- 21 Nisan 2011
- 976
- 1.864
- 113
- Konu Sahibi littlemother
-
Yorumu ilk mesajınızı okuduktan sonra yaptım sonra arada da yazdıklarınızı okudum. Yine de siz karışmayın derim. Olay kardeşinizde bitiyor. Kardeşiniz de farkında olanların ama nişanlısıyla olmayı seçiyor. Böyle birine anca kendi düşen ağlamaz denir. Siz diyeceğinizi demişsiniz nacizane tavsiyem daha fazla illa ayrıl diye baskı yapmayın 2 gün sonra ayrılır da eğer sonradan mutlu olamazsa durumdan sizi sorumlu tutar. Nişanlımın şu kötü huyları vardı demez de ablam kardeşim ailem sebep oldu ayrılmama der. Yaşayıp görsün ne olacağını. Belki tecrübe eder de aklı başına gelir.
kardesınızde hata varYazdiklarim öyle yansimissa kusura bakmayin. Öyle biri degilim aslinda. Ben de 6 senelik evliyim ve bi cok tecrübe yasadim. Her sey ortadayken aci cekmesini istemiyorum. Kendisi de kararsiz zaten. Hayirlisi artik.
Karışma diyenleri anlayamıyorum.
İşte bunlar hep işaret,evliliğin nasıl olacağına dair sinyal.
E siz görmüşsünüz, hatta kardeşiniz de görmüş.
Sırf elalem ne der, babam dırdır eder diye ayrılamıyorsa kızdan, kesinlikle cesaretlendirin.Hatta babanızla filan konuşun, o yüreklendirsin.
Bu ayıp değilki,nişanlılığın amacı bu.
Kızın ailesi de eminim evlenip boşanmasındansa nişandan dönmesini daha doğru bulacaklardır.
Herşey nasip işi.. Bi süre üzülür herkes ama geçer.
Hayırsız bir evlilik olacaksa olmasın daha iyi.
Kardeşiniz emin mi, seviyor mu, ne düşünüyor. Onun düşünceleri önemli.
Sırf alem için yapmasın valla çok yazık eder kendine
bunlar iyi gunleriniz demedi deme..
Evlenince boşanırım ne demek, kardeşiniz stresten, sıkıntıdan napacağını şaşırmış, saçma düşüncelere girmiş..Kardesim emin degil. Emin olsaydi evlenince de böyle devam ederse bosanmayi düsünüyordum zaten demez. Zaten konusunca seviyorum ayrilamam demiyor ki. Is bu noktaya geldi nasil olacak falan diyor.
Şimdi nişanlısının açısından bakarsak "nişanlımın ablası herşeye karışıyo,o yüzden ben bazı şeylere daha sert tepki veriyorum,benim evliliğimde söz hakkı bizim olmalı,ama şuanki durum onu göstermiyo" derse de haklıdır canım.Ben uzaktayim su an. Telefonla konustum dün. Tamam dedi ama kararsizdi.
kardesınızde hata var
6 yıllık evlı bırı olarak anlamıssınızdır her sorunu aıleyle paylasmamak gerektıgını
onlar unutur sız unutmazsınız
kardesınıze ayrıl o kızdan demek yerıne her sorunu bıze yansıtma sen dogru karar verebılecek bıreysın evlılık boyle bırsey ya orta yolu bulacaksın ya dogru ınsanı desenız daha yardımcı olursunuz
hayırlısı olsun
sizinle gorusup gorusmemesi problem degil onlar zaten kendi aralarinda anlasamiyorlarmis..gelininiz benim dedigim olsun ben izin verirsem havalarinda..kardesiniz de yiprandikca yipranacak..bir gun mutluysa 2 gun mutsuz diyorsunuz..hem el kizi gelip ailenle mesafeli ol kizkardesini gidecegi yere birakma ne demek kendi ve kendi tarafini dusunen bencil bir insan oldugunu dusunuyorum.Ben de hep böyle diyorum. Evlenince kardesimi unutmamiz gerekecek. Keske görüsmemekle bitse. O mutsuz diye biz de kahrolacagiz.
Şimdi nişanlısının açısından bakarsak "nişanlımın ablası herşeye karışıyo,o yüzden ben bazı şeylere daha sert tepki veriyorum,benim evliliğimde söz hakkı bizim olmalı,ama şuanki durum onu göstermiyo" derse de haklıdır canım.
"Sen zaten yanlışları görüyosın,iyiyi kötüyü bizden daha iyi biliyosun,ve muhakkak hissediyosun
Kendi kararını verebilirsin" deseniz daha iyi olmazmı
kiz ailenle gorusmeyeceksin diyor ve kardesinizde buna hala nisani atmiyorsa kendi dusen aglamaz derim ben..ne sevgi ne baglilik ne ask bu durumlari kurtarmaya yetmiyor..Kardesimle bu konu hakkinda en son ne zaman konustuk hatirlamiyorum bile. Aylar oldu. O hep icine attigi icin bu kadar simardi zaten. Artik kafayi yiyecek halde olunca paylasiyor. Iyi de yapiyor.
Hala anlatamadim galiba. Her gelin iyi olacak diye bi sey yok. Kardesim dönülmez bi yolda degilken son cikista dönebilir. Hem anlattigim seyler normal mi de ayrilmayip unutulur gider. Kiz ailenle görüsmeyeceksine getiriyor. Var mi ötesi?
kiz ailenle gorusmeyeceksin diyor ve kardesinizde buna hala nisani atmiyorsa kendi dusen aglamaz derim ben..ne sevgi ne baglilik ne ask bu durumlari kurtarmaya yetmiyor..
Canım bak aynı şeyi yaşıyorum. Ama nişanlım tartışma esnasında bana çok güzel belli ediyo annesinin laflarını. Ki birebir bana söyledikleride oldu.konularıma göz atın istersenizBenim kardesimle konustugumdan haberi yok ki müdahele ettigimi zannetsin. Bi kere bile ben onunla bu konuda konusmadim bile. O bizim hic bi seyden haberimizin olmadigini düsünüyor.
Canım bak aynı şeyi yaşıyorum. Ama nişanlım tartışma esnasında bana çok güzel belli ediyo annesinin laflarını. Ki birebir bana söyledikleride oldu.konularıma göz atın isterseniz
Onlar acısından bakıyorum,ben nişanlımı avuçlayıp her istediğimi yaptırıyo görünebilirim,ama öyle değil işte.
Kv ile konuştuk çok sonra,biz seni böyle bilmiyoduk dedi ve sevesi geldi inanınki.
O yüzden kardeşinin tartışma esnasında durumu nasıl yansıttığını bilemezsiniz,yoksa durup durupken kızlardeşi kıskanmaz öantıklı bi insan
Dediğim gibi benim kv de hiçbişey bilmediğimi zannediyo,ama nişanlım tartışma esnasında çok güzel belli ediyo herşeyi.ister istemez kinleniyorum
Ben de ablayım. Kardeşimi biri üzdüğü Zaman ben de tırnaklarımı çıkarırım. Ama bir de şöyle birşey var. Eğer gerçekten sevdiği için kıskanıyorsa bırakın bu işi onlar halletsin. Ayrıca benim kardeşimin nişanlısı onu aldatmıyorsa, hırsızlık yapmıyorsa ben asla ayrıl demem. Benim haddim değildir. Bu dünyada kimse dört dörtlük değil. Bundan ayrılıp daha iyisini mi bulacağınızı sanıyorsunuz. Emin olun o kişi ile de başka yönden sorun yaşayacak. Yani demek istediğim, önemli olan karşılıklı sevgi ve eğer var ise diğer konular tartışılır ve uygun yol bulunur. Ha eğer kardeşinin sevgisi bitmiş ise zaten söylemene gerek yok o ayrılır.Ne demek size ne? Ablasiyim. Sorun olmasa benimle paylasmaz zaten. O zaman burdaki kimseye de yorum yapmayin. Size ne degil mi sonucta?
umarim ayrilir kardesin ben burdan gordum olmuyacaginiKeske sizin gibi iyi niyetli biri olsa. Ruhu hasta gercekten. Allah sifa versin diyorum. O da cok mutlu olur insallah. Kardesim ögretmen. Ögretmenler odasina gitmesine bile izin vermiyormus. Daha dün söyledi kardesim. Yuh dedim artik.
Nişanlımda bana yapıyo.bende öğretmenim, öğretmenler odasına girmeye kadar getiriyodu olayı,tepki verdim artık azalttı. Kıskançlık hadsiz hesapsizKeske sizin gibi iyi niyetli biri olsa. Ruhu hasta gercekten. Allah sifa versin diyorum. O da cok mutlu olur insallah. Kardesim ögretmen. Ögretmenler odasina gitmesine bile izin vermiyormus. Daha dün söyledi kardesim. Yuh dedim artik.
Zaten ailenle görüşmeyeceksin diyorsa kardeşinin sana sorması da ayrı bir ironi.kiz ailenle gorusmeyeceksin diyor ve kardesinizde buna hala nisani atmiyorsa kendi dusen aglamaz derim ben..ne sevgi ne baglilik ne ask bu durumlari kurtarmaya yetmiyor..
Hanımlar üsluplara dikkat edelim, burası bir site sana ne vb yazılar yakışmıyor.
Konu sahibesi kardeşinize direkt ayrıl, bitsin demeyin, ayrılır ve sonrasında pişmanlık yaşarsa sizi suçlayabilir, onun yerine ilişkisindeki artı ve eksileri ölçüp tartmasını, ne anneniz ne de sizin etkinizde kalmadan sağlıklı bir karar verip uygulamasını söyleyip kararın ne olursa olsun arkandayız mesajı verin.
Ben bunu tipik görümce vakası olduğunu da düşünmüyorum, buraya konu açan kişi erkek kardeşi için değilde kız kardeşi için yazsaydı ve kızkardeşimin nişanlısı aşırı kıskanç erkek kardeşimle başka şehre gitmesini bile istemiyor deseydi herkes ayrılsın o adamdan derdi, kadın ya da erkek bunaltıcı derece de kıskançsa hayatı hem kendine, hem evlendiği kişi ve o kişinin ailesine zindan ediyor.
Kadın veya erkek ağaç kavuğundan çıkmıyor ki, bizler elti, görümce, kayınvalide, baldız, kayınbiraderlerle anlaşamasak geçinemesekte o ailenin ferdi olan eşlerimize kısıtlama getiremeyiz.
Evlilikler kısıtlamaların olduğu bir kurum değildir, her iki hayatın özel alanlarına saygı gösterilmesi gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?