• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardesimin benden önce evlenmesi

Kizlar merhabalar hepinize
Yasim 25 26 ya giricem, kiz kardesim 19 yasinda benden önce evlendi, hatta su an hamile bile. Benim ise erkek arkadasim bile olmadi su ana kadar bir erkek elini bile tutmadim, cok gucume gidiyor uzuluyorum su halime, disardan gören kimse inanmaz, her kiz gibi normal bi görunusum var anormal bir tipte degilim hani, kismetim.. hakikatten yok. Asik da olmadim su ana kadar.

Ailem ise özellikle Annem ise cok despot dedigim dedik bir insan ve beni asiri derecede bunaltiyor.
Atiyorum yemek yapmak istiyorum cok satasiyor su soyle olmaz illede benim dedigim gibi olucak gibisinden. mesela yerlere terliksiz basamiyorum, sosyal hayat derseniz hakgetire, arkadas falan kimse yok. Biktim hakikatten, labirent icerieisindeyim ve cikis yolu hakikatten yok. Su an okuyorum ve okulumun bitmesine 1 sene var. Artik benimde kendi duzenim olsun, evimde istedigimi benim diledigim sekilde yapmak istiyorum. Sirf bu yuzden bazen kim olursa olsun evleniyimde kurtulayim diyorum.

Yani asiri derecede bunaliyorum sinir krizleri geliyor korkuyorum bir gun sinirden felc yada kalp krizi geciricem diye.

Aranizda benim yasadigima benzer durumu yasayanlar, yasamislar. Dertlesmek isteyen arkadaslardan yorum bekliyorum, özel mesajda atabilirsiniz isterseniz.
Kardeşin kendi hayatını yakmış erkenden çocukken evlenerek onu kıskanmayı boş ver.
Okulun bitsin işe gir. Ekonomik özgürlüğünü kazan annene resti çek sana baskı yapmasına izin verme.
Sosyal ol. Faaliyetler yap. Mutlaka ama mutlaka bir işin olsun, o çok önemli.
Kendine önem ver.
Yapabileceğin en büyük hata kurtulmak için yanlış bir evlilik yapmak olur.

Yuh aşk sayfasını neden kapatıyosun tatlım ya ohooooo benim de senin yaşında kardeşim var iktisat mezunu iş bulamadı kpss grdi olmadı deniyor bir yerleri olmadı.. Ama olacak.. Aşk desen onda da tık yok.. Bu yaşına kadar hiç erkek arkadaşı olmadı.. Aşık olmak şöyle dursun abla birinden hoşlandım bile demedi.. Bak bunlar kader kısmet işleri.. İşin olunca iş arkadaşın illa ki olacak.. Çevre edineceksin.. Arkadaşlarının arkadaşı olacak.. Vs. Yani demek o ki daha yeni başlıyor hayat.. Böyle pes edilir mi? Neden hiç arkadaşın yok?

Canim yorumun icin tesekkurler oncelikle. Annemin arkadaslarimi begenmemesinden dolayi arkadasim yok, ben pes ettim cunku cabalarim kesinlikle sonuc getirmiyor, bunaldim, 26 yasinda yasitlarim neler yaparken benim ugrastigim seyler cok komik, hakikatten 15-16 yasinda cocuklar bunlari yasamiyordur bunlari eminim...

Canım benim, annenin sana uyguladığı psikolojik şiddet. Sen izin verdikçe dozu artıyor. Senin engel olman, dur demen gerekiyor. Bunu illa ki sert bir şekilde yapmana gerek yok. Çık arkadaşlarınla, söyleniyor mu duymazdan gel. Bu şekilde yavaş yavaş alıştırmalısın. Sen izin verdikçe annen de normali bu zannediyor. Hani çocukken "herkes yapıyor ama" dediğimizde annemiz "biz herkes değiliz" derdi ya bunun gibi.

Bölümün ne, yaşadığın şehir neresi bilmiyorum ama okul bitince evden uzaklaşabilirsin. Atanarak veya başka şehirde iş bularak gerçekleştirebilirsin bunu. Evlilik kaçış değil, kurtuluş için evlenirsen bir hapishaneden diğerine girmiş olursun. Kardeşinin bu kadar erken yaşta evlenmesi ve çocuk sahibi olması da güzel bir şey değil. Belki eviniz, annen normal olsa o da bunu yapmazdı. Sen de o hataya düşmemelisin.

Canim yorumun icin tesekkurler oncelikle. Annemin arkadaslarimi begenmemesinden dolayi arkadasim yok, ben pes ettim cunku cabalarim kesinlikle sonuc getirmiyor, bunaldim, 26 yasinda yasitlarim neler yaparken benim ugrastigim seyler cok komik, hakikatten 15-16 yasinda cocuklar bunlari yasamiyordur bunlari eminim...
O zaman okulun bitene kadar sabret canım ne okuyosun

Kardeşin kendi hayatını yakmış erkenden çocukken evlenerek onu kıskanmayı boş ver.
Okulun bitsin işe gir. Ekonomik özgürlüğünü kazan annene resti çek sana baskı yapmasına izin verme.
Sosyal ol. Faaliyetler yap. Mutlaka ama mutlaka bir işin olsun, o çok önemli.
Kendine önem ver.
Yapabileceğin en büyük hata kurtulmak için yanlış bir evlilik yapmak olur.
Evet haklisin sanirim ekonomik özgurluk en onemlisi...

O zaman okulun bitene kadar sabret canım ne okuyosun

Canım benim, annenin sana uyguladığı psikolojik şiddet. Sen izin verdikçe dozu artıyor. Senin engel olman, dur demen gerekiyor. Bunu illa ki sert bir şekilde yapmana gerek yok. Çık arkadaşlarınla, söyleniyor mu duymazdan gel. Bu şekilde yavaş yavaş alıştırmalısın. Sen izin verdikçe annen de normali bu zannediyor. Hani çocukken "herkes yapıyor ama" dediğimizde annemiz "biz herkes değiliz" derdi ya bunun gibi.

Bölümün ne, yaşadığın şehir neresi bilmiyorum ama okul bitince evden uzaklaşabilirsin. Atanarak veya başka şehirde iş bularak gerçekleştirebilirsin bunu. Evlilik kaçış değil, kurtuluş için evlenirsen bir hapishaneden diğerine girmiş olursun. Kardeşinin bu kadar erken yaşta evlenmesi ve çocuk sahibi olması da güzel bir şey değil. Belki eviniz, annen normal olsa o da bunu yapmazdı. Sen de o hataya düşmemelisin.

Canim yurtdisinda yasiyorum birde, umarim baska yere tasinabilirim... Ama bende rajat etmek istiyorum artik canima tak etti, evimde rahat degilim. Istedigim gibi oturamiyorum kalkamiyorum..

Kendini kardeşinle kıyaslama Canm o fazla erken evlenmiş senin durumun gayet normal.okuldan neden çevre edinmiyorsun biraz sosyal olursan gerisi gelir zaten

Bende merak ediyorum bu sorunun cevabini, cok mu annenin eteginin altina saklaniyorum acaba diye cok dusundum,

Sizce normal mi?

Degil tabiki. Cunku benim annemde ayni universiteyi biraktim bu sene sayisalim alan degistirmek istedim ona bile karisiyor, izin vermiyor. Okuyacagim meslege kadar annem karar veriyor hatta. (Bir arkadasimla bile sirf aram acildi iyiligim icindir elbet ama yanlis buluyorum.) Bizede bu fikirler empoze ediliyor ister istemez. Kendi hayatimizin kararlarini dik bi sekilde verebilmemiz lazim :)

Kardeşin normal değilki canım, 19 yaş evlenmek için çok erken. Okumadı da muhtemelen, ilerde başına bi durum gelse kendi ayakları üstünde duramayacak. İnşallah olmasın ama dünyanın binbir türlü hali var, hele bu devirde. Herkes Yen'i Yen'i evlenirken o evlilikten sıkılmış olacak belkide. Hayatının baharında evlenmek neden, zaten evlilik zor ve büyük bi sorumluluk gerektiriyor.
Ben de 25 yaşında evlendim bazen keşke daha bekleseydim diyorum, sende umudunu kaybetme, nasip kısmet bu işler. Geç olsun güç olmasın, önemli olan evlenmen değil, Mutlu doğru bir evlilik yapman

Emin ol evlilik kacis degil.Hele mutsuzsan keske annemle olsaydim da onu cekseydim dersin.Okulun bitince hemen ise girmeye bak ,evlenmek icin evlenme sadece sevdigin icin de evlenme.Her seyiyle sana uyduguna emin ol.Ise gir kismetin artar zaten.

kardeşin nasıl pişman olacak kim bilir.
okumak, çalışmak varken kocaya gitmek nedir ya o yaşta?! çok itici.

her insanın kaderi, kısmeti, geçeceği yolları bambaşkadır. kıyaslama yapmak sadece üzüntü yaratır.

geniş düşün. ayrıca gerçekten dışarı çıkmak, gezmek ve yeni arkadaşlar edinmek çok önemli. farklı çevrelerle beraber insan olgunlaşıyor, gelişiyor.
yeni şeyler öğreniyor.

çalışmıyorsan bir işe gir mutlaka. o zaman daha aktif olursun ve daha büyük düşünmeyi öğrenebilirsin.

Degil tabiki. Cunku benim annemde ayni universiteyi biraktim bu sene sayisalim alan degistirmek istedim ona bile karisiyor, izin vermiyor. Okuyacagim meslege kadar annem karar veriyor hatta. (Bir arkadasimla bile sirf aram acildi iyiligim icindir elbet ama yanlis buluyorum.) Bizede bu fikirler empoze ediliyor ister istemez. Kendi hayatimizin kararlarini dik bi sekilde verebilmemiz lazim :)
Durumumda olan birilerini okumak rahatlatti beni, ama uzuldum seninde icin canim, Hakkimiz da hayirlisi olsun insallah..

Kardeşin normal değilki canım, 19 yaş evlenmek için çok erken. Okumadı da muhtemelen, ilerde başına bi durum gelse kendi ayakları üstünde duramayacak. İnşallah olmasın ama dünyanın binbir türlü hali var, hele bu devirde. Herkes Yen'i Yen'i evlenirken o evlilikten sıkılmış olacak belkide. Hayatının baharında evlenmek neden, zaten evlilik zor ve büyük bi sorumluluk gerektiriyor.
Ben de 25 yaşında evlendim bazen keşke daha bekleseydim diyorum, sende umudunu kaybetme, nasip kısmet bu işler. Geç olsun güç olmasın, önemli olan evlenmen değil, Mutlu doğru bir evlilik yapman
Haklisin canim, evlenince ancak rahat yasayabilirim en azindan su anki yasamimdan daha rahat olucagim kesin fakat istedigim sevdigim bir kisiyle olsun istiyorum, ama ne oyle biri var ne de olma ihtimali...

Kardes olabilirsiniz ama herkesin kaderi,yasayacaklari farkli .
Hayatina biri girsin diye bir caban olmasin.
Akisina birak ,inan pisman olmayacaksin.

Back
X