Kardeşime karşı art niyetli mi?

bunda bir iyi niyet goremedim, adam bildiginiz sapik, kendiniz de demissiniz bu devirde kim kime bir sey ismarliyor. ayrica iyi niyetse de once guvenlik, kimseye kibar olmak zorunda degilsiniz boyle bir konuda hele ki boyle bir devirde
Gideceğim birazdan,ne desem cümlelerimi nasıl toparlasam bilemiyorum.
Ne demeliyim ki ve bir daha göndermemeliyim onu.

Kimse kimsenin cocuguna birsey ismarlayamaz gitmesin bakkala muhatap olmasin her Allahin gunu pedofil olaylari izliyoruz degil bakkal akrabalar bile yapamaz bunu. Allah esirgesin.
Ben art niyet arıyorum. Adamda bir tuhaf bir tip var zaten. Sinirlerimi bozuyor gülüşü.

Evet haklısınız annemde de hata var.
Ama jadın ne bilsin,eski düzen devam etsin istedi,bu yüzden söylemiş olabilir. Ama babamın ablasının olduğunu falan bilmiyor,bi beni tanıyor adam.

a galiba bide o mahallede nasıl k

Evet canım.
Her niyetin altında bir art niyet arar oldum,konu kardeşimse kesinlikle taviz vermiyorum bu konuda.
Annemde hep öyle söyler,bal kapıyı açma,eve birini alma birşey olursa balkona çık bağır sakın korkma diye.
Ama kardeşim çok ürkek çekingen bir çocuk. Biri bir yerine dokunsa söyler mi bilmiyorum. Bu yüzden psikoloğa yeniden gitmesini istiyorum,randevusunu alacağım bugün yarın. Bizden saklamaz ama belki korkar tehdit edilir her ihtimali düşünmekten paranoyak oldum. Stok yapıyoruz normalde,annem her akşam markete gider her hafta sonu avm gezerler birlikte. Alacağını alıyor. Ama canı birşeyler çekince inip alıyor. Tabi bu da yanlış ama işte. Ben korumak adına ne yapabilirim. O bakkal bozuntusuna ne söylemeliyim?

Hiç unutmayacağım kimseye anlatamadığım bir olay yaşadım 8 yaşındayken bizim evimizin yakınında 30 mt ilerde bir bakkal vardı oraya gidip abur cubur alırdık abimlerle arkadaşlarımla, bir gün yalnız başıma çikolata almak için girdim içeri aldım verdim parasını tam çıkacağım bakkalda ki şerefsiz kolumdan tutup gel sana sakız vereceğim dedi içeri arka tarafa çekmeye çalıştı beni inanın o kadar çok korkmuştum ki 20 30 saniye debelenip kaçmıştım bana yaşattığı o korkuyu asla unutmam cehennem ateşi bol olsun şerefsiz herif dedem yaşında vardı kacmasaydim başıma neler gelebileceğini az çok tahmin edebilir siniz lütfen derhal önleminizi alın iyice gözü korksun ki sadece sizin kardeşinize değil başka hiçbir çocuğa kadına yan gözle bile bakamasın

ben olsam adam ile konuşurdum. dondurma teklif etmişsiniz ama devir kötü, biz yabancılardan bişey alma diye tembihliyoruz, çocuğun düzeni bozulmasın vs diye konuşun. hem kardeşinizn her şeyi size anlttığının farkında olur böylece. kardeşin de bişey almasın bi daha oradan tek başına.

haftalık 160 lira ne yiyor ki abur cubur? bence şımartmayın bu kadar.

Canım kardeşini sıkı sıkı tembihleyeceksin; arkadaşların hariç biri sana bir şey ısmarlamaya kalkarsa kabul etme, biz sana ne istiyorsan alırız. Kardeşin kötü ve art niyeti anlayacak, algılayabilecek yaşta. Şimdikiler daha çabuk olgunlaşıyor. Malesef bedenen de çok erken gelişiyorlar. 10 yaşına girecek yiğenim önümüzdeki ay sanki genç kız gibi dikkat çekiyor. İnsan ister istemez çevreyi düşünerek hareket ediyor. Yazın mesela çok tayt şort giyiyor. Yanımızdayken dışarıda problem yok ama tek parka falan gidecekse korkutmadan uyarıyorum görünce teyzecim birazcık uzun bir tşört mü giysen diye. Ee ne var ki, ne olucak ki diyor. İnsan nasıl anlatacağını şaşırıyor. Pisliğin birine denk gelir eder korkuyoruz. Ablası var 16 yaşında ondan boyu kısa ama vücudu daha gelişmiş durumda. Bir de onun yaşlarındayken şerefsizin biri ablasına arabasını durdurup, kek vereyim mi sana diye cinsel organını göstermişti, iyice pimpirikli olduk.

Adamı kibarca, bir daha bir şey vermemesi, bu konuda çok hassas olduğunuzla ilgili uyar canım.

Biz 4.5 yaşındaki kızımıza artık mahremiyet eğitimi veriyoruz. Son 6 aydır, babası bile olsa tuvalete götürmüyor, banyo yaptırmıyor. Vücudumuzun mahrem bölgeleri olduğunu öğretiyoruz. Babası yahu diyeceksin ama yazın yaşanan çocuk istismarlarından sonra babası ile böyle bir karar aldık. Geçen markette erkek bir görevli kardeşinin yanağını sıktı ve adama, "İzin almadan dokunmamalısın. Erkekler kızlara böyle dokunamaz," dedi. Çok şaşırdım. Erkekler diyerek cinsiyete indirgemesi konusunda endişeliyim ama kendini korumayı öğrenecekse onada razıyım. Var mı bir ortası bilmiyorum.

Herşeyi bir kenara bırakın kardeşinizin evde tek olduğunu bilen bir çok insan var.. işin kötüsü de bu.. Anneniz size yakın bir noktaya taşınsın.. Siz çalışmıyorsanız okuldan sonra kardeşinizi alırsınız daha sonra anneniz geldiğinde kardeşiniz annenize bırakırsınız.. Allah korusun..

Kardeşinizi tembihleyin. Kim olursa olsun annesi ve sizden başka kimseye evin kapısını açmasın. Hele o adama hiç açmasın. Ben iyi niyet göremedim.

aynı ildeyseniz kardeşinizi yanınaza alın sizin yanınızda kalsın anneniz gelene kadar. ülke çocuk sapıklarıyla kaynıyor Allah korusun

Yok yok hiç bir şey yapamaz. Bunlara asıl diş göstereceksin o zaman uzak dururlar. Korkak olur bu tipler..

Kardeşinizin pasif olmadığını size her şeyi anlattığına vurgu yapın ki sahipsiz diye düşünmesin.
Kardeşinizi anneniz haricinde iyice tembihleyin gitmesin. Kapısını kilitlesin kimseye açmasın hiç bir şey olmaz..

Kardeşinizin her gün bakkala uğraması gerekiyor mu? başımdan geçti.
Ben çocuğumun her ihtiyacını evde bulundururdum markete bakkala gitmeye lüzüm kalmazdı.
Hiç bir eksik olmazdı evde. Dolayısıyla bakkala ihtiyacı yoktu.

Kardeşinizi bidaha yollamayin lütfen adam kızın tek başına olduğunu öğrenmiş yol yapiyor aklı sıra. Kardesinizede beslenmesini karsilayacak kadar harçlık birakin cani arti bişey isterse anneniz isten gelirken alip getirsin. Cok dikkatli olun

kardeşinizin telefonu yoksa nasıl şeker kız diye kayıt edebiliyor?
konuya yorumum ise herkesle aynı. çok tehlikeli bir durum. ve kardeşinize işin maddiyat yönüyle konuya giriş yaparak bu gitme gelmeleri kesmeniz gerekiyor.

Manyak bakkal kıza kafayı taktıysa , kardeşinizin oraya gitmemesi ASLA çözüm olmaz.
Kapıya gelirse kapıyı açma desen, kapıyı kendi çalmaz bi bayana bi çocuğa çaldırır kardeşiniz açar.
Telefonu olsa da o saatten sonra hiç bir anlamı kalmaz.
Lütfen! Lütfen dikkate alın yazılanları kızdan alın anahtarı teyzeye veya anneanneye gitsin okul çıkışları.
Gerçekten çok kötü olabilir her şey, lütfen... O kız evde tek kalmamalı.

Gidip hır gür yapmanda yanlış geliyor bana, iyice alevlenmesin gerçekten manyaksa.
Yediklerinin zararlı olduğunun, harcadığı paranın miktarının bilmem neyin konuşulması bu kadar ciddi bir durumda o kadar çirkin ki. Gerçekten şaşırdım ben.
Allah aşkına teyzesinde ya da anneannesinde dursun gündüzleri ya felaket korktum ben.
Oraya gidecek deyin ve kesin atın konuyu lütfen.

ne istiyorsa öncesinde siz alın koyun eve çocuk çıkmasın evden. öyle bir mahallede tek başına bırakıyorsanız evde bu durumu kimsenin bilmemesi lazım bir de. adam belki takip edecek evde tek olduğnu da biliyor kızın neler yapar kim bilir. insanlar iğrenç rezil artık çocuğu kesinlikle terslemeyin ya da anlatınca sinirlenmeyin ki anlatabilsin size her şeyi

Mecbur değiliz,yapmayacağız da.
Nasıl korkutabilirim ben adamı? Ne yapmalıyım?
Yanliz bu konuda kardesinizi kesinlikle korkutmayin. Yani uyarin ama guzellikle hep onun iyiligi icin oldugunu belirterek. Bakin size hemen anlatmis adamin ne dedigini. Baskilarsaniz anlatmayi birakabilir. Hep size gelebilecegini bilsin ne olursa olsun.
Ayrica bence telefon almak onu sadece cevreden gelecek saldirilara daha da acar. Sosyal medyaya girmeyecek mi? Arkadaslarinin simdiden instagram hesaplari vardir. O da acar ya da internetten birileriyke tanisirsa? Ya da birine telefonunu verirse allah muhafaza? Bence telefon icin erken. Ev telefonu olmasi yeterli. Cocuklar icin akilli saatler ve bileklikler var gps ozelligi olan. Onlar daha mantikli bence. 12 yas cok ama cok tehlikeli.

Adama yaptığı tavırların hoş olmadığını bir daha yaparsa polise şikayet edeceğinizi söyleyin
Kızlar işini halletti cevap vermedi olmasın diye gelişmelerden sizi haberdar etmek istedim.
Adamla konuştum.
"Geçen rahatsız olduğum fakat yanınızda insanlar olduğu için konuşamadığım bir konuyu konuşmak istiyorum. Kız kardeşimin ismini kağıda şeker kız yazıp gülücük koymuşsunuz,rahatsız oldum. Kardeşim içindeki herşeyi bana annesine babasına anlatan bir çocuk,bizden birşey saklamaz,ne olursa olsun söyler. Ki bu söylediği de bir çok yanlış anlaşılmaya sebep olacak birşey. Hani gelip bana değil de babasına abisine birşey anlatsaydı işin rengi daha farklı olurdu.Kimse bu şekilde suçlanmak istemez. En iyisi siz bundan sonra ona birşey yazmayın. Bir daha bu konular için buraya gelmek istemiyorum bir sonraki olayda hoş olmayan durumlar ortaya çıkabilir." dedim. Yani bayağı bayağı tehdit ettim. Hatta ondan sonra benimle muhabbet etmeye çalıştı,abim olduğunu kendisinin sivil polis olduğunu söyledim. Sonra adam "adını bilmediğim için öyle yazmıştım (yalan,kardeşim adını söylemiş) en iyisi kardeşiniz bir daha buraya gelmesin" dedi.

Belki bu etkili olmuştur ama içime kurt düşmedi değil. Adam tekin birine benzemiyor,hani böyle 3. Sayfadaki tacizci sapık tipli insanlara benziyor. Bir de ben oradayken orada olan çocuklara "hadisenize be,2 lira için amma tantana yaptınız" tarzı söylendi. E madem 2 lirayı önemsiyorsun,neden 12 yaşımdaki çocuğa magnum ısmarlıyorsun değil mi? Bu bile iyi niyetli olmadığını,kardeşime farklı davrandığını gösteriyor. Sizce adam kardeşime yeniden sarmaz değil mi? Kardeşim bir saha kesinlikle oraya gitmeyecek. Evde kalacak yine,annem de daha sık uğrayacak. Ufak bir telefon alacağım kendisine,şu tuşlu küçük olanlardan. Bizimşe haberleşecek. Benim üzerime olacak,dökümüne sürekli bakacağım internetten. Sevgilimde zaten evin yedeği vardı,ne olur ne olmaz diye vermişti annem. (Annemde bende sevgilime güveniyoruz,3 yıllık sevgilim 15 yıllık komşumuz.) Yetemediğimiz yerde,ulaşamadığımız zaman o arayacak ya da gidip kapıyı çalacak. Görümce olmayan görümcem ise ben arada sırada bakarım abla,okuldan dönüşte uğrarım yanına dedi. Bende şimdi ona bir bileklik alacağım,gpsli akıllo bilekliklerden. An an nerede olduğuna bakacağım kontrol edeceğim. Acil durumlarda hemen üstümüzde aile dostumuz var ona gidecek ya da karşıdaki komşumuza. Yani sağlam bir temel oluşturdum diye düşünüyorum. Umarım bunu koruyabiliriz,umarım o pislik kardeşime kafayı takmaz. Takmaz değil mi? :/

Bu arada yardım eden,parmaklarını yoran,çocuğundan işinden vakit ayırıp bana doğru yolu göstermek için yorum yazan herkese çok teşekkür ederim. İyiki iyiki iyiki diyorum,iyiki varsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…