kardeşin var derdin var

Kardesinizin sizinle degil aileniz ile sikintisi var. Madde bagimlilik yapan bir sey mi? Kardesiniz bence iki kultur arasinda sikismis,bogulmus gibi hissediyorum ben. Internette kitaplar var ozellikle fransadaki musluman genclerle ilgili arastirmalar vs onlara bir bakin, kardesinizi ona gore degerlendirin. Onlarin deneyimleri ile sizinkile benzerdir.

En büyük sorun sevgi eksikliği bence. Küçük kardeş bakın ne diyor, keşke ağabeyim ölse. Bol para vermisssinizde sevgi?
Sevgi olmasa bu kadar ilgi alaka da olmaz. Tabiki sevgi paryla gosterilmez. Ama babami tanisaniz boyle on yargili konusmazdiniz bence. Bize hep çiçegim canim diye hitap eder. Sevkatini hiiicc eksik etmez. Kardesime karsi da oyle. Yani babam para verdi diye sevgisini eksiltmedi. Kucuk kardesim de sevgisizlikten degil, caresizlikten boyle konusuyor. Daha cok Annemi babami uzdugu icin.

Arkadaşımın annesi babası da gayet ilgililer ama orta da sevgi yok. Alaka var diye sevgi olacak diye bir durum yok.

Siz dindarsınız diye o da mı öyle olmak zorunda?
Belli ki baskıdan bu hale gelmiş.
Kimsenin hayatına müdahale edip dini görevlerini yerine getirmiyor diye eleştiremezsiniz çünkü dindarım diyosunuz ama bunun Allah'la kul arasında olduğunu ailecek bilmiyosunuz maalesef.Alıp zorla cumaya götürmeler falan.Size ne yahu sevabı da günahı da ona.Üzüldüm kardeşinize tüm aile bir olup afaroz etmişsiniz belki istediği hayatı sizin müdahaleleriniz olmadan yaşayabilse dışarda uyuşturucuda teselli aramazdı.

Ozgur bir insanin dini inancina mudahale etmeseydiniz keske, ibadet edip etmemek onun bilecegi bir is. Karisarak yanlis yapmis aileniz. İste boyle ters teper. Kazik kadar adami zorla cuma namazina goturmek nedir yani sevabi mi var bunun anlayamiyorum

Tabiki de oyle olmak zorunda degil. Biz sadece dogrulari gosterme cabasindayiz. Kardesimi sanki biz kotuluklere itmisiz gibi konusmayin lutfen. Kendisi yatili okulda okuyor yani cogu zaman gozumuz gormuyor bile. O kadar baski olsaydi aceba gece kuluplerine gidebilirmiydi? Biz baski yaptigimzdan o oyle olmadi ki. Aksine, degistini hissettigimiz de biz mudahale ettik. Goz gore gore de basi bos birakamazdik ki

Üslubu begenmemiş olabilirsiniz, fakat ben türkiye de degil fransada yaşiyorum hatirlatirim. Bizde ''gavur'' kelimesi ''yabanci'' kelimesi gibi kullanilir. Üslup degil de kötu Alişkanlik diyelim buna

Nerde yaşadığınız mühim değil.Kaba bir kelime. Kardesinizle birlikte siz de kötu alışkanlıklarınızdan kurtulsanız iyi olur

Babam sadece dogru bildigini ogretme cabasinda. Sonrasinda kardesim ister yapar ister yapmaz onu ilgilendiren mesele. Biz zorla bise yaptirmiyoruz. Bilinclendirme, kulturu aşilama mucadelesi. Gurbette kendini kaybetmesin diye. Ama sonrasinda tabiki yapmamakla israr ederse zorla guzellik olmaz. Tabiki kendi bilir

Üslubu begenmemiş olabilirsiniz, fakat ben türkiye de degil fransada yaşiyorum hatirlatirim. Bizde ''gavur'' kelimesi ''yabanci'' kelimesi gibi kullanilir. Üslup degil de kötu Alişkanlik diyelim buna

Bende tıpkı sizin gibi avrupada doğdum büyüdüm ve okudum. Hiç bir zaman ne ben ne de ailem "gavur" kelimesini kullanmadık!!! Utanmanız lazım kendinizden hem o ülke nin ekmeğini yiyorsunuz hemde adamlara hakaret ediyorsunuz.

Insanların inançları kendinedir... ister müslüman, sünni, alevi, yahudi, hristyan ister ateist olur... hiç kimse din i|mezhepi kendinden farklı diye diğer insanlara gavur gibi hakaretler etmemeli... Güya çok inançlısınız ama hala öğrenememişsiniz ki müslümanlık hoşgörü den oluşan bir din dir ve herkesi olduğu gibi kabul eden bir din dir.... ama siz hem kardeşinize baskı yapıyorsunuz, zorla cuma ya götürüyorsunuz hemde yabancılara hakaret ediyorsunuz... işte sırf bu kötü zihniniz ve kalbiniz yüzünden büyük günahlar kazandınız allah katında.

Ayrıca shit diye tenimlendirdiğiniz madde esrar dır ve söylediğiniz tepkilere yol açmaz sadece 1 saat (maksimum) etkisi vardır. Biyoloji öğretmenlerimiz sigara nın shit den daha zararlı olduğunu söylerlerdi bizlere.
Kardeşiniz o madde yi kullandığı için bu hale gelemez, imkansız.
Ama evet tiroid sinir yapıyor ve çok önemli hiç aksatmadan ilaçlarını kullanması lazım.

Benim anladığım kadarıyla kardeşiniz sizden bunalmış. Baskıcı ve zorbacı tavırlarınızdan.

En güzel ibadet kalbin ve zihnin temiz olmasıdır hanımefendi. Bu yaşta bunu öğrenmeniz gerekirdi!!!

Ufkunuzu geliştirin daracık kalıplarda kalmamanızı öneririm.

Teskkur ederim mutalaka bakicam
bakin faydasini gorursunuz. Kardesiniz fransaya uyum saglamaya calisiyor bunu farkedin artik, sizinkiler ise gecmise tutunmasini istiyorlar. Sikismis kalmis arada. 18 yas krizi diye bir sey yok; o yasta soyu dusunme yetenegi tavan, soru sorma donemi, merak ediyor, ne neden diye soruyor;bu da sizlerin ogrettigi ogretilerden normal olarak uzaklastirir. Yani anormal degil kardesiniz ama sureci siz yonetememissiniz gibime geliyor. Neyse kolayliklar diliyorum.

Daha once de soyledigim gibi, bizim oralarda bu kelime ''yabanci''anlamina gelior. Belki ben yanlis biliyorum. Belki bana yanlis ogrettiler. Hakaret olsun diye yazmadim yani ben onu. Bi kelime yuzunden beni tanimadan bu kadar agir eleştirmeyin lutfen. Utanmalisiniz felan Benim turkten cok fransiz arkadasim var. Kimi ateist kimi hiristiyan ben onlari yargilamiyrum ki. Hatta eltimin biri fransiz benim. Hic bi dini inanci yok. Ama cok severim ve cok da iyi anlasirim kendisiyle. Baska kisilere gore ''gavur'' kelimesinin bu kdr agir olacagini tahmin etmemistim. Bundan sonra aklimda olur. Daha dikkatli olurum. Ben bu konuyu yazarken inanin birilerini incitecek fikirle yazmadim. Tamamen derdimi paylasmak icin yazdim. Gurbette yasayan biri olarak hakkinizi helal edin. Yorumunuz icin Yinede tesekkur ederim.

Ah canım ah napcaksin kardeş işte atsan atılmaz satsan satılmaz. Ama için yanar kavrulur da elinden bişey gelmez

Askdamlasi1 seni iyi niyetli ve naif buldum. O lafı kötü niyetle etmediğini düşünüyorum bende. Kolay gelsin size ama kardesınız normal, kullandığı şey de esrarsa pek zararı yok. İleride tamamen her yerde yasal olur gibime heliyor. Eroin sanmıştım sız madde deyince.

Evet o kadr da zararli degil ama bagimlilik yapior ve daha kotulerine alisir diye korkuyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…