kardeşimin bizde kalması

caldion78

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
1.035
10
158
İstanbul
merhaba arkadaşlar size yine çok ihtiyacım var ..... hemen kısa özetler halinde konuya giriyorum annem ve babam ayrıldı ... kardeşlerimin velayeti annemde kaldı bi kaç ay sonra bi sıkıntı yaşandı ve 17 yasındaki kız kardeşim bi kaç günlüğüne babamın yanına gitmesi gerekti nitekim annemde seert mizçlı bi kadın ve görüştürmek te istemiyor... koca kız tutamadı gitti tabii neyse ... bi daha geri dönmedi babasının yanında kalmayı tercıh etmiş .. neyse babamında bi kadınla ilişkisi var ... ilk başlarda bi çok dengesizlikler yaptı mesela elin kadınına anne dedi sonra bunuda annem duydu gücüne gitti haklı olarak tabiiii annemin .. daha sonra kadınıda bunuda kabullenememiş kardeşim .. bi olaylar falan annemn yanına gitmek istemiş babam yollamamış hatta siddet bile uygulamış ... sonuç bize geldi 3 aydır bizde kalıyor ...canı sıkılmasın evde dedim işe soktum .... tabi işten hemen cıkınca eve geleceksin dedim kaç defadır sözümü dinlemedi başka bi dükkana gidip oturuyor ... daha sonra lafını sözünü pek bilmez yası küçük normal ikaz ediyorum alınıyor... ben kendime bişey aldığım zaman mutlaka onada alıyorum .. ama yetmiyor yaptıklarım sürekli benm kıyafetlerimi kullanıyor ... sonra iç çamasırlarımı bile giyiyormuş daha yeni farkettim ... uyardım ama anlamadı tabi yine ee.. sadece bunlarda değil tabi ona banyoya ayrıyetten yenii bi bornoz koydum ona değil bizimkini kullanıyor vs... vs... yapmayacak ne varsa yapıyor ... baktım olmayacak anneme deyim yaına alsın dedim anlattım aynı şekilde başladı ağlamaya ben başa çıkamam gönderme .. bak anne olmuyor bizde nihayetinde yeni evli sayılırız dedim .. bu seferde kullandığı kelime bana gelmeden ölür inş... yüreğim acıdı bu kelimeyi duyunca neyse dedim ben bakarım dayanırım içimden ... sonra eşime anlattım olanları annemin dedikleini burda kalsın mı dedim ben uzun süre kalmasını istemem bi genc kızın sorumluluğunu alamam dedi ... bende tamam dedim hiç bişi demedm bana bile zor gelirken kardeşimle yaşamak eşimden beklemeye hakkım yoktu zaten ..... o günden beri eşim ne doğru düzgün konusuyo nede oturup bizimle yemek yiyor ... yalnızken yalnış bi kelimemi kullandım neden böylesin bak ben kardeşim bile olsa kendi aile huzurumun bozulmasını istemem bozdurmam da diyorum .... ama yok alakası diyor ... bi yandanda kardeşime çok üzülüyor ama bizim yanımızdada yapamayacagı aşikar göndersem annem malum ... ne yapacagımı sasırdım lütfen bana akıl verin

Bence annene sen götür.Durumu yüzyüze anlat.
Anne ne de olsa atcak değil ya evladını.

Çok zor bir durum, gerçekten üzüldüm ama en çok sana üzüldüm. Kusura bakma lütfen ama herkes düzenini kurmuş, kimse bozulmasını istemiyor, yük sorumluluk istemiyor ihal sana kalmış. Senden önce anne ve babana sorumluluk düşer, allah nazardan saklasın eşin gerçekten iyi niyetli ve sabırlı birisi anladığım kadarı ile ama eşinin istememesi normal. Bence annenle ve babanla konuş, durumun ciddiyetini anlat, hatta önce eşinle konuş, gerekirse eşinin istemediğini söyle. Herkes sorumluluğunu yerine getirsin, ve bu yüzden sizinle görüşmeyi keseceklerse kessinler zaten şu anda da size zarar veriyorlar. Gerçekten çok üzüldüm ama kardeş bu...

kardeşini annene yolla gitsin başınıza çok dert açar.kendi aile huzurunuz kalmaz.bizim yıllar önce bir komşumuzun baldıızı eşiyle kavga edip gelmiş bunların evine.adama ne baskılar yaptı kızın kocası.onudamı aldın felen gibisinden en sonunda adam cinnet geçirip karısını çocugunu baldıızına silahla vrumuştu kötü kader işte baldız kurtuldu olan diğerlerine ve adama oldu..benim tavsiyem biran önce annenize yollayın.yoksa yuvanız yıkım noktasına gelir.

bence de götür kardeşini annenin evine.
kocan da olsa el sonuçta ailevi dertlerin onunla pek paylaşma derim çünkü ilerleyen zamanlarda bnlar başına kalkılabilir.
ayrıca genç bir kızın evinizde kalmasını ben pek uygn görmüyorum.

zor bir durum sana ve kardeşine çok üzüldüm kimse sorumluluk almak istemiyor fakat burada problem kardeşinden çok annende bir genç kızın yanı annesinin yanıdır kaç yaşındayız hala annemize ihtiyacımız var ne demek ben baş edemem ikna et anneni. senin eşinin rahatsız olmasıda normal kardeşindir gelir gider yada kimsesiz olur mecbur yanına alırsın ama var hem annesi hem babası var ama görünürde yoklar. psikolojik destek almasını sağlayın annenizin ve kardeşinizin bir şekilde araları düzelmeli..

canm iki tane küçük bebeğim var annem 8 saatlik mesafede ben götüremem kaldı ki anneme o söylediklerinden sonra çok kırıldım bu kadar bencillik olamaz ... ne beni ne eşimi nede kardeşimi düşünüyor ... ababam dersen zaten imkansız inanılmaz derecede dengesiz bi adam ona kız falan emanet edilmez .. bende iki arda içim içimi yiyor ....

Peki sen ne olacaksın? İnsanoğlu çiğ süt emmiştir unutma, bir an gelip eşinin sabrı biterse bunları sana koz olarak kullanabilir. Kendini eşinin yerine koy, bir de onun yerinden düşün. Evini çocuklarını düşün. Madem göürme şansın yok annenle konuş,gelip alsın, benim evimde de sorunlar olmasını mı istiyorsun lüfen gerekeni yap, herkes kendini düşünüyor ben de kendimi düşünürsem cumhuriyet savcılığına kadar gider bu konu de. Madem herkes bu kadar bencil. Dünyanın binbir türlü hali var, ya kardeşin senin yanında kalırken telafisi mümkün olmayan bir hata yaparsa ne olacak, herkes sana yüklenecek biz sana emanet etmiştik diye. Herkes elini vicdanına koysun düşünsün, boşanmış olmaları sizin suçunuz değil, cezasını siz ödemeyeceksiniz. Ki boşanmak hayatın sonu değil, Kendileri kendilerini cezalandırıyorlarsa onların bileceği konu ama sizi cezalandırmaya hakları yok. Senin kendi sorumlulukların var ve lütfen yanlış anlama ama kardeşinde problemli bir insan, bir de onu yüklemesinler sana. Bu konu yüzünden seni evlatlıktan rededeceklerse etsinler.

Annene çok şaşırdım.Evlat bu yahu tamam tepkisini koysun ama alsın yanına en azından dizinin dibinde olur.
Eşin haklı bi yandan.Annesi bile kabul etmiyor ben neden sorumluluk alayım diye düşünmesi çok normal.
Ben de olsam annemi babamı sıkıştırmaya devam ederim.Kardeştir tamam ama senin de yuvan çocukların varmış huzurun kaçacak.
Annen ve babanın düşünmesi lazım bunları.

Bence kardeşinizi dernhal bir doktora götürün.
Kız basbas bağırıyor ben iyi değilim diye.
Onun şu anda ihtiyacı olan kalacak bir yer değil, onu iyileştirecek bir hekim.
Yazık olmuş yavrucağa. Yaşanan kötü şeylerden en büyük nasibi o almış besbelli.
Nasıl sevgisiz insanlar ebeveynleriniz.
Yazık olmuş.
Keşke... Keşke doğurmasaymış kardeşinizi..

rabbim sabir versin cnm
kolay degil senin yasadiklarin.

kardesinle oturup konus isterse esinde yaninizda olsun.
rahatsiz oldugunzu, düzeninizin bozuldugunu ve huzursuz oldugunuzu söyleyin.

17 yasinda kiz anlamasi lazim kücük cocuk degil artik.
ne demek senin ic camasirlarini giymek ve bornozlarinizi kullanmak??

bazi seyleri anlamiyorsa acik acik anlatin derim.

KONUŞTUM İKAZ ETTM ..ama bi tarafı kırıldı farkındayım ... sonra ben anneme gidecegim rahat değilim dedi .. eşimde neden rahat değilsin dediğinde .. benm kendi ailemde her lafa katılırım ... rahat rahata banyo yapamıyorum kendi evimde saatlerce banyo yaparım vs.. vs... söylenmeyecek sözle söyledi .. bunun üzerine bende annemi aradım anlattım gelmesn ben istemiyorum başa çıkamam dedi ... kaldı ki burda bizde rahatsızın ...nihayetinde evli bir çiftiz ve evde bi genç kız var ... acıkcası kardeşimde düşüncesiz ona da kızıyorum ama anneme daha fazla kızıyorum ne hata yaparsa yapsın o onun evladı ve koşulsuz bakmak zorunda .. çünkü kimse doğmadan önce benide yapın die yalvarmıyor yalnış mı düşünüyorum bilmiyorum ama bende çok sıkıntıdayım .. diğer arkadaşların yorumlarında psikiyatrite götürün vs. demiş ... ama 2 çocuk eeee kış vakti ve çocuklarımda hassas ufak bişide hastalanıyor inanın kendi rahatsızlığımda bile doktoro gidecek vaktimiz olmuyor ... kaldı ki zaten bizim çocuklardan bana sıra gelmiyor ee biri 1 deiğeri 2 yasında ... anlıyacagınız kız kardeşimi önemli hastalıkları dışında doktora getirecek vaktimiz yok ....

canım bence annene buyuk gorev duşuyor.en ıyı annenın bakması laızm.bırde hıç uygun degıl kardeşin genç kız ve enışte var evde annen duşunup alması lazım.yanı ıkınızde katlansanız bıle olmuyorbır yabancı ne olursa olsun.ben şuanda hamıleyım dedım 15 tatılde anne kız kardeşimi gonderde bana yardım etkın bana ılk sozu kızım kusura bakma gonderemem uygun duşmez senın eve tek başına gelmesı daha yaşı kucuk dedı.bu arada bence kardeşinle tek başıana coz ailevı işlerıne eşine ne anlat nede soyle ilerde başına kalkar hıç yapmayan bıle yapar.ve aile işlerını hıç anlatma derım sana.

Son düzenleme:

kesinlikle katiliyorum...

bende kardesimle kaldim
ama coook sabirli olmak lazim
kardesin tam ergenlik caginda ne kadar konusursan konus almaz
cunku su an boyle
ama annenle oturup konusmak lazim basa cikamam ne demek yok ole yagma
kardesin ayni zamanda bosta kalmis arada derede kesinlikle anne egitimi sart

Bu vakti oluşturmak zorundasınız.
Evet anneniz bakmak zorunda ama sizde ablasısınız ve sorumluluğunuz var bunu unutmayın.

Kardeşinizi bir top gibi ordan oraya atmak istemeniz yanlış..
Sizi anlıyorum, düzeninizin bozulmasını istemiyorsunuz ama bir çare bulmalısınız.

Okuyor mu kardeşiniz? Okumuyorsa okumaya teşvik edin.. Bir hobi edinmesi için uğraşın.

Bu kadar yok sayılırsa, yanlış bir tercihle hayatını dibe doğru batırır Allah korusun..

sizi öncelikle top gibi kelimesini kullandığınız için uyarıyorum hiç yakışmadı ..... lütfen yorum yaparken sınırlarını iyi çizin .... ve tek kelimenizden aladığım kadarıyla sizin yorumlarınızı kaale almıyorum ....

işte arkadaşlar böyle bilip bilmeden konuşan çokkk....
2 tane küçük bebeğim ve hastalıkları büyügü ameliyat olacak vs....
kaldı ki eşim ve çok yoğun olan işiiii...
sonra zaten eşim de kalmasını istemiyor ... tutupta sürekli doktora getir die nasıl teklif ediyim
top gibi atmak istiyormuşum ne kadar kaba bi tabir ne büyük edebsizlik ....
inş bu yorum yapan arkadasında basına gelir benm yaşadığımı yaşarda anlar bi tarafta cocukların kocan diğer tarafta kardeşin .. bakalım o zaman nasıl yetebilir arkadaş hepsine

Son düzenleme:
allah yardımcın olsun canım.. sabırlı ol şuan herkese sen yetişiyosun çok yoruluyorsun seni anlıyorum .. annenle tekrar konuş.. allah ıslah etsin anneni. ben istemiyorum başa çıkamam ne demek.. kardeşine de içim acıdı.. tam ergenlik çağinda hatalara çok açık... umarım annen insafa gelir.. ne seni düşünüyor ne kardeşini.. bencillik yakısmıyor bir anneye

canım anladığım kadaruyla sizin ailede tek dengeli ve sağlıklı kişilik sensiz... ne demek ben ona bakamam ya... o çocuk annenizin eseri ve o bunu reddediyor.. gerçekten zor bi durum.. sizin yanınızda kalması bence hiç uygun değil ama galiba tek çaresi de sizssiniz..umarım kerdeşiniz de bi an önce olgunlaşır.. hani eşim bana uzak demişsiniz ya.. eşinizle konşurken kardeşiniz yaptığı yanlışları (sizin bornoz ve iç çamaşırlarınızı kullanması gibi) anlattınız mı eşinize????belki utandığı için kardeşindenve dolayısıyla senden uzak duruyordur...

yok cnm anlatmadım uzak durması deil ..... annemn o sözlerini duyduktan sonra bi kaç gün soğuk davrandı şimdi normal ama tabi gitmesinide istemiyor deil .. kaldı ki bende istiyorum birinci neden tabiki kendi yuvam için ikinci neden ise ne kadar ablasıda olsam bi insan anca kendi evinde rahat olur ... hem nereye kadar sorumluluk almaktan kaçacak annem ... 8 yasında bi kardeşim daha var 3 beş yıl sonra oda aynı şeyleri yaşayacak ... anne olmayı sabırlı olmayı öğrenmeli onlar onn evladları allah kimseye böyle bi aile nasip etmesn

canım kızma bana ama annene çok kızdım. boşanmış olabilirsin. çocuğunu hesap edeceksin boşanırken. hadi sen yetişkinsin geç. diğeri en tehlikeli çağında... otorite kurması lazım... sen ablasın tabiki ilgineceksin ama senle olmaz. sen o otoriteyi kuramazsın. bir anne nasıl der ben başa çıkamam... çıkacaksın. mecbursun. annelik ömür boyu.. boşanmakla falan bitmiyor...

o kızcağıza olan olur. babadan sana senden anneye... olmaz. annene git konuş. başından atmak değil bu ama annen dururken eşin ve senin sorumluluğunu almanız ne kadar doğru? sonuçta eşin senin, kardeşinin nesi abisi bile olamaz...

annen bu kızı yanına alacak. kavga etmek pahasına otoritesini kuracak. ya okutacak, ya işe sokacak ama herşeyini takip edecek. sen de elinden geldiğince destek olacaksın bunun yolu bu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…