Kardeşimin düşüncesizliği

evde başka oda yok mu
seni çok iyi anlıyorum abim de ben içmediğim halde içerdi deli olurdum
içmeyen için o koku leş..

Sen de çok sözü geçen bir abla değil gibisin.
O başına buyruk davranip dinlemediği sürece ne yapabilirim? Kendimi de yirtsam dinlemiyor ben napabilirim peki? Aramızda çok yaş farkı yok 20 yaşındayım bende. bana kendimi bildim bileli abla demez zaten.

O başına buyruk davranip dinlemediği sürece ne yapabilirim? Kendimi de yirtsam dinlemiyor ben napabilirim peki? Aramızda çok yaş farkı yok 20 yaşındayım bende. bana kendimi bildim bileli abla demez zaten.
Bende 20 yaşındayım :)
Bende öyle 2 tane var.
Büyük erkek küçük kız.
Geçen bir kavga çıkardı evde oğlan .
Kız arkadaşıyla kavga etmişte gerilmiş .
Neyse günlerce net bi şekilde tepkimi koydum, yüzüne bile bakmadım .
Sonra hatasını anladı.
Böyle sürekli didişmek yerine
Net ve tek bi tepki koymalısın canım.

Haklısın çok rahat. Ama ailemin bir şey demedigi doğru değil. Bırakmasini söyleyip duruyorlar onlar da. Zor bir cocuk.

ergenos işte , kendi haline bırak üstlerine gidince saldırgan oluyorlar, bir sende olsa iyi hepimizde var bu dert

Şimdiye kadar hiçbir konuda bu kadar haklı olduğumu dusunmemistim ınan. Dun çok sert çıktım. Her zaman olduğu gibi gönlünü almaya da calismayacagim. Ama kardeşimin seninki gibi hatasını anlayacağını pek sanmıyorum. Umarım anlar ne diyim.

Anne ve babanız tarafından sorumluluk sahibi biri olarak yetiştirilememiş olabilir mi?

Anneniz babaniz napiyor bu arada? Tamam iciyormus, yasaklamakta bi ise yaramaz yine bildigini yapar, ancak uyarila bilir, ama ailenizde ipi iyice salmis herseyi serbest kilmis eee sizde o evde yasamiyorsunuz oda istedigi gibi davraniyor... Suc Kardesinizde degil bukadar esnek davranan ve kural koymayan anne babanizda...

Annem ve babam da karşılar sigara icmesine. Küçükken çok ciddi anlamda bir bronsit geçirmiş kardesim. Annem o nefes alamadilca kahroldugunu falan söyler. Bu yüzden hic istemiyorlar.

Dun bende senin gibi yaptım. Aldım sigarasını kibritini kırıp cope attım. Bana diyor ki bir de: daha yeni aldım yapma.

Annem ve babamla ilgili konunun başında bilgi vermemistim. Ama sonradan soran arkadaşlara anlattım, okuyabilirsiniz. Onlar ipi salmış değil. Katiyen yanlarında içmesine izin vermiyorlar. Bırakmasını falan soyluyorlar. Yani çok da esnek değiller.

Evde icmesinede izin vermesinler, yada sadece balkonda, böylece hem evde oldugu sürede icemez azaltmis olur, onu demek istiyorum, yoksa evet engel olamazlar gizlice yine icer ama ev icinde yasaklasinlar bari, gerci kendileride iciyorsa ev icinde yasaklamakta pek fayda etmiycektir, sizde bikac gün idare ediceksiniz artik...

Annem ve babam yanlarında icmesine izin vermiyorlar. Böylelikle dışarı çıkmaya usenip biraz daha az icecegini umuyoruz. Biz görürken evin hiçbir yerinde içmiyor zaten. Balkona çıkıp içiyor. Ama biz uyurken ya da dun olduğu gibi arkadaşıyla odaya kapandiginda içiyor. Kokusundan anlamayacagiz sanıyor ama tilki gibidir burnum. :)

Keşke en başında ona
"Senin yüzünden ben de ciğerlerime çekmek istemiyorum!"
diyeceğine , ben olsam böyle derdim mesela.
"Çok üzülüyorum... Nasıl oldu bu böyle , anlat bana . Arkadaşlarında mı kullanıyo , kimler kullanıyo?"
İyice konuşturur sonra da bırakması için çirkeflik yapardım.

Aynen dediginiz gibi. Azaltması açısından balkonda icmesini söylüyorlar. Bir arkadaşa da yazdim az once. Ve dediginiz şeye katılıyorum yasaklar caziptir, bıraktım der içer.

Benim kardeşimde böyle,allahtan farklı odalardayız

Senin anlayan burnun anlıyor da annenlerinki anlamıyor mu?
yani yanlarında içmesinin yasak olması bir çözüm değil ki..
Bırakması için bir şeyler yapmak lazım.

O konuşmayı yillaaaar once bir kez babama yakalandığında yapmıştım. Çok etkilendigini de dusunmustum. :) geçen sene tekrar yakalanıp da o zamandan beri devam ettiğini öğrenince ne desem kar etmeyecegini anladım ve dediğin cirkeflik aşamasına geçtim. :)

Arkadaş çevresine mi müdahale etsen ki ? ..
Böyle şeyler genelde arkadaştan olur

Senin anlayan burnun anlıyor da annenlerinki anlamıyor mu?
yani yanlarında içmesinin yasak olması bir çözüm değil ki..
Bırakması için bir şeyler yapmak lazım.
Bir keresinde yakalanmıştı az once de bir arkadasa bahsettim. gerekli konuşmaları yapmistik ve biraktim demişti. Biz ne dersek diyelim dinlemiyor. Bıraktım diyip içmeye devam ediyorlar yani.

Bir keresinde yakalanmıştı az once de bir arkadasa bahsettim. gerekli konuşmaları yapmistik ve biraktim demişti. Biz ne dersek diyelim dinlemiyor. Bıraktım diyip içmeye devam ediyorlar yani.
bıraktım demekle olmaz ki bu iş.
yani o kadar kolay olsa sigaranın minimum 8 tl olduğu şu devirde cebinde parası olmayan adam aç kalıp sigara almazdı.
ne kadar sigara bilmiyorum ama M...o nun 14 tl olduğunu öğrendiğim zaman şok olmuştum.
bile bile kendini zehirliyorsun uzun vadede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…