Kardeşime yardım edemiyorum

gülerek içeri girdi dememiştin gülerek ne oldu diye sordu dedin? sen de odaya gitmişsin falan filan neyse... neyse sorun siz sorununuz çözülmüş de ama 50 tl bu kadr uzamamalıydı.

hepimiz eşimizle tartışmıyormuyuz hepimiz ortak bir nokta bularak sorunun üstesinden gelmeye çalışmıyormuyuz.kim ister evliliği bitsin veya başkaları yüzünden tartışmak ister.sevgide burda eşiyle ortak bi nokta bulup kardeşine yardımcı olmak istiyor.ne kadar çok ağır eleştriler yapılıyor.kız burda çözüm arıyor yüklenecek insanlar değil.kardeşine yardımcı olmak istiyor ama eşiylede tartışmak kötü olmak istemiyor ne var bunda.tamam cebi para dolu olabilir ama eşinden gizli belki içine sinmiyor veya gönderme şansı yok eşinden habersiz.artık yazmaya korkar oldum bende bi dert paylaşıyorsun seni eleştiriyorlar.biz burda çevremize anlatamadığımız veya tanıdıklarımıza belki güvenenemekten dolayı buraya yazıyoruz çare moral bulmak için çoğu insan tersliyor eleştiriyor ağır şekilde.sevgiye yardımcı olmamız lazım ne yapabilir nasıl eşini ve kardeşini üzmeden bu sorunu halledebilir diye düşnyorum ben

sorunu anlatırken herşeyi dört dörtlük gösterdiği içindi belki bu kadar tepki. şuanda gerçekten artık kendisine hak vermeye başladım zaten çünkü onu bu duruma eşi getirmiş oldu bir anlamda... baştan eşinin ailesinden falan bahsetmiş olsaydı konu burlara kadar gelmezdi belki de ya da kimse bu kadar yüklenmezdi en azından... ama ne olursa olsun işte eşinin davranışının geçerli bir açıklaması yok

ısrarcı olmadığımı nerden biliyosunuz??

Israrcı olmaktan kastın, çocuk gibi debelenmek-sızlanmak veya gelip burada dert anlatıp, sonra da sana verilen her uygulanabilir öneriye "ama eşim küser, eşim ağlar, incinir" diye bahaneler üretmekse Türk Dil Kurumu sözlüğündne ısrarcı olmanın anlamına bir bak derim.

Eğer sen şu an için çalışmıyorsan, eşinle de bu konuda hemfikirsen, o halde eşin senin ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Kardeşine para yollamak senin aklına yatmışsa, sen bunu şart görüyorsan, o da senin bir ihtiyacındır.
Senin cüzdanında para ve kendine saygın varsa, pekala gidip yatırırsın kardeşinin hesabına parayı. Eşine de anlatırsın durumu. Gizli kapaklıiş çevir demiyorum sana. Eşinin haberi olması farklı, eşini ikna etmek farklı. İkna etmek zorunda değilsin, programlanmış robot gibi her konuda aynı düşünmek zorunda da değilsin eşinle.

Eşinin maaşının hesabını annesine vermesinden sen memnun musun? Veya ailesine 2000 tl verip tv almasından? Yoo değilsin, aynı şey işte.

Evlilikte güven olmazsa olmaz bir unsurdur. Ancak senin korumaya çalıştığın kadar, eşin de senin güven ve sevgini muhafaza etmek zorunda. Bilmem farkında mısın.

Son düzenleme:

Canımcım senin yazından ben dahil herkes senin ağlamana eşinin güldüğünü "neden ağlıyorsun" diye sorduğunu anladık. Ya sende ne diyorsun cüzdanımdan para eksik olmuyor, güne girerekte para biriktiriyormuşsun. Bence ilk olarak şehre indiğinde bir internet hesabı açtır ve bunu da kocanın bilmesine gerek yok , şehre indikçe biriktirdiğin paraları atarsın.(Bunu da arkadaşlar yanlış anlamayın kocası demekki kardeşime yapıyorum diyince adam tavır alıyorsa söylüyorum) Sonrada kardeşine her ay üç beş az çok bu hesaptan harçlık yollarsın. Sonuçta buda kardeşinle aranda kalsın ki böyle birşeyi kardeşine söylesen zaten seni anlayışla karşılayıp kimseye de birşey söylemez.

anlıyorum arkadasım benım esımde süper ama kötü huylarıda yok degıl aynı anlattıgı gibi benım eşimde ben gozluk alacaktım en ıyısını al dedı 700 tl ben bır gozluge vermem gunes gozlugune ama o en ıyısı olsun al dıye ısrar ettı benım ıcın herseyın ıyısını ıster ama sadece benım ıcın benı benımsıyor aılemı o kadar benımsemıyor belkıde bunu bılemeyız herkesin degısık karakteri var ona karsı süperdır esı ama aılesıne degıldır napalım atamayız satamayız bu kocalarımızı aılemızde sıze ıyı davranıyorsa yeter dıyor bende ıstıyorum aılemıde benım gıbı sahıplensın ama olmuyor ıste napalım kıskanıyor belkıde bende ısterım kardesıme canını versın cunkı ben kardesım ıcın dunyayı yıkarım annem ıcın babam ıcın canımı verırım onlar baska ama erkekler senın gıbı dusunmuyor ıste yapacak bırsey yok...!!

Ayrıca..
Eşinin "nisan ayında para yollayacaktım ben" demesi çok komik gerçekten, sen ikna oldun mu?
Kardeşin diyor ki "abla yol param yok, okula gidemiyorum", afedersin teşbihte hata olmaz derler, ölme eşeğim bahar gelecek, otlar bitecek diyorsun..

Çok çok afedersin, bağışla beni ama eşinin kardeşine 5 kuruş gönderdiğine inanmıyorum.
Ne sen ne eşin, eşinin annesinden habersiz ve onaysız 5 para gönderemiyor, harcayamıyorsunuz anladığım kadarıyla. Senin de "gizli iş yapamam" dediğin kişi eşin değil, KAYINVALİDEN..
O nedenle k.valideye birşey alırken sana danışılmıyor, çünkü SÖZ HAKKIN YOK..!!
Evlilik senin, koca senin, ama söz hakkı başkasının.

Derdim sana hakeret etmek, incitmek falan değil. geç allasen bunu.. Ne geçer elime öyle yapsam.
Derdim sana farkındalık kazandırmak, dışarıdan bir göz olarak.
Yoksa seni pışpışlamak, teselli etmek çok kolay. Ay canım, üzülme ya, benimki de öyle, napcannn işteee... Derim, olur biter, daha da kolay olur.

Valla bana da yapsınlar böyle yapıcı eleştiri, hiç de hakaret saymam.

Son düzenleme:

destek olduğun için saol ilk defa böyle birsey yaptım kimseye söylemedim buraya yazdım arkadsların çözüm önerilerini merak ettım haklı eleştirileride vardı hakarete varan eleştirilerde bende bunu böyle olmasını istemezdim kim böyle bir duruma düşmek ister tabiki hiçkimse eşmiz haksız tabi

canım sevgi buraya teselli bulmak onay almak için gelmiş ayrıca baktım da izmir de oturuyormuş şehrin girişi de osa memleketim oradan biliyorum her mahallede hiç olmazsa bir bankamatik vardır en azından, şehir girişiymiş yok uzakmış çantam para doluymuş, hesap vermeden harcayamıyorsam ne yapayım dolu cüzdanı ...

canım az önce kardşimle konustuk parayı almış ,ayrıca eşimin bu konuda zaafı olması bana yalan söylemesı anlamına mı geliyo siz nerden biliyosunuz söz hakkımın olmadıgını ben defalarca yazdım sadece bu konuda problem yasadığımızı evet cok tuhaf saçma ama eşim bu konuda böyle olmasa yazmam buraya

canım bu foruma uye oldugum zaman izmirdeydim ama simdi doğudayım

peki zor durumda olan eşinin kardeşi olsaydı??? madem yapacak bişey yok aman huzurunuz bozulmasın.. kimseyi umursamayın kardeş aile onlarda kim..siz kocalarınızla huzurlu olun yeter dünya kocaların üstüne kurulmuş çünkü..

ya ben kackere yazıcam esımın bu konuda haksız oldugunu ben haklı demıyorum o yuzden buraya yazdım tuhaf ve sacma bır dusunce esımın bu huyunu sevmedıgımı yazdım bende haksızım bunu bılıyorm...ayrıca eşımın maas hesabını ailesine vermesınde nerden cıkardınız?

Hakkında hayırlısı olsun, Allah seni kardeşine muhtaç etmesin. Kocan yanında ve cüzdanın dolu olarak mutlu mesut senelerce yaşamanı dilerim.
Ha ayrıca çocukların falan da ileride teyzelerindne bişey istemesinler, sıkıca tembihle.
Kimsenin kocasıyla arasını açmaya hakları yok nasılsa. Kocasız olmuyor biliyorsun, Allah muhafaza.

Bence gerçekten yollamak isteseydiniz hepimizden iyi bilirdiniz nasıl yollayacağınızı.Ne yapmalıyım diye sormuşsunuz ama her alternatife verilecek bir cevabınız var.Krdeşiniz için üzüldüm.Benim de kardeşim ünv. okuyor.Her ay düzenli harçlık veririm eşimin haberi yok.Bilmesine de gerek yok.eşimden gizli yollarsam güvenini sarsarım o onun parası gururuma yediremem falan demişsiniz.Bunlar bahane bence.Hiç mi çarşıya çıkmıyorsunuz?Hep mi eşinizle dip dibesiniz internet bankacılığı denen bişey var.Neyse, daha yazacak bişey yok.Kardeşinizin sınava gidecek yol parası yok, 2 3 lira istiyor ama siz eşinizle kötü olmayın yeter ki.Ben asıl bu kadın tipine kızıyorum.

Sevgi oncelikle incitmek istemezdim kendi adima
ama sevinmen gerek bu kadar insan duyarli davranmis
ya kendisinden yola cikarak ya kendi kardesinden yola cikarak
hassas davranmis
sen "esim dogru durust para vermiyor zaten durumu iyi degil
kardesimde zor durumda 50tl istedi kaydeye bile almadi" desen
inan bu yorumlarin hicc biri olmazdi

ama sen konumunu anlatinca (bir dedigim iki edilmiyor, esim bana iyi bakiyor
neler neler aliyor, cuzdanim para dolu kendi ailesine yardimda bulunuyor) diyince
bizler - o zaman sen gonder dedik
yaptigin yorum "uzaktayim gonderemem, esimle aram bozulur" oldu
tamam esinden gizli gondermek istemeyebilirsin bunu anlarim yada anliyoruz
ama 500tl'den bahsedilmiyor 50tl'den bahsediliyor
burdaki cogu arkadasimiz (benim bile cebimce bugun 50tl yokken) tuhafina gitti
cunku artik bu zamanda durumu iyi her istedigi alinan mutlu mesud yasayan
bir kadin icin cok ufak bir para!
empati yapmakta zorlandik
hani yillarca calistim dedinde ben sasirdim dogrusu
pasif hic calismamis ama iyi bir insanla evlenmis onun eline
bakmaya mahkum esi kendisine iyi davraniyo diye
sesini kesip oturan birisi sandim
-evlilikte iyilik var diye o evlilige ödül koyumaz cunku zaten sevgi ve iyilik olmali
anlatis seklin baska sey dusundurmuyordu
esimden gizli para biriktirdim cunku cok maddi sorun yasiyoruz ve bebegimiz olacak
esimin ruhu duymadi ve o parayi her ay sonunda sikistigimizda cikartim
yada esimin karsilayamadigi ihtiyaclarimi karsiladim
biriktirdikten sonra hep haberi olmustur gerci
hosunada gitmistir
hesabin varsa internetten takip edip havalelelerini yapabilirsin once bunu yap derim
madem sehir disinda v her istedigin zaman cikamiyorsun.
ve 3-5 kurus kenara at
olmaz diye bir sey yok hadi dunya hali ve insan cig sut emmis
Allah korusun bir felaket bir ugursuzluk oldu elinin altinda bir birkimin olmasi gerek
sen esinden para calmiyorsunki esinin verdigi harcligi degerlendiyorsun!
ve bu parayla ya kardesine yardim edersin ya hayir islersin ya biriktirirsin dunya hali diye
anlatabildimmi?
belki senin kadar maddi anlamda durumum iyi degildir
dedim ya su an param yok ama esimin benden esirgedigi icin degil
olani elime verir ve ne yaparsam yaparim o parayla
kendisinin yaninda ergen cagindaki yigenime en az 40tl koydum
kac sefer cebine
ama esimin parasi diye korkmadim cunku biz hayat arkadasiyiz
ve cevremizi icimizden geliyorsa kendi adimiza sevindirme luksunu buluyoruz kendimizde
ve bunu yaparken sorumlulugumuzu ihmal etmiyoruz..

Son düzenleme:

Kocasıyla sorunu olunca da ilk aradığı omuz kardeşininki olur ama..

kardeşim ünv. okuyor..ve ona herzaman söylerim paraya ihtiyacın olduğunda bana mutlaka söyle diye..olurya annemlere söyleyemez bazen..netice insanın ablası bazen annesinden babasından daha yakındır..herşeyini paylaşır..buna rağmen pek söylemez ihtiyacı olsa bile...

geçen aylarda .bana çağrı attı..cebimde 5 liram var..başka hiç param yok dedi..ama okadar mahçuptuki anlatamam ...annemler gönderdi ama borcum vardı onu verdim kalmadı bişey...şimdi annemlerede söyleyemiyorum dedi..faala değil üç beş kuruş gönderebilirmisin idare edecek kadar dedi..ama nasıl desem içimin yağları eridi sanki....kardeş bu ya...ben canımı veririm onun için...neden cebinde 5 lira kalasıya kadar bana söylemiyorsun dedim..
niye daha önce söylemedin dedim...saat akşamın 7 si..hemen eşimi aradım...bankamatikten kardeşime para gönderirmisin acil ben şu anda çıkamıyorum dedim...annemlerin gönderdiğini borcuna vermiş dedim..yazık kardeşim cebinde 5 lirayla geziyormuş nasıl içim acıdı yaa .ne yapar ne yer ne içer şimdi dedim..eşimde tamam tamam panik yapma ben hemn gönderiyorum ona dedi...

ve yarım saat sonra kardeşim öyle mutlu aradıki beni...bu bambaşka bir duygu...neticede zorda kalmasa beni aramaz..ama ben eşime senin yaptığını yapmıyorum...

ben evlendiğimden beri kardeşlerime çok düşkün olduğumu bilir...laf bile söyleyemez..çıldırırım bunu az çok tahmin eder.

sevgi "neden bu sekil yaziyorsunuz, kac kere soylicem" diye kendini anlatiyorsun ama
ustteki yoruma bak.. Oyle bir izlenim veriyorsun iste
senin bu korkularini bu stresini bu pasifligini
kardesin gorse "zikkim olsaydida istemeseydim istemiyorum paranizi ben size gonderiyim" diye isyan ederdi.
hani birde aglamissin gondermedi diye
duygu somurusu yapacak bir durummuydu bu?
ve her ay senden istese el oglu zoruna gider diye cekinebilirsin
bunuda anlarim
-aramiz bozulmazmi diye kac kere sordun
cuzdani dolu olan bir kadin 50 tl icin esiyle arasi bozulacaksa
kusura bakmada bozulsun
bosanacak degildiniz ya!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…