- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.527
- 548
- 27
- Konu Sahibi -Thanatos-
-
Gideceğim birazdan,ne desem cümlelerimi nasıl toparlasam bilemiyorum.bunda bir iyi niyet goremedim, adam bildiginiz sapik, kendiniz de demissiniz bu devirde kim kime bir sey ismarliyor. ayrica iyi niyetse de once guvenlik, kimseye kibar olmak zorunda degilsiniz boyle bir konuda hele ki boyle bir devirde
Ben art niyet arıyorum. Adamda bir tuhaf bir tip var zaten. Sinirlerimi bozuyor gülüşü.Kimse kimsenin cocuguna birsey ismarlayamaz gitmesin bakkala muhatap olmasin her Allahin gunu pedofil olaylari izliyoruz degil bakkal akrabalar bile yapamaz bunu. Allah esirgesin.
Evet haklısınız annemde de hata var.Cocuk parası yetmezse yazın ben akşam öderim demek, akşama kadar evde yokum demek değil mi ??? Cok yanlış olmuş... Bende cok tedirgin oldum bi şekilde ikna edin anneannesinde kalsın bence siz yokken. En güvenlisi başında bir büyük olması. Rabbim korusun kardeşinizi..ve bütün çocukları
z,yetmediğinde ise aşağıdaki mini marketten almasını,geldiğimizde biz vereceğimizi söylüyoruz. Uzun yıllardır burada oturuyoruz,dolayısıyla herkesi tanıyoruz. Annem bazen kartını bırakıyor ama mahalle biraz kötü,nasıl desem cinayetlerin,kaçırmaların bol yaşandığı,sürekli uyuşturucu baskınlarının yapıldığı bir mahalle.
Neyse. Marketin sahibi 2-3 ay önce değişti. Yeni sahibiyle konuşup anlaşmış annem. Kardeşim yetmediğinde adam yazıyordu,akşam annem ücretini ödüyordu. Cumartesi günü ben markete gittim,borcu ödemek için. Kardeşimin ismini "Şeker kız :)" diye kaydetmiş. Tersledim,yanlış anlaşılacağını bir daha yazmamasını söyledim. Ablası olduğumu bilmediği için biraz sinirlendi ama sonradan özür diledi. O günden sonra kardeşimi tembihledim. Çok gerekmedikçe oraya gitme,bir şüpheli bir durum olduğunda bana haber ver dedim. Bugün aradı kardeşim,öyle konuşurken bana sana birşey anlatıcam ama kızmıcaksın dedi. Anlat dedim. Bu market sahibi adam,benim kardeşime magnum ısmarlamak istemiş bugün. İstediğini alabilirsin diyip gülümsemiş falan. Kardeşim rahatsız olmuş ki telefonda üzüldü biraz. Bende
a galiba bide o mahallede nasıl k
Evet canım.Ben seni çok iyi anlıyorum canım eski devir yok maalesef. Gerçekten öyle şeyler duyduk, okuduk ve izledik ki artık psikolojimiz alt üst oldu.
Niyet iyi de olabilir bilmiyoruz ama eşeğini sağlam kazığa bağla, tedbirini al takdiri Allah'a bırak gibi sözler boşuna söylenmemiş. Hadi Allah'a emanet demekle olsa keşke ama olmuyor.
Bende evde annem çalıştığı için yalnız kalmak zorunda olanlardandım ama bizim apartmanımızda herkesin birbirinden haberi olurdu. Eskiden cep telefonu falanda yoktu. Gerçi annem hemen evin çaprazındaydı ama hep uyarırdı beni, evimiz en üst kattaydı. "Aman bodruma, çatıya biri saklanır. Sakın kapıyı tanımadığın birine açma, tanıdık erkek bile olsa güvenme." Haberlerde, gazete okurdu yok komşusu öyle yapmış, şöyle olmuş diye beni hep tembihlerdi.
Adam için yapabileceğin bir şey var mı bilmiyorum ama kış mevsimi dondurma ne alaka? Sen uygun bir dille adamı uyar. Abi bir şey ısmarlama diye. Eşim çok abur cubur tüketir. Her hafta stok yapar eve bir de biz çok film/dizi izlediğimizden cipsimiz çekirdeğimiz, kuruyemişimiz hep olur. Kardeşinde öyleyse annenle haftasonu çıksınlar kardeşin ne alıyorsa gün içinde alıp, stoklasınlar. O yaşlarda ders çalışırken falan yiyiliyor genelde öyle şeyler.
Yemiyor ki.
Çok çeşit seçiyor,abur cubur yiyor. E annesi babası alıştırmış ablası ne derse desin. Bir küçük çocuğun eline kredi kartı vermedikleri kaldı. Sadecebir haftada yaptığı masraf 160 tl. Helal hoş olsun,evdeki kimse esirgemez ama bu kadarı da fazla.
Canım kardeşini sıkı sıkı tembihleyeceksin; arkadaşların hariç biri sana bir şey ısmarlamaya kalkarsa kabul etme, biz sana ne istiyorsan alırız. Kardeşin kötü ve art niyeti anlayacak, algılayabilecek yaşta. Şimdikiler daha çabuk olgunlaşıyor. Malesef bedenen de çok erken gelişiyorlar. 10 yaşına girecek yiğenim önümüzdeki ay sanki genç kız gibi dikkat çekiyor. İnsan ister istemez çevreyi düşünerek hareket ediyor. Yazın mesela çok tayt şort giyiyor. Yanımızdayken dışarıda problem yok ama tek parka falan gidecekse korkutmadan uyarıyorum görünce teyzecim birazcık uzun bir tşört mü giysen diye. Ee ne var ki, ne olucak ki diyor. İnsan nasıl anlatacağını şaşırıyor. Pisliğin birine denk gelir eder korkuyoruz. Ablası var 16 yaşında ondan boyu kısa ama vücudu daha gelişmiş durumda. Bir de onun yaşlarındayken şerefsizin biri ablasına arabasını durdurup, kek vereyim mi sana diye cinsel organını göstermişti, iyice pimpirikli olduk.Evet canım.
Her niyetin altında bir art niyet arar oldum,konu kardeşimse kesinlikle taviz vermiyorum bu konuda.
Annemde hep öyle söyler,bal kapıyı açma,eve birini alma birşey olursa balkona çık bağır sakın korkma diye.
Ama kardeşim çok ürkek çekingen bir çocuk. Biri bir yerine dokunsa söyler mi bilmiyorum. Bu yüzden psikoloğa yeniden gitmesini istiyorum,randevusunu alacağım bugün yarın. Bizden saklamaz ama belki korkar tehdit edilir her ihtimali düşünmekten paranoyak oldum. Stok yapıyoruz normalde,annem her akşam markete gider her hafta sonu avm gezerler birlikte. Alacağını alıyor. Ama canı birşeyler çekince inip alıyor. Tabi bu da yanlış ama işte. Ben korumak adına ne yapabilirim. O bakkal bozuntusuna ne söylemeliyim?
İşte annem öyle. Biraz saf düşünüyor. Sabah yine tartıştık,3. Sayfa haberlerine konu mu olmak istiyorsun,çocuk sessiz birşey anlatmıyor kendini savunamıyor çok fazla arkadaşı yok adam birşey yapar söylemez diyorum. Artık yavaş yavaş anladı sanırım,tamam gitmeyeceğiz dedi. Bugün ben dersten sonra erkek arkadaşımla gideceğim. O magnumu ben yedireceğim ona,terbiyesiz pislik.
Ben mi kötü niyetliyim içim fesat diye düşündüm ama buradaki tepkilere bakılırsa az bile yapmışım adama
Peki birşey sorucam. Ben yokum,annem işte. Ama adam bunları bilmiyor. Çocuğa birşey yapmaya cesaret edemez değil mi? Adamı alevlendirmek istemiyorum.
Gidip hır gür yapmanda yanlış geliyor bana, iyice alevlenmesin gerçekten manyaksa.Eşim yok,evli değilim.
Sevgilim var o da annemle aynı mahallede oturuyor. Ben dersim bitince gideceğim,konuşacağım adamla. Ama çok ters yapmak istemiyorum açıkçası,ne olur ne olmaz kıza birşey falan yapar.
Evet öyle yapıyoruz genelde. Kendi anahtarını alsak mı diyoruz annem kapıyı kilitleriz diyor bu sefer de çok önemli bir durum olur depremde yangında dışarı çıkamaz diye endişe ediyoruz.
Artık almayacak,annem de almayacak. Yakın diye oraya gidiyor ama gitmesini istemiyorum artık. Annemi de işledim,o da gitmeyecek. Hayır anneannemde teyzemde aeada sırada kalıyor,sürekli oraya gitmiyor. Evinde daha çok rahat eder diye düşünüyoruz bizde.
Zaten öyle yapıyor canım. Para bırakıyoruz,yetmiyorsa sen al biz akşam veririz diyoruz. Bazen büfeden bazen restauranttan istediğini alıyor,ödüyoruz. Ama bu adam mahalleye yeni geldi ve hiç iyi niyetli değil. Psikolog desteği düşünüyorum,kaçırdığım ya da anlatmadığı birşey var mı diye.
İşte annem öyle. Biraz saf düşünüyor. Sabah yine tartıştık,3. Sayfa haberlerine konu mu olmak istiyorsun,çocuk sessiz birşey anlatmıyor kendini savunamıyor çok fazla arkadaşı yok adam birşey yapar söylemez diyorum. Artık yavaş yavaş anladı sanırım,tamam gitmeyeceğiz dedi. Bugün ben dersten sonra erkek arkadaşımla gideceğim. O magnumu ben yedireceğim ona,terbiyesiz pislik.
Ben mi kötü niyetliyim içim fesat diye düşündüm ama buradaki tepkilere bakılırsa az bile yapmışım adama
Peki birşey sorucam. Ben yokum,annem işte. Ama adam bunları bilmiyor. Çocuğa birşey yapmaya cesaret edemez değil mi? Adamı alevlendirmek istemiyorum.
Yanliz bu konuda kardesinizi kesinlikle korkutmayin. Yani uyarin ama guzellikle hep onun iyiligi icin oldugunu belirterek. Bakin size hemen anlatmis adamin ne dedigini. Baskilarsaniz anlatmayi birakabilir. Hep size gelebilecegini bilsin ne olursa olsun.Mecbur değiliz,yapmayacağız da.
Nasıl korkutabilirim ben adamı? Ne yapmalıyım?
Yok yok hiç bir şey yapamaz. Bunlara asıl diş göstereceksin o zaman uzak dururlar. Korkak olur bu tipler..
Kardeşinizin pasif olmadığını size her şeyi anlattığına vurgu yapın ki sahipsiz diye düşünmesin.
Kardeşinizi anneniz haricinde iyice tembihleyin gitmesin. Kapısını kilitlesin kimseye açmasın hiç bir şey olmaz..
Kardeşinizin her gün bakkala uğraması gerekiyor mu? başımdan geçti.
Ben çocuğumun her ihtiyacını evde bulundururdum markete bakkala gitmeye lüzüm kalmazdı.
Hiç bir eksik olmazdı evde. Dolayısıyla bakkala ihtiyacı yoktu.
Kardeşinizi bidaha yollamayin lütfen adam kızın tek başına olduğunu öğrenmiş yol yapiyor aklı sıra. Kardesinizede beslenmesini karsilayacak kadar harçlık birakin cani arti bişey isterse anneniz isten gelirken alip getirsin. Cok dikkatli olun
kardeşinizin telefonu yoksa nasıl şeker kız diye kayıt edebiliyor?
konuya yorumum ise herkesle aynı. çok tehlikeli bir durum. ve kardeşinize işin maddiyat yönüyle konuya giriş yaparak bu gitme gelmeleri kesmeniz gerekiyor.
Manyak bakkal kıza kafayı taktıysa , kardeşinizin oraya gitmemesi ASLA çözüm olmaz.
Kapıya gelirse kapıyı açma desen, kapıyı kendi çalmaz bi bayana bi çocuğa çaldırır kardeşiniz açar.
Telefonu olsa da o saatten sonra hiç bir anlamı kalmaz.
Lütfen! Lütfen dikkate alın yazılanları kızdan alın anahtarı teyzeye veya anneanneye gitsin okul çıkışları.
Gerçekten çok kötü olabilir her şey, lütfen... O kız evde tek kalmamalı.
Gidip hır gür yapmanda yanlış geliyor bana, iyice alevlenmesin gerçekten manyaksa.
Yediklerinin zararlı olduğunun, harcadığı paranın miktarının bilmem neyin konuşulması bu kadar ciddi bir durumda o kadar çirkin ki. Gerçekten şaşırdım ben.
Allah aşkına teyzesinde ya da anneannesinde dursun gündüzleri ya felaket korktum ben.
Oraya gidecek deyin ve kesin atın konuyu lütfen.
ne istiyorsa öncesinde siz alın koyun eve çocuk çıkmasın evden. öyle bir mahallede tek başına bırakıyorsanız evde bu durumu kimsenin bilmemesi lazım bir de. adam belki takip edecek evde tek olduğnu da biliyor kızın neler yapar kim bilir. insanlar iğrenç rezil artık çocuğu kesinlikle terslemeyin ya da anlatınca sinirlenmeyin ki anlatabilsin size her şeyi
Yanliz bu konuda kardesinizi kesinlikle korkutmayin. Yani uyarin ama guzellikle hep onun iyiligi icin oldugunu belirterek. Bakin size hemen anlatmis adamin ne dedigini. Baskilarsaniz anlatmayi birakabilir. Hep size gelebilecegini bilsin ne olursa olsun.
Ayrica bence telefon almak onu sadece cevreden gelecek saldirilara daha da acar. Sosyal medyaya girmeyecek mi? Arkadaslarinin simdiden instagram hesaplari vardir. O da acar ya da internetten birileriyke tanisirsa? Ya da birine telefonunu verirse allah muhafaza? Bence telefon icin erken. Ev telefonu olmasi yeterli. Cocuklar icin akilli saatler ve bileklikler var gps ozelligi olan. Onlar daha mantikli bence. 12 yas cok ama cok tehlikeli.
Kızlar işini halletti cevap vermedi olmasın diye gelişmelerden sizi haberdar etmek istedim.Adama yaptığı tavırların hoş olmadığını bir daha yaparsa polise şikayet edeceğinizi söyleyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?