kardeşin var derdin var

Askdamlasi1

´´’;,.bir şarkısın sen•ömür boyu sürecek,,.;’´´
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2017
144
103
23
32
Merhaba arkadaslar. Ilk defa tarafsiz birilerine derdimi anlatacagim. Umarim yorumlariniz ve destekleriniz bana yardimci olur.
Ben 25 yasinda evli, ve iki yaşinda bi kiz evladi sahibiyim. Fransa da dogdum yetiştim. Ailem bana iki saat uzakta oturuyor sevecen bir baba ve fedakar bi annenin kiziyim. Iki kardeşim var biri kiz 17 yaşinda ama. Aşiri olgun ve benim dert ortagim birbirimize çok bagliyiz!! Her gun hatirmizi sormak ocin arar kuzum. Digeri erkek, 20 yaşinda. Kendisi aşiri sinirli bi yapiya sahip ve çok küfürbaz. Okuyorum bahanesiyle butun masraflarini babamlar karşilar. Sirf rahatça okula gitsin gelsin diye babam ona arabalar mi almadi, banka hesabi açtirip çalismamasina ragmen 500€ (yeme içme ve sigara parasi hariç) ayliga mi baglamadi, ozel okulda okuyor diye okul masraflari felan derken...
Ama gelin gorun ki kendisi cok nankör. Ailemize karşi bir kin bir nefret beslior sanki. Ilk once kotu arkadas cevresi edinerek uyusturuya ve sigaraya basladi. Anneme kotu davranmalar, azarlamalar, ustune yurumeler, kiz kardesime ve bana agiza alinmiycak agir kufurler...yalan soylemekte kardesimin ustune yoktur. Ustasi olmus resmen. Oyle bi yeminler eder ki inanmaktan baska careniz kalmaz ama yalani er veya gec ortaya cikar. Bnm ailem dindar bir ailedir. Bizde hemen hemen herkes ibadetini yapar cok sukur. Ama bizim deli oglan sanki gavur ailesinde buyumus gibi surekli zina pesinde, gece kuluplerinde nerde aksam orda sabahlamalar, annemin hesabindan para kaçirmalar..ramazanda oruc bile tutmadi okulu bahane ederek! Babam cumalari zorla alip goturuyor camiiye. Annemin yuregi tukeniyor. Son iki yildir studio da rap soyluyor. Album cikaracakmis! Son iki aydir da kusuz onunla. Babamla bu uyusturucu meselesi yuzunden tartisirken cok agir konusmus, babam her zamanki gibi dertlesmek icin beni arayip durumu anlatinca bende dayanamadim açtim telefonu agzima geleni verdim. Sinir krizi gecirdim o gun onun yuzunden. Kazik kadar adam oldun bi ise yaramadigin gibi babami annemi uzmeye ne hakkin var dedim! Cok agir laflar ettim en sonunda altta kaldigini gorunce tehdit etti. Benden bahsederken ''lyonda ki'' diye hitab ediyormus. Oysa ki bi abla olarak ne kdr emegim var ustunde. Zamaninda annemler şirketlerini yeni açtiklarinda babamla beraber calisirlardi gece gunduz. Onlara ben bakardim. Yemeklerini yedirir banyolarini yaptirir, saçlarini tarardim. Anne şevktiyle yaklastim ben ona. Hic mi hakkim yok! Ailemize karsi neden boyle bu çocuk. Bir gun basina bi is gelecek diye cok korkuyorum. Bugun kiz kardesim''abla, bagzen diyorum ki, keske ölse. Annem bi gun aglar, iki gun aglar. Sonra unutur. Ama simdi arkasindan her gun aglio'' dedi. Dusunebiliyomusunz. Kardes kardes icin boyle dusunur mu hic?! Iste bizi getirdigi noktayi tahmin edin artik! Tek tesellimiz profesyonel yardimi kabul edip uyusturucudan uzaklasmasi oldu. Insallah tekrar şeytana uymaz!
Ne yapacagimizi sasirdik artik ailecek cok çaresiziz. Göz göre göre kardesim ucuruma dogru surukleniyor...

Ve çok fazla dını ınancı katmıssınız belkı de bu kadar baskıdan dolayı bunlara yonelmış olabılır, kardesınızde olsa cocugunuzda olsa inanç insanın kendıyle allah arasındadır oruç tutar tutmaz ya da camıye gıder gıtmez bu ona kalmış bırsey, kardesınızın yaptıkları doğru demıyorum ama belkıde bıraz sızınde etksıı vardır bu hale gelmesınde

Ben hep aile ortamini meyve sepetine benzetirim bir kac cesitten olusan meyvelerden biri hep cürük cikar diye düsünüyorum.bende de öyle bir kardes var

Kiz kardesim de bende ayni imkanlara sahip olduk. Ayni terbiyeyi aldik. Ama asla anneme babama karsi saygisizlik etmedik. Bana gore din konusu anne ve babanin evladina aşilamasi gereken en onemli şeydir. Kardeşim ateist degil. Yeri gelince çok guzel yeminler edebilior cunku. Sadece işine gelmior ibadet etmek. Onemsemiyor sanirim

Beş parmağın beşi bir olmuyor tabi. Dindar olan ailelerde o aşılama çok önemli özellikle böyle erkek çocuklarında biraz baskı hissedildimi tam tersine dönüyor e iki kızın arasında da bi erkek kardeş diyorsunuz şımartılma payıda var tabi..Kötü düşünmeyin rabbim insallah onunda içini bi gün aydınlatır yola gelir ama o yola gelene kadar siz nasıl olursunuz onu bilemem.. sabır gerekli sanırım

Sanirim kardesimin uyusturucu kullandigini ogrendikten sonra bu kadar ''baski'' yaptik. Belki elindeki imkanlarini kotuye kullanmayip iyi niyetimizi suistimal etmeseydi bu kdr uzerine gidilmezdi.

Konuda dini içerik olmasın lütfen yasaktır.

Genel olarak kardeşinizin sorunu uyuşturucu ve arkadaş çevresi, aileniz kardeşinizden maddi desteği çekecek, istediği yaşamı sürmesi için çalışması gerektiğini bilir ve öğrenirse el mahkum kendine çekidüzen verecektir.

ibadet Allah la kul arasında, ailesi dahi olsanız karışma hakkınız yok en fazla tavsiye verebilirsiniz. Bence baskıdan öyle olmuştur. Ben olsam ben de baskıdan öyle olurdum yani. Oruç tutmaması vs Allah ı ilgilendirir.

Yeni uye oldugum icin bu konunun Yasak oldugunu bilmiyordum. Verdigim rahatsizliktan dolayi ozur dilerim.

Belli ki asi ve aşırı şımarmış.... Umarım kullandığı maddeden kurtulur bir an önce. Çok tepkili yaklaşmayın derim çünkü daha çok dışarıya itersiniz.
Dini içerik yasak fakat bu konuda baskı yapmayın, laf söylemeyin, genelde bu gibi durumlarda kişi daha çok soğuyor her zaman baskı ters teper... Rahat bırakın belli ki çok zor zamanlardan geçiyor... Allah yardımcınız olsun...

Kabullenmek zor ama sanirim haklisiniz. Babam onu fazla şimartmiş olabilir. Demekki erkeklere yaramiyo bu kadar ilgi.

Bi de kendisinde tiroyid hastaligi var. Omur boyu tiroyid dengesini saglamak icin ilaç kullanmasi lagzim. Ama kendisi sorumsuz oldugu icin hep unutuyo. Aceba bu kadar sinir ve asabilik bu ilaci içmediginden de olabilir mi?! Yani ruh haline bi etkisi var midir aceba?

Bu kadar şımartıp yaptığı hataları desteklerseniz olacağı bu canım.
Bir şımarık erkek çocuğu vakası daha.
En iyisi onu unutup maddi manevi desteği çekmek.
Artık kendi hayatı ve kararını kendi verecek.
Anne baba için zor ama baştan müdehale olmadığından zor.

Kabullenmek zor ama sanirim haklisiniz. Babam onu fazla şimartmiş olabilir. Demekki erkeklere yaramiyo bu kadar ilgi.
Erkek diye düşünmeyin bu kişi kız kardeşiniz de olabilirdi hayat bu biliyorsunuz... Maddi desteği babanız biraz geri çekmeli. Hazır para her zaman tatlı gelir. Kendisi kazanıp harcamasını öğrenmeli o zaman emek nedir öğrenir.. şu an hazırdan yediği için "para kazanmanın zorluğunu" bilmiyor...

Ne zamandir madde kullaniyor ve hangi maddeyi kullaniyor?
Iliskiniz ne zamandir bozuk?
Aileniz ne zamandi dini baski yapiyor?
Sizle konusabiliyor mu, anlasabiliyor musunuz?
Oturdugunuz yer gettolardan biri mi, yoksa daha cok fransizlarin icinde mi yasiyorsunuz?

Cok soru sordum ama bunlar sanki hep birbiri ile ilintili seyler.

Kardesimle aramiz cok iyidi. Zamaninda cok dertlesirdik, cok vakit gecirdirk beraber. 18 yas sendromu bizi mahvetti. Aramiz bi anda bozulmadi. Zamanla uzaklastik birbirimizden. Evliligimi asla kabulenemedi. Esimi cok sever, cok iyi bi insandir esim onlara abi gibi yaklasir ama yinede kardesim evliligimi bi ihanet gibi gormustur neden bilmem. Sanirim o an dan sonra mesafeler olustu.
Kullandihi maddeye burada shit derler. Cok agir degil ama yinede kafa yapio yani.
Yasadigimiz yer site gibi bi yer. Karisik turk de var, fransiz da, arap da. Yani Bu madde meslesinin fransizlarla ilgili oldugunu dusunmuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…