Kardeşim :(

dertlisezen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
2.317
11
156
Kardesım daha ergenlıge yenı gırmek uzere.14 yasında ama annemı babamı uzecek cok tavırları var.Ben evlıyım ve su an kardesım bızde kalıyor bır haftalıgına. Bu haftasonu annemlerdeydık esımle.Anneme oyle cumleler kuruyorkı ıcım burkuluyor resmen.Annem kardesım onu dınlemeyınce "olsem de herkes kurtulsa"dedı.O da arkasından "nerde o gunler" dedı.Şok oldum :1shok: Bunu onunla konustum benı kaale bıle almadı.Babamla ya da annemle olsun konusurken " oglum bana bak" gıbısınden kaba saba konusmalar yapıyor.Uyarıyoruz yıne aynısını yapıyor.Ergenlıge gırmesıyle bırlıkte psıyatrıye de gıdıyor annemler bu konudan odun vermeden onun ıyı bır bırey olması ıcın cok ugrasıyor ama nafıle.Mısafırlıge gıttıgımızde annemle babama kaba saba konusuyor.Hep kendı ıstedıgı olsun ıstıyor.Internet duskunlugu de vardı ıyıce arttı.Sabaha kadar ınternetn basında online oyunları oynuyor vs. Tum gun pc basında kalkma desek hıc kalkmıcak.Sureklı evde oturdugu ıcın asırı kılo almıs durumda 14 yasında ama 78 kıl kadar cok yıyorkı.Daha yemekten yenı kalkmıs oluyoruz yarım saat ıcınde cay demlenıyor ıcıyoruz abla bunun yanında yıyecek bırsey yokmu bıskuvı varmı kurabıye varmı.Sureklı yıyor.Marketten haftalık alısverıs yapıyoruz.Cerez,tatlı tuzlu seyler alıyoruz.Bır torba dolusu yıyecegı aldım dolaba koydum.Ogleden sonra kayınvalıdeme ındım.Eve dondum torba mutfak masasında ama ıcınde sadece bır paket cekırdek kalmıs.Bı de aksam yemegı ne zaman yıcez dıyor.Uzuluyorum bu halıne.Ergenlıge gırdıgı ıcın kıl tuy durumlarımız da bas gostermeye basladı.Bu yuzden asırı derecede ter kokuyor.Zorla banyoya gırıyor uyarıyoruz ve ben de uyarıyorum ama o yıne yapacagından odun vermıyor.Boyle ne olacak bılmıyorum

aynı mamulden bitane de bizde var.
benden biraz korkuyor ama bi yere kadar, ondan sonra banada bağırıyor, ama ben haddinden geliyorum.
yapıcak hiç bişey yok çekicez sanırım.

Bence psikayartiste değil psikoloğa götürün..
Belki size anlatamadıklarını terapi yolu ile anlatır..:ecrin_bebek:

Cok sabir isteyen bir zaman geciriyorsunuz canim...allah yardimciniz olsun.

Ne yazik ki bu internet dagildigindan beri cocuklarda park, futbol sahasi, sokaklardan uzaklasti....bircogu bütün gün pc basinda oyun oynuyor chat yapiyor...hali ile kilo aliyorlar...hareket yok cünkü....

Bu konuda yapacaginiz en güzel sey...pc yi ortadan kaldirmak bence...hic olmazsa belirli bir müddet...yada konusun...günde sadece 2 saat izin verin...eger uymuyorsa kaldirin pc yi.

Ama benim en cok üzüldügüm ve kizdigim nokta annesine babasina yaptigi saygisizlik....olmaz.....lmaz:

Kusura bakma canim ama ergenlik geciriyor diye bu denli saygisizlik yapmasina kesinlikle izin vermeyin....Bu ne cüret.? Nasil annesine nerde o günler diyor? Kaba saba konusabiliyor?
Anneniz Babaniz muhtemelen cok simartmis...

14 yasinda bir cocugun bazi kurallara uymasi gerekiyor diye düsünüyorum....
Biraz sert ve otoriter olmaniz gerek...

Valla o dediğinden bende de var ama bizimki 21 yaşına geldi değişmedi malesef...
Aile içine hiç girmek istemiyo evde olduğu zamanlar hep pc başında dışarıda ne yapar ne eder bilemiyoruz...ınan sülale ile sırf bu yüzden çok sorun yaşadık...Malesef pskiyatri falan çözüm olmuyo, ya çok ii ortamlarda ii arkadaşlar bulması lazım yada büyüyeceği günü beklemek lazım... Biz istediğimiz ortamlara sokamadığımız için askerlikte belki akıllanır diyoruz ama hadi hayırlısı...

canım yaa bişi söylicem benim erkek kardeşim liseye geçene kadar eve bilgisayar alınmadı aklı başına gelsin ne zaman oyun ne zaman ders olur ayırt etcek çağa gelsin ondan sonra dedi bizimkiler hep

kardeşim şu anda bilgisayar mühendisi yeni mezun oldu yani anlayacağın pek bişi değişmedi evde bilgisayarı olmayınca

demem o ki tamam bundan 8-10 yıl öncesi ile şu an bile aynı değil ama bilgisayarı kesinlikle kaldırmanız lazım evden ya da şifre koyacaksınız siz izin vermeden açamayacak küçük yaşta başlayınca cidden oyun bağımlısı oluyor çocuklar sonra da eğitimleri sekteye uğruyor tuhaf hal ve tavırlar öğreniyorlar eşimin kankasının kardeşi de aynı durumda o bi de liseden atılmak üzereydi aldılar ailecek gidip bir süre urfa da kaldılar orda devam ettirip notlarını düzelttiler geri döndüler felan o da aynı kardeşin gibi bilgisayar başından kalkmaz
bir de yapabiliyorsanız siz de bir psikolog veya pedagog ergenlerle kim ilgileniyorsa onlarla konuşup tavsiye alın okulda rehberlik öğretmelneri vardır onlarla görüşün yaşı daha erken sonra pişman olacağı şeyler olmadan (başarısız öğrencilik okulu bırakma gibi) önleminizi alın
spor felan yaptırma şansınız varsa deneyin yaş gurubuna uygun yaz okulu cinsi şeyler vardır belki çocuğum yok bilmiyorum ama ben kardeşime yaptıklarımızı düşünerek söylüyorum
bir kısmı mutlaka yaşındandır ama Allah korusun obeziteye felan dönmeden bazı konularda önelm almanız şart

ergenlikte bi yere kadar yani, nasıl anneniz ve babanıza öyle saygısızca konuşur..onu fazlaca şamartmış olmalısınız..........şimdiden önlemini almak gerek..

Annemler bılgısayar ıcın anlastılar.Gunde ıkı saattı senın dedıgın gıbı canım.Bu sefer bızımkı okul ıcın aldıgı harclıkları ınternet kafede yıyormus.Bu daha da kotu.Internetı kapattırdık.Bır aydır yalvarıyor ıyı bı cocuk olucam soz verıyorum ders calısıcam dıye ama ınternet baglanalı 2 hafta olmus yıne eskı utku oldu

canım dersane ve okulun rehberlıgıne gıdıordu her hafta ayrıyetten psıkıyatra da gıdıyordu ama hıcbır degısıklık yok.

tamam ergenliğe giriyor genelde zor geçer ama kardeşiniz abartmış yani bizde girdik ergenliğe ama böyle şeyler yapmadık.lmaz:

arkadaşlar maalesef zamane çocukları böyle.
benim 16 yaşında yeğenim var felaket. ne dersen aksini yapıyor. neyin iyi olduğunu anlatırsan o aksini kötü olanı yapıyor.
arkadaş çevresi çok önemli nerde kötü insanlar onlarla arkadaş.
aile disiplini çok önemli maalesef disiplin yok. eşimin yanında çalışıyor. sözde çalışıyor.
bilgisayarı kaldırmak çözüm değil dediğin gibi harçlıkları internet kafede yiyor.
internet yüzünden arkadaş yüzünden lise 1 de okulu bırktı.
kötü olan şeyler onun hoşuna gidiyor. efendi olmak ona göre bebe olmak demek.
serseri olmak hoşuna gidiyor.
anneye babaya saygısız konuştuğunda ailen nasıl bir tepki veriyor. kzıdıklarında laf anlamıyordur mutlaka.bana kızacaksınız belki ama öyle konuştuğunda ağzına çarpacak babası. bak bir daha konuşacak mı? laf söz onlara hikaye. otorite kurmak şart. ipin ucu kaçarsa toparlanamaz.

gerçektende çook zor bir durum.Allah yardımcınız olsun ama eger psikiyatra gittiğini söylemişsin,bir iyileşme olmadığına göre başka bir psikiyatra götürün.
büyük ihtimalle dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğu var.bu rahatsızlğı olanların ergenlikleri de daha da kötü geçiyormuş.bu konu hakkında araştırın derim.işin uzmanına sormak lazım.
Allah anne babanıza sabır versin.
internet hem nimet hemde büyük bir bela kullanmasını bilmeyene (

bitane numunelikde bizde var gene sizinkinin bahanesi ergenlik bizimkine nedemeli 22 yaşında herşeye asarım keserim heyyttttt modunda laf söylenmiyo herşeyi o biliyo. bazen gidip gırtlaklayasım geliyo ama ben kabahati annemde buluyorum napıyım o öyle diyip sakin sakin tavırlarını hoş karşılıyo haddini bildirmiyo koca adama ne diyim diyo geçiyo kenara annem halinden memnun ben onun yerine geriliyorum

ona bir aktivite lazım, eğlenebileceği sosyal bir grup. gitar dersi, tiyatro, yüzme dersi gibi şeyler lazım. toplum içinden çıkmasına, kendı dunyasını kurmasına izin vermemeniz lazım. orada kaliteli çalışkan hırslı arkadaşlar edinmeli, başarmanın tadını almalı bence. belkı bır kıza aşık olur, fiziğine kokusuna göruntusuyle ugraşmaya başlar. ergenlik çok zor bır dönem, her çocuk farklı tepkıler verıyor ne yazık kı.saygısızlık için yapılacak tek şey ceza ne yazık kı. bir daha saygılı olmayı ögrenır. cevap vermeyın hemen ceza verın bana kalırsa.ama ceza sadece saygısızlık yaptıgında verılmelı yoksa bol bol konuşma ve iletişim şart diye düşünüyorum.

aynısından bizdede var kızlar şimdi lise seçimi var 2 tercihleri yaptık sağlık istiyorum diyordu ama puanları yetmiyo elektrik kazandı ama istemiyorum diyo ders çalışmaya gelince çalışmıyolar koca güne koca geceye nette valla bu yaz verdik elektrikçide anası ağladı gerçi ama gene aynı hiç bişey denmiyo ben karışmıyorum artık öte git desek sorun onun için kızıyo bağırıyo anneme babama ablamın eşinden korkuyo gerçide eniştemde bi yere kadar allah bu günleri hayırlısıyla atlatmayı nasip etsin inşşş .

arkadasları var.basketbol antrenmanları var ona gıdıyor.sınemayı sevıyor ama sureklı evde oturuyor.sevgılısı de var ama hala boyle.bır hafta bızde kaldı banyoya sokamadım cocugu fisfisfis

ay cnm aynı. saglık olur gıbıydı olmadı.tıcaret muhasebeyı kazanmıs.asıl ıstedıgı ıse yabancı dılle ılgılı bırseydı.gıtmıs oraya kayıt olmus.sonra da ben duz lıseye gıdıcem yabancı dıl bolumune gırcem dedı.annem ona da tamam demıs.forma bakmaya gıdecekler gıtmıyormus.kılosundan utanıyor buyuk ıhtımalle.koca gun nette.babam ıs buldu ona.adamla anlasmıslar adama demıs aylıgını ben verıcem ama yeterkı burda calıssın adam tamam demıs.haftalık 50 demıs babam o bıle az gelmıs beyfendıye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…