Kardesimi cesaretlendirmeye devam etmeli miyim

Üslubunuz her seyi anlatiyor zaten! Bizim gelin sen misin yoksa? Tarz ayni.
Hayır farkindamisin herşeye karışan bir gorumcesin kızın tarafından hani bütün türk kadınlarının çoğunun nefret ettiği yapma kardeşin kendini savunabilecek erkekler salak değildir cekil kenara ayrildiklarinda senin boynuna!

Pardon kardeşim beyinden hasarlı diye biryer okumadım ben yani sağlıklı bir türk erkeği kendi konuşmasını bilir dert etmeyin siz benimde erkek kardeşim var aslaaaa telefonlarda felen konuşur kim o diye bile sormam bana ne herkesin kendi hayati gorumceler sizi!!

Acaba neden kiskaniyor bunu da dusunmek lazim. Belki bir yamugunu gordu bir hatasini farketti. O yuzden de kisitlama getiriyor olabilir. Heran tetetikte diken ustunde, onu yapma bunu yapma derken kizi da cok mutlu oldugunu dusunmuyorum.

Yok devam et mi diyecegim? Bitsin diyecegim tabi. Son karar onun. Merak etmeyin kardesim gayet kibar biridir. Hic öyle kavga gürültüyle isi olmaz. Ama bizik gelin yapar. Onda o siddet meyili var.

Acaba neden kiskaniyor bunu da dusunmek lazim. Belki bir yamugunu gordu bir hatasini farketti. O yuzden de kisitlama getiriyor olabilir. Heran tetetikte diken ustunde, onu yapma bunu yapma derken kizi da cok mutlu oldugunu dusunmuyorum.

Biz de sizin gibi hep iyi niyetli düsündük. Belki kardesimde bi hata vardir diye. Hep söyledik. Kibar davran, hediye al, disari cikar diye. Ama insanin ruhu hasta olunca bunlar sadece gecici cözümlermis.
Ailesi bile idare ediyor kizini. Hep alttan alarak.

Neye karismisim ki? Kardesim bana sorunu söyledi. Ben de devam etmesin dedim. Zaten ayri sehirlerdeyiz. Ikisini de gördügum yok. Erkek kardesim bi sey anlatirsa söylüyorum.

Valla kimse kimseye kısıtlama getiremez. Ben bunu bilir bunu söylerim. Hele ki kardeşe, anaya, babaya kısıtlama olmaz.
Bir derdin varsa gidersin o şahısla derdini çözersin nokta. Sanki eşlerimizi malımız gibi görüyoruz. Evlendik, nişanlandık sahibin benim, şununla konuşma, bununla görüşme, annene gitme, bacını götürme vs.vs. Lafa gelince "bırak kendi kararını kendisi versin" diyoruz ama nişanlı kısıtlama getirince o zaman neden o kişi kendi kararını kendisi veremiyor da sanki kadın kısıtlama getirmekte haklıymış gibi gözüküyor.

Yok öyle bir dünya. Herkes haddini bilecek. Derdi varsa gidip o kişiyle çözecek.

Bizimle hic bi sıkıntısı yok ki. Konusmayiz bile. Bi anlam cikarip kavga etmesin diye. Kiz kardesim tek basina mi gitseydi bilmedigi bi ilceye? Buna bile karisiyor. Yok artik dedim.

Gorumcelik yapma
Hayir yani.kardesiniz cocukmu kararlarini kendi vereniyormu neden mudahale ediyorsunuz??

konu sahıbı tırstım senden herkese atar yapmıssın

ben ıkı nısanlı arasına gırmeyın onlar küser barısır bu ıkısını baglar derım
esınızle tartısırsınız kayınvalıden esıne bosa su kadını der ozaman anlarsınız o sıddete meyıllı dedıgınız gelınınızı
lutfen gorumcelık yapmayın

demek ısterdım ama tırstım

Yorumu ilk mesajınızı okuduktan sonra yaptım sonra arada da yazdıklarınızı okudum. Yine de siz karışmayın derim. Olay kardeşinizde bitiyor. Kardeşiniz de farkında olanların ama nişanlısıyla olmayı seçiyor. Böyle birine anca kendi düşen ağlamaz denir. Siz diyeceğinizi demişsiniz nacizane tavsiyem daha fazla illa ayrıl diye baskı yapmayın 2 gün sonra ayrılır da eğer sonradan mutlu olamazsa durumdan sizi sorumlu tutar. Nişanlımın şu kötü huyları vardı demez de ablam kardeşim ailem sebep oldu ayrılmama der. Yaşayıp görsün ne olacağını. Belki tecrübe eder de aklı başına gelir.

Hic de gorumcelik yapmiyosn.burda cogu evli oldugu icin tarafli yazmis.çüş yani kardesinin esi bile deil ne demek kardesini goturemezsin.buyuk bi atese atiyo kendini kardesin.bu modelden bi yenge de bizde var.dayim memlekete gelemiyo korkudan.annemibile arayamiyo.sanki buraya yazanlar ayni durumu yasasa aman banane dicek.

Yazdiklarim öyle yansimissa kusura bakmayin. Öyle biri degilim aslinda. Ben de 6 senelik evliyim ve bi cok tecrübe yasadim. Her sey ortadayken aci cekmesini istemiyorum. Kendisi de kararsiz zaten. Hayirlisi artik.

Karışma diyenleri anlayamıyorum.
İşte bunlar hep işaret,evliliğin nasıl olacağına dair sinyal.
E siz görmüşsünüz, hatta kardeşiniz de görmüş.
Sırf elalem ne der, babam dırdır eder diye ayrılamıyorsa kızdan, kesinlikle cesaretlendirin.Hatta babanızla filan konuşun, o yüreklendirsin.
Bu ayıp değilki,nişanlılığın amacı bu.

Kızın ailesi de eminim evlenip boşanmasındansa nişandan dönmesini daha doğru bulacaklardır.
Herşey nasip işi.. Bi süre üzülür herkes ama geçer.
Hayırsız bir evlilik olacaksa olmasın daha iyi.
Kardeşiniz emin mi, seviyor mu, ne düşünüyor. Onun düşünceleri önemli.
Sırf alem için yapmasın valla çok yazık eder kendine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…