- 7 Mayıs 2010
- 78
- 39
- 103
- Konu Sahibi Daydreamerr
-
her kardeşin bir duyarsızlık örneği vardır
yapacağınız şu ona alternatif sigara içme mekanı sunmak ve her odada içtiğini farkettiğinizde sizin de onun sevmediği bir huyunuzla onu cezalandırmak
denendi başarıldı!
psikolojik savaş başlasın!başka türlü olmuyor cıkks:)
vazgeçebileceğine inanmıyorum. geçen aylarda bıraktım dedi. geldim yine içiyordu. sürekli kavga gürültü. ilerde birbirinden uzak ve birbiriyle sorunlu iki kardeş olacağız diye üzülüyorum. ama haksızlığa uğradığımda susamıyorum da...Sen haklisin canim.umarim kardesin sigaradan vazgecer.
haklısın ..
hem kendine zarar veriyor,hemde seni rahatsız ediyor ..
umarım bırakır o mereti ..
Bırakması için, zararlarını içeren broşürler (bazı hastanelerde mevcut) veya internetten dökümanlarını araştırarak çıktı alarak vb. aile içerisinde bir toplantıda kızmak yerine onun yanında olduğunuzu, onu düşündüğünüzden dolayı bırakmasını istediğinizi, sigaranın pasif içicilere zararlarını anlatırsanız / gösterirseniz belki asi davranmaz.
İyiki sigaraymis konu ayni oda da yatiyorsaniz sorun bu sigarasina dicek cok sey var ama bosveriyorum salonda mi yatiyor nerde yatiyorsa yatsin odayi kitle uyurken ac tek care bu sanirim isin zor yinedeiyi geceler herkese.
gecenin bu saatinde açıyorum konuyu. çok yorum alabilir miyim bilmiyorum ama inanın hiç iyi değilim.
Kardeşim 18 yaşına yeni girdi. geçen sene onun sigara içtiğini öğrendik ama aslında uzun yıllardır içiyormuş ve nasıl başardı bilmiyorum ama muhteşem saklamış. Öğrendikten sonra bizim gözümüzün önünde içmemesini söyledik. Ben bırakmayacağını bildiğimden öğrendiğim ilk gün ona: "Benim yanımda da uyuduğum odada da içme. Ben sigara içmediğim halde senin yüzünden ciğerime çekmek istemiyorum" dedim. (aynı odayı paylaşıyoruz.) "Tamam" dedi. Ama sonrasında defalarca kez yakaladım. Tuvalette, oturma odasında, mutfakta, odada her yerde içiyor. Her seferinde "Bi daha içmicem tamam" diyip durdu. Bir insan kaç kere tamam diyip söz verebilir söyler misiniz bana?
Anlayamıyorum neden bu kadar rahat ve sorumsuz. İnanın artık zoruma gidiyor. Bu akşam bize arkadaşı geldi. Birlikte odaya gidip film izlediler. Arkadaşı gitti bende odaya bir girdim inanılmaz derecede iğrenç kokuyordu.İikisi birlikte içmişler iki yandan. Küllük doluydu. O sinirle kendimi kaybettim, sigarasın,ı kibritini herşeyini kırıp attım. Karşılıklı bağıra bağıra kavga ettik. "Sürekli içiyorum sen yokken" falan dedi bana.
Ben şehir dışında üniversite okuyorum. Bayram tatili için geldim, yarın gece de tekrar dönüyorum. Son gece olana bakar mısınız? "Ben arkadaşımda yatıcam bu kızla aynı evde durmam" dedi çıktı gitti. Ağlama krizine girdim sinirimden.
Kızlar Allah aşkına söyleyin bana, sigara içebilir benim umurumda değil. Bırakmaz çünkü bırak desem de. Ama benim uyuduğum odada içmemesini istemek en doğal hakkım değil mi? Bu benim hakkımı gasp etmek değil midir? Bir insan kaç kez uyarılır?
İyiki sigaraymis konu ayni oda da yatiyorsaniz sorun bu sigarasina dicek cok sey var ama bosveriyorum salonda mi yatiyor nerde yatiyorsa yatsin odayi kitle uyurken ac tek care bu sanirim isin zor yinede
odada neden içiyor ki ?
evlenmeden önce bende odamın camında içerdim kardeşim de senin gibi tepki verirdi. ama camda içiyordum yani baya sarkardım odanın içi kokmasın diye.. içen kişi bile rahatsız olur o kokudan hoş değil.
balkonda içsin seni dinlemezse evde büyük kim varsa onunla muhatap et.
ayrıca bu olay yüzünden kardeşinle kötü olmazsın üzülme :)
bizim evde babam ve ben varız sigara içen ama sadece mutfakta içeriz camı yada kapıyı açıp. oda havalar soğukken onun haricinde balkonda içeriz. kmseyede içirtmem salonda vs. ben içtiğim halde ben bile tiksiniyorum odanın kokusundan. hele ki uyudugun odada asla içilmemeli. haklı bi tepki vermişsin.
aa anladım o zaman geldiğinizde sadece bir müddet sizi idare etmesini söyleyin..yahu zor bir şey değil ki birbirinizi illa idare etmek zorundasınız yani.Ve sağlığınız için bunu istemeniz çok yerinde o idare etmeli yani siz değil...ona sunduğum mekan balkon. açık hava. normal olanı da bu değil midir zaten?
inan artık ne yapacağımı şaşırdım. o kadar sıktı ki artık bu durum, sanki ne yapsam fayda etmeyecekmiş gibi geliyor. dediğim gibi yarın gidiyorum en az 1 ay daha istediği gibi at koşturacak evde. ben nasıl bir psikolojik savaş uygulayabilirim ki ona uzaktan?
Evde içmesinden annen baban rahatsız değil sanırım.iyi geceler herkese.
gecenin bu saatinde açıyorum konuyu. çok yorum alabilir miyim bilmiyorum ama inanın hiç iyi değilim.
Kardeşim 18 yaşına yeni girdi. geçen sene onun sigara içtiğini öğrendik ama aslında uzun yıllardır içiyormuş ve nasıl başardı bilmiyorum ama muhteşem saklamış. Öğrendikten sonra bizim gözümüzün önünde içmemesini söyledik. Ben bırakmayacağını bildiğimden öğrendiğim ilk gün ona: "Benim yanımda da uyuduğum odada da içme. Ben sigara içmediğim halde senin yüzünden ciğerime çekmek istemiyorum" dedim. (aynı odayı paylaşıyoruz.) "Tamam" dedi. Ama sonrasında defalarca kez yakaladım. Tuvalette, oturma odasında, mutfakta, odada her yerde içiyor. Her seferinde "Bi daha içmicem tamam" diyip durdu. Bir insan kaç kere tamam diyip söz verebilir söyler misiniz bana?
Anlayamıyorum neden bu kadar rahat ve sorumsuz. İnanın artık zoruma gidiyor. Bu akşam bize arkadaşı geldi. Birlikte odaya gidip film izlediler. Arkadaşı gitti bende odaya bir girdim inanılmaz derecede iğrenç kokuyordu.İikisi birlikte içmişler iki yandan. Küllük doluydu. O sinirle kendimi kaybettim, sigarasın,ı kibritini herşeyini kırıp attım. Karşılıklı bağıra bağıra kavga ettik. "Sürekli içiyorum sen yokken" falan dedi bana.
Ben şehir dışında üniversite okuyorum. Bayram tatili için geldim, yarın gece de tekrar dönüyorum. Son gece olana bakar mısınız? "Ben arkadaşımda yatıcam bu kızla aynı evde durmam" dedi çıktı gitti. Ağlama krizine girdim sinirimden.
Kızlar Allah aşkına söyleyin bana, sigara içebilir benim umurumda değil. Bırakmaz çünkü bırak desem de. Ama benim uyuduğum odada içmemesini istemek en doğal hakkım değil mi? Bu benim hakkımı gasp etmek değil midir? Bir insan kaç kez uyarılır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?