- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.963
- 798
- Konu Sahibi littlemother
-
bu arada abimin eşi de nişanlılık döneminde sorunlar çıkarıyordu ama önemsemedik. insanlık hali düzelir dedik. evlenince gelin hanım, abimi bizden yani kızkardeşlerinden kıskandı. çocuklarını bizden kaçırdı. şimdi 16 yıllık evliler ve biz abimin evine gidemiyoruz, yeğenlerimizle görüşemiyoruz. gelin hanım her tartışmada evi terkedip anasına gidiyormuş, siniri geçince geri dönüyormuş.
özetle görünen köy kılavuz istemez. bile bile başı yanmasın kardeşinin.
tabikide kadini erkegi farketmiyoKadini erkegi farketmiyor bence. Karsiniza sizi üzen bi insan cikmissa, mantiginizla hareket edemiyorsaniz bunun cinsiyeti yok.
Aynı benim gibiyse yandin meydani sana birakmaz soyliyim ayir bence ikisini
Ayrica esimde kardesini kafasina gore biyerlere goturup getiremez once bana sormasi lazim. Kardes diye akan sular duramaz yok oyle bi dunya.
Iki kisinin arasina girmek bi niyetim asla olmadi. Onlar mutlu olsun diye ailecek yapmadigimiz fedakarlik kalmadi. Siz erkek kardesinizin artik sıkıntıdan burnunun kanadigini görseniz banane mi dersiniz?
Kiz kavgadan besleniyor. Sorun bu. Kardesim hep düzelecek diye alttan aldi. Su an da dügüne az kaldi diye cesaret edemiyor. Dün dedi ki zaten evlilikte de böyle devam ederse bosanirim diye düsündüm hep.
Sizin örneğinizde abiniz ayrılmamış.
Konu sahibinin de kardeşi ayrılmak istemezse ne yapabilirler ki? Kendi kendilerini sinir etmekten başka?
Senin dünyanda yok. Iki kisi kendi hatalari yüzünden ayrilirsa bunun adi ayirmak olmaz.
Sizi daha önceki tutarsiz yorumlarinizdan da hatirliyorum. Bu kadar cevap vermem bile gereksizdi. Daha fazla muhatap olmak istemiyorum.
Bakin burdaki cinsiyetci yorumlardan sıkıldim. Erkek kardesimin basina gelince kötü görümce oluyoruz. Bi kizin basina gelince ah vah ayril diyorlar. Yahu ne farkeder? Objektif olmak cok mu zor?
annemin yüzünden ayrılamadı. idare et oğlum düzelir oğlum diye diye engel oldu. abim evlendikten sonra anneme "senin yüzünden oldu, sen istedin şimdi söz hakkın yok" dedi ve annemle de görüşmüyor senelerdir.Sizin örneğinizde abiniz ayrılmamış.
Konu sahibinin de kardeşi ayrılmak istemezse ne yapabilirler ki? Kendi kendilerini sinir etmekten başka?
cınsıyetcı yorum ?
bakın bende görumceyım gelınımızle aramda hıc sorun yok cok severım
hatta abımden de ıyıdır
objektıf olarak yorum yapıyoruz bunu anlamak sızın ıcın neden bukadar zor
ben ne sızı tanırım ne kardesınızı ne kızı
bakın ne dıyorum
kayınvalıdenız esınıze sızden yana bosa bu kadını dese nasıl olur du ?
uslup denen bırsey var ama sanırım sızınle ıletısım kurmak cok zor
umarım ıkı taraf ıcınde hayırlısı olur
tırstıgım basıma geldı bende paylandım bı guzel
Sizin olay bizimkıne benzıyor aynen bızımkıde ilk başlarda abimi bize yollamıyordu sonra sonra abım geldı hep kavga edıyorlardıSizin örneğinizde abiniz ayrılmamış.
Siz haklısınız konu sahibi cok saçma yorum yapıyorlar ya . Evlendıler dıyelım sıkıntı çıkıca sızide etkılıcek kardeşsiniz çünkü belki sizden uzak tutacak bızde oldugu gibi ben cokk ıyı anliyorım cok haklısınız tabıkı abla olarak gördüğünüzü soyleıceksınız uyaracaksınız evet gerektirse ar nişanı dıceksınkı ilerde daha buyuk sıkıntı olmasın cok haklısın yaşayan bilir ancakBen de kendimi ifade edemiyorum galiba. Benim ortada bi sey yokken ayril diye dedigim bi sey yok. Kardesim artik son noktada bana anlattigi icin cözüm olarak dedim. Yok olsun,böyle devam etsin mi deseydim. Neyse tesekkürler.
Erkek kardeşinin kendi iradesiyle karar vermesi gerekn bir durum.Senden etkilenir,yarın öbür gün pşman olur,başka kötü bir evlilik yapar,ömür boyu seni suçlarKizlar erkek kardesim nisanli. Dügüne cok az kaldi. Bi cok hazirlik yapildi.
Ama nisanlisini ilk gördügüm andan itibaren icim bi türlü isinmadi. Neyse dedim, önemli olan onlarin anlasmasi. Kardesim bir gün mutluysa iki gün mutsuzdu. Sürekli kavga ediyorlardi. Sebepler eften püften. Hep kiskanclik. Kardesimin egitimini ilerletmesine bile karsi cikti. Kardesim whatsappini bile kapatti. Sürekli kavga konusu oluyor diye. Ben bastan beri ayril dedim. Ama annemin baskisi ve belki düzelir diye sürdürdü.
Bu arada kizin ailesi de pirlanta gibi insanlar.
Son kavgasinda artik yeter dedim. Kavganin sebebi erkek kardesimin kiz kardesimi yeni görev yerine birakmak istemesi. Götüremezsin demis. At şu nişani artik dedim. Ama hala kararsiz. Annem deseniz olmaz,ele güne karsi muhabbeti yapiyor.
Ne yapmaliyim? Erkek kardesimi cesaretlendirmeye devam mi etsem?
Ben de kendimi ifade edemiyorum galiba. Benim ortada bi sey yokken ayril diye dedigim bi sey yok. Kardesim artik son noktada bana anlattigi icin cözüm olarak dedim. Yok olsun,böyle devam etsin mi deseydim. Neyse tesekkürler.
Ne fişteklemesı sinir oldum şurda konu sahibinin yerine . kız sorunlu daha şimdiden kıskanıyor daha evlenmedlerı bike hele evlensinler o Zaman sıkıntıları görün . Cok haklı kadın kardeşini korumakta töbe töbe Z. Sakin cok iyi bir kız konu sahibi kötülük edıyor . Herseyı yapmışlar işte ama anlamıyor muşTabi tabi cesaretlendirmeye (fisteklemeye) devam et sen
Erkek kardeşim yok ama bir gelin olarak böyle bir durumda yapamazsın demem asla.Erkek kardeşime nişanlısı kız kardeşini götüremezsin derse benim tepkin konu sahibinden daha ağır olur. Herkes haddini bilecek. Ne demek götüremezsin. Kimse kusura bakmasın bu iki kişinin ilişkisi değil. Aileye nifak sokmaktan başka bir şey göremiyorum. Konu sahibi kardeşinizi uyarmakla iyi yapmışsınız.
Ne fişteklemesı sinir oldum şurda konu sahibinin yerine . kız sorunlu daha şimdiden kıskanıyor daha evlenmedlerı bike hele evlensinler o Zaman sıkıntıları görün . Cok haklı kadın kardeşini korumakta töbe töbe Z. Sakin cok iyi bir kız konu sahibi kötülük edıyor . Herseyı yapmışlar işte ama anlamıyor muş
"Sen bilirsin kardeşim
Nişanlını en iyi sen tanıyorsun
Kendini de en iyi sen biliyorsun
Ben ikiniz için de en doğru kararı vereceğin konusunda sana güveniyorum.
Ne karar verirsen biz senin yanındayız"
Bu nasıl mesela?
ya Allah askina once bi kv, gorumce, gelin modundan cikin sadece insan moduna girin
bu ne ya
yok sen gelinsin ben gorumceyim
benim burda anlamadim bu bayan kardesini uyarmak istemis cok guzel bisey buraya kadar anlayabilirim
hatta kardesi ayrilmak istemis arkasinda oldugunu hissettirmis
eee daha bise yapmaya gerek yok yani....
cocuk ayrilirsa ayriliz ayrilmazda bekleyip goreceksiniz herseyde hayir vardir demeyi bileceksiniz
herkes yerini bilecek.
bakin burada mahalle kavga yaparcasina sizle laf kavgasi yapmiyorumHerkes yerini bilecek derken bana mi diyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?