• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardesimin benden önce evlenmesi

Emin ol evlilik kacis degil.Hele mutsuzsan keske annemle olsaydim da onu cekseydim dersin.Okulun bitince hemen ise girmeye bak ,evlenmek icin evlenme sadece sevdigin icin de evlenme.Her seyiyle sana uyduguna emin ol.Ise gir kismetin artar zaten.
Insallah canim, 1 sene daha sabretmeyi deniyicem ama dayanicak gucum kalmadi hakikatten..

kardeşin nasıl pişman olacak kim bilir.
okumak, çalışmak varken kocaya gitmek nedir ya o yaşta?! çok itici.

her insanın kaderi, kısmeti, geçeceği yolları bambaşkadır. kıyaslama yapmak sadece üzüntü yaratır.

geniş düşün. ayrıca gerçekten dışarı çıkmak, gezmek ve yeni arkadaşlar edinmek çok önemli. farklı çevrelerle beraber insan olgunlaşıyor, gelişiyor.
yeni şeyler öğreniyor.

çalışmıyorsan bir işe gir mutlaka. o zaman daha aktif olursun ve daha büyük düşünmeyi öğrenebilirsin.
Canim insan sosyal olma imkani bile yoksa, yani ben, napmaliyim, sosyallesemiyorum cunku annem izin vermiyor sirf olay cikmasin diye susuyorum dediklerini yapiyorum..

Canim evlilik icin acele etme.

Yanlis biriyle evlenirsen o seni yere terliksiz bastirmayan anneni mumla ararsin.

Kardesine takilma. Bak ne guzel okuyormusun biraz yasi gecsin o senin meslek sahibi olmana ozenecek.

Haklisin canim, evlenince ancak rahat yasayabilirim en azindan su anki yasamimdan daha rahat olucagim kesin fakat istedigim sevdigim bir kisiyle olsun istiyorum, ama ne oyle biri var ne de olma ihtimali...
Bende öyleydim, 25 yaşında eşimle tanışana kadar hiçkimse olmamıştı, ben evlenirsem herkes evlenir diyordum, oyüzden hiç merak etme. Belli olmaz. Gecen burda bi arkadaş konu açmıştı, 30 a geldim geç kalıyorum diye, biriyle tanıştım diye yazdı. KK sanada uğurlu gelir umarım:)

Hem Benim çok arkadasım var 30 da 40 da evlenen, artık evlilik yaşı çok arttı, bencede doğrusu bu, kardeşin erken davranmış

Canim evlilik icin acele etme.

Yanlis biriyle evlenirsen o seni yere terliksiz bastirmayan anneni mumla ararsin.

Kardesine takilma. Bak ne guzel okuyormusun biraz yasi gecsin o senin meslek sahibi olmana ozenecek.
Allah korusun, rabbim oyle bir tercih yapmak zorunda birakmasin beni ama bazen canima tak ediyor hakikatten..

Kizlar merhabalar hepinize
Yasim 25 26 ya giricem, kiz kardesim 19 yasinda benden önce evlendi, hatta su an hamile bile. Benim ise erkek arkadasim bile olmadi su ana kadar bir erkek elini bile tutmadim, cok gucume gidiyor uzuluyorum su halime, disardan gören kimse inanmaz, her kiz gibi normal bi görunusum var anormal bir tipte degilim hani, kismetim.. hakikatten yok. Asik da olmadim su ana kadar.

Ailem ise özellikle Annem ise cok despot dedigim dedik bir insan ve beni asiri derecede bunaltiyor.
Atiyorum yemek yapmak istiyorum cok satasiyor su soyle olmaz illede benim dedigim gibi olucak gibisinden. mesela yerlere terliksiz basamiyorum, sosyal hayat derseniz hakgetire, arkadas falan kimse yok. Biktim hakikatten, labirent icerieisindeyim ve cikis yolu hakikatten yok. Su an okuyorum ve okulumun bitmesine 1 sene var. Artik benimde kendi duzenim olsun, evimde istedigimi benim diledigim sekilde yapmak istiyorum. Sirf bu yuzden bazen kim olursa olsun evleniyimde kurtulayim diyorum.

Yani asiri derecede bunaliyorum sinir krizleri geliyor korkuyorum bir gun sinirden felc yada kalp krizi geciricem diye.

Aranizda benim yasadigima benzer durumu yasayanlar, yasamislar. Dertlesmek isteyen arkadaslardan yorum bekliyorum, özel mesajda atabilirsiniz isterseniz.
Denize dusen yilana sarilirmis. Evleneyim kurtulayim derken cok kotu bir adamla evlilik yaptiginizi dusunun. Annenizi evinizi mumla ararsiniz. Evlilik kurtulus degildir.

Bende öyleydim, 25 yaşında eşimle tanışana kadar hiçkimse olmamıştı, ben evlenirsem herkes evlenir diyordum, oyüzden hiç merak etme. Belli olmaz. Gecen burda bi arkadaş konu açmıştı, 30 a geldim geç kalıyorum diye, biriyle tanıştım diye yazdı. KK sanada uğurlu gelir umarım:)

Hem Benim çok arkadasım var 30 da 40 da evlenen, artık evlilik yaşı çok arttı, bencede doğrusu bu, kardeşin erken davranmış
Gercektenmi? Ne guzel insallah bende artik biriyle tanisirim, yanlizliktan o kadar bunaldim ki :( Insallah boyle bir durum olursa ilk sizlerle paylasicam sanirim, derdime ortak oluyorsunuz kötu gunumde sagolun hepiniz, iyi gundede ilk sizlerin bilmesi gerekir bence :)

Yasim 25 26 ya giricem, kiz kardesim 19 yasinda benden önce evlendi, hatta su an hamile bile. Benim ise erkek arkadasim bile olmadi su ana kadar bir erkek elini bile tutmadim, cok gucume gidiyor uzuluyorum su halime, disardan gören kimse inanmaz, her kiz gibi normal bi görunusum var anormal bir tipte degilim hani, kismetim.. hakikatten yok. Asik da olmadim su ana kadar.

Ailem ise özellikle Annem ise cok despot dedigim dedik bir insan ve beni asiri derecede bunaltiyor.
Atiyorum yemek yapmak istiyorum cok satasiyor su soyle olmaz illede benim dedigim gibi olucak gibisinden. mesela yerlere terliksiz basamiyorum, sosyal hayat derseniz hakgetire, arkadas falan kimse yok. Biktim hakikatten, labirent icerieisindeyim ve cikis yolu hakikatten yok. Su an okuyorum ve okulumun bitmesine 1 sene var. Artik benimde kendi duzenim olsun, evimde istedigimi benim diledigim sekilde yapmak istiyorum. Sirf bu yuzden bazen kim olursa olsun evleniyimde kurtulayim diyorum.

Yani asiri derecede bunaliyorum sinir krizleri geliyor korkuyorum bir gun sinirden felc yada kalp krizi geciricem diye.

Aranizda benim yasadigima benzer durumu yasayanlar, yasamislar. Dertlesmek isteyen arkadaslardan yorum bekliyorum, özel mesajda atabilirsiniz isterseniz.
Bu işler kısmet Allah bi anda çıkarır karşına evlenirsin bunu kafaya takip dert etme bence canım Allah gönlüne göre versin inşallah

19 yas evlilik bebek.normal olan sensin kardesin degil.kismetin ne zaman gelecegi belli olmaz...

Benım bir tanıdıgım 3 kız kardess ve en sonuncusu 18 ınde mı ne evlenmıs hemencık te cocuk suan 8-9 yasındalar ve ablaları hala duruyor 31-33 yasındalar gezıyorlar eglenıyorlar ellerınde mesleklerı var. Hıcte bu konuya takıldıklarını görmedım. Sevgılılerı de var hayır erken evlenenler ürdün kraliçesi mi oluyor neden uzuluyorsun yasın da genc ustelık. Sen gönüllü ol yeter ki kendıne guven bırde dısarı da belkı de cok olumsuz bakıyor gibi duruyorsundur.

Ben de aynı durumu yaşadım. Kardeşim 19 yaşında evlendi. Ben 27 :) Kardeşimin evliliği çok kötü maalesef , keşke öyle olmasaydi:( Hic erkek arkadaşım olmadı konusu da birebir aynı. Benim de olmamıştı 26 yaşıma kadar. Çok çirkin de değildim ama neden tercih edilmedigimi ben de sorguluyordum. Derken eşim karşıma çıktı ve evlendik çok sukur:) Yani demem o ki zamanı gelince her şey oluyor.Dert etmeyin. Evden uzaklaşmayı falan da düşünmeyin hiç .Evlenince o evden daha mutlu bir hayat sureceginizin garantisi yok çünkü. Hakkınızda her şeyin hayırlısı, bol sanslar:)

Bende 20 de evlendim..
Evlilik öyle dışardan göründügü gibi degil baştan aşşagı sorumluluk...
Hala bekar olmayı dilerdim.. :işsiz:

Cok yanlış bir şeye özeniyorsun bence. Kardesin 19unda evlenip çocuk yaptığına göre okumamış heralde artık okumaz da. Sense ne güzel okuyorsun. Okul bi bitsin işe girince arkadaş ortamın da olur, sevgilin de. Önemli olan meslek sahibi olman. Bdvdeki konuları okuman yeter zaten. Ayrıca yaşın da buyuk değil. Çoğu arkadaşım 28 30 yaş civarında ve evli değiller. Koca kaçmıyor yani evlenince cocuk da yapılır ki 20de de evlenseydin zamanı gelmediyse şu sna kadar hala olmazdı zaten. Aslında şikayet etmeni, canını sıkmanı gerektiren bir durum da yok ortada

Ailem ise özellikle Annem ise cok despot dedigim dedik bir insan ve beni asiri derecepde bunaltiyor.

Benim annemde cok despot bir kadindir. Birazda onun etkisiyle tabi tamamen benim akilsizligim sayesinde evlenirsem kendi hayatim olur kurtulirum sandim. Ama yanilmisim. Bekarken kafam daha rahatti. En basta eve gelen faturayi mutfagin eksigini ay sonu nasil gelecek derdim yoktu. Calisiyodum eve verilecek miktari verip gerisini dusunmuyordum. Keske o gunlerime geri donebilsem :( biraz daha bekar kalmadigima cok pismanim. Kocami seviyorim tabi ki ondan yana derdim yok. Ama daha gec evlenebilirdim :(

Onaylamadigim evlenirken sen izin verdin mı senden önce evlenmesine yani yaş farkı baya var bence sırayla bak cnm sen okuyorsun belli ki kardeşin okumamış evlenmeye pek takılma biz evlendikte noldu inan bekarlık güzel çok gez hiç mı okuldan arkadaşın yok aşka gelince kısmet tatlım ben evliliğin kader olduğuna inanıyorum açıkçası

Bak mesela bende diyomm keske okusaydim hic evlenmeseydimm hem yasinda buyuk degil idaal bi yas niye uzuluyorsunki okulunu bitirmeya bak eminim kaderin bi yerde bekliyordur seni . sakin tatali canini uzme

Yazık kardeşine.. 19 yaşında evlenmiş. Daha evliliğin ne olduğunu anlamadan, hamile kalmış.. Hiç de özenilecek bir tarafı yok.. Hatta üzücü.. Gencecik yaşın da, evlilik ve çocuk sorumluluğu kolay mı?

Sana gelince de, 25- 26 yaşındaki gencecik kızın bu derece asosyal olması hiç normal değil.. Bence daha sosyal olmalısın, ve farklı ortamlara da girmelisin. Annen izin vermese de sen bir bahane bul ve çık evden... 25 yaşın da koskaca kızsın. Neden annenin her söylediğine itaat ediyorsun ki? Kurslara katıl, farklı insanlarla tanış. Sohbet et.. İnan bunlar sana çok iyi gelecek..

Back
X