merhaba arkadaşlar size yine çok ihtiyacım var ..... hemen kısa özetler halinde konuya giriyorum annem ve babam ayrıldı ... kardeşlerimin velayeti annemde kaldı bi kaç ay sonra bi sıkıntı yaşandı ve 17 yasındaki kız kardeşim bi kaç günlüğüne babamın yanına gitmesi gerekti nitekim annemde seert mizçlı bi kadın ve görüştürmek te istemiyor... koca kız tutamadı gitti tabii neyse ... bi daha geri dönmedi babasının yanında kalmayı tercıh etmiş .. neyse babamında bi kadınla ilişkisi var ... ilk başlarda bi çok dengesizlikler yaptı mesela elin kadınına anne dedi sonra bunuda annem duydu gücüne gitti haklı olarak tabiiii annemin .. daha sonra kadınıda bunuda kabullenememiş kardeşim .. bi olaylar falan annemn yanına gitmek istemiş babam yollamamış hatta siddet bile uygulamış ... sonuç bize geldi 3 aydır bizde kalıyor ...canı sıkılmasın evde dedim işe soktum .... tabi işten hemen cıkınca eve geleceksin dedim kaç defadır sözümü dinlemedi başka bi dükkana gidip oturuyor ... daha sonra lafını sözünü pek bilmez yası küçük normal ikaz ediyorum alınıyor... ben kendime bişey aldığım zaman mutlaka onada alıyorum .. ama yetmiyor yaptıklarım sürekli benm kıyafetlerimi kullanıyor ... sonra iç çamasırlarımı bile giyiyormuş daha yeni farkettim ... uyardım ama anlamadı tabi yine ee.. sadece bunlarda değil tabi ona banyoya ayrıyetten yenii bi bornoz koydum ona değil bizimkini kullanıyor vs... vs... yapmayacak ne varsa yapıyor ... baktım olmayacak anneme deyim yaına alsın dedim anlattım aynı şekilde başladı ağlamaya ben başa çıkamam gönderme .. bak anne olmuyor bizde nihayetinde yeni evli sayılırız dedim .. bu seferde kullandığı kelime bana gelmeden ölür inş... yüreğim acıdı bu kelimeyi duyunca neyse dedim ben bakarım dayanırım içimden ... sonra eşime anlattım olanları annemin dedikleini burda kalsın mı dedim ben uzun süre kalmasını istemem bi genc kızın sorumluluğunu alamam dedi ... bende tamam dedim hiç bişi demedm bana bile zor gelirken kardeşimle yaşamak eşimden beklemeye hakkım yoktu zaten ..... o günden beri eşim ne doğru düzgün konusuyo nede oturup bizimle yemek yiyor ... yalnızken yalnış bi kelimemi kullandım neden böylesin bak ben kardeşim bile olsa kendi aile huzurumun bozulmasını istemem bozdurmam da diyorum .... ama yok alakası diyor ... bi yandanda kardeşime çok üzülüyor ama bizim yanımızdada yapamayacagı aşikar göndersem annem malum ... ne yapacagımı sasırdım lütfen bana akıl verin
Çok zor bir durum, gerçekten üzüldüm ama en çok sana üzüldüm. Kusura bakma lütfen ama herkes düzenini kurmuş, kimse bozulmasını istemiyor, yük sorumluluk istemiyor ihal sana kalmış. Senden önce anne ve babana sorumluluk düşer, allah nazardan saklasın eşin gerçekten iyi niyetli ve sabırlı birisi anladığım kadarı ile ama eşinin istememesi normal. Bence annenle ve babanla konuş, durumun ciddiyetini anlat, hatta önce eşinle konuş, gerekirse eşinin istemediğini söyle. Herkes sorumluluğunu yerine getirsin, ve bu yüzden sizinle görüşmeyi keseceklerse kessinler zaten şu anda da size zarar veriyorlar. Gerçekten çok üzüldüm ama kardeş bu...
canm iki tane küçük bebeğim var annem 8 saatlik mesafede ben götüremem kaldı ki anneme o söylediklerinden sonra çok kırıldım bu kadar bencillik olamaz ... ne beni ne eşimi nede kardeşimi düşünüyor ... ababam dersen zaten imkansız inanılmaz derecede dengesiz bi adam ona kız falan emanet edilmez .. bende iki arda içim içimi yiyor ....
rabbim sabir versin cnm
kolay degil senin yasadiklarin.
kardesinle oturup konus isterse esinde yaninizda olsun.
rahatsiz oldugunzu, düzeninizin bozuldugunu ve huzursuz oldugunuzu söyleyin.
17 yasinda kiz anlamasi lazim kücük cocuk degil artik.
ne demek senin ic camasirlarini giymek ve bornozlarinizi kullanmak??
bazi seyleri anlamiyorsa acik acik anlatin derim.
Bence kardeşinizi dernhal bir doktora götürün.
Kız basbas bağırıyor ben iyi değilim diye.
Onun şu anda ihtiyacı olan kalacak bir yer değil, onu iyileştirecek bir hekim.
Yazık olmuş yavrucağa. Yaşanan kötü şeylerden en büyük nasibi o almış besbelli.
Nasıl sevgisiz insanlar ebeveynleriniz.
Yazık olmuş.
Keşke... Keşke doğurmasaymış kardeşinizi..
KONUŞTUM İKAZ ETTM ..ama bi tarafı kırıldı farkındayım ... sonra ben anneme gidecegim rahat değilim dedi .. eşimde neden rahat değilsin dediğinde .. benm kendi ailemde her lafa katılırım ... rahat rahata banyo yapamıyorum kendi evimde saatlerce banyo yaparım vs.. vs... söylenmeyecek sözle söyledi .. bunun üzerine bende annemi aradım anlattım gelmesn ben istemiyorum başa çıkamam dedi ... kaldı ki burda bizde rahatsızın ...nihayetinde evli bir çiftiz ve evde bi genç kız var ... acıkcası kardeşimde düşüncesiz ona da kızıyorum ama anneme daha fazla kızıyorum ne hata yaparsa yapsın o onun evladı ve koşulsuz bakmak zorunda .. çünkü kimse doğmadan önce benide yapın die yalvarmıyor yalnış mı düşünüyorum bilmiyorum ama bende çok sıkıntıdayım .. diğer arkadaşların yorumlarında psikiyatrite götürün vs. demiş ... ama 2 çocuk eeee kış vakti ve çocuklarımda hassas ufak bişide hastalanıyor inanın kendi rahatsızlığımda bile doktoro gidecek vaktimiz olmuyor ... kaldı ki zaten bizim çocuklardan bana sıra gelmiyor ee biri 1 deiğeri 2 yasında ... anlıyacagınız kız kardeşimi önemli hastalıkları dışında doktora getirecek vaktimiz yok ....
KONUŞTUM İKAZ ETTM ..ama bi tarafı kırıldı farkındayım ... sonra ben anneme gidecegim rahat değilim dedi .. eşimde neden rahat değilsin dediğinde .. benm kendi ailemde her lafa katılırım ... rahat rahata banyo yapamıyorum kendi evimde saatlerce banyo yaparım vs.. vs... söylenmeyecek sözle söyledi .. bunun üzerine bende annemi aradım anlattım gelmesn ben istemiyorum başa çıkamam dedi ... kaldı ki burda bizde rahatsızın ...nihayetinde evli bir çiftiz ve evde bi genç kız var ... acıkcası kardeşimde düşüncesiz ona da kızıyorum ama anneme daha fazla kızıyorum ne hata yaparsa yapsın o onun evladı ve koşulsuz bakmak zorunda .. çünkü kimse doğmadan önce benide yapın die yalvarmıyor yalnış mı düşünüyorum bilmiyorum ama bende çok sıkıntıdayım .. diğer arkadaşların yorumlarında psikiyatrite götürün vs. demiş ... ama 2 çocuk eeee kış vakti ve çocuklarımda hassas ufak bişide hastalanıyor inanın kendi rahatsızlığımda bile doktoro gidecek vaktimiz olmuyor ... kaldı ki zaten bizim çocuklardan bana sıra gelmiyor ee biri 1 deiğeri 2 yasında ... anlıyacagınız kız kardeşimi önemli hastalıkları dışında doktora getirecek vaktimiz yok ....
Bu vakti oluşturmak zorundasınız.
Evet anneniz bakmak zorunda ama sizde ablasısınız ve sorumluluğunuz var bunu unutmayın.
Kardeşinizi bir top gibi ordan oraya atmak istemeniz yanlış..
Sizi anlıyorum, düzeninizin bozulmasını istemiyorsunuz ama bir çare bulmalısınız.
Okuyor mu kardeşiniz? Okumuyorsa okumaya teşvik edin.. Bir hobi edinmesi için uğraşın.
Bu kadar yok sayılırsa, yanlış bir tercihle hayatını dibe doğru batırır Allah korusun..
canım anladığım kadaruyla sizin ailede tek dengeli ve sağlıklı kişilik sensiz... ne demek ben ona bakamam ya... o çocuk annenizin eseri ve o bunu reddediyor.. gerçekten zor bi durum.. sizin yanınızda kalması bence hiç uygun değil ama galiba tek çaresi de sizssiniz..umarım kerdeşiniz de bi an önce olgunlaşır.. hani eşim bana uzak demişsiniz ya.. eşinizle konşurken kardeşiniz yaptığı yanlışları (sizin bornoz ve iç çamaşırlarınızı kullanması gibi) anlattınız mı eşinize????belki utandığı için kardeşindenve dolayısıyla senden uzak duruyordur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?