böylece aşmış olduk. Umarım ileride hep böyle düzgün kararlar verebilir, dediğiniz gibi ben her zaman yanında olmayacağım ve kendisini bir şekilde koruması gerekecek. 🙏

Benc

Bence kesinlikle boyle yapmalisiniz.
Öyle yaptım ve hallettik. Görüşmek istemediğini ona göre biri olmadığını belirtti. Teşekkür ederim yön gösterici yorumlarınız için. 🌸
Ah ben de bunu diyecektim. O dönem için yaş farkı çok fazla ikisi de minnoş karakterlerde olsa bile arladaşlık zor olur. 14 yaşımdayken ağzım süt kokuyodu 17de şeytandım diyim 🤪
Konu sahibi numarayı siz de kaydedin. Takipte kalın. Yapacak başka bir şey yok şu durumda.
Konuştuk ve numarayı istemedi, masada duruyor öyle. :))

Öyle yaptım ve hallettik. Görüşmek istemediğini ona göre biri olmadığını belirtti. Teşekkür ederim yön gösterici yorumlarınız için. 🌸

Konuştuk ve numarayı istemedi, masada duruyor öyle. :))
Öp kız kardeşini 😘 Aferin ona. 🤪

kardeşiniz kişilkik olarak pasif olabilir ama onun da kendi aklı var gelecekte belki de üniversite için şehirdışında okuyacak. siz onla bu hayatla ilgili bilgilerinizi aktarın. yeter. kız sigara şort dedi diye yoldan çıkıcak potansiyelde biriyse zaten gözünüzü üzerinizden bir saniye bile çekmemeniz lazım. tam tersine arkadaş edindikçe kendi kişiliğini keşfedip dışarı dönük bir hale gelecek onu saçdan soldan uzaklaştırmayav çalışıp koruyucu davrandığınızdan böyle bir kişiliği olabilir mi acaba

Kız size soru sorma bahanesi ile gelmiş dediniz ya, bahane neydi? Ne soracaktı size? Size yakın olmak için kız kardeşinizi öne sürüyor olabilir mi? Siz zaten kıza soğuk davranırsanız ve biraz tavırlı olursanız çekinir diye düşünmüştüm.

Arkadaşının konuştuğu konular hakkında herhangi bir yorum yaptı mı ? Gizli şort giyme , sigara merakı vs bunlara nasıl tepki verdi ? Olumsuzsa zaten konuşmanız daha kolay olur. Zaten saf ve çekingen biriyse size aşırı tepki vermeyeceğini düşünüyorum. Bence siz de aklını kolayca çelebilirsiniz :)

kardeşiniz kişilkik olarak pasif olabilir ama onun da kendi aklı var gelecekte belki de üniversite için şehirdışında okuyacak. siz onla bu hayatla ilgili bilgilerinizi aktarın. yeter. kız sigara şort dedi diye yoldan çıkıcak potansiyelde biriyse zaten gözünüzü üzerinizden bir saniye bile çekmemeniz lazım. tam tersine arkadaş edindikçe kendi kişiliğini keşfedip dışarı dönük bir hale gelecek onu saçdan soldan uzaklaştırmayav çalışıp koruyucu davrandığınızdan böyle bir kişiliği olabilir mi acaba
Merhaba, konuşup hallettik olayı.
Kendisi zaten böyle bir arkadaş istemediğini belirtti ve numarasını almadı bile.

Kız size soru sorma bahanesi ile gelmiş dediniz ya, bahane neydi? Ne soracaktı size? Size yakın olmak için kız kardeşinizi öne sürüyor olabilir mi? Siz zaten kıza soğuk davranırsanız ve biraz tavırlı olursanız çekinir diye düşünmüştüm.
Okulla alakalı bir soru soracakmış.Birkaç kez ayaküstü konuşmuşluğumuz var, ailesinin baskıcı olduğundan falan dert yanardı. Bende çok aile olaylarına karışmak istemediğim için yorum yapıp samimiyeti ilerletmedim. Sanırım benimle samimi olamadığı için kardeşimle olmak istedi. Kardeşimle bu akşam konuştuk, arkadaşlık kurmayacağını ve rahatsız olduğunu belirtti.

Arkadaşının konuştuğu konular hakkında herhangi bir yorum yaptı mı ? Gizli şort giyme , sigara merakı vs bunlara nasıl tepki verdi ? Olumsuzsa zaten konuşmanız daha kolay olur. Zaten saf ve çekingen biriyse size aşırı tepki vermeyeceğini düşünüyorum. Bence siz de aklını kolayca çelebilirsiniz :)
Evet evet yaptı. Kendisi zaten rahat bir çocuk olarak büyüdüğü için kızın amaçladığı ya da yapmayı düşündüğü şeylere bu zamana kadar isteseydi ulaşabilirdi. Sigara kokusundan nefret eder, bizden gizli bir iş yapmaması gerektiğini de bilir. Bana da bu zamana kadar hiç böyle yalan söylemeye gerek olmadığı için yalandan hoşlanmadığını ve yanlış olduğunu söyledi. Bugün oturduk konuştuk, numarasını da istemedi. Konu böylece kapanmış oldu. :) çok teşekkür ederim yapıcı yorumunuz için. 🌸

Yazan herkese tek tek teşekkür ederim, parmaklarınız dert görmesin. Umarım hayatınızda hep mutlu olursunuz. ❤️
Mune Mune abla konuyu kapatabilir misin? Çok teşekkür ederim 🌸

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X