- 12 Temmuz 2006
- 58.452
- 223.355
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi littlemother
-
Rica ederim ne demek, sizin bahsettiğiniz kadar kıskançlık yaşanıyorsa evlenince sorunlar artacaktır, kadın veya erkeğin aşırı kıskanç olmasını sağlıklı bulmuyorum, kimse kardeşinle gitmek isteyen birini kısıtlayamaz, bizler hayatlarımıza müdahale edilsin veya müdahale edelim diye evlenmiyoruz, baskıcı tutumlar evliliklerde önce sevgiyi daha sonra saygıyı yok eder, 22 yıllık evlilik tecrübeme dayanarak söylüyorum bunları.Objektif yorumunuz icin tesekkürler.
mune seni görmüşken sorayım. siyaset bölümü kapandı mı acaba ? merak ettimRica ederim ne demek, sizin bahsettiğiniz kadar kıskançlık yaşanıyorsa evlenince sorunlar artacaktır, kadın veya erkeğin aşırı kıskanç olmasını sağlıklı bulmuyorum, kimse kardeşinle gitmek isteyen birini kısıtlayamaz, bizler hayatlarımıza müdahale edilsin veya müdahale edelim diye evlenmiyoruz, baskıcı tutumlar evliliklerde önce sevgiyi daha sonra saygıyı yok eder, 22 yıllık evlilik tecrübeme dayanarak söylüyorum bunları.
Olur, peki. Saol bebegim.Sen çekil kenara senin haddin değil.
erkek kardeşin buna razı değilse zaten atar nişanı.
Allahım görümceliğe başlamışsın daha nişanlıyken
Ne demek istediginizi anlayamadimkardeşine konuşmak konu hakkında fikir sorarsa yanına gelmesinin normal olduğunu söyle. zeki ol. gidip gidip ayrıl dersen adın kıskanç görümceye çıkar
kardeşine yanında olduğunu, konuşmak isterse ona destek olacağını hissettirNe demek istediginizi anlayamadim
eğer nişanlısı işe yaramaz biriyse ne yap et, bozdur nişanı, kardeşinin iyiliği için.Kizlar erkek kardesim nisanli. Dügüne cok az kaldi. Bi cok hazirlik yapildi.
Ama nisanlisini ilk gördügüm andan itibaren icim bi türlü isinmadi. Neyse dedim, önemli olan onlarin anlasmasi. Kardesim bir gün mutluysa iki gün mutsuzdu. Sürekli kavga ediyorlardi. Sebepler eften püften. Hep kiskanclik. Kardesimin egitimini ilerletmesine bile karsi cikti. Kardesim whatsappini bile kapatti. Sürekli kavga konusu oluyor diye. Ben bastan beri ayril dedim. Ama annemin baskisi ve belki düzelir diye sürdürdü.
Bu arada kizin ailesi de pirlanta gibi insanlar.
Son kavgasinda artik yeter dedim. Kavganin sebebi erkek kardesimin kiz kardesimi yeni görev yerine birakmak istemesi. Götüremezsin demis. At şu nişani artik dedim. Ama hala kararsiz. Annem deseniz olmaz,ele güne karsi muhabbeti yapiyor.
Ne yapmaliyim? Erkek kardesimi cesaretlendirmeye devam mi etsem?
kardeşine yanında olduğunu, konuşmak isterse ona destek olacağını hissettir
Valla bacim bise diyimmi hic karismaKizlar erkek kardesim nisanli. Dügüne cok az kaldi. Bi cok hazirlik yapildi.
Ama nisanlisini ilk gördügüm andan itibaren icim bi türlü isinmadi. Neyse dedim, önemli olan onlarin anlasmasi. Kardesim bir gün mutluysa iki gün mutsuzdu. Sürekli kavga ediyorlardi. Sebepler eften püften. Hep kiskanclik. Kardesimin egitimini ilerletmesine bile karsi cikti. Kardesim whatsappini bile kapatti. Sürekli kavga konusu oluyor diye. Ben bastan beri ayril dedim. Ama annemin baskisi ve belki düzelir diye sürdürdü.
Bu arada kizin ailesi de pirlanta gibi insanlar.
Son kavgasinda artik yeter dedim. Kavganin sebebi erkek kardesimin kiz kardesimi yeni görev yerine birakmak istemesi. Götüremezsin demis. At şu nişani artik dedim. Ama hala kararsiz. Annem deseniz olmaz,ele güne karsi muhabbeti yapiyor.
Ne yapmaliyim? Erkek kardesimi cesaretlendirmeye devam mi etsem?
Valla bacim bise diyimmi hic karisma
kardesiniz kac yasinda bilmem ama benim kardesimde sevdigi istedigi kizla nisanlandi. hep sorun cikiyodu aralarinda (bizlik hic bisey olmadi) her kavga tartisma falan filan
dugune 1ay kalasiya geldi artik dayanamicam dedi anlatti anlatti bende annemde nisani at ozaman dedik tamam dedi kizla gorusmeye gitti sonra geldi kendileri aralarinda anlasmisda falanda filanda bide oyle anlatisi var, dersiniz biz zorla kardesime git nisani at demisiz gibi.
dugunde oldu (sorunsuz) simdi 2aydir evliler, evde nsllar bilemem ama bizim onumuzde gayet iyi gorunuyolar
yani diyecegim suki sen annen ne derseniz diyin kardesin buna karar vermeli
hem nisani zorla attirmicaz diyosunuz hemde korkum barisacaklar diyosunuzZaten öyle olacak. Zorla nisani attiracak halimiz yok. Benim korkum da yine barisacaklar diye. Hayirlisi olsun diyorum. Bakalim bi iki güne netlesir.
ben gelınınıze ıyı kız bıle demedım,Kardesimle bu konu hakkinda en son ne zaman konustuk hatirlamiyorum bile. Aylar oldu. O hep icine attigi icin bu kadar simardi zaten. Artik kafayi yiyecek halde olunca paylasiyor. Iyi de yapiyor.
Hala anlatamadim galiba. Her gelin iyi olacak diye bi sey yok. Kardesim dönülmez bi yolda degilken son cikista dönebilir. Hem anlattigim seyler normal mi de ayrilmayip unutulur gider. Kiz ailenle görüsmeyeceksine getiriyor. Var mi ötesi?
bu arada abimin eşi de nişanlılık döneminde sorunlar çıkarıyordu ama önemsemedik. insanlık hali düzelir dedik. evlenince gelin hanım, abimi bizden yani kızkardeşlerinden kıskandı. çocuklarını bizden kaçırdı. şimdi 16 yıllık evliler ve biz abimin evine gidemiyoruz, yeğenlerimizle görüşemiyoruz. gelin hanım her tartışmada evi terkedip anasına gidiyormuş, siniri geçince geri dönüyormuş.Keske sizin gibi iyi niyetli biri olsa. Ruhu hasta gercekten. Allah sifa versin diyorum. O da cok mutlu olur insallah. Kardesim ögretmen. Ögretmenler odasina gitmesine bile izin vermiyormus. Daha dün söyledi kardesim. Yuh dedim artik.
Seni ne ilgilendiriyor yahu?? At nisaniymis bilmem neymis bu ablalar filan kendini ne saniyor acabaumarım evlenirde sana haddini bildirir umarim dişli bir hatundur. Olmadi bir sonraki artik
ben gelınınıze ıyı kız bıle demedım,
ıyılıgını kotulugunu sız dahıl kımse bılemez cunku
kardesınız kıza belkı sıze dert yandıgı gıbı yanıyordur o kızda oyuzden doluyor olabılır
ya da kardesınız kendı acısından anlatıyor olabılır
boyle olur olmaz herseyı aılesıne anlatan erkeklerın evlılıklerınde ve ılıskılerınde sıkıntı oldugunu dusunuyorum
sahsen benım esım aılem ıcın boyle bırsey dese asla aıleme boyle dıyor demem
esımle bu durumu duzeltmeye calısırım duzelmıyorsa ona gore davranırım
dogru 1 tanedır aklın yoluda bırdır , kardesınız kendısı dogru karar verebılecek olgunlukta degılse bence zaten hıc evlenmesın daha
mevzu kız degıl, bu kız olmasa baska kızla da sorun yasarsınız bunu anlatmaya calısıyorum
Ayni senin gibi bi üslubu var. Anlatmama yardimci oldugun icin tesekkürler.
hem nisani zorla attirmicaz diyosunuz hemde korkum barisacaklar diyosunuz
barisirsada kendine barismasada
ustelik erkekler biz kadinlar gibi kendini ezdirmezler isine gelmeyen isten cekilirler
kendinize sknti yapmayin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?