Kardeşimin annesi

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
selam kızlar,

Benim baba bir anne ayrı 17 yaşında bir kızkardeşim var. Önümüzdeki sene üniversite sınavına girecek. Bebeğim doğduğundan beri her hafta sonu gelir bizde kalır. Geçen hafta geldiğinde üniversite sınavı için kursa gidemeyeceğini, annesinin parasını denkleştiremediğinden bahsetti. Ben de hemen ben veririm ben gönderirim seni kursa dedim. Ama bunu dedikten sonra öğrendim ki annesi ayrı ev açmış, tek başına yaşıyormuş. (Çalışıyor annesi) Kardeşimi anneannesi ile bırakmış. Bu hafta da bir tatil yerine tatile gitmişler. Instagramdan gördüm. Acaba kurs parasını bulamayan insan nasıl bu şekilde yaşayabiliyor? Ben veremem git ablandan iste diye kardeşime baskı yapmış olabilir mi? Daha önce de para istemişlerdi çünkü. Kardeşimin de annesinin sorumsuzluğu yüzünden baya oturup ağlamışlığı var. Yoksa ben mi fesat düşünüyorum? Eşime de sormadan böyle bir karar aldım, bütçemizi sarsacak bir para değil ama ücretsiz izinli olacağım için onun parası ile söz vermiş gibi mi olmuşum? Kardeşim için feda olsun ama annesine kuruldum gibi burda kendi kendime.

bu kardesinizle sizin aranizdaki birsey. soz de vermissiniz bir kere.

annesinin ne yaptigi bu ne soyledigi bu asamadan sonra sizi ilgilendirmemeli bence.

Bence eşinizle değerlendirmeden böyle birşeye söz vermeniz yanlış olmuş. Sonuçta ortak bir bütçe var. Aynı şeyi eşiniz yapsa sorun edebilirdiniz. Eşinizle konuşun durumu beraber değerlendirin derim. Sonuçta eğitim bu kardeşinizin ihtiyacı varsa yardımcı olmak gerekir. Niyeti iyi anlamak lazım.

Anne sorumsuz olabilir belliki kendi keyfine bakiyor ama kiz sizden istememis derdini anlatmis siz teklif etmissiniz o
yuzden git ablandan iste dedigini sanmiyorum babaniz bakmiyor mu ?

Hayır babam nafaka vermek zorunda ama mahkemede işi gücü olmadığını, sebze halinde kasa taşıyarak geçimini sağladığını bu nedenle nafaka veremeyeceğini söylemiş hakime. Hakim inanmamıştır tabi ama vermemek için elinden geleni yaptı onu anlatmaya çalışıyorum. Kızkardeşim için o benden değil, annesi başka adamdan yaptı bu çocuğu bile dedi. Kızkardeşim hiç tanımaz babamı, yolda görse bilmez. Acaba bu benim babam mı diye çok bakmışlığı vardır benzettiği insanlara. Ona benziyor muyum abla diye sorar. Sadece fotoğraflardan biliyor. O kadar üzülüyorum ki ona, asla canını yakacak bir şey yapamam, söz benden çıktı bir kere asla da pişman değilim. Geri almam.

Bence eşinizle değerlendirmeden böyle birşeye söz vermeniz yanlış olmuş. Sonuçta ortak bir bütçe var. Aynı şeyi eşiniz yapsa sorun edebilirdiniz. Eşinizle konuşun durumu beraber değerlendirin derim. Sonuçta eğitim bu kardeşinizin ihtiyacı varsa yardımcı olmak gerekir. Niyeti iyi anlamak lazım.

Üniversite mutlaka okumalı, kesinlikle bir mesleği olmalı bunun için elimden geleni yaparım sadece kardeşim için başka ihtiyacı olan biri de olsa yardımcı olmaya çalışırım. Ama dediğiniz gibi eşime sormadan hareket ettim yanlış oldu. O yapsa kesin kızardım.

Hayır babam nafaka vermek zorunda ama mahkemede işi gücü olmadığını, sebze halinde kasa taşıyarak geçimini sağladığını bu nedenle nafaka veremeyeceğini söylemiş hakime. Hakim inanmamıştır tabi ama vermemek için elinden geleni yaptı onu anlatmaya çalışıyorum. Kızkardeşim için o benden değil, annesi başka adamdan yaptı bu çocuğu bile dedi. Kızkardeşim hiç tanımaz babamı, yolda görse bilmez. Acaba bu benim babam mı diye çok bakmışlığı vardır benzettiği insanlara. Ona benziyor muyum abla diye sorar. Sadece fotoğraflardan biliyor. O kadar üzülüyorum ki ona, asla canını yakacak bir şey yapamam, söz benden çıktı bir kere asla da pişman değilim. Geri almam.
Babaniz o esindendemi bosanmis anlamadim neyse Allaha havale..
sen ver kurs parasini gerisini bosver kim napiyorsa ne guzel en azindan sen sahip cikiyorsun kardesim diyorsun sorumsuz baban ve kardesinle anneniz ayri bile olsa:KK5:

Babaniz o esindendemi bosanmis anlamadim neyse Allaha havale..
sen ver kurs parasini gerisini bosver kim napiyorsa ne guzel en azindan sen sahip cikiyorsun kardesim diyorsun sorumsuz baban ve kardesinle anneniz ayri bile olsa:KK5:

Evet onun annesinden de boşandı. Beş evlilik yaptı babam, beş eşinden de boşandı şu an bekar. Doğru söylüyorsunuz, gerisini boşvermek lazım. Çocuğun suçu değil ya bu durumda olması.

Niyetinizi bozmayın, boşverin annesinin ne yaptığını. Kardeşiniz için yapıyorsunuz bir başkası icin degil...

Babasinizin yapmadiklarin ,sizden cikarmaya calisiyor kardesinizin annesi ,
Siz bu kadar yufka yurekli olmayin ,kendi cocugunuza ,evinize odaklanin ,ne isi var her hafta sonu sizde ,
Annesi dusunsun ,

Babasinizin yapmadiklarin ,sizden cikarmaya calisiyor kardesinizin annesi ,
Siz bu kadar yufka yurekli olmayin ,kendi cocugunuza ,evinize odaklanin ,ne isi var her hafta sonu sizde ,
Annesi dusunsun ,

Annesi beni aradı işte iki hafta falan oluyor, kardeşin teyze oldum diye havalara uçuyor size gelcem derse gelsin kalsın lütfen geri çevirme dedi ben de zaten çevirmem o benim kardeşim istediği zaman gelsin dedim. Neden gerek duydu öyle demeye anlamadım.

Annesi beni aradı işte iki hafta falan oluyor, kardeşin teyze oldum diye havalara uçuyor size gelcem derse gelsin kalsın lütfen geri çevirme dedi ben de zaten çevirmem o benim kardeşim istediği zaman gelsin dedim. Neden gerek duydu öyle demeye anlamadım.
Siz cok iyi niyetlisiniz ,uvey kiz kardesinize karsi empatiyi gecip sempati boyutuna vardirmissiniz olayi ,
Annesi size yol yapmis kisaca bak teyzec oldu diye bile seviniyor ,sende kalsin ,sen ustlen bakimini ,senin kardesin ,
Logusa kadinsiniz ,bilincaltiniza oynamis

Siz cok iyi niyetlisiniz ,uvey kiz kardesinize karsi empatiyi gecip sempati boyutuna vardirmissiniz olayi ,
Annesi size yol yapmis kisaca bak teyzec oldu diye bile seviniyor ,sende kalsin ,sen ustlen bakimini ,senin kardesin ,
Logusa kadinsiniz ,bilincaltiniza oynamis

Ben bu şekilde düşünmemiştim, arkadaşıma bahsediyordum konudan, o da aynı kursların birine gitmişti. O da sizinle aynı şeyi söyledi, Sardenya bu kız üniversiteye gidecek o zaman da annesinin talepleri olacak, bilerek konuyu sana yansıttırmış dedi. Benim de kafam karıştı ondan buraya bu konuyu açtım :(

Ben bu şekilde düşünmemiştim, arkadaşıma bahsediyordum konudan, o da aynı kursların birine gitmişti. O da sizinle aynı şeyi söyledi, Sardenya bu kız üniversiteye gidecek o zaman da annesinin talepleri olacak, bilerek konuyu sana yansıttırmış dedi. Benim de kafam karıştı ondan buraya bu konuyu açtım :KK43:
Boşver durumun varsa ver .Kursa gerekirse sen ödemeleri yap bizzat.Paranın oraya gittiğinden emin ol.
Sonuçta birinin eğitimine destek vermiş olacaksın öyle düşün.
Tabi durumunuz buna musait ise.Eşine de söyle.

Boşver durumun varsa ver .Kursa gerekirse sen ödemeleri yap bizzat.Paranın oraya gittiğinden emin ol.
Sonuçta birinin eğitimine destek vermiş olacaksın öyle düşün.
Tabi durumunuz buna musait ise.Eşine de söyle.

Eşime söylemem lazım bence de.

Eşinizden habersiz söz vermeniz olmamış sonuçta ortak bir bütçe var aynı şeyi o yapsa söylenirdiniz belki de. Diğer konuya gelirsekte sizin kardeşiniz içinizden iyilik yapmak geliyorsa yapın okuyan birine yardım etmek ne güzel bir şey.

Ben bu şekilde düşünmemiştim, arkadaşıma bahsediyordum konudan, o da aynı kursların birine gitmişti. O da sizinle aynı şeyi söyledi, Sardenya bu kız üniversiteye gidecek o zaman da annesinin talepleri olacak, bilerek konuyu sana yansıttırmış dedi. Benim de kafam karıştı ondan buraya bu konuyu açtım :KK43:
Siz guzelce abkacim ben sana olur demistim ama esimle konustum,evdeki hesap carsiya uymuyor ,odeyemeyecegim, diyin ,
Sonucta sizle hic alakasi yok durumun
Simdiden onunu kesersiniz ,
Annesi gondermek istiyorsa zaren gonderir durumu musait belli ,
Sonucta kurs taksit yapiyor ,insan evladi icin kredi ceker verir ,
Gelmek isteyincede bu hafta sonu musait degiliz diyin ,
Iyi niyet goremedim,
Kucuk kiz degil ,insanlar kendi oz kardesine bile guvenmiyor ;)

Back
X