- 1 Nisan 2019
- 14.036
- 38.579
- 598
- Konu Sahibi Zehirhayatt
Yo yo istesem bende döverimBen bırak 15i 10 yaşındaki çocuğu dövemem gücüm yetmez.. Ne yeyip ne içiyorlarsa aynısından bende istiyorum![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yo yo istesem bende döverimBen bırak 15i 10 yaşındaki çocuğu dövemem gücüm yetmez.. Ne yeyip ne içiyorlarsa aynısından bende istiyorum![]()
Yani bilemedim ama bana davranişlari normal gelmedi. Madde kullaniyor mu takip edin madde kullananlrda bu sekilde davranabiliyorMerhaba Hanımlar
Bana akıl vermenizi istiyorum, yardımınıza ihtiyacım var. Benim 16 yaşında bir erkek kardeşim var. Pubg mobile oyununu oynadığından beri bu çocuğu kaybediyoruz resmen. Evde kırılmadık bir yer kalmadı, telefon hatlarına gelen yüksek faturalar var. Bir şekilde annemi kandırıp almış telefonunu aile içinde şiddete eğilimi var. Gözü dönüyor resmen her şeyi fırlatıyor kırıyor ve bu çocuk daha 16 yaşında. Ne yapalım biz buna? Ne laf dinliyor, ne anlıyor. Artık gerçekten terk etme derecesine gelmişiz
Detay; Biz babamızdan ayrı yaşıyoruz. Hiç bir şekilde sahip çıkmıyor annemle kardeşimle birlikteyiz terk etme derken babasına vermek istiyor annem gerçekten kadın olarak başa çıkamıyor çünkü iteliyor annemi dovmeýe kalkışıyor küfür ediyor inanın ağza alınmayacak küfürler bunlar belki bu şekilde olay yasayan vardır yardımcı olur bana (umarım yaşamamıştır kimse) yada psikoloji danışmanları vardır belki yardımcı olurlar
Benim yaşım kardeşinizin 3 katı ve bende oynuyorum : )
Beni eklesin erkek kardeşiniz ben onla konuşup oyundan soğuturum. Zira şöyle bir sloganım fenomen oldu ;
pubG'ye Royal Pass için 170 TL vereceğinize bir garibanın elinden tutun onu sevindirin, LC Waikiki'den giydirin....
bende hileden dolayı çok sıkıldım son günlerim oyunda zamanla sıkılacaktır
Söyleyin şu nicki eklesin ; KahveKolik
Bilemiyorum ama biraz daha kalırsa ev kökten yok olacak yavaş yavaş çalıntı yapmayada başladı resmen ve inkar ediyor bide zaten gitmek istemiyor yanınaBabaya göndermek onu daha hırçın yapabilir, ergenliğin ortasında bir çocuk, saldırgan davranışları oyuna bağlamak çok mantıklı değil, mutlaka öncesi vardır ve gördüğüm kadarıyla müdahale için geç kalınmış. Psikiyatrist+psikolog desteği ile bir bakmak lazım duruma, şiddet eğilimi çok yönlü etkenlerden olabiliyor ama şimdi babaya giderse hepten dengesi bozulabilir, baba otoritesi şiddeti şiddetle bastırma durumu oluşturursa hepten kaybedersiniz
Sürekli gezdiği bir arkadaşı var gece yarıları bile dışarı çıkıyor ne yapıyorlarsa bilemiyoruz onda bisey yok ama bizimkine gelince hırçın öfke herşey varBunu biz buradan çözemeyiz ama. Psikologlarda çözemez. Bence sorun oyunda da değil. Kardeşiniz içindeki öfkeyi bu şekilde dışa vuruyor. Oyun olmasa başka şekilde bu dışarıya çıkacaktı belki de. 16 yaş kendi yaşıtlarından etkilenir. Aklı başında bir arkadaşı varsa yada bir abisi falan varsa o konuşsun bence.
Biz hiç bir şekilde bağıramıyoruz o bize bağırıyor zatenPsikolojik ni yardım almalı bence ödüllendirme yoluna gidebilirsiniz bi bisiklet almak gibi mesela relefondan daha fazla ilgisini çekecek bişey ama bağırarak kızarak olmamalı
Tek o şekil değil bu arkadaş senin için doğru değil dediğimizde yada inanın kalk yemek ye dediğimizde de o şekil yada kalk duş al dediğimizdeOyun oynama dediğinizde mi saldırıyor anlamadım?
Bizim herşeyine yetecek maddiyatimiz yok annemi hesaba almıyor psikiyatri bilemiyorum gitmeyi asla kabul etmez ama denicemSınır koyma cok küçükken yapılmadıgında büyüyünce bu sekılde sonuç verıyor..parcalanmıs boşanmış anne baba tutumunun cogunlugunda babasının yoklugunu hıssetmesın aglamasın ne ıstıyor ıse verın zaten babasız büyüyor psıkolojı ıyı degıl ıyıce bozulmasın gıbı kucuklukten bu sekılde buyuyup ısteklerını kucukken aglayarak yaptıran sınır koymadan büyüyen çocukların sonucu ben böyle bır durumda cocuga degıl bakmakla yükümlü kısılerde hata arıyorum bır sekılde alıyor bır sekılde kandırıyor ne yapalım zarar verıyor dayanamıyoruz denılıyor bunu kucukken yıne cocuk tutarlı dengelı yetınmeyı bılen evet ı hayırı bılen sınır koyarak buyutulmus olsa bır sekılde aldı verdı kandırdı zarar verdıler olmasa bu yaşta bu sorunlar yasanmaz egıtım aılede baslar ve agaç yaş ıken egılır cocuk büyüdükçe dırencı gucu artar ve ıste en son dayanamıyoruz ne yapmalıyız olur .. cocuk ergen psıkıyatri ve ordan psıkolog takıpli hem bakmakla yükümlü kısıler hem de çocuğun gorusmelerı gerek ve uzun vadelı bır surec 2-3 defa gıdıp gıttık fayda etmedı denılecek bır sekılde olmaz cunku artık büyümüş direnci yuksek ayda 1-2 kez ve 1 yıl boyunca duzenlı gıdılmesı gerek ve soylenenlere harfıyen uyulması gerek yoksa hiç bır sekılde duzelme de olmaz gun gectıkce direnci artar ve daha kötü sonuclara sebebıyet verir
Haklısınız babamda aynı modeldi zamanında ama bu çocuk hiç babasıyla yaşamadıBenımde aynı yaşta kardeşim var aynı oyunu oynuyor böyle bir durum yaşamadık oyunu ben de biliyorum
sorun tamamen kardeşinizde bence de çok ilginç geldi konu
Psikolog da çocukla konuşmadan size yardım edemez uzaktan zor bu işler
sizin anlattıklarınız sizin bakış açınız çocuğa ihtiyac var
Hanı böyle sorunları olan bir çocugu da baş edemiyoruz diye öyle bir babaya bırakma çocuğunun sorunlarına sorun ekler
ayrıca anneniz bir ebeveyn evladınn her daim yanında olmalı 16 yaşında bir çocuktan söz ediyoruz reşit bile değil
baba olarak böyle bir adamı seçmeseydı ha diyelim zorla evlendi çocuk yapmasaydı vs vs
Kadın haliyle baş edemiyor babasına verelim durumu saçma
çocuk şiddete eğilimli bunu pubg olayının bir sonucu olarak düşünmeyin kardeşiniz rol model olarak babasını örnek alabiliyor olabilir mi
10 yaşındayken annemden izinsiz tuvalete gitmezdi umarım yasamazsınız eğiliminiz çok hoş önünü bırakmayın derimBunlar kaç ay ya da haftada oldu ki. 10 yaşında oğlum var, oldukça dikkat ederiz telefon elindeyken, ne eder ne yapar. Gözetim altında olduğunu bilir, pc ve telefon geçmişinw bakacağımı bilir. Hatta kendi de benin geçmişimi didikler. Otoriteyi biz kuruyoruz, kendisinin en ufak bir deneme haline müsaade etmiyoruz. Ben 10 yaşındaki çocuğa oyuncak olursam 17 yaşından itibaren bir ergene köle olabilirim... Büyük konuşmuyorum asla, korkularım olduğundan şimdiden bu şekilde müdahilim. Bir de ben senin asla arkadaşın değilim derim, yerini bilsin lütfen. Şimdilik sorun yok, olmayacak anlamına gelmez. Ama yaşadıklarınızı yaşamak istemem, Allah yardımcınız olsun. Bir de yaz okulları aktiviteleri çok iyi oluyor. Gönüllü abla ve abiler ile karakter güzel oluşuyor bence. Önünde örnek insanlar da sanki çok önemli.
Inanın aynı durumu yaşıyoruz şuan gece oynuyo sabah yatıyorÖncelikle Allah yardımcınız olsun bu oyunu oynayan çoğu kişi bu şekilde şiddet eğilimi artıyor.. Ve sizin yapabileceğiniz tek şey internet telefon ve bu oyuna ulaşabileceğiniz herşeyi ortadan kaldırmak ve en önemlisi yardım almak.. Bu şekilde bilgisayara yapışık yaşayan be hiç kafasını kaldırmayan hatta bilgisayar başında bu oyunla yatıp kalkan konuşmaya korkan çocuklar tanıyorum aman diakkat Allah kolaylık versin inşAllah
Kaç defa yaptık camları indirdi yumruklaİnterneti kapatmak çok basit bi iş evet arkadaşımınızın kardeşi 16 yaşında olabilir ama bi şekilde uzak kalmasını sağlamak gerekiyor babaya göndermek çözüm değil ki.. gerekirse telefonu saklayın farklı şeylere yönlendirsinler psikolojik yardım için ikna etsinler.. ne yapsınlar o zaman bıraksınlar kendi haline
Inanın iki kardeş çalışıp ihtiyaçlarını gideriyorduk onuda çırak olarak ise başlattık kac yerden çıkardılar sırf telefonla oynuyor diye şuan çalışıyor başka yerde çırak yani sürekli evde degilNe kadar empatiden uzak ,mantıksız yorumlar yazılmış. 16 yaşında hırçın bir ergenin interneti kapatarak terbiye edileceğine gerçekten inanıyor musunuz? Daha fazla internet paketi alabilir ev interneti kesilirse. Bu internet paketlerine parayı da ya zorla annesinden alır,ya evden eşya satar ya da kısa sürede cebine para getirecek işler yapar - "şu otu suradaki arkadaşa birakiver" gibi. Telefonu evden alsalar evden kaçabilir,kendi gibi serseri arkadaşlarınin evine.
Sonra uğraş dur.. bence yasak masak boş iş. Yasaklar delinmek içindir . Kim - hele ki o yillarda- yasakla dize gelmis ki? Ailesi kısa giyinmeyi yasaklayan tonlarca liseli etek beli kivirir mesela. Ya da sevgili yasağı olan-ailesi katı insanlar kuytu köşelerde sevgiliyle oynaşir, insanlar on sene aynı evin içinde sigara içer,yine de anne babası anlamaz-bilmez... Yasak ile bir yere varilmaz.
Çocuk çok mutsuz. Kendisini terkeden bir baba,yetemeyen bir anne... Yaşadıkları kolay değil.. bence bu dünyayı öyle sevmiyor ki kendisine kurduğu sanal dünyadan çıkmak istemiyor...
İletişim kurmanın zor olduğu bir yaşta ama iletişim olmadan çözülemeyecek bir problemi var...
İşiniz zor gerçekten. Oyun bağımlısı çocuklar için genelde vaktini alacak bir şeye yönlendirin derler. Sizin böyle bir imkanınız var mı? Vurdulu kirdili şeylere merakli çocuğu okculuk eğitimine gönderebilirsiniz. Bu aralar inanamayacağinız kadar destekleniyor bu spor cumhurbaşkanlığı tarafından. Ya da futbola falan gonderseniz...evde dur dur dur, yapacak bir şey yokken oyundan kurtulamaz ki