- 26 Ocak 2009
- 2.317
- 11
- 156
- Konu Sahibi dertlisezen
-
Cok sabir isteyen bir zaman geciriyorsunuz canim...allah yardimciniz olsun.
Ne yazik ki bu internet dagildigindan beri cocuklarda park, futbol sahasi, sokaklardan uzaklasti....bircogu bütün gün pc basinda oyun oynuyor chat yapiyor...hali ile kilo aliyorlar...hareket yok cünkü....
Bu konuda yapacaginiz en güzel sey...pc yi ortadan kaldirmak bence...hic olmazsa belirli bir müddet...yada konusun...günde sadece 2 saat izin verin...eger uymuyorsa kaldirin pc yi.
Ama benim en cok üzüldügüm ve kizdigim nokta annesine babasina yaptigi saygisizlik....olmaz.....lmaz:
Kusura bakma canim ama ergenlik geciriyor diye bu denli saygisizlik yapmasina kesinlikle izin vermeyin....Bu ne cüret.? Nasil annesine nerde o günler diyor? Kaba saba konusabiliyor?
Anneniz Babaniz muhtemelen cok simartmis...
14 yasinda bir cocugun bazi kurallara uymasi gerekiyor diye düsünüyorum....
Biraz sert ve otoriter olmaniz gerek...
canım yaa bişi söylicem benim erkek kardeşim liseye geçene kadar eve bilgisayar alınmadı aklı başına gelsin ne zaman oyun ne zaman ders olur ayırt etcek çağa gelsin ondan sonra dedi bizimkiler hep
kardeşim şu anda bilgisayar mühendisi yeni mezun oldu yani anlayacağın pek bişi değişmedi evde bilgisayarı olmayınca
demem o ki tamam bundan 8-10 yıl öncesi ile şu an bile aynı değil ama bilgisayarı kesinlikle kaldırmanız lazım evden ya da şifre koyacaksınız siz izin vermeden açamayacak küçük yaşta başlayınca cidden oyun bağımlısı oluyor çocuklar sonra da eğitimleri sekteye uğruyor tuhaf hal ve tavırlar öğreniyorlar eşimin kankasının kardeşi de aynı durumda o bi de liseden atılmak üzereydi aldılar ailecek gidip bir süre urfa da kaldılar orda devam ettirip notlarını düzelttiler geri döndüler felan o da aynı kardeşin gibi bilgisayar başından kalkmaz
bir de yapabiliyorsanız siz de bir psikolog veya pedagog ergenlerle kim ilgileniyorsa onlarla konuşup tavsiye alın okulda rehberlik öğretmelneri vardır onlarla görüşün yaşı daha erken sonra pişman olacağı şeyler olmadan (başarısız öğrencilik okulu bırakma gibi) önleminizi alın
spor felan yaptırma şansınız varsa deneyin yaş gurubuna uygun yaz okulu cinsi şeyler vardır belki çocuğum yok bilmiyorum ama ben kardeşime yaptıklarımızı düşünerek söylüyorum
bir kısmı mutlaka yaşındandır ama Allah korusun obeziteye felan dönmeden bazı konularda önelm almanız şart
arkadasları var.basketbol antrenmanları var ona gıdıyor.sınemayı sevıyor ama sureklı evde oturuyor.sevgılısı de var ama hala boyle.bır hafta bızde kaldı banyoya sokamadım cocugu fisfisfisona bir aktivite lazım, eğlenebileceği sosyal bir grup. gitar dersi, tiyatro, yüzme dersi gibi şeyler lazım. toplum içinden çıkmasına, kendı dunyasını kurmasına izin vermemeniz lazım. orada kaliteli çalışkan hırslı arkadaşlar edinmeli, başarmanın tadını almalı bence. belkı bır kıza aşık olur, fiziğine kokusuna göruntusuyle ugraşmaya başlar. ergenlik çok zor bır dönem, her çocuk farklı tepkıler verıyor ne yazık kı.saygısızlık için yapılacak tek şey ceza ne yazık kı. bir daha saygılı olmayı ögrenır. cevap vermeyın hemen ceza verın bana kalırsa.ama ceza sadece saygısızlık yaptıgında verılmelı yoksa bol bol konuşma ve iletişim şart diye düşünüyorum.
aynısından bizdede var kızlar şimdi lise seçimi var 2 tercihleri yaptık sağlık istiyorum diyordu ama puanları yetmiyo elektrik kazandı ama istemiyorum diyo ders çalışmaya gelince çalışmıyolar koca güne koca geceye nette valla bu yaz verdik elektrikçide anası ağladı gerçi ama gene aynı hiç bişey denmiyo ben karışmıyorum artık öte git desek sorun onun için kızıyo bağırıyo anneme babama ablamın eşinden korkuyo gerçide eniştemde bi yere kadar allah bu günleri hayırlısıyla atlatmayı nasip etsin inşşş .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?