- Konu Sahibi littlemother
-
bakin burada mahalle kavga yaparcasina sizle laf kavgasi yapmiyorum
burada derdinizi paylasmisiniz yorum yapiliyo
benim dusuncem bu:
kardesinin yasini bilmiyorum seninde.. eger kardesin ayrilmak istiyosa ayrilir sonuna kadar destek olmak sana duser
ama ayrilmak istiyoda ayrilamiyo ise burda sizin yapabilecek biseyiniz yok. Allah herkese akil ve mantik vermis herseyde sizin mantiginizla yururse hayati cozemez
birakin dogruyu yanlisi kendisi bulsun
sizde kenara cekilin biraz kendiniz bukadar ziyaan etmeye degmez
ne sizi tanirim ne kizi nede kardesini tamamen objektif bakis benimkisi
ustelik benim kardesimde yasadi ayni seyi yani basimada geldi
hayirlisi de cekil aradan dua et en iyisiSoruma cevap vermemissiniz ama neyse.
Bunlari az cok idrak edebiliyorum zaten. Benim sordugum nokta bu noktadan sonra cesaret vermeye devam etmeli miyim? Yoksa kendi basina mi birakmaliyim! Bi anlatamadim gitti.
elbette cesaretlendir. daha evlenmeden kızkardeşini bırakmasına ne hakla, hangi gerekçeyle karışıyor?Soruma cevap vermemissiniz ama neyse.
Bunlari az cok idrak edebiliyorum zaten. Benim sordugum nokta bu noktadan sonra cesaret vermeye devam etmeli miyim? Yoksa kendi basina mi birakmaliyim! Bi anlatamadim gitti.
siz niye her olaydan bu kadar haberdar ve içindesiz kardeşiniz aklı yok mu?Kizlar erkek kardesim nisanli. Dügüne cok az kaldi. Bi cok hazirlik yapildi.
Ama nisanlisini ilk gördügüm andan itibaren icim bi türlü isinmadi. Neyse dedim, önemli olan onlarin anlasmasi. Kardesim bir gün mutluysa iki gün mutsuzdu. Sürekli kavga ediyorlardi. Sebepler eften püften. Hep kiskanclik. Kardesimin egitimini ilerletmesine bile karsi cikti. Kardesim whatsappini bile kapatti. Sürekli kavga konusu oluyor diye. Ben bastan beri ayril dedim. Ama annemin baskisi ve belki düzelir diye sürdürdü.
Bu arada kizin ailesi de pirlanta gibi insanlar.
Son kavgasinda artik yeter dedim. Kavganin sebebi erkek kardesimin kiz kardesimi yeni görev yerine birakmak istemesi. Götüremezsin demis. At şu nişani artik dedim. Ama hala kararsiz. Annem deseniz olmaz,ele güne karsi muhabbeti yapiyor.
Ne yapmaliyim? Erkek kardesimi cesaretlendirmeye devam mi etsem?
elbette cesaretlendir. daha evlenmeden kızkardeşini bırakmasına ne hakla, hangi gerekçeyle karışıyor?
ilerde size de göndermez kardeşini.
bir adım atacak ama annen ve acaba evlenince düzelir mi düşüncesi engel oluyordur. evlenince düzelen yok. dozunu artıran var
siz niye her olaydan bu kadar haberdar ve içindesiz kardeşiniz aklı yok mu?
su akar yolunu bulur ...belki de sizin yüzünüzden de kavga oluyorAblasi oldugum icin olabilir mi? Kardesim mutsuz oldugunu halinden anladigimiz icin olabilir mi? Kardesimin akli var da onu bile kullanamayacak kadar bi ikilemin icinde. Bu durumu yasayan anlar.
Ama bu karakterde bir insanla, işi evlenme boyutuna kadar nasıl getirmiş ki kardeşiniz? Ne zamandır tanışıyorlar? Yaşlar kaç?Inanin ailesi bile kizinin huyunu bize anlatiyor. Annesi melek gibi bir kadin. Onu bile sürekli bizim yanimizda azarliyor. Su noktaya kadar zaten hic karismadik. Elimizden gelen her türlü yardimi da gösterdik.
Uzaktan görümcelik gibi gözükebilir. Haklisiniz. Ama keske kardesimin mutlu olacagini bilsem bi ömür kötü görümce olarak bilinsem.
Hanımefendi, sizin kardeşiniz akıllanmaz boşa kürek çekersiniz nedenini de yazayım:
Şimdi bu tip , kendilerinin baskı altında kaldığı, ezildiği ilişkileri sürdüren erkekler genelde zayıf karakterli, pasif erkekler. Burda durup bir düşünün bence, sizin kardeşiniz de pasif bir erkek mi, karakteri nedir?
Aşk gözünü kör etmiş vs 3 yıllık ilişkide hikaye oluyor. Uzun süreli ilişkide bir noktadan sonra aşk, tutku değil karakterler konuşuyor. Kardeşiniz bu karakterde bir kadınla olmakta ısrarlıysa, kendi karakteri de bu ilişki çeşidine uygun. Zaten ilişki kurarken insanlar kendilerini tamamlayan karakterlere çekiliyor. Pasif erkeklerin tamamlayıcısı da, dominant , çaçaron kadınlar oluyor. Çaçaron kadınlar da sessiz sakin, pasşf erkekleri tercih ediyor etrafınıza bir bakın. Bir de olaya bu tarafından bakın derim.
Kardesim 28 yasinda. Biraz da annem ve babam yüzünden oldu. Sürekli su evlenmis bak. Bu nisanlanmis. Hadi gidelim senin de varsa diye. Kardesimin o zaman da tereddütleri vardi ama bi anda girdi bu yola. Bize bastan bu huylarindan bahsetseydi asla evet demezdik. Niye söylemedin önceden dedigimde bu kadar degildi, nisanlaninca cok degisti diyor.Ama bu karakterde bir insanla, işi evlenme boyutuna kadar nasıl getirmiş ki kardeşiniz? Ne zamandır tanışıyorlar? Yaşlar kaç?
Kardesim su noktada dediginiz gibi asktan gözü dönmüs halde degil. Ama o kadar da yasanmislik var dedi. Su an zaten bitirmek gibi bir düsüncesi var. Kiza da bundan bahsetmis. Bitsin artik demis. Kiz ailesine söyleyecek galiba. Kardesimi aradim. Cok gergin ve aglamakli bi sesi vardi. Bekliyoruz su an.
oha yani.Ben de aynisini düsünüyorum.
Bu arada kardesim kavga cikacagini bildiginden ücumüz birlikte gidelim, hem de gezeriz demis. Buna ragmen gidersen beni unut demis. Yüzügü de cikardim demis.
oha yani.
madem yüzüğü çıkarmış, kardeşin de çıkarsın. kaçırmasın bu fırsatı.
Ah evet, anlıyorum. Ben de böyle örnekler gördüm maalesef. Bu evlenme baskısı sadece kızlara yapılmıyor memleketimde. Kıza evde kaldın vurgusu, erkeğe de yoksa sende bir sorun mu var iması yapılıyor.Kardesim 28 yasinda. Biraz da annem ve babam yüzünden oldu. Sürekli su evlenmis bak. Bu nisanlanmis. Hadi gidelim senin de varsa diye. Kardesimin o zaman da tereddütleri vardi ama bi anda girdi bu yola. Bize bastan bu huylarindan bahsetseydi asla evet demezdik. Niye söylemedin önceden dedigimde bu kadar degildi, nisanlaninca cok degisti diyor.
firsat bu firsat nisani atsinBen de aynisini dedim. O zaman sen de cikar. Bu isi bitiren o olsun dedim. Her zamanki blöfünü yapacakti yoksa.
Ben hakikaten buradaki bayanlara inanamıyorum çoğu kez. Adım gibi eminim ki siz bir kız ablası olarak yazsaydınuz bunları çok azı karışma derlerdi. Her kayınvalide ve görümceyi kötü ilan eden kk hatunları sizin haklı olduğunuz konularda bile sıfatlarınızdan dolayı sizi suçlar.
Kardeşinize mutlaka destek verin. Kendi aralarında çözsünler demişler ama kendi aralarında kalmamış ki. Dışarıya taşarsa elbette dışarısı da müdahale eder. Eksisini artısını anlatın. Nişanın çok da gözde büyütülecek bir şey olmadığını, bir tanışma aşamasından ibaret olduğunu vurgulayın. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Ama bak neden oldu biliyor MusunOlur, peki. Saol bebegim.
Hey Allahim ya.
Neyse buraya konu acinca bu gibi durumlara razi olmak gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?