Kardeşimin karısı...

kulkedisi30

Allah sabredenlerle beraberdir...
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2011
5.344
6.214
198
Selam Bayanlar kardeşimin karısı ile başımız dertte bir 3. kişinin görüşlerine ihtiyacım var.
Kardeşim iki sene önce severek evlendi. Annem çok istemese de kardeşim seviyor diye ses etmedi kabul etti. Başka şehirde görev yapıyor kardeşim. Gelelim konuya.
Gelin hanım baştan beridir bize soğuk bu çok önemli değil ama kardeşimi de bizden soğutuyor. Gelmesin gitmesin istiyor bize. Ben evliyim bi akşam çaya çağırdım vay efendim o çağrıldığı yere gitmezmiş canı gelmek istiyorsa gelirmiş. neyse ses etmedik. bu yüzden kardeşimle kavga etmiş sorumlusunun ben olduğumu söylemiş anneme. çok üzüldüm ve mesafe koydum.
daha iki yıl olmasına rağmen ağzında sürekli bir boşanacam lafı. sürekli kavgalar hakaretler birbirlerine karşı kardeşimle. neyse hamile kalmış. yine bir kavga çıkarıp buraya annesinin yanına geldi boşanacamda boşanacam. kardeşimde tamam boşanalım dayanamıyorum annesinin lafıyla huzurumuzu bozuyor bende istemiyorum dedi ve biz çocuk için barıştırdık. tabi bu arada kardeşime iftiralar yalanlar anneme karşı bana karşı yalan ve iftiraların sonu yok. ben iyice soğudum tabi. tamamen ilişkiyi kestim sosyal medya hesabından çıkardım telefon numarasını sildim.
bunlar barıştıktan sonra hepimizi aradı özür diledi falan. tamam dedik. Değişir belki. Ama yok ne zaman buraya gelseler bi huzursuzluk çıkararak kardeşimi yanına çekiyor ve ister istemez soğukluk oluyor kardeşimle. Bayramda yaptı yine yapacağını suratı asık bi şekilde bayram ziyareti yaptık anneme soruyorlarmış gelinle kavga mı ettiniz diye. oysaki ortada hiç bişey yok güllük gülistanlık bi şekilde piknik yaptık eğlendik hiç bişey yoktu. misafir diye elini sıcak sudan soğuk suya sokmayız. ama yok anlamıyor yalan ağzında yer edinmiş. biz buna yaranamayacağımızı anladık ve hepimiz geri çekildik. edep ahlak hürmet saygı yok. çok üzülüyoruz kardeşim için. istiyorki kocasını alsın hep onun ailesiyle takılsın
Maddi anlamda da zora sokuyor. kardeşim yetiştiremediğini ve zorlandığını söylüyor. Birde baba evinde bişey görmemiş olacakki yani davranışları ve alışveriş çılgınlığından bunu anladık. Ama bu nereye kadar böyle gider bilmiyorum.
içimi dökmek istedim sadece. Kırıcı yorumlar yapmayın. hayatından bezmiş kardeşim bunu anlamak hiçte zor değil. Arada kalmasın diyede hiçbişey söylemiyoruz üzülmesin diye ama nereye kadar gider böyle...

Siz karışmayın zaten başka şehirdeler dediniz çaya nasıl çağırdınız onu anlamadım. Eşi görüyorsa ve gerçekten siz haklıysanız lafı onun demesi lazım o zaman siz ailevi işlerine karışmayın. Hem ne demek ailesinde görmemiş de çok harcıyor sizden istemiyorlarsa geçiniyorlarsa harcaması sizi ilgilendirmez. Ne zoru var ki sizden uzak duruyor bu insan hem durursa dursun gelmesin sizin kardeşinizle aranız iyiyse takmayın.

insanın senede bi kaç defa gördüğü kardeşiyle dışarı çıkamaması evine davet edememesi çok üzücü. aklıma gelince gözlerim doluyor. o kadar seviyorum ki onu

buraya tatile geldiklerinde çağırmıştım. maddi konusuna gelirsek yetiştiremediği için bizlerden borç istiyor bizde kendimizde olmadığından yardımcı olamıyor ve daha çok üzülüyoruz.

insanın senede bi kaç defa gördüğü kardeşiyle dışarı çıkamaması evine davet edememesi çok üzücü. aklıma gelince gözlerim doluyor. o kadar seviyorum ki onu
Yapmayın böyle.
Ağlanacak bir konu değil bu.
Kardeşiniz bir çözüm bulur,yetişkindir muhtemelen kendisi.

annem ve diğer kardeşim barıştırdıkları için çok pişman oldular son olaylardan sonra.

Sizi cok iyi anliyorum. Benim de erkek kardesimin anlattiginiz vasiflarda bi nisanlisi var. Kardesim düzelir mi diye düsünüyor ama gelecekleri anlattiginiz gibi olacak.

Bizim buralarda bi laf vardir: “ Ölüsü olan bi gün delisi olan her gün aglar” diye. Bu tarz kavgadan beslenen tipler hep böyle yipratir insanlari. Huzursuzluktan beslenen edepsiz tipler iste.

Umarim kardesiniz en dogru karari verir.

belki bebek olunca değişir bence şimdilik uzak durmaya devam edin madem kardeşinin huzuru buna bağlı...
kardeşten karın yakın, kulaktan burun yakın demiş eskiler, herkes kendi ailesiyle meşgul olmalı bence

Su an cok saskinim cunku bu olayin aynisi kizin sonradan gorme olmasi baba evinde biraz su an ki duruma gore yoksul buyumesine kadar tipatip benzer durum yasayan tanidigimiz var. sonuc: kiza ne iyilik yaparsan yap anlamadigina kanaat getirdiler ve saygi cercevesinde konusuyorlar ama fazlasi yok. Eskisi gibi hizmetler hurmetler falan bitti. Sizde konusmayin en azindan basiniz agrimaz..

belki bebek olunca değişir bence şimdilik uzak durmaya devam edin madem kardeşinin huzuru buna bağlı...
kardeşten karın yakın, kulaktan burun yakın demiş eskiler, herkes kendi ailesiyle meşgul olmalı bence
bebek oldu canım değişmedi dahada kötü oldu. şimdi biz salonda otururken diğer odaya geçip çocuğuda alıp kapıyı kapatıyor

Bence birde karşı tarafı dinlemeli. Burda yazdığınız gibi sürekli şöyle yapıyorsun böyle yapıyorsun diyip yönlendirmeli konuşuyorsanız inatlaşmışta olabilir. Bence aile içlerine bu kadar karışmayın. Bırakın kimle nerede nasıl ne yapmak istiyorlarsa yapsınlar. Tamam anlıyorum o sizin kardeşiniz ama onun önceliği artık eşi ve çocuğu. Artık sahip çıkması gereken bir ailesi var. Bence soğukluk değil ama biraz sessiz kalmak biraz sakin ve mantıklı davranmak zamanla tüm sıkıntıları unutturur. Anladığım kadarıyla siz çok fazla iyi olalım diye ısrarcısınız. Bırakın herkes herkesle anlaşamayabilir. Zaten o aradaki sınır hep korunmalı.

yok ben artık o laf verirse konuşuyorum. kesinlikle muhatap olmuyorum. ama bu kadar iyi niyetin suistimal edilmesi yıpratıyor bizi.

annem ve diğer kardeşim barıştırdıkları için çok pişman oldular son olaylardan sonra.

barışmamak daha kötü mesafeli olsunlar yeter, madem ortada bi bebek var, suçlu olmasa böyle baskın bi karakter özür dilemezdi diye tahmin ediyorum

Siz kendi kardeşinize karşı hoşgörülü olun. Sürekli bu durumlar hakkında konuşmayın bir araya geldikçe. İyice sıkışmasın adam.
Onun iyiliği için hiçbişeye de karışmayın. Zorda kaldığı durumlarda anlayış gösterin.
Bunların dışında da, sürdüğü hayat ve seçtiği eş kendi kararı. İyisiyle kötüsüyle.

Yalnız tarafsız anlattıysanız hakkaten kız bayağa cadıymış. İnşallah doğru yolu bulur adamı bezdirmeden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…