kardeşimin dest-i izdivacı için ilk adım ve yardım istiyorum kızlar......

yok haaytım değil genç kız..ama kilo inanılmaz boyuna yaşına göre

Son düzenleme:

aha
bunlar kafayı yemiş yaaa

yok haaytım değil genö kız..ama kilo inanılmaz boyuna yaşına göre

hehe şaka demiştim

Son durum ne oldu tamamen koparttınız mı ilişkiyi?

Her iki konunuzu da bugün okudum bitirdim nihayet :)

Kardeşiniz için yaptığınız gerçekten çok büyük fedakarlık onun için zaman , çaba ve en önemlisi kendinizi harcamışsınız.
Sizin gibi bir ablası olduğu için gerçekten Tufan çok şanslı biri. Ablasıyım tabi ki yapıcam diyeceğinizi biliyorum ama günümüzde
ne insanlar var anne ve babası olduğu halde ufacık bir özür (bana göre asla özür değil Allah sevdiği kuluna dert verirmiş)
olsa onları kendi elleriyle toplumdan soyutluyorlar. Sizse tam aksi kardeşiniz içine kapanabilecekken onu üstün çabanızla
topluma geri kazandırmışsınız. Tabi burada bunların hepsini başarmaya istekli olan Tufan'ında rolünü unutmamak gerekli.
Son gelişmelere göre Tufan gelin adayını benimseyememiş. Bazıları karşısına sapasağlam biri çıkmış onun haliyle Tufan'nın hali bir mi?
neden seçici davranıyor hala denmiş. Bence tam tersi Tufan yarım mı? Hayır ablacığınında dediği gibi elinden her iş gelen doğru dürüst iş sahibi üstüne kolunda altın bileziği olan geleceği garanti altına alınmış bir genç. Daha ne yaşı geçmiş ne de engeli var. Evlendiği zaman
evine ekmek alıp götürecek bacakları var. Bundan 10 yıl sonra kendi mesleğini icraa edebileceği sapasağlam elleri var. Bazılarının dediği gibi Tufan'ın görüntüye bakmaması için önünde hiçbir engel yok. Bence asıl o bakmalı. Onun özelliklerini taşıyabilen kaç tane erkek kaldı ki?
Kulağının çok az duymadığını söylemişsiniz. Bu yüzden onu sağır diye nitelendirmeyi doğru bulmuyorum. Sonuçta herkesi her şeyi duyabiliyor. Az veya çok olması bir önem teşkil etmez. Konuşmaya gelince eğer karşısındaki insan onu gönülden severse her konuştuğu ona sevimli gelir düzgün sarfedemeyip yuvarladığı her cümle karşı tarafa asla itici ve kusurlu gelmez.
Tufan sıcak bakmadı bayanın göbeğinden olabilir demişsiniz. Olabilir tabi kendi sırım gibi delikanlıyken neden kendisi gibi birini isteyemesin. İlk görüşte ilk intibada her zaman önemli olan görüntü olmuştur. İlk beğeni görüntüyle oluşur. Sonuçta birbirinizi
tanımıyorsunuz. Resimlerde farklı gerçekte farklı demişsiniz. Demek ki Tufan'da resimlerden gördüğüyle hayalinde birini yaratmış ve
gerçeğini görünce uyduramamış. Hem şahsi fikrim ilk buluşmada ne kadar cana yakın olursan ol sen bir kızsın çekingen olmasan bile
karşında sürekli sana bakan seni inceleyen sözlerine davranışlarına dikkat eden bir erkek var. Bu kadar rahatlık gerçekten normal değil.

Biraz uzun yazdım kusura bakmayın :) ama eminim Allah Tufan'ın kalbine göre verecektir. Siz her daim ablası olarak onun arkasında durun yeter...

Son düzenleme:

Canımsın ya çok teşekkür ederim...
emin ol başka biri böyle bir konu açsa kesinlikle yazacak olacağım herşeyi yazmışsın..
yazdıklarının her kelimesine harfi harfine katılıyorum Dilekçim..
Allah inşallah kardeşimin gönlünün muradını verir..
evet Tufan çok hazırlandı o buluşmaya,hem manen hem ruhen,maddiyatı saymıyorum bile:)
kafasında eminim bi profil oluşturmuş resmindende yola çıkarak hayaller kurmuştur,hangimiz olsa aynı şeyi yapardı zaten..
ama hayalinin yıkıldığını ben orada hissetmiştim belli edememiştim işte,edemezdimde zaten sonuç olarak karşımda bir genç kız var..yanımızda utandırmak zor durumda bırakmak asla istemeyiz..
tüm bunlara rağmen Tufan öyle büyüklük yaptıki,hiç bişey yokmuş gibi,bayanın yanlış anlayacağı hiç bi harekette ne bulundu ne ima etti,ne sıkıldım dedi,ne surat astı..
aksine hep güleryüzlüydü bir kere olsun offf üff demedi benim kardeşim kurban olurum ben ona..
ben çok iyi biliyorum ki Rabbim yüreğine göre vericek onun..
sizlerinde duaları güzel dilekleriyle iyiyi çağırdığımıza eminim..
Dilerim tez çıkar karşımıza:)))

Son düzenleme:
tufan kardeşimiz için hakkında hayırlısı neyse o olsun,gözü gönlü ısınmamış olabilir illa beğenecek diye bir kural yok,size düşen şimdi o bayana bunu güzel bir dille anlatıp daha da fazla umutlanmasına izin vermeden konuyu kapatmanız..ALLAH yardımcınız olsun..

bir abla olarak konunuz çok duygulandırdı beni.. harika bir abla-kardeş var karşımızda ..allah güzel kalbinize göre versin..takipteyim:)

elacım çok teşekkür ederim Aminn güzel dualarınıza...
haklısın uygun bir yol bulup direk olmasada sonucu bildirmeliyim yoksa yükü ağır gelecek bana da

bir abla olarak konunuz çok duygulandırdı beni.. harika bir abla-kardeş var karşımızda ..allah güzel kalbinize göre versin..takipteyim:)

çookk sağol canımsınn teşekkür ederim...
o benim gözbebeğim kaç yaşına gelirse gelsin eşşek kadar adamda olsa :)
gözümden sakınıyorum koruyor kolluyorum gücüm yettiğince bu böyle devam edecek inşlh...
takibimizde olun her gelişmede burada olacağım:)

Ne güzel bir ablasınız. KArdeşiniz de gerçekten anlattığınız kadarıyla takdire edilecek bir insan.
Yalnız ufak bir önerim olacak. Kardeşiniz zaten sosyal, zeki, işi gücü olan, hayatla barışık biriymiş. Bu durumda evliliğinin de normal koşullarda gerçekleşmemesi için bir neden yok. Evlenmesi konusuna bu kadar takılmayın. Onun karşısına biri çıkacaktır zaten. Ona birini sevme fırastını verin. Yaşı daha çok değil. Ben 29 yaşında evlendim. Kardeşim şimdi 30 yaşında hala bekar. Bırakın biraz akışına.

canım teşekkür ederimm
çevresi çok evet ama evlilik ile ilgili iletişim kuracağı kimse pek yok,olan arkadaşalarıda zaten evli ve eşleriyle birlikte arkadaşlar..
er geç mutlaka biri çıkacak karşısına ama bizde ailesi olarak seçimi konusunda ona yardımcı olmak istiyoruz..
dışarısı çok acımasız,insanlar bi tuhaf..kırılırmı üzülürmü incitirmiyim karşımdakini diye kimse düşünmüyor..
o tip bikaç kişi ile tanışmıştı kendi kendine ama kırıldı o zamanlar Tufan...
tekrar aynı psikolojiye girmesini istemiyorum hiç..
hem böyle olmasından o daha çok hoşlanıyor onun için çabaladığımızı görmekten o kadar mutlu ki..
bu 1 sene değil 10 senede sürse bundan duyduğu haz hiç solmayacak eminim..

E ne güzel o zaman... :)) Gönlünüzden geçeni önünüzde görün derim.:)

Buluşmada kıza birşey belli etmeyerek güleryüzlü davranması olgun bir davranış olmuş. Hiç değilse kıza olmadığını söylediğinizde
bence mümkün olduğunca kırılmayacak. Bence kıza durumu anlatmak için aradığınızda görüntünden hoşlanmamış tipini beğenmemiş
gibilerinden değil de gerçi o tarz söylemezsiniz eminim :) sadece senden elektirik alamamış benimseyememiş diyip en az kırgınlıkla olayı sonlandırmış olursunuz.
Ayrıca tekrar yinelemek geliyor içimden bilmiyorum konuyu okuduğumdan beri aklıma gelip gitmeyen tek şey kızın sahte davrandığı
düşüncesi oldu. Bu hala da devam ediyor. Hissettiğim eğer olsaydı da biraz zaman geçtiğinde kızın değişeceği gerçek yüzünü göstereceği kanaatindeyim. Kendini farklı tanıtarak birşeyler elde etme çabasındaymış gibi hissettirdi. Böyle düşünmemde en büyük etkende kızın buluşmaya tek gelmiş olması herhalde. Rahat bir kız belli.
Günümüz şartlarında hepimiz biliyoruz ki artık etraf hiç güvenli değil. Sözlerim meclisten dışarı ama o kız nasıl bir düşünceyle
hiç tanımadığı sanal ortamda ve telefonda konuştuğu kişilerle pat diye tek başına akşama kadar birlikte olabiliyor. Annesinin dediğine katılıyorum. Tv de neler neler izliyoruz. Yaşlı bir teyze tarafından karşıdan karşıya geçmesine yardım eden kızımız teyzenin o anda koluna giren kıza iğne batırarak yere yığılmasına neden olması ve bu benim kızım bayıldı yardım edin diyip taksiye bindirmesi ve ertesi gün kızımızı çöp konteynırında tüm organları alınarak bulmamız. Daha neler neler var. Bunları sizin güvenilmez olduğunuzu söylemek için demediğimi biliyorsunuz. Ama ben kızın tek başına gelmesinden artı ilk buluşmada resmen kendini beğendirmek için belkide hiç huyu olmayan şeyleri yapması beni kuşkuya düşürdü. Allah Tufan'ı korudu belkide. :)
İnşallah onun burada evlilik fotolarının konulduğu konuyuda okuyacağız. Başında sizin gibi bir ablası olduğu sürece mutlaka o temiz gönlünün sahibini bulacak. :)

Son düzenleme:
Elossa öncelıkle tebrık ederım senı tufan çok şanslı gerçekten
dığer konunuda ılk yazdığında okumuştum burdanda gelışmelerı takıp edıyordum
ben anlamıştım Tufanın o bayanı pek onaylamadığını,
ıçıme doğdu sankı ama bırşey dıyemedım hayırlısı neyse o olsun dıye ıç geçırdım :26:
Sırf evlensın dıye kardeşıne eş adayı aramadığını bılıyorum, mutlu olsun yuvasını kursun ıstıyorsun
kı bu en doğru olan..
Acaba dıyorum Tufanın çevresınde hoşlandığı bı bayan olabılır mı?

Gözün Tufanın üstünde olsun Elossacım bak kardeşın üzülmesın sakın olmadı bu bayanla dıye
kk olarak arkasındayız en yakın zamanda evlendığını mutlu bı yuvası olduğunu haber et bıze olur mu

canım valla her söylediğini kitap okur gibi okudum inan..tüm olasılıkları sıralamışsın canımm
evet tüm söylediklerinde haklısın ama işte direk yargılayamıyorumda tam olarak karakterini bilmediğimden..
dediğin gibi inşlh evlilik haberinide duyururum hayırlısı ile..:)))
dualarınızı esirgemeyin üzerimizden yeter inan

ehehehe süpersin hayatım ya kk arkamda ya gerisi boş :)))
evet çok haklısın sırf evlensin diye evlendirmek taraftarı hiç değiliz ailecek
yani ben burada ablası olarak ön planda görünüyorum ama ,iin aslı ben ailemi annemi babamıda temsilen burdayım..
ben ne düşünüyor istiyorsam kardeşimle ilgili,onlarda aynı..
farklı fikirlerimiz asla yok
çevresinde bikaç kişiden hoşlanmıştı ama görünüş olarak sadece,aşk sevgi v.s. değil..yani beğendiği tiplere platonik gülücükler atar ama belli etmez yanii
bana gösterir ne güzel diye maşallah diye:)

msj tekrarı.............

Son düzenleme:
msj tekrarı............

Son düzenleme:
Her şeyin hayırlısı olsun inşallah. Rabbim gönlünüze kardeşinizin de gönlüne göre versin. Bu arada bende çorluda yaşıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…