- 7 Mayıs 2010
- 78
- 39
- 103
- Konu Sahibi Daydreamerr
-
evet katılıyorum. O kadar parayi veriyorsun ama zehire veriyorsun. Babam sırf bu yüzden gereğinden fazla para vermemeye çalışıyor. Ancak kendi temel ihtiyaçlarına yetecek kadar veriyorlar. Ama yemiyor icmiyor alıyor sanırım. Konunun başında ailemin tutumlarından bahsetmemekle hata etmişim ama inanın onlar da salmış ve rahat bırakmis insanlar değiller. Ellerinden gelen her türlü şekilde engellemeye çalışıyorlar ama bir noktada is kardeşimde bitiyor. O da hiçbir sekilde olumlu dönüt vermiyor bize.bıraktım demekle olmaz ki bu iş.
yani o kadar kolay olsa sigaranın minimum 8 tl olduğu şu devirde cebinde parası olmayan adam aç kalıp sigara almazdı.
ne kadar sigara bilmiyorum ama M...o nun 14 tl olduğunu öğrendiğim zaman şok olmuştum.
bile bile kendini zehirliyorsun uzun vadede.
hep özenti, hep kötü arkadaşlar..evet katılıyorum. O kadar parayi veriyorsun ama zehire veriyorsun. Babam sırf bu yüzden gereğinden fazla para vermemeye çalışıyor. Ancak kendi temel ihtiyaçlarına yetecek kadar veriyorlar. Ama yemiyor icmiyor alıyor sanırım. Konunun başında ailemin tutumlarından bahsetmemekle hata etmişim ama inanın onlar da salmış ve rahat bırakmis insanlar değiller. Ellerinden gelen her türlü şekilde engellemeye çalışıyorlar ama bir noktada is kardeşimde bitiyor. O da hiçbir sekilde olumlu dönüt vermiyor bize.
Aileniz başka konularda nasıl davranıyorlar? Size sinirlenip bu gece ben arkadaşımda kalıyorum deyip çekip gidebildiğine göre biraz rahat yetişmiş olmalı. Demek istediğim sıksınlar despot yetiştirsinler kesinlikle değil ama en azından her kafasına estiğinde o evi terk edip geceyi dışarda geçirmesinin doğru olmadığının bilincine varmalıydı şu yaşına gelen sorumluluk sahibi bir insan. Eğer sorumluluk sahibi biri olsaydı evde yaşayan diğer bireylere saygılı olmayı biliyor olması gerekirdi. Bu nedenle sordum zaten nasıl yetiştirildiğini.
Haklısın çok rahat. Ama ailemin bir şey demedigi doğru değil. Bırakmasini söyleyip duruyorlar onlar da. Zor bir cocuk.
Onu soran da siz miydiniz? Yarım kalmıştı cevabım silmistim o yüzden. Ailemi tanisaniz keşke. Ben bir çocuğun kişiliğinde ve sorumluluk sahibi olmasında sadece ve sadece salt olarak ailenin rol oynadığını düşünmüyorum. İlkokula başladığı andan itibaren arkadaş çevresi de etkiler. İkimizi de aynı anne baba yetistirdi. Ben kardeşimin yerinde olsaydım, bana içme uyudugum odada deseydi asla ikiletmezdim. Başkalarını rahatsız etmeme konusunda çok hassasimdir ve aynı şeyi göremeyince zoruma gidiyor. Aileden ve yetiştirilme tarzindan kaynakliysa eğer neden bu kadar zitiz?
Kardesim ergenlik çağında ve her istediğimi yaparım, kimseye hesap vermek zorunda değilim düşüncesinde bir çocuk. Bunu arkadaş çevresine bağlıyorum ben yetiştirilme tarzından çok.
kardesim her seyini kendisi halleden birisi. Doktor randevusu bunun en basit örneği. Haftasonları ihtiyacı olmamasına rağmen iki günlüğüne çalışan biri. Bu yüzden sanirim bu kadar kendine güveni. Kendi basının caresine çok rahat bakabilecek kişilikte biri. Yani aslında ben tam anlamıyla sorumluluktan kaçan biri oldugunu düşünmüyorum. Onun sorunu başkasının yapmasını istemediği, rahatsız olduğu şeyi yapmaya "tamam diyerek" hep devam etmesi. Size bununla ilgili tonlarca örnek verebilirim. Esas sorunu bu sanirim. Yani kendisi için rahatsız edici olmayan şeylerin başkası için rahatsız edici olabileceğini pek düşünemiyor.İşte böyle durumları sorgularken bana kalırsa bu düşülen en büyük hata. Ailenizin size ve kardeşinize karşı %100 aynı şekilde davrandığından emin olabiliyor musunuz? Evet karakter zamanla bir çok etkenle de gelişmeye devam eder ama en büyük gelişim küçük yaşlarda olur, kardeşiniz okul çağına gelene kadar ailede ne şekilde yetişti bunu sağlıklı bir gözle gözlemleme şansınız oldu mu? Yaşınızdan dolayı pek zannetmiyorum çünkü o bu yaşlardayken siz de o yaşlardaydınız.
Kardeşine yardım et, oyuncağı kardeşine ver o daha küçük vs. gibi sözlerle hiç karşılaştınız mı? Kardeşiniz kendi işini kendisi yapabilecek durumda biri mi? Yani atıyorum doktora gidecekse doktor randevusunu kendisi alabiliyor mu yoksa anneniz kendisi hallediyor ya da size mi söylüyor bunu onun için yapın diye? Yatağını kendisi topluyor mu evde temizlik günlerinde/zamanlarında yardımı oluyor mu?
Zaten evde icmiyormus ki. Dışarda iciyormus. Üstüne sinen kokuya da klasik cevap: arkadaşlarım içiyor. Herkes öğrendikten sonra saldı iyice. Nasıl olsa biliyorlar diye.Malesef oyle birak demekle olmuyo demekki kardesin uzerinde gereken otoriteyi kuramamislar. Yoksa bukadar rahat of ya deyip cikip gidemezdi zaten. Eger afedersin aileni ciddiye alsaydi boyle pufur pufur kultablasini doldurana kadar icemezdi zaten. Yasi kucuk bide uzun zamandir iciyomus ben bi.bardak bira bile icsem anliyo bizimkiler kokudan, sigarayi nasil anlayamamislar: /
Arkadaşlar gerçekten hepinize çok teşekkür ediyorum. :) birkaç gun ilgilenebilecek durumda olmayacağım konuyla. Sizin de cevaplarinizin askıda kalmaması açısından muneye mesaj attim konu kilitlenene kadar devam edicem.
kardesim her seyini kendisi halleden birisi. Doktor randevusu bunun en basit örneği. Haftasonları ihtiyacı olmamasına rağmen iki günlüğüne çalışan biri. Bu yüzden sanirim bu kadar kendine güveni. Kendi basının caresine çok rahat bakabilecek kişilikte biri. Yani aslında ben tam anlamıyla sorumluluktan kaçan biri oldugunu düşünmüyorum. Onun sorunu başkasının yapmasını istemediği, rahatsız olduğu şeyi yapmaya "tamam diyerek" hep devam etmesi. Size bununla ilgili tonlarca örnek verebilirim. Esas sorunu bu sanirim. Yani kendisi için rahatsız edici olmayan şeylerin başkası için rahatsız edici olabileceğini pek düşünemiyor.
Ailem, özellikle annem karşı çıktı ama dinlemedi gitti. Zaten gece tekrar geldi ben yatmadan.Anladım, peki size kızdıktan sonra o geceyi dışarıda geçireceğini ailenize söyledi mi? Söylediyse aileniz nasıl bir tepki verdi?
Ailem, özellikle annem karşı çıktı ama dinlemedi gitti. Zaten gece tekrar geldi ben yatmadan.
Edit: ailemden kelimesini düzelttim. Telefon klavyesi yüzünden yanlışlık oldu.
Hah iste tam olarak karşılığı bu. Aynı evi paylaştığı insanlar ailesi olunca rahat davranıyor. Universitesye başlasin da bir ben gorucem onu. Ev ya da oda arkadaşlarıyla nasıl olacak merak ediyorum. Bu kadar kolay olmayacak.Bana aynı evi paylaştığı insanlara karşı sorumlu olduğunu tam olarak öğrenememiş biri gibi geldi kardeşiniz. Evde iş bölümüne yardımcı oluyor mu diye de sormuştum?
Demek ki çok da umutsuz bir vaka değilmişHah iste tam olarak karşılığı bu. Aynı evi paylaştığı insanlar ailesi olunca rahat davranıyor. Universitesye başlasin da bir ben gorucem onu. Ev ya da oda arkadaşlarıyla nasıl olacak merak ediyorum. Bu kadar kolay olmayacak.
Evde de canı istedginde is bölümü yapıyor. Yemek yapma konusunda becerikli ve yemek yaptığı zamanlar oluyor. Annem hastaysa ve ben yoksam evi de temizliyor. Öyle yani. Dediğim gibi çok sorumsuz bir çocuk değil. Başlıkta da belirttigim gibi fazlasıyla düşüncesiz o kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?