kardeşimin dest-i izdivacı için ilk adım ve yardım istiyorum kızlar......

Her şeyin hayırlısı olsun inşallah. Rabbim gönlünüze kardeşinizin de gönlüne göre versin. Bu arada bende çorluda yaşıyorum :)

çok teşekkür ederim aminnn,inşalllah canımm
çok sevindim tanışalım istersen bir gün:)

selam arkadaşlar..
yepyeni gelişmeler var anlatmam lazım:))))
işten güçten bi türlü kafamı kaldırıp yazamadım aklım burda:)

kızlar geldim sonunda,ancak eşimden fırsat buldum:))
şimdi Tufan face de işitme konuşma engellilerin resmi bir sayfasında bir bayan ile tanıştı normal arkadaş olarak bikaç yazıştılar..sonra birbirlerinden çok hoşlandıklarından işi özele götürdüler kendi çaplarında:)
bayan internette msn ve face de gayet güzel yazıyor derdini anlatıyor,o konuda Tufandan bir adım önde tabi..
bunun dışında msn de cameradan çok güzel iletişim kuruyorlar Tufanın destek alması gereken yerde ben yazıyorum bayanın anlaması açısından. ama bir problem yok yani..
bunun dışında ben ailesiyle konuşup görüşmeleri için onay almamız gerektiğini söyledim Tufana ve onayladı..annesini aradım izin istedim görüşmeleri için,onay vermez ise görüşmeyi hemen keseceğimizi belirttim..annesi bu davranışımızdan çok memnun kaldı çok hoşlandı çünkü internet ortamında neler neler oluyor dedi..
Tufanı bizde gördük çok temiz bir çocuğa benziyor dedi bi konuştuk ve konuşma güzel geçti telde anneside çok memnun kaldı defalarca teşekkür etti bana..
bu arada bizi hemen bilgilendirmek istedi ve kızının başından geçen bir durumu anlattı..haberinizin olması gerek sizde ona göre düşünür taşınırsınız dedi..
2008 yılında başından 2-3 aylık bir evlilik geçmiş kızın..o da işitme konuşma engelliymiş ve 2 kez evlenmiş daha önce evlendiği kişi ama kızın ailesinden ve kızdan bunu saklamışlar.bu arada kızı kaçırmış öyle evlenmişler..sonradan öğrenmiş kız ve ailesi..şiddet dayak varmış sürekli..anlayacağınız o 3 aylık evliliği burnundan gelmiş kızın annesine ulaşamayıp komşularını gizli saklı aramış ağlamış,annesinin öyle haberi olmuş dayak olaylarından..hemen gidip almış ve o zamandan beri yanımda eskisi gibi birlikte yaşıyoruz şu an mahkeme devam ediyor,başta zorluk çıkarıyorlardı ama ben bir avukat tuttum şimdi haziranın 2 sinde dava görülecek bitecek demiş avukat.bende öyle diyince durumu kendi aileme anlattım ama çok olumlu bakmadılar nedense...bunun sebepleri ise şu
babam ikiside konuşma işitme engelli nasıl olacakki resmi bi işleri olsa,bir yere birlikte seyehate gitseler yada gezmeye çıksalar kendilerini anlatamazlarsa nolucak diyor babam..Tufan çok temiz kalpli kötülük nedir bilmez herkesi kendi gibi biliyor ya ilerde başlarına bişey gelirse kim koruyup kollayacak onları diyor,biz her zaman yanlarında olup müdehale edemeyizki diyor...bi yandan daha önce evlenmiş olduğuna takıldılar...yani tufan hiç evlenmedi ya o yüzden sanırım...
yani düşün düşün başım çatlıyor inanın..sizlede paylaştım azıcık hafifledim...tüm herşeyi yazdım sanırım sizin düşünceniz nedir lütfen yardımcı olun...

selam elosacım nasılsınn kardeşin konusunu takip ediyorum gelin adayınız 2 kezmi evlenmiş ? tamam aynı durumdalar konuşma duyma engeli var ama babanız haklı ilerde biri şleri oldugunda hastaneye yada tatile herhangi biryere gitikleride zorlanırlar birazz ama şuda var hareketlerle anlaşabiliyorlar glaiba dimii bu durumdaa aslındaa dışardada zor olmazz öenmli olan gelin adayı olcak insanın karekeri çok öenmli iymii kalbi temizmi yardımsevermi kardşeiniii seviyomuu ? evlenmiş olması çok öenmli deil şu anlamdaa

Canım hayırlısı olsun.. :) Eğer anlaşabileceklerse taraflardan birinin daha önce evlenmiş olması çok önemli olmasa gerek... Tufan ın ne düşündüğü önemli bu konuda..Bir araya gelip görüşürlerse kafalarında birlikte bir gelecek olup olamayacağına dair bir şeyler şekillenir..Tabi siz de karşı tarafı daha iyi araştırıp tartarsınız bu arada...

canım çok teşekkür ediyorum çok şükür çok iyiyim..
bayan 1 kez evlenmiş canım evliliği 3 ay bile sürmemiş..
sürekli dayak şiddet görmüş ama sesini çıkartamamış..
gizli saklı annesini aramış ulaşamayınca komşularını aramış annesinin öyle haberi olmuş
hemen gitmiş almış kızını bir dahada vermemiş
şimdi haziranda dava görülecek resmen bitirecekmiş hakim..
onu bekliyorlar.
kız çok güler yüzlü Tufana bayılıyor
teline günde bikaç kez msj lar gönderiyor saf temiz doğal..
bilemiyorum kafamda çok karıştı

teşekkür ederim canımm inşallah hayırlı ne ise o olur:))
benim için daha önce evlenmiş olması önemli değil inanın,yani çocuğu olmaması şartı ile daha önce evlenmiş olan bir bayan olabilir gelinimiz..
kız marmariste yaşıyor,memleketleri denizli imiş...ama senelerdir marmariste yaşıyorlarmış..bir kız kardeşi var 25 yaşında...birde annesi var işte...babası ile annesi ayrıymış babası evli bir başka bayan ile ist. da yaşıyormıuş

sevindim canım iyy olamnaa hayırlısıylaa az kısa bir evlilik dsürmüş zaten şidett gördü diyosun üzüldümm engeli bir kadın ve el kaldırıyor yazık bence sorun olmazz evlenmesi elosacım

zaten tanıma evresi vardırrr bir müdett izlersiniz bakarsınız tanırsınız haziranda dava varmış ozamna kadarr baya bir zamn var tanımak için davadan sonra resmen boşandıkdn sonra eger uyugun düşerse kardeşinize size aile arasında söz yaparsınızz birde öyle zamn veririsiniz mutlu olsunlar işnn

sağol canım inşallahh...
evet canım benim kafamdaki plan aynen bu şekilde..yani, haziranda dava biterde boşanma gerçekleşirse ve Tufan ile bayanda ilerletmiş olursa ve birbirlerini hala istiyorlarsa gider annesiyle tanışır bi yüzük takarız aile arasında..yaz sonuda düğünleri olur diye düşünüyorum..

Kafanızın karışmasına neden olan nedir peki ?

kafamı çok şey kurcalıyor aslında
afedersiniz öküz altında buzağı arıyor gibiyim
ama böyle şeyler düşünüpte yanlış yapmayacağımı düşünüyorum birde
yani eski eş evlilikten sonra rahatsız edermi çocukları
yada bayan evlenince anında ter dönermi,istemem diyebilirmi
ikisi birlikte herşeyin üstesinden gelirlermi

Canım risksiz bir şey yok ki hayatta..Hepimizin hayatında bazı kararlar alırken bir takım riskler ortaya çıkmıştır..Risk alamazsak hiç bir şey başaramayız... Boşanmaları kesinleşsin o zaman gidişata bakarsınız..Gelin adayı tedbir kararı aldırabilir eski eş için..Yani yanına belli bir mesafe dışında yaklaşması yasak vs..Haa bir de eğer evlilik olursa zaten eski eşinin olduğu şehirde yaşamayacaklar nasılsa değil mi ?

Sonunda hayırlı bı haber Tufan adına çok sevındım
Elossa bence bı görüşme daha ayarlasan çok ıyı olcak
Bı görüşsünler tanışsınlar bakalım

valla bende baban gıbı ıletışım konusunda takıldım canım
ama anlattıklarına göre Tufan pek zorluk çekmıyor konuşurken, pek sorun olmaz dıye düşünüyorum ıletışım konusunda
hanı baban demış ya dertlerını anlatamazlar vs dıye
evlenıp boşanması sorun değılde dedığın gıbı umarım eskı eş salça olmaz :18: hayırlısıyla bı boşansın kız
onada üzüldüm açıkcası kım bılır neler çekmıştır o 3 ayda

ayy ınşallah hoşlanır tufan bu bayandan bı heycan bastı benı

haklısın aslında canım ya,ne bilim en hassas noktam bu benim yani Tufan...inan kendimden bile daha çok düşünüyorum daha çok mutlu olsun istiyorum..ve böyle bişeyde benimde parmağım olacak eğer evlenirlerse,ve ters bişey olursa kendimi hiç affetmeyeceğimden korkuyorum...onun vermiş olduğu tedirginlik var üzerimde sanki..
bu arada eski eş manisada yaşıyor..biz çorluda yaşıyoruz tekirdağ çorlu..eski eşide işitme konuşma engelliymiş...
tedbir olayından haberim yoktu benim..onu bi araştırayım ben

çok sağol canım evet güzel bir gelişme ama sonuç ne olur hiç bilmiyorum:))
görüşme ayarlamama gerek bile yok çünkü her akşam msn de cam dalar:)
bayan marmariste yaşıyor yüz yüze görüşmeleri şu an için imkansız,zaten boşanma gerçekleşmeden bende bunu istemem bize ters çünkü...
aslında bu şekilde bile ters çünkü hala nikahlı..gerçi 3 sene olmuş ama ..
çok şiddet görmüş ağzını burnunu kan içinde bırakırmış dövmekten:)

çok sağol canım evet güzel bir gelişme ama sonuç ne olur hiç bilmiyorum:))
görüşme ayarlamama gerek bile yok çünkü her akşam msn de cam dalar:)
bayan marmariste yaşıyor yüz yüze görüşmeleri şu an için imkansız,zaten boşanma gerçekleşmeden bende bunu istemem bize ters çünkü...
aslında bu şekilde bile ters çünkü hala nikahlı..gerçi 3 sene olmuş ama ..
çok şiddet görmüş ağzını burnunu kan içinde bırakırmış dövmekten:)

Canım kızın ailesi sizden ve nerede yaşadığınızdan konu komşuya haber vermezse eski eşin kulağına gitmez..Diyelim ki öğrendi ...Manisa'dan ta Tekirdağ Çorlu ya nereden bulacak ? Tufan kim,nasıl bulacak Çorlu da...Sarı çizmeli Mehmetağa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…