Kardeşimi mi kıskanıyorum bilmiyorum

Limonsarisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
3.214
1.267
178
Merhabalar benim sadece 1 tane kardeşim var ve ailemin ona karşı tavrı bana karşı tutundukları tavırdan çok farklı gerçi bunda kardeşiminde payı var çok tatlı dillidir sevimlilik yapmayı çok iyi bilir bu sebeple ne isterse olur. Ben biraz fazla sert konuşuyorum sanırım çünkü ben bişey istediğimde annemle hemen kavgaya tutuşuruz.
bu aralar evlilik hazırlığındayım annemle kavga etmeme pek vakit kalmıyordu ta ki bu sabaha kadar. Kardeşim ayağına su istediğinde annem hiç bişey demeden suyunu getirir ben öyle bişey istememem zaten ama bi konuda yardım bile istesem sen kendin yap denir yine ona benzer bir olay yaşandı bu sabah
Dayanamadım çifte standart var bu evde dedim . Babamda doğanın kanunu bu küçükler hiç büyümez falan dedi bunun böyle olduğunu biliyorum ama benimle konuşurken de sakin sakin konuşun siz bağırdığınızda bende bağrıyorum sonra bana sen hep sertsin diyorsunuz dedim demez olaydım
Annemi ben zamanında ÖSS ye girerken yanımda okula kadar gelsin istemedim beni daha çok heyecanlandırıyor diye annem hemen bu konuyu açtı sen beni hiç sevmiyorsun ki zaten hiç yanında istemedin beni seni doğurduğum için düşman oldun bana falan bir sürü şey söyledi ben hiç bir zaman bunları söylemedim söylemem zaten hatta hissettirmedim bile çok üzgünüm şu an. Kötü bir insan değilim sadece aklıma gelen herseyi pat diye söylerim ve bunun cezasını hep çektim
Uzun oldu kusura bakmayın çok üzgün bi şekilde yazıyorum karışık yazmış olabilirim :5:

Evlilik arifesi yaşanan tatlı atışmalar aslında bunlar:)) yanlış anlama evden ayrıldıktan sonra çok iyi anlıycaksın beni...bu arada kaç yaşındasınız sakıncası yoksa öğrenebilirmiyim??

Evlilik arifesi yaşanan tatlı atışmalar aslında bunlar:)) yanlış anlama evden ayrıldıktan sonra çok iyi anlıycaksın beni...bu arada kaç yaşındasınız sakıncası yoksa öğrenebilirmiyim??

23 yaşındayım üniversiteyi de ailemden uzakta okudum 1 senedir yanlarındayım inşallah geçici bi süreçtir bu :5:

babanın söylediğine takıldım ben. ne alaka küçükler büyümezmiş de doğanın kanunuymuş da.. hiç de değil.. onların kendi kanunu. ve evet malesef ortada bir çifte standart varmış gibi görünüyor.
kardeşin ne diyor bu duruma?

babanın söylediğine takıldım ben. ne alaka küçükler büyümezmiş de doğanın kanunuymuş da.. hiç de değil.. onların kendi kanunu. ve evet malesef ortada bir çifte standart varmış gibi görünüyor.
kardeşin ne diyor bu duruma?

O halinden memnun ki babam onun şoförü annem aşçısı gibi yaşayıp gidiyor. Küçük çocuklar anne babanın gözünde hep küçük kalırlar bütün ceremeyi büyük çocuklar çeker gibi bir anlayış var ilk çocuk deneme tahtası gibi

Aslında bu durumun büyük yada küçük olmakla çokta alakası yok bence.

Ben evin küçüğüyüm fakat herhangi bi durum olduğunda ablama daha fazla destek olurlar.
Yani bu durumun güçlü görünmenizle alakası var.
Ablam hep destek görür çünkü bilirler bi sorunu olduğunda tek başına altından kalkamayacağını.
Benim bir sorunum olsa ilgilenirler ama çokta üstünde durmazlar.
Neden? Çünkü ben kendim üstesinden gelebilirim diye.

Sizde de durum benzeri tek fark üstüne birde kardeşinizin küçük olması bence.

Aslında bu durumun büyük yada küçük olmakla çokta alakası yok bence.

Ben evin küçüğüyüm fakat herhangi bi durum olduğunda ablama daha fazla destek olurlar.
Yani bu durumun güçlü görünmenizle alakası var.
Ablam hep destek görür çünkü bilirler bi sorunu olduğunda tek başına altından kalkamayacağını.
Benim bir sorunum olsa ilgilenirler ama çokta üstünde durmazlar.
Neden? Çünkü ben kendim üstesinden gelebilirim diye.

Sizde de durum benzeri tek fark üstüne birde kardeşinizin küçük olması bence.

Sinirlendiğim ve üzüldüğüm kısım bu zaten ben hep güçlü görünmekten bıktım . Kardeşim aslında benden daha güçlü ama ona hiç bi şekilde fırsat tanımadılar çarşıya bile nasıl gideceğini bilmez hangi otobüsü kullanması gerektiğini falan çünkü onu hep babam götürdü bi yerlere

Son düzenleme:
Annenizin oss sinavindaki olayi cikarip ortaya koymasi cok garip olmus.sanki bi yabancidan bahseder gibi sende bana sunu yapmistin zamaninda gibilerinden tribe girmis.
Ben anneme sorsam seni uzdummu hic diye amaan hatirlamiyorum der gecer.annelik boyle bisey.kin tutar gibi sende sunu yapmistin denirmi ya.
Cocugun kucugu buyugu kizi erkegi olmaz olamaz bi anne baba icin.ama anne baba iste.kirmayin sizyinede.onlarin gosteremedigi olgunlugu siz gosterin.nasilsa evleniceksiniz ayni cati altinda olmanin keyfini cikarin.
Mutluluklar.

Son düzenleme:
en cok karsı oldugum seylerden biridir.
evlatlar arasında ayrımmı olur yaa? babanızın bu konudakı dusuncesı cok yanlış.benım aılem her zmn dıkkat ettıler gercekten, kardesmle aramzda 1.5 yas var , kardesım kazara olmuş annem cok aglamıs kucuk yasta abla olacagım dıye, hıc bı zmn bana ablasın dıye sorumluluk yuklemeye ezmeye fln calısmadılar, kardesımede kucuk o diye cıfte standart uygulamadılar. olması gerekende budur. ben senın yerınde olsam bayagı bi kinlenirdim elimde olmadan.yarın bigün bakılmaya ihtiyacları oldugu zmn da sana koşarlar ama..:20:

Ayyy aynısı bizdede var. Annem kardeşime daha düşkün. Sanki çok narin çıt diye kırılacak bir biblo gibi görüyor. Kardeşim bir yere gidecek mesela diyelim çok ufak bir şey için hastaneye gidecek geçen mesela sonuç almak için gidecekti kan tahlili. Anneme sende gelsene dedi annem gitti yanında. Ben hasta olurum benle gelsene anne hastaneye derim. Yorgunum ben sen git gel beni sürükleme der. En basiti bu yani.

Canım bir şey ister bana kendin yap ya da bir ara yaparız der. Kardeşimin canı bir şey ister ertesi gün hazırdır. Yine benim istediğimide yapar ama rahat bir ay geçer üstünden.:37:

Evlenmeden önce ben bir şey alırım ya da nişanlım bana bir şey alır aynısı ya da benzeri ya da herhangi yeni bir şey en geç bir hafta sonra kardeşime alınır. Sebep boynu bükülmesin olur. Kardeşime bir şey alınınca aynı muamaleyi ben göremem. :44:

Ben buz gibi markette 365 gün grip şekilde çalışırdım akşam en erken dokuz buçukta evde olurdum. Klima kapalı elektrik çekmesin. Yemek mutfakta git ısıt ye. Kardeşim sıcak ofiste çalıştı. İskeleden eve yürüyordu sadece. Çocuk üşümüştür klimayı aç. Yemek hop önünde.:56:

Annem tabiki benide düşünür benimlede ilgilenir ama arada kayırmalar hep oldu. Annemin bunun farkında olduğunu sanmıyorum. Anneler babalar öyle ya da kayırma yapıyor her seferinde inkar ederler ama kesinlikle oluyor bu. Benim çocuklarım olursa bende aynı şeyi yapar mıyım merak ediyorum.

Annenizin oss sinavindaki olayi cikarip ortaya koymasi cok garip olmus.sanki bi yabancidan bahseder gibi sende bana sunu yapmistin zamaninda gibilerinden tribe girmis.
Ben anneme sorsam seni uzdummu hic diye amaan hatirlamiyorum der gecer.annelik boyle bisey.kin tutar gibi sende sunu yapmistin denirmi ya.
Cocugun kucugu buyugu kizi erkegi olmaz olamaz bi anne baba icin.ama anne baba iste.kirmayin sizyinede.onlarin gosteremedigi olgunlugu siz gosterin.nasilsa evleniceksiniz ayni cati altinda olmanin keyfini cikarin.
Mutluluklar.
Teşekkür bende son zamanlarımız mutlulukla geçirelim istiyorum ama olmuyor. Annem benim kolay kolay hiç bişeyi unutmaz bazen 3 yaşındaki halime bile sen bana böyle yapmıştın der nasıl hatırlıcaksam :44:
en cok karsı oldugum seylerden biridir.
evlatlar arasında ayrımmı olur yaa? babanızın bu konudakı dusuncesı cok yanlış.benım aılem her zmn dıkkat ettıler gercekten, kardesmle aramzda 1.5 yas var , kardesım kazara olmuş annem cok aglamıs kucuk yasta abla olacagım dıye, hıc bı zmn bana ablasın dıye sorumluluk yuklemeye ezmeye fln calısmadılar, kardesımede kucuk o diye cıfte standart uygulamadılar. olması gerekende budur. ben senın yerınde olsam bayagı bi kinlenirdim elimde olmadan.yarın bigün bakılmaya ihtiyacları oldugu zmn da sana koşarlar ama..:20:
Bizim 6 yaş var aramızda... Kardeşimin olmasını çok istemiştim zamanında ve o doğduğu andan itibaren çok büyük bi sorumluluk yüklendi üstüme . Bi de kardeşim küçükten çok hasta olurdu hep hastanelerde yatardı ama 6 yaşından beri hiç bişeyi yok sapasağlam

23 yaşındayım üniversiteyi de ailemden uzakta okudum 1 senedir yanlarındayım inşallah geçici bi süreçtir bu :5:

Geçici merak etme bir çok aile yaşıyordur bu sorunları yanındayken anlamayız farketmeyiz birbirimizi, ayrılınca keşke beraber olsak da kavga etsek deriz.hayat bu umarım hep böyle küçük şeylere kafanı yararsın büyük üzüntülerin olmasın dilerim.yerinde olsam biraz alttan almaya çalışırım özellikle annemi çünkü bir annenin kızından ayrılması kadar zor bişey yok bence...ara da ayrılık yaşamış olabilirsiniz ama evlenip gitmek işte o farklı bir ayrılık....yaşanmış ve deneyimlenmişitir:)))

Sinirlendiğim ve üzüldüğüm kısım bu zaten ben hep güçlü görünmekten bıktım . Kardeşim aslında benden daha güçlü ama ona hiç bi şekilde fırsat tanımadılar çarşıya bile nasıl gideceğini bilmez hangi otobüsü kullanması gerektiğini falan çünkü onu hep babam götürdü bi yerlere

Aynı isyanı bende yaşadım zaman zaman. Böyle hissetmekte çok haklısın ama şimdi şimdi anlıyorum.
Bu şekilde güçlü görünmek her zamana da doğru değilmiş.
Yani kardeşiniz dışarı çıksa pek alada bulabilir hangi otobüse binebileceğini ama
o kendini güçlü göstermeyerek daha fazla ilgi görebileceğinin farkında.

Ailene kendini güçlü göstererek yanlış yaptın fakat sana tavsiyem bunu evliliğinde de uygulamaman.

Malesef tecrübeyle sabit.

Aranızda 6 yaş varmış kardeşinize biraz daha fazla ilgi gösterilmesi normal bence takmayın bu kadar :) Bizim evde de benden küçük erkek kardeşim olduğu halde tek kız olduğum için bazen bunun artılarını yaşıyorum diyebilirim :17:

kızlar bende de buna benzer bir durum var. Ben üniversiteyi dışarıda okumayı çok istiyordum sınava girdim sonuçlar geldi. Şehir dışında çok üniversite tutuyordu fakat ailem burada okusan daha iyi olur dedi ben de onları üzmek istemedim. Üniversiteyi ailemin yanında ve onların istediği bölümü okuyarak geçirdim.

Kardeşim de benden 3 sene sonra girdi sınava o kesinlikle taviz vermedi kendinden ve şu an şehir dışında okuyor. Telefonla konuşurken arkadaşın apartına gittik şunları bunları yaptık diyor mesela benim kafamda hemen bazı düşünceler beliriyor. 'Ben de bunları yaşayabilirdim, benim kendi bölümümden başka üniversite arkadaşım yok, yurt ortamını tatmadım ' böyle düşünceler.

Kendime kızıyorum bazen nasıl ablasın sen diye ama bazen de ben hep ailemin istediğini yaptım o hiç yapmadı yine de o sevilen evlat diye haklı buluyorum. Küçükken de ailem hep beni suçlardı o bana kötü birşey yapınca ablasın sen birşey olmaz, ben ona kötü birşey yapınca ablasın sen neden böyle yapıyorsun. Düşündükçe üzülüyorum bana da onu kayırıyorlarmış gibi geliyo

Ben evin en kücügüydüm ama ben benim bir büyük ablami cok kiskanirdim :17:
Yani her zaman en kücüklere daha cok ilgi gösterilmediginin kanitiyim :37:
Fakat dügün telasinda oldugun icin biraz daha hassas oldugunu düsünüyorum.
Zira ailende o seklide.
Evlendikten sonra bak gör kiskandigini düsündügün kardesini ne kadar cok özelyeceksin :16:

Ayyy aynısı bizdede var. Annem kardeşime daha düşkün. Sanki çok narin çıt diye kırılacak bir biblo gibi görüyor. Kardeşim bir yere gidecek mesela diyelim çok ufak bir şey için hastaneye gidecek geçen mesela sonuç almak için gidecekti kan tahlili. Anneme sende gelsene dedi annem gitti yanında. Ben hasta olurum benle gelsene anne hastaneye derim. Yorgunum ben sen git gel beni sürükleme der. En basiti bu yani.

Canım bir şey ister bana kendin yap ya da bir ara yaparız der. Kardeşimin canı bir şey ister ertesi gün hazırdır. Yine benim istediğimide yapar ama rahat bir ay geçer üstünden.:37:

Evlenmeden önce ben bir şey alırım ya da nişanlım bana bir şey alır aynısı ya da benzeri ya da herhangi yeni bir şey en geç bir hafta sonra kardeşime alınır. Sebep boynu bükülmesin olur. Kardeşime bir şey alınınca aynı muamaleyi ben göremem. :44:

Ben buz gibi markette 365 gün grip şekilde çalışırdım akşam en erken dokuz buçukta evde olurdum. Klima kapalı elektrik çekmesin. Yemek mutfakta git ısıt ye. Kardeşim sıcak ofiste çalıştı. İskeleden eve yürüyordu sadece. Çocuk üşümüştür klimayı aç. Yemek hop önünde.:56:

Annem tabiki benide düşünür benimlede ilgilenir ama arada kayırmalar hep oldu. Annemin bunun farkında olduğunu sanmıyorum. Anneler babalar öyle ya da kayırma yapıyor her seferinde inkar ederler ama kesinlikle oluyor bu. Benim çocuklarım olursa bende aynı şeyi yapar mıyım merak ediyorum.
Aynısı işte nerdeyse birebir... İnşallah biz aynı şeyi yapmayız çocuklarımıza
Bence sen kardeşini kıskanmıyorsun sadece olanlara içerliyorsun.
Düşündüğüm zaman kötü oluyorum acaba kıskançlık mı yapıyorum diye ama haklısın kıskançlık değil bu
Geçici merak etme bir çok aile yaşıyordur bu sorunları yanındayken anlamayız farketmeyiz birbirimizi, ayrılınca keşke beraber olsak da kavga etsek deriz.hayat bu umarım hep böyle küçük şeylere kafanı yararsın büyük üzüntülerin olmasın dilerim.yerinde olsam biraz alttan almaya çalışırım özellikle annemi çünkü bir annenin kızından ayrılması kadar zor bişey yok bence...ara da ayrılık yaşamış olabilirsiniz ama evlenip gitmek işte o farklı bir ayrılık....yaşanmış ve deneyimlenmişitir:)))
İnşallah öyledir ya çok teşekkür ederim yüreğime su serptiniz :16:
Aynı isyanı bende yaşadım zaman zaman. Böyle hissetmekte çok haklısın ama şimdi şimdi anlıyorum.
Bu şekilde güçlü görünmek her zamana da doğru değilmiş.
Yani kardeşiniz dışarı çıksa pek alada bulabilir hangi otobüse binebileceğini ama
o kendini güçlü göstermeyerek daha fazla ilgi görebileceğinin farkında.

Ailene kendini güçlü göstererek yanlış yaptın fakat sana tavsiyem bunu evliliğinde de uygulamaman.

Malesef tecrübeyle sabit.
Haklısın ama sanırım o hatayı ilişkimin başından beri uyguladım sevdiceğim çok rahat bi şekilde sen güçlüsün yaparsın modunda sürekli
Aranızda 6 yaş varmış kardeşinize biraz daha fazla ilgi gösterilmesi normal bence takmayın bu kadar :) Bizim evde de benden küçük erkek kardeşim olduğu halde tek kız olduğum için bazen bunun artılarını yaşıyorum diyebilirim :17:
İkimizde kız olunca öyle bir avantaj yakalayamıyorum
kızlar bende de buna benzer bir durum var. Ben üniversiteyi dışarıda okumayı çok istiyordum sınava girdim sonuçlar geldi. Şehir dışında çok üniversite tutuyordu fakat ailem burada okusan daha iyi olur dedi ben de onları üzmek istemedim. Üniversiteyi ailemin yanında ve onların istediği bölümü okuyarak geçirdim.

Kardeşim de benden 3 sene sonra girdi sınava o kesinlikle taviz vermedi kendinden ve şu an şehir dışında okuyor. Telefonla konuşurken arkadaşın apartına gittik şunları bunları yaptık diyor mesela benim kafamda hemen bazı düşünceler beliriyor. 'Ben de bunları yaşayabilirdim, benim kendi bölümümden başka üniversite arkadaşım yok, yurt ortamını tatmadım ' böyle düşünceler.

Kendime kızıyorum bazen nasıl ablasın sen diye ama bazen de ben hep ailemin istediğini yaptım o hiç yapmadı yine de o sevilen evlat diye haklı buluyorum. Küçükken de ailem hep beni suçlardı o bana kötü birşey yapınca ablasın sen birşey olmaz, ben ona kötü birşey yapınca ablasın sen neden böyle yapıyorsun. Düşündükçe üzülüyorum bana da onu kayırıyorlarmış gibi geliyo

Hepimizde aynı durum sanırım . Kardeşim daha lise de ben üniversite mezunuyum ama ben en geç 10 dedim mi evde olurum akşamları . Kardeşim geçen gün arkadaşlarıyla buluştu 11 buçukta geldi kimse bişey demedi

Ben evin en kücügüydüm ama ben benim bir büyük ablami cok kiskanirdim :17:
Yani her zaman en kücüklere daha cok ilgi gösterilmediginin kanitiyim :37:
Fakat dügün telasinda oldugun icin biraz daha hassas oldugunu düsünüyorum.
Zira ailende o seklide.
Evlendikten sonra bak gör kiskandigini düsündügün kardesini ne kadar cok özelyeceksin :16:

Kardeşimi çok seviyorum biliyorum onu çok özleyeceğimi haklısın sanırım daha önce bu kadar takılmazdım olanlara hassaslaştım herhalde :31:

valla canım ben aileni haksız buldum senin tavrın sert olabilir ama annenin özellikle de babanın söyledikleri çok saçma
ne demek küçükler hiç büyümez
resmen ayrımcılık yaptıklarını kabul ediyolar o zaman
valla ailelerde her zaman daha çok sevilen birileri oluyo ama bu diğer çocuğa sert davranma ya da daha az ilgi gösterme hakkı vermez ki ikisi de kendi çocukları nolursa olsun eşit davranmak zorundalar

ayrıca birşeyler istediğinde annenin söyledikleri cidden kırıcı yani
nolursa olsun ikiside onun çocuğu birine severek hizmet edip diğerine git kendin yap demesi acımasızca geldi bana
sonrasında öss konuunu açması da ayrı bi tuhaf
insan çocuğuna böyle saçma bi sebepten kin besler mi Allah aşkına bu yazdıklarımı annene bi okut bence bakalım ne düşünecek

sen de konuşmalarına biraz dikkat etmelisin tabi onlara sürekli sert bi tavırla konuşuyosan senden soğuyolardır
kardeşin de biraz yağcı bi tip olduğu için o daha kıymetli oluyodur

ama yerinde olsam kırılırdım ve ikisine de mesafeli davranırdım baksana bağırarak dile getirince üste çıkmaya seni suçlu çıkarmaya çalışmışlar
sen de mesafeni koy kırıldığını belli et sakin bi şekilde düzelirse düzelir yoksa yapacak birşey yok
ama çok sinir oluyorum bu ayrımcılık durumlarına

Back
X