kardeşimin dest-i izdivacı için ilk adım ve yardım istiyorum kızlar......

Canım son mesajları tam okuyamadım ama Tufan kusursuz fit manken gibi bir vücut mu istiyor eş adayında ?? :26: Yanlış konuşmuş olmak istemiyorum ama o kız da Tufan ın bazı kusurlarını bilerek bu işe sıcak bakmadı mı ? Tabi siz daha iyi bilirsiniz .Hayırlısı kardeşiniz için..

Bu kız anlattığıniz kadar iyiyse nasıl dışarda bulamamış hiç mi görücü gitmemiş ona neden evlenememis ya da neden böyle bi yolla evlenmeye caliiyo:S dikkat edin derim

hayır canım tabiki öyle değil..ama resimdekinden çok çok çok farklıydı bayan..ben ayıplamıyorum küçükte görmüyorum elbet,hepimiz insanız ama gerçekten inanılmaz kilolu..
Tufanı birazda iten sebeplerden bi tanesi bu eminim

Bu kız anlattığıniz kadar iyiyse nasıl dışarda bulamamış hiç mi görücü gitmemiş ona neden evlenememis ya da neden böyle bi yolla evlenmeye caliiyo:S dikkat edin derim

canım haklısınisteyenler olmuş o istememiş içine sinmemiş
biriyle ciddi çıkmışlar ama karşı taraf tam olacakken u dönüşü yapmış v.s.
benim tüm bildiklerim bunlar

öncelikle merhaba, hakkınızda hayırlısı olsun kardeşinize olan ilgi ve alakanıza hayran kaldım.

sizi kırmam umarım ama fikrimi söylemek istiyorum. sizin kardeşiniz işitme ve konuşma güçlüğü çekiyor karşınızdaki bayan sağlam hiç bir engeli yok ve bu bayan buna rağmen kardeşinizi kabul ediyor ki dış görünüş önemlidir ama anlaşabilmek daha önemlidir.( yani konuşma ve duyma güçlüğü çekenle hiç bir problemi olmayan birinin bir ömür anlaşabilmesi daha önemlidir) . bayan bu haliyle kardeşinizi kabul etmişken kardeşiniz bir göbekten dolayı (ki göbeğin erime ihtimali yüksek kulağın, cihazsız duyma ihtimali az) kusur görüp istememesi pek hoş ve ADİL gelmedi bana. göbeklidir insan olur göbeksiz olur şeytan olur o hiç belli olmaz. önemli olan İYİ insan olması. ayrıca bayanın çok samimi davranması bana sanki dış görünüşünü bastırmak adına yaptığı birşeymiş gibi geldi bana, bu konuda katı değilim gayet normal. umarım hakkınızda hayırlısı olur. kardeşinize dış görünüşün ömür boyu mutlu olmayı garantilemediğini hatırlatın bence...İnşallah mutlu bir yuvası olur..Sevgiyle kalın...

merhaba canım teşekkür ederim güzel sözlerine
hayır kırılmam bilakis mutlu olurum eleştiriye açığım bu konuda,zaten o yüzden konuyu açtım..herkes farklı şeyler söyleyebilir,farklı bakış açıları olabilir diye..
Tufanı kabul etmiş demenize azıcık içerledim desem yalan olmaz sanırım...Tufan duyuyor ve konuşuyor elbet..ama sadece bizim gibi pat pat çıkmıyor bazı sözcükler hepsi bu..yani duymamasından ötürü beyninde yer etmeyen sonradan duymaya başladığı bazı kelimeler var onları çıkartamayınca direk yuvarlıyor hepsi bu:)
yani çok şükür Allaha hemde bilerce kez şükür ki eli ayağı sağlam,inanılmaz zeki,aklı başında çalışkan ev hayatına çok düşkün taş gibi maşallah
kararında dış görünüş tabikide etken değil tam anlamıyla,ama etkisinin büyük rol oynadığını açıkça söyleyebilirim.çünkü gerçekten inanılmaz kilolu..verebileceğini sanmıyorum çünkü bu konuda hiç faal bir uygulamaya geçmemiş,salmış gitmiş..kendide diyor zaten..
dediğiniz gibi belkide kilo sorununu kafasına taktığından da fazla samimi olmuş olabilir bizle ..inanın ne desem boş..emin konuşmakta istemiyorum daha 1 kez yüzyüze geldiğimiz bir bayan hakkında..
ha içtenmi samimimi derseniz gerçekten öyleydi...tel açıyor bana arada bir...sıcakkanlı...
bilemiyorum sonuç net olarak ne olur ama Tufanı bişiler itmese asla geri adım atmazdı kardeşimi iyi tanıyorum

özür dilerim inanın kırmak istemedim sadece iki kişinin şartlarını kıyaslayarak fikrimi söylemek istedim. Allah elden ayaktan akıldan mahrum etmesin,gerisi önemli değil zaten Allah iyilerle karşılaştırsın...

canım özür dilemene gerek yok inan...
çok haklısın başımıza ne gelicek bilemeyiz
güzel dualarınız için sağolun Allah razı olsun

Elossa'cım; kardeşim bazı kelimeleri tam söyleyemiyor, bu da ilk tanışmalarda, alışkın olmayanlarla vs anlaşmakta güçlük çıkarıyor diyorsunuzya.
Mesela Ankara'da konusunda uzman, konuşma güçlüğü çekenler, yılların kekemeleri vs gibi büyük sağlık problemleri olmadığı halde altta ki başka nedenlerle konuşamayanlara çok güzel eğitim veripte su gibi konuşmalarına yardımcı olan yerler var. İstanbul size yakın, muhakkak orada da vardır.

Belki de kendinizi bu konuda eksik görüpte sıkıntı yaşayana kadar, bu sebeple evlenmesi, hatta belki de günlük yaşamda tek başına olduğunda karşılaşabileceği zorlukları düşünüpte üzülmeniz yerine, uzman bir yer bulup bu kusurun üzerine gidip, zaman, para, emek vererek sorunu kökten çözmeniz daha güzel olur.

Hepimizin kusurları var muhakkak ki. Beğenmeyince, nefse çekici gelmeyince evlenmekte olmaz zaten.

Konuşma kusurlarını düzeltebilmesi için süreci hızlandır ve bu konuda araştırma yap bence. Gönül rahatlığın böylece artar. Hem sonucu görünce kardeşinde memnun olur, sizlerde inş.

canım biz Ankara,İstanbul,Edirne ve Antalyada bulunan merkezlere gitmiştik zamanında..
ama oradaki eğitim sürecinde olan kişiler işaret diline alıştıkları için Tufanın orada yeri olmadığını söylemişlerdi uzmanlar..
eğer orada eğitim görürse Tufan geriler bu defa çok pasif olur demişlerdi..
Çünkü Tufan bizler gibi normal konuşuyor kekemelik asla yok..tek sorunu bazı kelimeleri tam çıkarmıyor ağzından ve yuvarlıyor..o da duymaması ile alakalı..
şimdi yeni işitme cihazı aldık piyasadaki işitme cihazlarının en üstü mikro kulak içi kulaklık..inanılmaz iyi oldu bu ...önceleri rahatsız oluyordu tüm sesleri alıyordu önceki kulaklığı,ama bu aldığımız kulak içinde görünmüyor bile çok rahat çıkartıp takıyor küçücük bişey ve desibeli fazla yüksek..o yüzden bu kulaklık sayesinde sanırım o yuvarladığı kelimeleride net duya duya bizlerden bi farkı kalmayacak çok şükür..

Allah işini gücünü rast getirsin bahtını açık etsin Tufan kardeşimizin.. madem evliliğe niyetli içine sinen bir kızla bu yola adım atmalı... anlıyoruz ki bu kızımız tufanın içine sinmemiş, olabilir, sırf evlenmiş olmak için aman ha evlenmesin.. inanıyorum ben, tufan gönlüne hitap edecek bir kızla karşılaşacak..

Canımsın çok teşekkür ederim iyi güzel dualarına,Allah razı olsun..
evet sırf evlenmiş olmak için evlenmek düşüncesinde değil Tufan o yüzdende geri adım attı,içine sinmediği için..
inşlh Allahım gönlündeki muradını verir..sizinde eşinizin ismi Tufan sanırım..
profilde yazıyorda:)

Konu içeriği nedeniyle "Kendi ailesiyle ilgili sorun yaşayanlar" başlığına taşınmıştır.

yok hayır ben bekarım, sevdiğim bir şarkının sözünü yazdım sadece.. allahım hayırlı bizlere her anlamda hitap eden insanlarla karşılaştırsın.. Tufanı da takdir ediyorum, böylesine net ve dürüst olmak büyük erdem.. ne istediğini bilen bir adam demek ki.. kızı da umutlandırmamış olur. işleri ikilemde bırakmıyor. keşke hepimiz böyle dürüst adamlarla karşılaşsak hayatta oyalanmasak.. net olmak gerçekten büyük bir olgunluk

canım çok teşekkür ederim çok doğru söylediklerin..
Tufan herşeyde böyle her konuda..bişeyi istiyorsa istiyordur istemiyorsa istemiyordur ortası hiç yok..
bişeyede karar vermeden önce çok düşünür bekler sağ sol yapmadan direk sonucu söyler..
böyle olması bizim içinde çok iyi..
Allah herkesi iyi insanlar ile karşılaştırsın inşallah...
Şarkı sözü demişsin buldum şimdi..:)))
Yansın benden sonra dünya
İster yansın ister dursun
Benden sonra tufan kimin umrunda

aynen öyle canım, bizden sonra tufan =) ee peki başka adaylar var mı Tufan için ? şuan son durum nedir ?

aynen öyle canım, bizden sonra tufan =) ee peki başka adaylar var mı Tufan için ? şuan son durum nedir ?

:))) süpersinn
şu anda yok canım geçenlerde Ankara dan bir bayan için görüşmüşler annemlerle,onlar aramışlar ailemi..kızları çok hafif işitme ve konuşma engelliymiş ama ailenin tek şartı kızları Ankaradan gelemezmiş,Tufan gitmeliymiş evlendikten sonra..ama bu imkansız olacağı için aynı gün konuşuldu kapandı konu..

anladım cnm hakkında en hayırlı olsun, ara ara gelişme olursa yaz bizi haberdar et, güzel haberlerini alırız inşallahhhhh

alla alla kız gerçekten hamile olmasın töbee töbeeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…