- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.527
- 548
- 27
- Konu Sahibi -Thanatos-
-
Ben güvenemedim,bana hoş gelmedi. Allah kimseyi doğru yoldan ayırmasın. Dünya çok korkunç bir hal almaya başladı.Normal şartlar da kücük kızı sevmiş, sürekli gittigi için birseyler ısmarlamak istemiştir DERDİM fakat artık hiç kimseye güvenim yok devir kötü devir .. etrafta atmaca kaynıyor.. insan kesmek ,biçmek ,yakmak o kadar kolay oldu ki.. rabbim sonumuzu hayır etsin..
Aynen size katılıyorumBelki art niyetli değil ama tedbirli olmakta fayda var kardeşiniz kaç yaşında yanlız kalabilecek yaşta galiba bide o mahallede nasıl korkmuyorsunuz yanlız kalmasına
En iyisi bu boşver öyle olsun gitmesin kimin ne olduğu belli değil daha çok küçük üstelik Rabbim korusun.Öyle mi yapsa bilemedik kardeşim onu da istemez muhtemelen.
Evet benimde böyle anılarım vad ya. Küçükken aaa ne iyi insan dediğim insanın aslında pisliğin şerfsizin önde gideni olduğunu büyüyünce anladım. O yüzden kesinlikle izin vermiyorum,istemiyorum. Gitmeyecek bir daha bakkala çakkala,kimseye yem etmek istemiyorum canımın içini.
Az önce annemle görüntülü konuşurken aaa bak bugün için tecavüz haberi çıkmış 12 yaşındaki çocuğa tecavüz etmişler falan dedim,birazcık yalan söyledim yani. Sanırım girdim kanına ki kardeşime bir daha oraya gitmek gezmek yok dedi benim yanında durursun dedi.
Söyledim,artık oraya gitmeyecek. Annemde hemen ayağını kesti sağolsun.
Hiç kimseye güvenilmiyor malesef.
Mahalle Çin Çin'den beter. Allah'tan biz biraz iyi bir yerde kalıyoruz.
Madem envai çeşit herşey var a dan zye neden gidiyor ozman laf dinlemeyecek kadr küçük de değil gitmesin annenize yada size soylesin siz gelirken alın.Almadığımızı nereden biliyorsunuz?
Her hafta gidip alıyoruz,her akşam annem gidip alıyor canının istediğini. Evde a'dan z'ye herşey var,envai çeşit,çikolata cips herşey. Birşeyi canı çektiğinde gidip alıyor,hani biz evde olmadığımızdan dolayı kendisi gidiyor. Bundan sonra gitmeyecek zaten.
Canı iatediği başka bir şey oluyor,başka bir çeşit istiyor o yüzden gidiyor mesela.Madem envai çeşit herşey var a dan zye neden gidiyor ozman laf dinlemeyecek kadr küçük de değil gitmesin annenize yada size soylesin siz gelirken alın.
Tek başına bakkala markete çıkmasın demek istedim,arkadaşlarına kuzenlerine falan gidebiliyor. Ana bu adam tekin değil,bu yüzden göndermek istemiyorum. Ve baskıcı olduğum doğru.Bir de ters tarafından bakın lütfen. 12 yasında cocugu kısıtlamaya calıstıgınızı hissederse onun iyiliği için olsa bile ters tepebilir.Dengeyi iyi kurmaya calısmak lazım. Bazı yorumlarda gördüğüm için söylüyorum, tek basına cıkmasın gbi seyler vardı. Bu cok dogru değil gbi. Bunu da düşünmek lazım. Diğer konularda paranoya gbi dursa da tedbirli olmak hakkınız ve mecburiyetiniz anlıyorum. Siz uyarılarınızı yapın kardeşinize elbette ama tadında olmaya calısın.
Baskıcı olmayın diyorum bende nacizane. Her önlemi alın ama cocuk bunu hissetmesin. İleride özgğven sorunları yasamasın diye bu söylememim. Sizi de anlıyorum, kesinlikle tehlikeli buluyorsanız gitmemesi de normal. (süphrniz var Die düşünmüştüm sadece pardon)Tek başına bakkala markete çıkmasın demek istedim,arkadaşlarına kuzenlerine falan gidebiliyor. Ana bu adam tekin değil,bu yüzden göndermek istemiyorum. Ve baskıcı olduğum doğru.
Malesef bazı şeylerin önünü almakta zorluk çekiyorum. Ama eskisi kadar da sinirli asabi bir çocuk değil. Daha ılımlı,daha iyi.bir psikoloğa götürmeyi düşünüyorum bilemiyorum,geçen geldiğimde lütfen gitme diye sarılıp ağladı bana. Belki birşey oldu,yaşıtlarının baskısına uğradı. En mantıklısı psikolog gibi geldi bana ve tabii kesinlikle o markete göndermemek.Baskıcı olmayın diyorum bende nacizane. Her önlemi alın ama cocuk bunu hissetmesin. İleride özgğven sorunları yasamasın diye bu söylememim. Sizi de anlıyorum, kesinlikle tehlikeli buluyorsanız gitmemesi de normal. (süphrniz var Die düşünmüştüm sadece pardon)
Tabi destek almakta kesinlikle faydalı olur. Ergenlik hepimizin yasadıgı bir sorun. Ben ki sorunsuz gecirmiş biri olarak kardesinizi anlamaya calısıyorum, sizi de aynı sekilde. Siz hep sakin ve uzlaşmacı olmaya calısın. Çözülecektir bu tarz sorunlar da, merak etmeyin.Malesef bazı şeylerin önünü almakta zorluk çekiyorum. Ama eskisi kadar da sinirli asabi bir çocuk değil. Daha ılımlı,daha iyi.bir psikoloğa götürmeyi düşünüyorum bilemiyorum,geçen geldiğimde lütfen gitme diye sarılıp ağladı bana. Belki birşey oldu,yaşıtlarının baskısına uğradı. En mantıklısı psikolog gibi geldi bana ve tabii kesinlikle o markete göndermemek.
Kardesinize yani yerinizde olsam kardeşime ; annemin verdiği para ile idare etmesini en başta söylerdim. Muhattapligi kesin . Kardesinizinde muhattapligini kesin. Adama da bir erkek insin bir daha kardeşimize muhattapligini olmamasını söylesin. Magnum ısmarlamak nedir ya.Merhaba hanımlar
Henüz olay tazeyken geldim yanınıza,yanlış birşey yapmamak adına size danışmak istiyorum.
Hepinizin olmasa da bir çoğunuzun küçük çocuğu var,Allah onları bütün kötülüklerden korusun.
Benim derdim küçük kardeşim.
Onun evde olduğu vakitler annem işte oluyor. Bende haftasonu annemin yanına geliyorum genelde.
Kardeşime günlük harçlık bırakıyoruz,yetmediğinde ise aşağıdaki mini marketten almasını,geldiğimizde biz vereceğimizi söylüyoruz. Uzun yıllardır burada oturuyoruz,dolayısıyla herkesi tanıyoruz. Annem bazen kartını bırakıyor ama mahalle biraz kötü,nasıl desem cinayetlerin,kaçırmaların bol yaşandığı,sürekli uyuşturucu baskınlarının yapıldığı bir mahalle.
Neyse. Marketin sahibi 2-3 ay önce değişti. Yeni sahibiyle konuşup anlaşmış annem. Kardeşim yetmediğinde adam yazıyordu,akşam annem ücretini ödüyordu. Cumartesi günü ben markete gittim,borcu ödemek için. Kardeşimin ismini "Şeker kız :)" diye kaydetmiş. Tersledim,yanlış anlaşılacağını bir daha yazmamasını söyledim. Ablası olduğumu bilmediği için biraz sinirlendi ama sonradan özür diledi. O günden sonra kardeşimi tembihledim. Çok gerekmedikçe oraya gitme,bir şüpheli bir durum olduğunda bana haber ver dedim. Bugün aradı kardeşim,öyle konuşurken bana sana birşey anlatıcam ama kızmıcaksın dedi. Anlat dedim. Bu market sahibi adam,benim kardeşime magnum ısmarlamak istemiş bugün. İstediğini alabilirsin diyip gülümsemiş falan. Kardeşim rahatsız olmuş ki telefonda üzüldü biraz. Bende haliyle anneme çıkıştım,bir daha yollama bu kızı,her akşam canı ne çekerse başka bir yerden alın sende fazla muhatap olma kimin neyin ne olduğu belli değil kıza birşey olmasın dedim.
Dedim ama bir korku kapladı içimi,nasıl desem.
Gidip adama hesap sorasım var ya. Sen kimsin diyesim var. Hani bu devirde kimse kimseye bir kuruş vermezken sen nasıl birşeyler ısmarlayabiliyorsun yani. Ben art niyet sezdim. sizden bu konuyu yorumlamanızı istiyorum,evham mı yapıyorum yoksa adamda bir art niyet falan var mı? Lütfen yorumlarınızı benden esirgemeyin,çocuklarınızı düşünerek yorum yapın. Yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Kesinlikle uzak tutun kardeşinizi evham degil bu neler duyuluyo allah korusunMerhaba hanımlar
Henüz olay tazeyken geldim yanınıza,yanlış birşey yapmamak adına size danışmak istiyorum.
Hepinizin olmasa da bir çoğunuzun küçük çocuğu var,Allah onları bütün kötülüklerden korusun.
Benim derdim küçük kardeşim.
Onun evde olduğu vakitler annem işte oluyor. Bende haftasonu annemin yanına geliyorum genelde.
Kardeşime günlük harçlık bırakıyoruz,yetmediğinde ise aşağıdaki mini marketten almasını,geldiğimizde biz vereceğimizi söylüyoruz. Uzun yıllardır burada oturuyoruz,dolayısıyla herkesi tanıyoruz. Annem bazen kartını bırakıyor ama mahalle biraz kötü,nasıl desem cinayetlerin,kaçırmaların bol yaşandığı,sürekli uyuşturucu baskınlarının yapıldığı bir mahalle.
Neyse. Marketin sahibi 2-3 ay önce değişti. Yeni sahibiyle konuşup anlaşmış annem. Kardeşim yetmediğinde adam yazıyordu,akşam annem ücretini ödüyordu. Cumartesi günü ben markete gittim,borcu ödemek için. Kardeşimin ismini "Şeker kız :)" diye kaydetmiş. Tersledim,yanlış anlaşılacağını bir daha yazmamasını söyledim. Ablası olduğumu bilmediği için biraz sinirlendi ama sonradan özür diledi. O günden sonra kardeşimi tembihledim. Çok gerekmedikçe oraya gitme,bir şüpheli bir durum olduğunda bana haber ver dedim. Bugün aradı kardeşim,öyle konuşurken bana sana birşey anlatıcam ama kızmıcaksın dedi. Anlat dedim. Bu market sahibi adam,benim kardeşime magnum ısmarlamak istemiş bugün. İstediğini alabilirsin diyip gülümsemiş falan. Kardeşim rahatsız olmuş ki telefonda üzüldü biraz. Bende haliyle anneme çıkıştım,bir daha yollama bu kızı,her akşam canı ne çekerse başka bir yerden alın sende fazla muhatap olma kimin neyin ne olduğu belli değil kıza birşey olmasın dedim.
Dedim ama bir korku kapladı içimi,nasıl desem.
Gidip adama hesap sorasım var ya. Sen kimsin diyesim var. Hani bu devirde kimse kimseye bir kuruş vermezken sen nasıl birşeyler ısmarlayabiliyorsun yani. Ben art niyet sezdim. sizden bu konuyu yorumlamanızı istiyorum,evham mı yapıyorum yoksa adamda bir art niyet falan var mı? Lütfen yorumlarınızı benden esirgemeyin,çocuklarınızı düşünerek yorum yapın. Yerimde olsaydınız ne yapardınız?
"Şeker kız" durumundan hiç hoşlanmadım ben.
"Yakışıklı abi", "Karizmatik amca" gibi kayıtları da olduğunu düşünecek kadar pembe bir devirde yaşamıyoruz malum.
Ben bir yere takıldım. Anneniz market sahibi değiştikten sonra gidip ne konuştu? Bu adam çocuğun evde yanlız olduğundan haberdar mı?
Kardeşiniz bir şeyleri anlamayacak yaşta değil. 12 yaş onun güvenliği için endişe duyduğunuzu anlayabileceği bir yaş. Sizin olmadığınız saatlerde istediklerini en azından annenizin geliş saatine kadar ertelemesi gerektiğini anlatın. Anladığım kadarıyla zaruri ihtiyaçlar sebebiyle de gitmiyor markete, abur cubur içinse şayet o da ona zarar. Bunları düzgün bir şekilde anlatınca anlayabileceğini umuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?