Kardeşime karşı art niyetli mi?

Ben güvenemedim,bana hoş gelmedi. Allah kimseyi doğru yoldan ayırmasın. Dünya çok korkunç bir hal almaya başladı.

En iyisi bu boşver öyle olsun gitmesin kimin ne olduğu belli değil daha çok küçük üstelik Rabbim korusun.

Anneniz öğle arası gelip yemeğini hazırlıyormuş zaten. Abur cuburu da marketten toplu alıp koysun eve. Hergün yiyeceği kadarını çıkarır kalanını kaldırır (fazla tüketmemesi için)
Bence o bakkala gitmesin hatta sokağa bile çıkmasın tek başına Allah korusun neler duyuyoruz.
Adamı da bir kere uyarmışsınız. Gidip yine bir görünün bence. Hayırdır kardeşime neden dondurma ısmarlamak istediniz diye.

Çok haklısınız evhamlanmakta, benim kızımı biri şeker kız diye kaydetse kendi yaşıtı ve arkadaşı hariç, direk art niyet ararım. Alsın o magnumu basına çalsin, belli ki 12 yaşındaki cocuga sulaniyor kart zampara. Ben yerinizde olsam önünden bile geçirmem o bakkalın. Ortalık sapik dolu.

Bu devirde insan kimseye guvenemiyor bazen ailesinden olan bireylere bile ne ihtiyaci olursa siz alin bari kizcagiz mahrum.kalmasin iki kucuk oglum var simdiden kafamda deli sorular kimin ne uapacagi belli olmuyor maalesef

Madem envai çeşit herşey var a dan zye neden gidiyor ozman laf dinlemeyecek kadr küçük de değil gitmesin annenize yada size soylesin siz gelirken alın.

Bir de ters tarafından bakın lütfen. 12 yasında cocugu kısıtlamaya calıstıgınızı hissederse onun iyiliği için olsa bile ters tepebilir.Dengeyi iyi kurmaya calısmak lazım. Bazı yorumlarda gördüğüm için söylüyorum, tek basına cıkmasın gbi seyler vardı. Bu cok dogru değil gbi. Bunu da düşünmek lazım. Diğer konularda paranoya gbi dursa da tedbirli olmak hakkınız ve mecburiyetiniz anlıyorum. Siz uyarılarınızı yapın kardeşinize elbette ama tadında olmaya calısın.

Madem envai çeşit herşey var a dan zye neden gidiyor ozman laf dinlemeyecek kadr küçük de değil gitmesin annenize yada size soylesin siz gelirken alın.
Canı iatediği başka bir şey oluyor,başka bir çeşit istiyor o yüzden gidiyor mesela.
Hani tutup hiçbirşey almıyormuş gibi itham etmeniz saçma.
Neyse.

Tek başına bakkala markete çıkmasın demek istedim,arkadaşlarına kuzenlerine falan gidebiliyor. Ana bu adam tekin değil,bu yüzden göndermek istemiyorum. Ve baskıcı olduğum doğru.

Tek başına bakkala markete çıkmasın demek istedim,arkadaşlarına kuzenlerine falan gidebiliyor. Ana bu adam tekin değil,bu yüzden göndermek istemiyorum. Ve baskıcı olduğum doğru.
Baskıcı olmayın diyorum bende nacizane. Her önlemi alın ama cocuk bunu hissetmesin. İleride özgğven sorunları yasamasın diye bu söylememim. Sizi de anlıyorum, kesinlikle tehlikeli buluyorsanız gitmemesi de normal. (süphrniz var Die düşünmüştüm sadece pardon)

Malesef bazı şeylerin önünü almakta zorluk çekiyorum. Ama eskisi kadar da sinirli asabi bir çocuk değil. Daha ılımlı,daha iyi.bir psikoloğa götürmeyi düşünüyorum bilemiyorum,geçen geldiğimde lütfen gitme diye sarılıp ağladı bana. Belki birşey oldu,yaşıtlarının baskısına uğradı. En mantıklısı psikolog gibi geldi bana ve tabii kesinlikle o markete göndermemek.

Tabi destek almakta kesinlikle faydalı olur. Ergenlik hepimizin yasadıgı bir sorun. Ben ki sorunsuz gecirmiş biri olarak kardesinizi anlamaya calısıyorum, sizi de aynı sekilde. Siz hep sakin ve uzlaşmacı olmaya calısın. Çözülecektir bu tarz sorunlar da, merak etmeyin.

Kardesinize yani yerinizde olsam kardeşime ; annemin verdiği para ile idare etmesini en başta söylerdim. Muhattapligi kesin . Kardesinizinde muhattapligini kesin. Adama da bir erkek insin bir daha kardeşimize muhattapligini olmamasını söylesin. Magnum ısmarlamak nedir ya.

"Şeker kız" durumundan hiç hoşlanmadım ben.
"Yakışıklı abi", "Karizmatik amca" gibi kayıtları da olduğunu düşünecek kadar pembe bir devirde yaşamıyoruz malum.

Ben bir yere takıldım. Anneniz market sahibi değiştikten sonra gidip ne konuştu? Bu adam çocuğun evde yanlız olduğundan haberdar mı?

Kardeşiniz bir şeyleri anlamayacak yaşta değil. 12 yaş onun güvenliği için endişe duyduğunuzu anlayabileceği bir yaş. Sizin olmadığınız saatlerde istediklerini en azından annenizin geliş saatine kadar ertelemesi gerektiğini anlatın. Anladığım kadarıyla zaruri ihtiyaçlar sebebiyle de gitmiyor markete, abur cubur içinse şayet o da ona zarar. Bunları düzgün bir şekilde anlatınca anlayabileceğini umuyorum.

Allah korusun. İyi de olabilir kötü de böyle düşünmekte çok haklısınız. Kardeşiniz de rahatsız olmuş insan hisseder ne niyetle yaptığını bebekler hayvanlar bile hissediyorken.

Bence bariz sıkıntılı. Kardeşinizi bir daha oraya gitmemesi konusunda net bir şekilde uyarın. İyi niyet falan olduğunu düşünmedim ben.

Kesinlikle uzak tutun kardeşinizi evham degil bu neler duyuluyo allah korusun

Anneniz umarim ben calisiyorum evde kizim tek basina dememistir...

Yakinlarda teyzesine falan gitsin ya da ne bileyim arada arasinlar telefonla nasil oldugunu kontrol etsinler.Sonucta cocuk bu korkutulabilir.

Kapiyi herkese acmamasi gerektigini anlatin cok cok anlatin ki iyice anlasin.

Bakkala gitmesin oralar tenha olabiliyor.Market varsa gitsin.Yoksa haftalik alisveris yapilabilir.Hergun oraya inmek zorunda kalmaz.

Dostu arkadasi olun her seykni size anlatsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…