- 14 Aralık 2009
- 310
- 0
- 96
evt yorumlar cok acımasız ben hatamı kabul ettım ama o an yapamadım pişmanımDurumun çözülmesine sevindim. İnşallah dün çok fazla sıkıtı çekmemiştir kardeşiniz.
Yalnız bazı arkadaşlar çok acımasız nasıl yorumlar öyle, esefle kınadım.
Kimse kimsenin iç dünyasını aile yaşantısını bilemez, uzaktan davulu sesi hoş gelir derler ya gerçekten öyle, ahkam kesmek çok kolay değil mi? Evet bende olsam bulur buluştutur kardeşimin işini görürdüm. Ama ya şartlarım uygun olmasaydı, her şey olabilir insanlık hali o sebeple biraz daha duyarlı bakmak lazım konuya. Şimdi ne şartı diyenler de çıakcaktır ama bunu kimse içinde olmadan yaşamadan bilemez, tanımlayamaz.
başkalarının dediği beni niye bağlasın.. benim hayatta öyle bir yorumum olmaz..Tabi tabi... Eltim bana doğumumda birşey almadı ben de ona almak istemiyorum ama eşim alalım boşver diyor diyen arkadaşa alma, 40 liralık ufak altınlar var ondan al eşin anlamaz bile uyduruk bir kıyafet al diye akıl öğretirken hiç dinimiz gelmiyor akla nedense?
Ya da kayınvalidesinden çeken arkadaş kayınvalidesinin doğum gününde hediye almak zorunda kalınca ona kimse boşver senin de o kötüden farkın kalmaz yok demiyor da kaktüs al diyor. Hani nerde kaldı dinimiz? Taş atana ekmek atmak? Ha demek ki işimize gelince dindarız işimize gelince bir köşeye bırakıyoruz dini filan. Bu da ayrı bir konu tabi.
Ben evlenirken eşimin ailesi hiç masrafa girmediler. Yaptıkları düğünün masrafını da takılan takılarla çıkardılar. Altınları toplayıp bir güzel biz bunlarla borç ödeyeceğiz dediler. Ses çıkartmadım. Çünkü umrumda bile değil canları sağolsun. Ne bir ev eşyası ne bir şey. Ev eşyalarım, eski evimizde annemlerin kullanmadığı eşyalar. Beyaz eşyalarım annemlerin aldıkları. Ne bir yastık ne bir yorgan hiç birşey. Eksikleri de bizimkiler tamamladı. Daha sonra da biz aldık eşyalarımızı yavaş yavaş düzdük evimizi. Taktıları bir iki bilezik de taşınma masrafı borç harç derken uçtu gitti. Kayınvalidem hep sana şunu alıcaktım ama onlar iyi olmuyormuş diye almadım der. Sanki alıcam diyince almış oluyor. Ben de yedim ya. Ama bir gün bile bir tek laf çarpmadım kendisine ne takılarla ilgili ne de başka birşeyle ilgili. Başkası olsa lafı yapıştırır oturtur. Ufacık bile iğneli bir sözüm olmadı. Benim anlatmadığım daha bir sürü olay var...
Ben kimsenin parasını pulunu istemiyorum zaten. Kimse benim için kendini sıkıntıya sokmasın. O yüzden bunları sorun yapmadım. Ammaaa arada alacak verecek kalmadı. Şimdiden sonra eşimden para istemelerini kabul etmiyorum. Ben nasıl onlardan çöp istemediysem, onları sıkıntıya sokmadıysam onlar da beni sokmayacaklar. Biz herşeyimizi kendimiz yapıyoruz ancak kendimize yetiyoruz.
Ha şimdi ben eşimin ailesine para yollamasına razı değilim diye kötü insan oluyorsam varsın olayım.
Ama inanın çok rahat vicdanım çünkü ben kimseden birşey beklemedim kimse benim için üzülmedi sıkılmadı. Kimseye de kendimi üzdürtmem.
eşim birşey yaparken zaten ailesine sormuyo danışmıyo dedğim gibi onun ailesiyle aram iyi değil onlar duyarsa cok laf yapacaklarını biliyorum arkamdan konusacakalrını bılıyorum
arkadaşlar yorumlarınız o kadar acımaszki inanamadım yok samimiyetsizmişim yok vicdanımı rahatlatmak için ya ben vicadanımı rahatltamak için niye buraya yazayım ne bu derde gireyim şimdi buraya yazdım diye vicdanım rahat mı?? ne alaka ben sadece sizin görüşlerinizi merak ettm tutumlarınızı merak ettım siz olsanız ne yapardınızı merak ettım ...her neysee...
arkadaşlar dün akşam eşimle konuştum niye böyle yapıyosun hiçbirşey sorun olmuyor ama bu konuya girince niye böyle bir tavır alıyosun dedım senin kardeşın olsa ben senden önce koşardım dedim onu öyle bırakmazdım dedim,oda bende ünv okudum benimde darda olduğum günler oldu dedi ee dedim sen daha cok anlarsın parasızlığın ne demek olduğunu,gyet sesiz ve emin şekilde konuştum zaten sinirim yatışmıştı ,ee dedi ben zaten nisanda ben ona para göndercektim dedi sen sabah daha güzel söyleyebilirdin falan dedi...ye ben eşimin bence ailesinden çekindiğini düşünüyorum onların tepki vereceğini düşünüyo kesinlikle bence bu böyle ,hiçbirşeye birşey demiyo ama bu konuda birden takılyo benim kayınvalidemlere aram çokta iyi değil herneyse....bugün eşim hemen gitmiş parayı yatırmış hemde iyi miktarda aradı sabah yatırdım sonra kardeşimi aradım gönlünü aldım ....çok şükürrr evet beimde biraz hatam vardı gidip yatırmalıydım ama ne bileyim birden kitlendim ...
o zaman da bize şunu mu diyorsun bari öyle de rahatlayalım arkadaşlar olanlar gayet normal eşim de haklı onu da anlıyorum...
ay bilmiyorum valla ne olursa olsun eşin seni o an anlayıp tamam canım ben yolluyorum aramızda kalsın demiş olsaydı siz de zaten anlardınız ne demek istediğini tamam derdiniz o para da giderdi... bana eşiniz de siz de çok normal gelmediniz... kaldı ki eşinizi savunma içindesiniz ben olsam eşime olan kızgınlığımı da ifade ederdim... ee niye açtın o zaman bu konuyu kim sana akıl verse beğenmiyorsun...
şehir girişindesin okey çok iyi anladım da oradan sürekli araç geçiyordur geçmemesi imkansız niye çok abartılı dedin ki sen kılını kıpırdatmaktan o anda acizdin çünkü... gitsem mi gidebilir miyim biri görürse eşim duyarsa.... neyse neyse kardeşiniz inşalalh iyi yerlere gelir tek temennim bu kimsenin eline bakmasın
eşim birşey yaparken zaten ailesine sormuyo danışmıyo dedğim gibi onun ailesiyle aram iyi değil onlar duyarsa cok laf yapacaklarını biliyorum arkamdan konusacakalrını bılıyorum
o zaman da bize şunu mu diyorsun bari öyle de rahatlayalım arkadaşlar olanlar gayet normal eşim de haklı onu da anlıyorum...
ay bilmiyorum valla ne olursa olsun eşin seni o an anlayıp tamam canım ben yolluyorum aramızda kalsın demiş olsaydı siz de zaten anlardınız ne demek istediğini tamam derdiniz o para da giderdi... bana eşiniz de siz de çok normal gelmediniz... kaldı ki eşinizi savunma içindesiniz ben olsam eşime olan kızgınlığımı da ifade ederdim... ee niye açtın o zaman bu konuyu kim sana akıl verse beğenmiyorsun...
şehir girişindesin okey çok iyi anladım da oradan sürekli araç geçiyordur geçmemesi imkansız niye çok abartılı dedin ki sen kılını kıpırdatmaktan o anda acizdin çünkü... gitsem mi gidebilir miyim biri görürse eşim duyarsa.... neyse neyse kardeşiniz inşalalh iyi yerlere gelir tek temennim bu kimsenin eline bakmasın
kimsenin ahkam kestiği yok..herkes ne yapılabilir diye yol göstermiş.. 20 /30/50 lirayla kimsenin aile hayatı batmaz bitmez.. ki cüzdanımda var diyor ..Durumun çözülmesine sevindim. İnşallah dün çok fazla sıkıtı çekmemiştir kardeşiniz.
Yalnız bazı arkadaşlar çok acımasız nasıl yorumlar öyle, esefle kınadım.
Kimse kimsenin iç dünyasını aile yaşantısını bilemez, uzaktan davulu sesi hoş gelir derler ya gerçekten öyle, ahkam kesmek çok kolay değil mi? Evet bende olsam bulur buluştutur kardeşimin işini görürdüm. Ama ya şartlarım uygun olmasaydı, her şey olabilir insanlık hali o sebeple biraz daha duyarlı bakmak lazım konuya. Şimdi ne şartı diyenler de çıakcaktır ama bunu kimse içinde olmadan yaşamadan bilemez, tanımlayamaz.
eşi onu sevmiyorki..
ya ben eşimin haklı olduğunu yazmadımkı ,heklı olduğunu düşünseydim buraya nu konuyu açmazdım evet eşim duyrsa diye gitmedim ama şimdi pişmanım siz eşinizden gizli iş yaparmısınız?
ne alaka her konuda yardımcı bu konuda takılıyo bu konuda takılmasını sebebı sevmemesimi sizin eşiniz varmı bilmiyorum ama siz eşinzle tartışmazmınız her istedğiniz kabul oluyomu yada onun istedği herseye tamam diyomusunuz
evet yaparım eşim bana her konuda güvenir, birşey yaptığım zaman eşime söylemem bile, yaptıktan sonra söylerim, oda hiç karışmaz, bilirki kötü birşey yapmam
ya arkadaslar özel yasantımdan bazı şeyleri yazmak zorunda kaldım çünkü çok üzerime geldiniz suçluyum bunuda biliyorum neyse... ben ablamla eltiyim ve abllam kayınvalideyle aynı apartmanda oturuyo burda birşey olsa ablamın huzurunu bozuyolar buraya kadar uzanamıyolar yani herşeyimiz olay oluyo
ya ben eşimin haklı olduğunu yazmadımkı ,heklı olduğunu düşünseydim buraya nu konuyu açmazdım evet eşim duyrsa diye gitmedim ama şimdi pişmanım siz eşinizden gizli iş yaparmısınız?
burda herkes esine guvenıyo güven ıle ılgılı problem yok ama siz esinizle hiçters düşmedımızmı ?düşmediyseniz cok güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?