Kardesimi cesaretlendirmeye devam etmeli miyim

Bende şu kısmı anlayamıyorum.
O kız buraya konu açsa işte whatsapp hesabını sildirdim, kardeşini götürecek tepki verdim haksız mıyım dese buradaki herkes o kıza ayrıl da çocuk kurtulsun senden der.
Ama konu sahibi kardeşim böyle biriyle birlikte üzülüyorum mutsuz olmasına deyince herkes ona karışma, sanane diye saldırmış.
Neden? Kim ister ki kardeşini mutsuz görmek.
Evet belki uyarıp geri çekilmek en doğrusu olur sizin için. Zaten konuşmuşsunuz da.
Elbette kısa bir süre sonra düğün var. Ayrılmaktan korkup cesaret bekliyordur.
Siz demeniz gerekeni demişsiniz bence. Bundan sonrası verdiği kararlarda arkasında durmak olur.

Soruma cevap vermemissiniz ama neyse.

Bunlari az cok idrak edebiliyorum zaten. Benim sordugum nokta bu noktadan sonra cesaret vermeye devam etmeli miyim? Yoksa kendi basina mi birakmaliyim! Bi anlatamadim gitti.

Soruma cevap vermemissiniz ama neyse.

Bunlari az cok idrak edebiliyorum zaten. Benim sordugum nokta bu noktadan sonra cesaret vermeye devam etmeli miyim? Yoksa kendi basina mi birakmaliyim! Bi anlatamadim gitti.
elbette cesaretlendir. daha evlenmeden kızkardeşini bırakmasına ne hakla, hangi gerekçeyle karışıyor?
ilerde size de göndermez kardeşini.
bir adım atacak ama annen ve acaba evlenince düzelir mi düşüncesi engel oluyordur. evlenince düzelen yok. dozunu artıran var

siz niye her olaydan bu kadar haberdar ve içindesiz kardeşiniz aklı yok mu?

Ben de aynisini düsünüyorum.

Bu arada kardesim kavga cikacagini bildiginden ücumüz birlikte gidelim, hem de gezeriz demis. Buna ragmen gidersen beni unut demis. Yüzügü de cikardim demis.

Hanımefendi, sizin kardeşiniz akıllanmaz boşa kürek çekersiniz nedenini de yazayım:

Şimdi bu tip , kendilerinin baskı altında kaldığı, ezildiği ilişkileri sürdüren erkekler genelde zayıf karakterli, pasif erkekler. Burda durup bir düşünün bence, sizin kardeşiniz de pasif bir erkek mi, karakteri nedir?

Aşk gözünü kör etmiş vs 3 yıllık ilişkide hikaye oluyor. Uzun süreli ilişkide bir noktadan sonra aşk, tutku değil karakterler konuşuyor. Kardeşiniz bu karakterde bir kadınla olmakta ısrarlıysa, kendi karakteri de bu ilişki çeşidine uygun. Zaten ilişki kurarken insanlar kendilerini tamamlayan karakterlere çekiliyor. Pasif erkeklerin tamamlayıcısı da, dominant , çaçaron kadınlar oluyor. Çaçaron kadınlar da sessiz sakin, pasşf erkekleri tercih ediyor etrafınıza bir bakın. Bir de olaya bu tarafından bakın derim.

Ben size karışma aradan çekil yazmam. Kimse kardeşini mutsuz görmek istemez. Ama şu var ki karakterleri tencere kapaksa zaten ayıramazsınız, değilse zaten ayrılırlar bir noktada. Her 2 durumda da sizin yapacağınız pek bir şey yok gibi göründü bana. Köşede eli kolu bağlı durmak istememeniz normal bence, siz bir abladınız, insanlar neden sevenleri ayırma moduna girmiş anlayamadım.

Ablasi oldugum icin olabilir mi? Kardesim mutsuz oldugunu halinden anladigimiz icin olabilir mi? Kardesimin akli var da onu bile kullanamayacak kadar bi ikilemin icinde. Bu durumu yasayan anlar.
su akar yolunu bulur ...belki de sizin yüzünüzden de kavga oluyor
yarın ayrılsalar sizi suçlasalar iyi mi olur ...benim bu konu hakkındaki son düşüncem
ne olursa olsun yetişkin insanların ilişkilerine karışılmamalı çocuğa bile istemediği bişeyi yaptıramazsan kızı sevmese istemese bırakır zaten

Ama bu karakterde bir insanla, işi evlenme boyutuna kadar nasıl getirmiş ki kardeşiniz? Ne zamandır tanışıyorlar? Yaşlar kaç?

Kardesim su noktada dediginiz gibi asktan gözü dönmüs halde degil. Ama o kadar da yasanmislik var dedi. Su an zaten bitirmek gibi bir düsüncesi var. Kiza da bundan bahsetmis. Bitsin artik demis. Kiz ailesine söyleyecek galiba. Kardesimi aradim. Cok gergin ve aglamakli bi sesi vardi. Bekliyoruz su an.

Ama bu karakterde bir insanla, işi evlenme boyutuna kadar nasıl getirmiş ki kardeşiniz? Ne zamandır tanışıyorlar? Yaşlar kaç?
Kardesim 28 yasinda. Biraz da annem ve babam yüzünden oldu. Sürekli su evlenmis bak. Bu nisanlanmis. Hadi gidelim senin de varsa diye. Kardesimin o zaman da tereddütleri vardi ama bi anda girdi bu yola. Bize bastan bu huylarindan bahsetseydi asla evet demezdik. Niye söylemedin önceden dedigimde bu kadar degildi, nisanlaninca cok degisti diyor.

Valla uzun vadede en hayırlısı bence de bu. Hayırlısı olsun diyorum. Ben de ablayım bu arada, sizin yaptıklarınızı ben de yapardım.

Ben de aynisini düsünüyorum.

Bu arada kardesim kavga cikacagini bildiginden ücumüz birlikte gidelim, hem de gezeriz demis. Buna ragmen gidersen beni unut demis. Yüzügü de cikardim demis.
oha yani.
madem yüzüğü çıkarmış, kardeşin de çıkarsın. kaçırmasın bu fırsatı.

Ah evet, anlıyorum. Ben de böyle örnekler gördüm maalesef. Bu evlenme baskısı sadece kızlara yapılmıyor memleketimde. Kıza evde kaldın vurgusu, erkeğe de yoksa sende bir sorun mu var iması yapılıyor. Böyle çevrenin verdiği rahatsızlıkla yanlış evlilik yapan çok var.

Ben hakikaten buradaki bayanlara inanamıyorum çoğu kez. Adım gibi eminim ki siz bir kız ablası olarak yazsaydınuz bunları çok azı karışma derlerdi. Her kayınvalide ve görümceyi kötü ilan eden kk hatunları sizin haklı olduğunuz konularda bile sıfatlarınızdan dolayı sizi suçlar.

Kardeşinize mutlaka destek verin. Kendi aralarında çözsünler demişler ama kendi aralarında kalmamış ki. Dışarıya taşarsa elbette dışarısı da müdahale eder. Eksisini artısını anlatın. Nişanın çok da gözde büyütülecek bir şey olmadığını, bir tanışma aşamasından ibaret olduğunu vurgulayın. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Cok tesekkürler.

Olur, peki. Saol bebegim.
Hey Allahim ya.
Neyse buraya konu acinca bu gibi durumlara razi olmak gerekiyor.
Ama bak neden oldu biliyor Musun
Konunun başlığına baktım şimdi tekrar, kardeşimi cesaretlendirmeye devam etmeli miyim
Özne:sen(görümce,damadın ablası)
Nesne: senin erkek kardeşin
Fiil: cesaretlendirmeye devam etmek
Neye cesaretlendirme:yüzüğü atma, nişanı bozma
Nedenler; seni değil kardeşini ilgilendiriyor
Kız, kardeşini kısıtlıyor
Belki gereksiz yere kavga ediyorlar
Ama bu kardeşin ve müstakbel eşinin ilişkisi. Kıskançlığının boyutu yaptığı hareketler kardeşine dayanılmaz geliyorsa o bitirebilir. Cesaretlendirmek? Kardeşin korkak mı, karakteri mi tam oturmamış? Eğer öyle değilse bu ancak alttan alta doldurma gibi olur. Ve o
İlişkide ne olursa olsun ne yaşanırsa yaşansın kimse bir başkasının doldurmasıyla cesaretlendirmesiyle o ilişkinin bitmesini hak etmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…