Kardeşimin çocuğu ve Aile baskısı

Hem saygisizsiniz daha da otesi; oyle şuursuzsunuz ki; hala insanlarin evliligi uzerinden farazi ve kafanizda kurdugunuz seyleri soyluyorsunuz. Kendi kendinize mahalle kavgasi gibi yok size acidim bilmem ne. Sizin acinacak durumunuz calismiyor olmaniz vs degil. Birine siginmak ve sizi birakirsa ortada kalacak olmaniz ve bunu bildiginiz halde hic zorunuza gitmemesi ve bunda hicbir beis gormemeniz. Cocuk gibisiniz... Ben ise size ortadaki somut ve sizin beyaniniza dayali bir sey soyluyorum. Hala daha soyledigim seyi destekliyorsunuz "buyudukce bebegi evlatlik vermek daha zor olurmus" vs diyorsunuz...

kardesinize iyi veya kotu destek olup ailedeki bir cocuga bile sahip cikamiyorsunuz. Hala daha bu platformdan cocugu olmayab bir suru kadinin takip ettigini bile bile insanlara buyuyunce vermek zor bebekken kolay diye yesil isik yakiyorsunuz.

buradaki butun problem hikayenizdeki siz dahil uc kadinin da calismayip ayaklari uzerinde birey olamadan evlenip coluk cocuk yapmasi. Sonra iste kocam beni bosar mi, kardesim nasil gecinir, anam babam ne der diye kara kara dusunur durursunuz.. Biri gidip cocuk yapmis daha kendi cocuk. Digeri de guya evlenmis ama resit gibi davranmaktan sorunluluk almaktan aciz. Bir de bunu simarikca iyi bir seymis gibi "size ne piremsesliigimden kocam bana para veriyor size vermiyorsa adiniza uzuldum" cumleleriyle savunuyorsunuz.

Boyle bir ailede buyumesindense haklisiniz o sabinin gunahina girmeyin de onu sevip analik yapacak soyle karakteri oturmus kendi cocugundan ayirt etmeyecek ciftlere evlatlik verin. İnsallah o sabi icin hayirli olur her sey. Artik munakasadan yoruldum. Cahille sohbet etme kusturursun bu sohbetin sonu.

E tabi ki bir yerde buradaki butun uyelerin yaptigi sey yargicliga giriyor.. tum kk ya ve internet alemine ozelini yazip detayina kadar anlatilip fikir alinmasi istenmesi yorumlanmasi ne sizce
ben kendi adıma böyle bir hadsizlik yapmıyorum. kendi hayatımdan demeçler vererek karşımdakini yargılamıyorum size de tavsiye ederim.
siz 6' da kalkıp işe gidiyorsunuz diye çalışmayan/tercih etmeyen birini yargılayıp eleştiremezsiniz.
siz kardeşlerinizin bakımını üstlendiniz diye bir başkası bunu yapmadığı için onu yargılayamazsınız.
bu konuyla ilgili tecrübelerinizden bahsedebilirsiniz ama karşınızdaki sizin öz veriyle yaptığınızı yapmıyor diye ona tabiri caizse tüü kaka diyemezsiniz.

Bakilamayacak belki de mutsuz olacak bir çocuğu evlatlık vermenin nesi kötü anlamadım.
Açın Facebook da evlat edinen aileler grubunu biraz okuyun yıllardır bebek sırası bekliyorlar devletin her türlü sınavını geçmişler. Sıradan alelade birine at gitsin diyen yok. Biyolojik olarak doğurmak anne olmak degildir. Şu anda o bebgin annesi yok. Sadece ölmeyecek kadar bakiliyor ona o da mecburen .

Madem esine karsi sorumluluklarin var, yegenine ve kiz kardesine esin bakiyor, madem o olmasa ortada kalirsiniz, cocuk vs sorumluluguna hazir degilsiniz. O zaman neden evlendin be ablam. Sen baskasinin oglunun sirtina yuk olmaya mi evlendin. Evlenmeyi biliyorsun da evlenmeden once is guc sahibi olmayi niye bilmiyorsun demezler mi? Peki bu hayatta sabahtan aksama kadar baskasina muhtac olmamak icin calisan, cocuguna ailesine kendine tek basina bakan kadinlar da hazirlar mi sence maddi manevi bunlari yasamaya.Bence onlar da hazir degillerdi. Kimse degildi.. herkes kolayin pesinde. Harika...

sayin moderatorum beni banlayin bir daha yoksa ben fittiriyorum okudukca...
Banlayın diyeceğinize üyelik iptali yaptırın.
Bu kadar fıttırmayın, az fıttırın, akıl size de lazım.

Madem esine karsi sorumluluklarin var, yegenine ve kiz kardesine esin bakiyor, madem o olmasa ortada kalirsiniz, cocuk vs sorumluluguna hazir degilsiniz. O zaman neden evlendin be ablam. Sen baskasinin oglunun sirtina yuk olmaya mi evlendin. Evlenmeyi biliyorsun da evlenmeden once is guc sahibi olmayi niye bilmiyorsun demezler mi? Peki bu hayatta sabahtan aksama kadar baskasina muhtac olmamak icin calisan, cocuguna ailesine kendine tek basina bakan kadinlar da hazirlar mi sence maddi manevi bunlari yasamaya.Bence onlar da hazir degillerdi. Kimse degildi.. herkes kolayin pesinde. Harika...

sayin moderatorum beni banlayin bir daha yoksa ben fittiriyorum okudukca...
İnsanın haddini bilmesi iyidir, tavsiye ederim size. Bir gün yüzyüze konuştuğunuz biri, fena tepki verir, far görmüş tavşan gibi kalırsınız. Kaç çocuğun koruyucu aile oldunuz atıp tutuyorsunuz yazık günah diye. Kaç aileye yardım ediyorsunuz, çocukları zor şartlarsa yaşamasın diye. Ayrıca size ne konu sahibinin evlilik şartlarından? Size bi mühür verelim, ülkede evlilik için onay sizden alınsın. Tövbestafurullah ya, bir de fıttırıyormuş.

Hem saygisizsiniz daha da otesi; oyle şuursuzsunuz ki; hala insanlarin evliligi uzerinden farazi ve kafanizda kurdugunuz seyleri soyluyorsunuz. Kendi kendinize mahalle kavgasi gibi yok size acidim bilmem ne. Sizin acinacak durumunuz calismiyor olmaniz vs degil. Birine siginmak ve sizi birakirsa ortada kalacak olmaniz ve bunu bildiginiz halde hic zorunuza gitmemesi ve bunda hicbir beis gormemeniz. Cocuk gibisiniz... Ben ise size ortadaki somut ve sizin beyaniniza dayali bir sey soyluyorum. Hala daha soyledigim seyi destekliyorsunuz "buyudukce bebegi evlatlik vermek daha zor olurmus" vs diyorsunuz...

kardesinize iyi veya kotu destek olup ailedeki bir cocuga bile sahip cikamiyorsunuz. Hala daha bu platformdan cocugu olmayab bir suru kadinin takip ettigini bile bile insanlara buyuyunce vermek zor bebekken kolay diye yesil isik yakiyorsunuz.

buradaki butun problem hikayenizdeki siz dahil uc kadinin da calismayip ayaklari uzerinde birey olamadan evlenip coluk cocuk yapmasi. Sonra iste kocam beni bosar mi, kardesim nasil gecinir, anam babam ne der diye kara kara dusunur durursunuz.. Biri gidip cocuk yapmis daha kendi cocuk. Digeri de guya evlenmis ama resit gibi davranmaktan sorunluluk almaktan aciz. Bir de bunu simarikca iyi bir seymis gibi "size ne piremsesliigimden kocam bana para veriyor size vermiyorsa adiniza uzuldum" cumleleriyle savunuyorsunuz.

Boyle bir ailede buyumesindense haklisiniz o sabinin gunahina girmeyin de onu sevip analik yapacak soyle karakteri oturmus kendi cocugundan ayirt etmeyecek ciftlere evlatlik verin. İnsallah o sabi icin hayirli olur her sey. Artik munakasadan yoruldum. Cahille sohbet etme kusturursun bu sohbetin sonu.

Size karşı saygısızca konuşan ben değilim. Baştan beri takındığınız üslup ortada. Emir kipi ile konuşmasaydınız ve 'peşkeş çekeceksiniz' gibi iğrenç cümleleri kurmasaydınız konu buraya gelmeyecekti. Ki bir insan şu cümleyi kurup karşısındakine nasıl 'mahalle kavgasına çevirdin ortalığı' der... 🤣 Haddinizi bilmeyen sizsiniz. Ki ciddi bir algı probleminiz var. Hala ışık yakmaktan bahsediyorsunuz pes.. Psikolog yorumu yazıyorum ama çevirdiğiniz yön 'vereceksiniz piihh' oluyor. Ne yaşıyorsunuz merak ediyorum. Ciddi bir uğraş bunu böyle algılamak. İşinize geldiği gibi cevap veriyorsunuz bence sadece ama ben çevrenizdeki insanlara benzemem hahah bilginiz olsun. :)

Ben birine sığındım vs. gibi bir cümle de kurmadım. İstersem çalışırım, istersem çalışmam. Bu sizi zerre kadar ilgilendirmiyor. Eşim bana sığıntı muamelesi yapmıyor ama böyle düşündüğünüze göre size bu muamele yapılıyor. Evliliğiniz çirkin. Size bizzat kendi cümlelerinizi ve yorumlarınızı söylüyorum. Neden size dönünce 'ayyyy o nerden çıktıııı' diyorsunuz ? 🤦‍♀️

Şu anda kendime göre sebeplerim, düşüncelerim var hayatımla ilgili planlarım var. Bu sizi neden rahatsız ediyor tam olarak ? Keşke herkesin olsa ya da olabilse.. Siz sabah 6 da kalkıyorsunuz diye herkes böyle olmak zorunda mı ? Çalışıyorsunuz diye çalışmayan insanları aşağılama hakkını kendinizde görüyorsanız size hiçbir şey katmıyor çalışmak.. Maddiyat için çalışıyorsunuz demek ki sadece. Benim maddi kaygım yok, kendime bir şeyler katmak için çalışacağım. Maddi kaygım olursa da manevi yönümü deateklemeyi unutmam. Ki hayatım boyunca maddi kaygılarım olmadı. Sizin kadar parayı önemsemedim. İnsan aç kalır ama sevgisiz olunca sizin gibi oluyor. Mesela eşine "elin adamı" diyebiliyor.. Ben olsam öyle dediğim adamı boşarım.. 🙄 Sanki dün tanışıp evlendim de maddi çıkar ilişkim için çalışmıyorum. Bugün o bana destek olur yarın ben ona olurum. Evliliği iş ortaklığı sanmaktan vazgeçin. Size acımam bu yaptığınız kıyastan ve zoraki çalışmanızdan ötürü. Görüyorum ki işi bıraksanız olmayacak.. O zaman çalışmaya devam edin. Çok şükür elim ayağım tutuyor, okudum mesleğimi elime aldım. Hayatımı da istediğim gibi sürdürme hakkına sahibim. Eşim de bana destek. Eşimle olan bağıma dahi saldırıyorsunuz. Çok tehlikeli ve kıskanç bir insansınız. Çalışmaya başladığımda da sizin gibi eşimi seviyorum(?) diye değil, kendim için yapacağım. Sizin maddi probleminiz olabilir, eksikliğiniz olabilir, eşiniz size destek olmuyor olabilir AMA BENİM BÖYLE DEĞİL. Bilmem anlıyor musunuz ? Üstüne basa basa söylüyorum ki idrak edin. İlla mayış al eve getür demek neyin kafası acaba ? Garip.. 🤷‍♀️

Çalışma konusuna da ileride boşanırsak nafaka almam küçük bir bebekle de çalışamam diye dedim. Nasıl geçineceğimi tabii ki düşünmek zorundayım. O zaman kendimi de yeğenimi de sefil etmiş olurum. Ki evli.kadınlara bile 'bebek düşünüyor musun' diye sorulan bir ülkede pembe hayallere kapılamam. Ortak çocuk olsa nafaka alırım, ortak sorumluluğum olur ve geleceğini inşa edebiliriz. Sizin gibi dışarıdan lay lay lom 'ama ben alirim ihihi' demekle olmuyor. Tüm ihtimalleri düşünmek gerekiyor hayatına böyle bir sorumluluk alırken. Ki kendi çocuğum için de maddi manevi yeter miyim hayatı boyunca diye düşünürüm. Şu anda hazır olmadığım bir bebeğe karşı tedirginim. Bunu anlayabilecek bir seviyede olduğunuzu sanmıyorum. :deli:

Evet evet ben cahilim...Çalışıyorsunuz ve en üstün kadın sizsiniz.... Siz mikimmil birisiniz... Dünyadaki tüm sabilere siz bakıyorsunuz..... Meleksiniz bir kanatlarınız eksik. Tişikkilir sipirwimin 😇

Son düzenleme:
İnsanın haddini bilmesi iyidir, tavsiye ederim size. Bir gün yüzyüze konuştuğunuz biri, fena tepki verir, far görmüş tavşan gibi kalırsınız. Kaç çocuğun koruyucu aile oldunuz atıp tutuyorsunuz yazık günah diye. Kaç aileye yardım ediyorsunuz, çocukları zor şartlarsa yaşamasın diye. Ayrıca size ne konu sahibinin evlilik şartlarından? Size bi mühür verelim, ülkede evlilik için onay sizden alınsın. Tövbestafurullah ya, bir de fıttırıyormuş.

Ben yüzyüze olduğu birine karşı böyle olduğunu hiç sanmıyorum. Klavye başında atıp tutmak kolay oluyor :)

Size karşı saygısızca konuşan ben değilim. Baştan beri takındığınız üslup ortada. Emir kipi ile konuşmasaydınız ve 'peşkeş çekeceksiniz' gibi iğrenç cümleleri kurmasaydınız konu buraya gelmeyecekti. Ki bir insan şu cümleyi kurup karşısındakine nasıl 'mahalle kavgasına çevirdin ortalığı' der... 🤣 Haddinizi bilmeyen sizsiniz. Ki ciddi bir algı probleminiz var. Hala ışık yakmaktan bahsediyorsunuz pes.. Psikolog yorumu yazıyorum ama çevirdiğiniz yön 'vereceksiniz piihh' oluyor. Ne yaşıyorsunuz merak ediyorum. Ciddi bir uğraş bunu böyle algılamak. İşinize geldiği gibi cevap veriyorsunuz bence sadece ama ben çevrenizdeki insanlara benzemem hahah bilginiz olsun. :)

Ben birine sığındım vs. gibi bir cümle de kurmadım. İstersem çalışırım, istersem çalışmam. Bu sizi zerre kadar ilgilendirmiyor. Eşim bana sığıntı muamelesi yapmıyor ama böyle düşündüğünüze göre size bu muamele yapılıyor. Evliliğiniz çirkin. Size bizzat kendi cümlelerinizi ve yorumlarınızı söylüyorum. Neden size dönünce 'ayyyy o nerden çıktıııı' diyorsunuz ? 🤦‍♀️

Şu anda kendime göre sebeplerim, düşüncelerim var hayatımla ilgili planlarım var. Bu sizi neden rahatsız ediyor tam olarak ? Keşke herkesin olsa ya da olabilse.. Siz sabah 6 da kalkıyorsunuz diye herkes böyle olmak zorunda mı ? Çalışıyorsunuz diye çalışmayan insanları aşağılama hakkını kendinizde görüyorsanız size hiçbir şey katmıyor çalışmak.. Maddiyat için çalışıyorsunuz demek ki sadece. Benim maddi kaygım yok, kendime bir şeyler katmak için çalışacağım. Maddi kaygım olursa da manevi yönümü deateklemeyi unutmam. Ki hayatım boyunca maddi kaygılarım olmadı. Sizin kadar parayı önemsemedim. İnsan aç kalır ama sevgisiz olunca sizin gibi oluyor. Mesela eşine "elin adamı" diyebiliyor.. Ben olsam öyle dediğim adamı boşarım.. 🙄 Sanki dün tanışıp evlendim de maddi çıkar ilişkim için çalışmıyorum. Bugün o bana destek olur yarın ben ona olurum. Evliliği iş ortaklığı sanmaktan vazgeçin. Size acımam bu yaptığınız kıyastan ve zoraki çalışmanızdan ötürü. Görüyorum ki işi bıraksanız olmayacak.. O zaman çalışmaya devam edin. Çok şükür elim ayağım tutuyor, okudum mesleğimi elime aldım. Hayatımı da istediğim gibi sürdürme hakkına sahibim. Eşim de bana destek. Eşimle olan bağıma dahi saldırıyorsunuz. Çok tehlikeli ve kıskanç bir insansınız. Çalışmaya başladığımda da sizin gibi eşimi seviyorum(?) diye değil, kendim için yapacağım. Sizin maddi probleminiz olabilir, eksikliğiniz olabilir, eşiniz size destek olmuyor olabilir AMA BENİM BÖYLE DEĞİL. Bilmem anlıyor musunuz ? Üstüne basa basa söylüyorum ki idrak edin. İlla mayış al eve getür demek neyin kafası acaba ? Garip.. 🤷‍♀️

Çalışma konusuna da ileride boşanırsak nafaka almam küçük bir bebekle de çalışamam diye dedim. Nasıl geçineceğimi tabii ki düşünmek zorundayım. O zaman kendimi de yeğenimi de sefil etmiş olurum. Ki evli.kadınlara bile 'bebek düşünüyor musun' diye sorulan bir ülkede pembe hayallere kapılamam. Ortak çocuk olsa nafaka alırım, ortak sorumluluğum olur ve geleceğini inşa edebiliriz. Sizin gibi dışarıdan lay lay lom 'ama ben alirim ihihi' demekle olmuyor. Tüm ihtimalleri düşünmek gerekiyor hayatına böyle bir sorumluluk alırken. Ki kendi çocuğum için de maddi manevi yeter miyim hayatı boyunca diye düşünürüm. Şu anda hazır olmadığım bir bebeğe karşı tedirginim. Bunu anlayabilecek bir seviyede olduğunuzu sanmıyorum. :deli:

Evet evet ben cahilim...Çalışıyorsunuz ve en üstün kadın sizsiniz.... Siz mikimmil birisiniz... Dünyadaki tüm sabilere siz bakıyorsunuz..... Meleksiniz bir kanatlarınız eksik. Tişikkilir sipirwimin 😇
👏👏👏👏👏

Hala gelip burada hic bilmedigin hayatim hakkinda atip tutarak masturbasyon yapiyorsun ve bu yasadigin o rezil ve sefil hayatin icinde sana kendini iyi hissettiriyor... Seviyorum kocami diye binmissin bir saftirigin sirtina kardesine anana kadar bakiyor adam yazik. BEN BAKMASİN DEMİYORUM TABİ Kİ BAKAR YERİ GELİR. MESELE SENİN BUNDAN ZERRE UTANMAMAN, ZERRE ZORUNA GİTMEMESİ, ZERRE YUZUNUN KİZARMAMASİ.

Hala diyorsunuz ki ben yiyorum koca parasi biz aileyiz ama sen yiyemiyorsun ya kiskaniyorsun diyorsun. Bak sana ben bir daha aciklayayim, cunku idrak yollarin kapali, esimin geliri de sosyal statusu de gayet yuksek, omru billah calismadan yasarim, ama calisiyorum sence niye?

BİR DUSUN SENCE NİYE CALİSİYORUM ???
KARAKTER
BİREY OLMAK
MESLEGİNİ İCRA ETMEK
İSİNİ SEVMEK
GURUR
ONUR
OZGURLUK

Bir turk dil kurumunu acip bak istersen bunlarin anlamlarina?

MESELE CALİSMAK DEGİL. CALİSMADİGİM BAZİ DONEMLER DE OLDU. AMA BUNDAN UTANDİM. EVDE HAZİR PARA YEMEK UTANC VERİCİ İSTER BABA İSTER ANA İSTER KOCA PARASİ FARK ETMEZ!
DİGER KADİNLARA HAHA İHİHİHİ SİZ CALİSİYORSUNUZ BEN İSTER CALİSİRİM İSTER CALİSMAM MADDİ DURUMUM İYİ, SİZE KOCANİZ BAKMİYOR MU YOKSA SİZE ACİYORUM, BENİ KİSKANİYORSUNUZ GİBİ SEVİYESİZ LAFLAR ETMEDİM.

SONRA DA AİLENDEKİ EN UFAK PROBLEMDE BOYLE DUSUNURSUN İSTE KOCAM BENİ BOSAR Mİ, KAFAMA Mİ KAKAR, YEGENİMLE SEFİL Mİ OLURUM DİYE..

1-insan kocasi istedi diye calismaz. Yaklasik 10 yillik evliyim, evlenmeden once de calisiyordum. İnsan yasamak icin calisir kazanir bu kadar basit. Ama senin gibi once ana baba parasi yiyen sonra kocasina yamanan gurursuz bir kadin bu soyledigimi anlayamaz. Ancak kiskaniyorsun gibi komik ve mahalle dilberi laflar eder.

Tutturdun calismak zorundasin kocan sana para vermiyor aciyorum vah vah diye. Bu sekilde ihihi vs tuhaf seyler yazarak kendini rezil ediyorsun.

2- annene, kardesine, sana ve bebege maddi olarak kocan bakiyor, bosanirsam nafaka alamam diye korkuyorsun. AMA COK SUKUR MADDİ SİKİNTİN YOK valla bravo, cok haysiyetli laflar...
MADEM MADDİ OLARAK RAHATSİN, BEBEGE BİR BAKİCİ TUTARSİN ANNESİ BAKMAZ, GELİR DERSİNİ CALİSİR HAYATİNİ YASAR, OKULUNU KAZANİR VS OKUR.BİRAZ YAS ALİNCA DA PSİKOLOJİSİ DUZELİR. KADİNİN KOCASİ YENİ OLMUS!!!! NEDEN BU KADAR MESELE YAPTİN? ZATEN FİKRİN NETSE NE İSİN VAR BURADA. FİKİR ALMAYA KATLANAMİYORSAN AİLENİN OZELİNİ TUM TURKİYEYE YAZMA. Zaten bu hikayede eksikler var. Neymis kardesinin kocasi ölmüş dogumdan once ama kardesin su an ders calisacak evde ses oluyor oyle mi? Tovbe estagfurullah ne bicim bir ev burasi ölünün kirki ciksaydi? Cocugun kirki ciksaydi... Alisirlar birbirlerine daha cok taze demiyorsun da yillar gecmis duzelmemis gibi buralarda care ariyorsun yok evlatlik mi versek kucukken iyi olur bilmem ne...

3- ben olsam kardesimin cocuguna bakarim teyzelik yaparim dedim. Bu kadar basit. Benim aile gorgume gore ölmemissiniz madem durumunuz da var o bebegi verelim mi evlat mi edindirelim tartismasi kanibozukluktur. Kendi ailene bile saygin yok. Kocana oldugu kadar kendi ailene de saygin ve sorumlulugun olsaydi keske. Aile itibari diye bir laf var. Hic sanmiyorum duydugunu.

4- birak kardesimin bebegini ben yasarken evlat edindirmeyi, kendi esimin ailesinden de olsa o bebegi ben birakmam. Aile onuru diye bir sey var. Ne kadar yozlasmis bir nesilsiniz ki; aile uyeleri yasarken saglikli hem de soyledigin gibi cok sukur elin ayagin tutarken, maddi durumun yerindeyken bile ailesinden bir bebegi ne yapsak da kurtulsak diye buralarda care ariyorsun.

5- pragmatist ve cikarcisin. Sirf keyfin bozulacak, kocam kafama kakacak diye 50 gunluk bebegi hayatina sigdiramadin. Biraz omurgali ol. Biraz haysiyetli ol da ailenden bir bebegi, kiz kardesinin bebegini buralarda konu etme.

FİKRİN NETSE FİKİR FALAN DA ALMA. BURASİ COCUK SAHİPLENDİRME PLATFORMU DEGİL. BURASİ TERAPİ MERKEZİ DE DEGİL. BU KADAR HASSAS BİR MESELENİN BU KADAR DALLANİP BUDAKLANMASİ VE BUNU YAPMANİZ BİLE HİC AİLE TERBİYESİ ALMADİGİNİZİ GOSTERİYOR. MADEM EVLATLİK VERMEK COK MANTİKLİ FACEBOOKTAKİ EVLATLİK ARAYANLAR SAYFASİNA BİR GOZ ATİN.

Ha yok benim elim ayagim tutuyor maddi durumum da iyi ama ben cocuga bakmak istemiyorum. Evlatlik verip kurtulmak istiyorum diyorsaniz fikriniz zaten netse buraya yazmayin. Cok basit yazmayin.

Cunku her insan gibi ben de size diyorum ki anne cocuk iliskisi hemen 1 ayda duzelmez. Yillar gerekir. Belki 2-3 yil... Bunu bizzat gordum. AMA YOOOK İLLA HER SEYE MUHALEFET. CUNKU KARARİNİZ NET. KARDESİNİZİ İKNA ETMEK DEGİL Kİ AMACİNİZ. EVLATLİK VERMEK. YAHU VERİN KİMSE SİZİ TUTMUYOR. BURADA GELİP OYLE Mİ BOYLE Mİ DİYE AHKAM KESMEYİN.

Ha bu arada. Cahil calismayana denmez. Okumayana da denmez. Cahil sizin gibilere denir. Okumussun ama bazi seyler baki kalmis.

4- NE BİLEKLİ ONURLU KADİNLAR VAR Kİ OKUMAMİS DA OLSA MESLEGİ OLMASA DA CALİSİYOR. Eve is aliyor orgu yapiyor seramik yapiyor sarma sariyor. MESELE HAYSİYET MESELESİ KARAKTER MESELESİ. PARA DEGİL. Bir sekilde insan oluyor bu hayatta.. karar veriyor ve kararinin arkasinda duruyor. SANA DA TAVSİYE EDERİM.

Bu yazdiklarim sana agir gelmistir, surungen gibi yasamaya alistigin icin..

Bunlari durup dururken degil, bana soyledigin tum cirkin imalardan, evliligim ve hayatimla ilgili hayali atip tutmalarindan sonra duymayi hakettigin icin yazdim

Sizin yerinizde olsam eger eşiniz de sorun cikarmiyorsa kimse icin degil Allah rizasi icin bakardim.
Ayrica birseyleri idrak etme yasi geldiginde size tesekkur ve takdir eder.
Ben her durumda minicik bir bebegi yegenimi birakamazdim. Kiyamazdim. Varsin kardesim sorumsuz olsun.
Demek ki Allah size kismet etmis bu iyiligi islemeyi bir de burdan bakin.
Belki de sinaviniz bu.

Belki söyleyeceklerim tepki çekebilir ama; siz o çocuğu aldığınız takdirde ablanız o çocuğun sürekli hayatında olacak, çocuk size anne baba derken, bir gün çocuğun hayatına girecek ve çocuğun tüm düzenini bozacak. Annelik duyguları da taşımayan bir kadın, çocuğun aklını karıştırıp, sizin tüm iyi niyetinize karşın size tepkili olacak

Tepki de şu nokta da gelebilir, belki bu öneri yazılmıştır, yorumları okumadım. bence bebeği kuruma vermelisiniz ve ablanızın tanımadığı bir aileye evlat edindirilmesi. Annelik hasreti çeken, iyi bir aile çok iyi bakacaktır.

Konu nerelere gitmiş
Konu sahibinin annesi ve kardeşi için düşüncelerim zerre değişmedi
Ayrıca evlat edindirmeye yanaşmazlar zaten kızkardeşin istediği şu an kendine ayak bağı olan bebekten kurtulup canı istediği zaman geri alabilmek
Bunun için gözü önündeki kızkardeşine vermek istiyor

Marusa_ Marusa_ Sizin sorununuz ne biliyor musunuz? Yorum yaparken kendi fikrinizi dayatıyorsunuz. Konu sahibi konuyu açarken zaten gönülsüzdü, biraz vicdan yapıyordu, bütün aile üyeleri de üstüne geliyordu. Yorumlarda isteksizliğinin dışında aslında bu yapılanın pek de doğru bir şey olmadığını gördü.
Al bak, büyüt demek çok kolay. Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama çocuk büyütmek gerçekten çok zor, kardeşine yeğenine bakmak gibi değil. Hayat boyu devam edecek bir sorumluluk. Bunun psikolojik boyutu var, ekonomik boyutu var. Kendi çocuğuna baktığın gibi olmuyor.
Ayrıca bence bu konuda teyzeden önce annenin ikna edilmesi gerek. Konu sahibinin evlatlık verilme konusu da yorumlarda çıktı. Çünkü anne de normal değil, annene de.

Back
X