Kardeşime karşı art niyetli mi?

Başka çaremiz yok ki?
12 yaşında bakıcı istemez,okuldan gelip ders çalışıyor annem öğle arasında gelip kontrol esiyor zaten.
12 yaş küçük değil benim 12 yaşındaki kardeşimi yazları gelip 5 yaşındaki oğlumun yanında kalmıştı yazın ben işteykrn .ben evi abur çubukla doldurup ben yokken kapıyı dahi açmalarına izin vermiyordum ki çevre çok güvenli olmasına rağmen.bence kardeşinizin dışarıya ihtiyacı olmayacak şekilde karşılayın bakkala dahi gitmesin.kapıyı dahi açmasın.zaten okuldan gelecek ders çalışsın.o bakkal da hiç iyi niyetli değil.magnum la çocuğun gözünüboyayacak pahalı ya çocuk kanar diye düşündü herhalde

Hayır evde yalnız olduğunu bilmiyorum.
Sizden bir öneri alabilir miyim acaba? Sabah ilk işim 9da gidip o bakkal bozuntusunu uyarmak olucak. Ne demeliyim? Daha da kinlenip kıza birşey yapmasın ya allah korusun

Bana kaksa en başında o şeker kız yazdığı kağıdı yedirirdim bi güzel. Bu olay olmasa dondurma ısmarlamasına kaz gelecek yerden tavuk esirgemiyor herhalde diye bakardım sanırım. Ama çok tedirgin edici, kesinlikle uzak tutun kardeşinizi.

Keşke yedirseydim.
Sonradan düzeltip isim yazmış zaten.
Ama elim ayağım tutmuyor inan,şu saat oldu hala uyuyamadım,ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. Bu kadar kirli mi ya dünya? 12 yaşındaki çocuğa yan gözle bakacak kadar rezil bir topluma mı sahibiz anlayamıyorum. Sabah erkenden oraya gideceğim. Rica etsem bana yol gösterir misin? Ne demeliyim,nasıl yapmalıyım? Adamı çok fazla kızdırıp kıza birşey yapmasına sebep olmak istemiyorum.

Hayır evde yalnız olduğunu bilmiyorum.
Sizden bir öneri alabilir miyim acaba? Sabah ilk işim 9da gidip o bakkal bozuntusunu uyarmak olucak. Ne demeliyim? Daha da kinlenip kıza birşey yapmasın ya allah korusun
Aynen öyle hani ağır bir tabir vardır ya eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek diye...Durum buna dönüşmesin. Adamı tanımıyorsunuz nihayetinde. Tutup iyi niyet timsalini oynayıp "Bana ne muamelsi yapıyorsun?" a çevirmesine sebep olacak şekilde konuşmayın.
Kardeşinize bir şey ısmarlamasının gereksiz olduğunu, böyle şeylerden ailece hoşlanmadığinızi belirtin yeter.

Valla sizi tebrik ediyorum ne kadar dikkatlisiniz ilgilisiniz çok da iyi yapıyorsunuz, bu sefer evli iseniz eşiniz gitsin sizin terslememiş yeterli gelmemiş anlaşılan, başlarında erkek yok diye düşünüyor olabilir. Ne kadar pis düşünceli insan var cidden de tam nefretlikler

Önceden alıp eve koyun marketten istediği şeyleri. Çıkmasın hiçbir yere. Kapıyı kilitlesin ve hiç kimseye açmasın. Ev halkı kendi anahtarıyla girsin eve. Ben buradan tedirgin oldum ya. Zaman çok çok kötü maalesef.

Çok can sıkıcı bir durum. Evinize gereken her seyi alin cocuk asla bakkalla muhattap olmasin. Ayrica anneanneniz, teyzeniz yakin madem anneniz gelene kadar orda vakit geciremez mi ?
En etkili cozum gidip adami bir kez daha net bir sekilre uyarmak ve ordan asla ve kata bir sey almamak, aldirmamak.

İyi de niye çocuğu tanımadığınız insanlarla muhatap ediyorsunuz. Artık en yakınlarımıza bile şüpheyle yaklaştığımız bir demirdeyiz. Anneniz fazla parayı eve bıraksın yetmediği zaman kardeşiniz alsın. Elin tarifinin karşısına niye dikiyorsunuz kardeşinizi.
Şeker kız olayı beni çok rahatsız etti, magnum olayı da. Hiç iyi şeyler düşünemiyorum dikkatli olun.

Şimdi bir çok kişi "niyeti ne bilinmez günah almayalım" demiş ama bana hiç iyi niyet göstergesi gibi gelmedi.
Bu devirde hiç bir esnaf başkasının çocuğuna "istediğin bir şey olursa çekinme al" demez.
Özellikle bu magnum gibi bir dondurmaysa :)

Anneniz çok safça yaklaşıyor. Normalde inip "sen ne demek istedin benim çocuğuma?" diye hesap sorardı.

Kardeşiniz bir şey hissetmiş ki size anlatmış. Rahatsız olmuş çocuk. Anlatması çok iyi olmuş.

Bir daha oradan almasın. Veresiye almayın. Yapacak başka bir şey yok. Allah korusun kardeşinizin psikolojisi bir anda bozulabilir.

devir çokk kötü.evde hiç birşey yok mu bakkala gitmese de olur sanki.anneneiz ya da siz evde kek poğaça börek yapsanız bakkala zaten gerek kalmaz.

Anneannenize gitse olmaz mi? Illaki bir oda vardır yine evdeki gibi ders çalışıyorsa çalışsın, oturacaksa anneannesiyle otursun.

Eşim yok,evli değilim.
Sevgilim var o da annemle aynı mahallede oturuyor. Ben dersim bitince gideceğim,konuşacağım adamla. Ama çok ters yapmak istemiyorum açıkçası,ne olur ne olmaz kıza birşey falan yapar.

Evet öyle yapıyoruz genelde. Kendi anahtarını alsak mı diyoruz annem kapıyı kilitleriz diyor bu sefer de çok önemli bir durum olur depremde yangında dışarı çıkamaz diye endişe ediyoruz.

Artık almayacak,annem de almayacak. Yakın diye oraya gidiyor ama gitmesini istemiyorum artık. Annemi de işledim,o da gitmeyecek. Hayır anneannemde teyzemde aeada sırada kalıyor,sürekli oraya gitmiyor. Evinde daha çok rahat eder diye düşünüyoruz bizde.

Zaten öyle yapıyor canım. Para bırakıyoruz,yetmiyorsa sen al biz akşam veririz diyoruz. Bazen büfeden bazen restauranttan istediğini alıyor,ödüyoruz. Ama bu adam mahalleye yeni geldi ve hiç iyi niyetli değil. Psikolog desteği düşünüyorum,kaçırdığım ya da anlatmadığı birşey var mı diye.

İşte annem öyle. Biraz saf düşünüyor. Sabah yine tartıştık,3. Sayfa haberlerine konu mu olmak istiyorsun,çocuk sessiz birşey anlatmıyor kendini savunamıyor çok fazla arkadaşı yok adam birşey yapar söylemez diyorum. Artık yavaş yavaş anladı sanırım,tamam gitmeyeceğiz dedi. Bugün ben dersten sonra erkek arkadaşımla gideceğim. O magnumu ben yedireceğim ona,terbiyesiz pislik.
Ben mi kötü niyetliyim içim fesat diye düşündüm ama buradaki tepkilere bakılırsa az bile yapmışım adama
Peki birşey sorucam. Ben yokum,annem işte. Ama adam bunları bilmiyor. Çocuğa birşey yapmaya cesaret edemez değil mi? Adamı alevlendirmek istemiyorum.

devir çokk kötü.evde hiç birşey yok mu bakkala gitmese de olur sanki.anneneiz ya da siz evde kek poğaça börek yapsanız bakkala zaten gerek kalmaz.
Yemiyor ki.
Çok çeşit seçiyor,abur cubur yiyor. E annesi babası alıştırmış ablası ne derse desin. Bir küçük çocuğun eline kredi kartı vermedikleri kaldı. Sadecebir haftada yaptığı masraf 160 tl. Helal hoş olsun,evdeki kimse esirgemez ama bu kadarı da fazla.

Anneannenize gitse olmaz mi? Illaki bir oda vardır yine evdeki gibi ders çalışıyorsa çalışsın, oturacaksa anneannesiyle otursun.
Dedem hasta,anneannem biraz huysuz.
Bazen gidiyor,bazen gitmesine izin vermiyorum. Dayım üst katta oturuyor ve yengemin erkek kardeşi orada,cinsel istismardan suçı var,ceza yatmış birisi. O yüzden oraya da koymak istemiyorum. Onun dışında teyzemlere gidiyor,arkadaşları geliyor. Evde film izleyip ders çalışıyor. Vakit geçiriyor. En iyisi kapıyı kilitlemesi sanırım.

kimse evladından esırgemez tabiki ama sağlık açısından da çok kötü bilemedim.eve kendileri alsın mademki.

bunda bir iyi niyet goremedim, adam bildiginiz sapik, kendiniz de demissiniz bu devirde kim kime bir sey ismarliyor. ayrica iyi niyetse de once guvenlik, kimseye kibar olmak zorunda degilsiniz boyle bir konuda hele ki boyle bir devirde

Kimse kimsenin cocuguna birsey ismarlayamaz gitmesin bakkala muhatap olmasin her Allahin gunu pedofil olaylari izliyoruz degil bakkal akrabalar bile yapamaz bunu. Allah esirgesin.

Cocuk parası yetmezse yazın ben akşam öderim demek, akşama kadar evde yokum demek değil mi ??? Cok yanlış olmuş... Bende cok tedirgin oldum bi şekilde ikna edin anneannesinde kalsın bence siz yokken. En güvenlisi başında bir büyük olması. Rabbim korusun kardeşinizi..ve bütün çocukları

Ben seni çok iyi anlıyorum canım eski devir yok maalesef. Gerçekten öyle şeyler duyduk, okuduk ve izledik ki artık psikolojimiz alt üst oldu.

Niyet iyi de olabilir bilmiyoruz ama eşeğini sağlam kazığa bağla, tedbirini al takdiri Allah'a bırak gibi sözler boşuna söylenmemiş. Hadi Allah'a emanet demekle olsa keşke ama olmuyor.

Bende evde annem çalıştığı için yalnız kalmak zorunda olanlardandım ama bizim apartmanımızda herkesin birbirinden haberi olurdu. Eskiden cep telefonu falanda yoktu. Gerçi annem hemen evin çaprazındaydı ama hep uyarırdı beni, evimiz en üst kattaydı. "Aman bodruma, çatıya biri saklanır. Sakın kapıyı tanımadığın birine açma, tanıdık erkek bile olsa güvenme." Haberlerde, gazete okurdu yok komşusu öyle yapmış, şöyle olmuş diye beni hep tembihlerdi.

Adam için yapabileceğin bir şey var mı bilmiyorum ama kış mevsimi dondurma ne alaka? Sen uygun bir dille adamı uyar. Abi bir şey ısmarlama diye. Eşim çok abur cubur tüketir. Her hafta stok yapar eve bir de biz çok film/dizi izlediğimizden cipsimiz çekirdeğimiz, kuruyemişimiz hep olur. Kardeşinde öyleyse annenle haftasonu çıksınlar kardeşin ne alıyorsa gün içinde alıp, stoklasınlar. O yaşlarda ders çalışırken falan yiyiliyor genelde öyle şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…