Kardeşinin evine gelmeyen abi!

Ah be güzel arkadasim yaptigin en büyük yanlis zaten bu. Sen oğlun için taviz veriyorsun ama ona iyi ornek olmuyorsun. Karsisinda hep ezilen ve taviz veren bir anneyle büyüyecek ve hayatin dogalinin bu olduğunu düşünecek. Büyük ihtimal babası gibi bir adam olacak ve karisina eşinin sana davrandigi gibi davranacak. Kadinlarin en büyük hatasi iste bu. O çocugun hakki değil mi her şart altında dimdik duran bir anneyle buyumek, annesiyle gurur duymak? Sen kendini düşün nazil bir anneyle büyümek isterdin? Azicik dik dur da biraz koçan taviz versin. O evliliginize bu tip adimlar atacak kadar değer vermiyorsa sen neden cirpiniyorsun? Bak belki yasim senden çok büyük değildir ama çok uzun yollar kadin ve cocuk çalismalarinda gönüllü oldum, pek çok uzmanla çalistim. Bunların içinde çok unlu pedagoglar da vardi. Çocukların boyle durumlarda ayri ebeveynlerle büyümesi bu tip bir aile ortamında büyümesinden çok daha saglikli. Yanlis bir aile yapisini öğreneceğine doğru bir anneyi öğrensin. Biliyorum simdi ne desem bos olacak çünkü sana da boyle öğretmişlerdir ama inan içim yaniyor senin gibi kadinlari gördükçe. Bir kadin olarak isyan ediyorum ister istemez. Allah yolunu acil etsin inşallah. Ama asil konuma gelince dediğim gibi ağabeyinin hatasi yok.

Bence abinizden çok şey bekliyorsunuz. Eşine kadar hakaret etmiş bir adam bir de kardeşine izin vermiyor onlara gitsin diye. Ki bir abiye çok koyuyordur kardeşinin gördüğü bu zulüm bu esir hayatı.
Ne bekliyorsunuz ondan ki? Evinize zaten gelemiyor, dışarı çağırsa eşiniz gitmenize müsade etmez, hastanede yanınıza gelse terbiyesiz eşinizle yüz göz olma durumu var. Siz abinizden imkansız bir durumda bir şeyler yapmayı bekliyorsunuz. Hem de siz hiç bir şey yapmadan.

Yorumların tamamını şimdi okudum. Böyle bir dünya yok. Bence abiniz gururunu ayaklar altına alıp gelse daha kötü olur, eşiniz bak ben böyle dedim hala geliyor der. Ben abinizin yerinde olsam ben de gelmem. Hem bana bunları yapacak, hem de gideceğim. Olmaz böyle bir şey. Bence abiniz eşinize boyun eğmeyerek size sahip çıkıyor.

Öncelikle kendini üzmemeye çalış. Neler yaşandı bilmiyorum ama ne olursa olsun kardeş candır kandır. İnsan mutlaka merak eder. Ama erkekler biz kadınlar gibi değiller malesefki. Bir abim yok kendim bu durumları yaşamadım fakat annemden biliyorum sanırım abiler hep biraz böyle duygusuz oluyor..

Valla eski konulara da baktım. Abiniz çok haklı.
Galiba kavga edip abinizin evine sığınmışsınız. O esnada kocanız yengenize ve abinize küfretmiş. Hiçbir erkek, karısına küfreden adamın evine gitmek zorunda değil. Bu onur meselesi bir yerde.
Hem kocanız gelmesinler demiş, alenen kovmuş insanları. E onlar da gelmez tabi. Bir de diyorsunuz ki abime izin var, yengeme izin yok. E biri bana dese ki sen gel ama kocanı getirme. O zaman ben de gitmem. Kocamın olmadığı yerde benim işim ne? E ne güzel işte adam karısını tutuyor, olmadığı yerde gitmiyor. Sonuçta yengeniz artık onun birincil ailesi. Böyle olacak tabi, olması gereken bu.

Abinizi boşuna suçlamayın, suçun topu eşinizde. Keşke sizin yüzüne bakacağınız insanları bu denli kırmasaydı. Ama artık olmuş, abinizi seviyorsanız siz gidip göreceksiniz artık. Çünkü abiniz bir daha evinize gelecek gibi görünmüyor.

nimesay sen çözüm yolu arıyosun. abinden durduk yere yardım destek istiyosun ama olmaz o iş. abin ve yengen sana zamanında çok sahip çıktı. ama sen onları çiğneyip kocanın evine geri döndün. abin elinden geleni yaptı. kimse hakaret gördüğü kovulduğu eve gitmez. eğer hayatının böyle devam etmesini istemiyorsan senin artık bir adım atman lazım ki abin görsün. burada kısmen suçlu sensin. yengene de hiç laf söyleme. kadın zor zamanında ne kadar zaman seni evinde ağırlayıp kavga anında eşine karşı korudu seni ne çabuk unuttun. onlar şimdi olması gerektiği gibi davranıyor. durumundan memnun değilsen sen bişeyler yapacaksın millet değil

Eskiden birbirimize bağlı olduğumuz için biraz hayal kırıklığı yaşıyorum galiba önce evladımi düşünmem lazım hersey bos

Evet ben yasasam aynı durumları bende gitmek istemezdim heralde hak veriyorum o konuda ama sağlık başka bişey ölünce mi gelcek yani evime

Yenge hanima bişey demiyorum ki sadece onun ailesi bile bizden daha kıymetli oldu diyorum tabiki eşinin ailesi ama ben kardesiyim

Allah razı olsun canım Allah hepimizin yolunu açık etsin inşallah. Herkes diyor ki senin kocan değişir senin elinde anlık sinirleniyo bana patliyo sonra pisman oluyo telafi etmeye calisiyo sürekli uyarıyorum kendine gel en yakinindakilere zarar veriyosun diye sonra sevmiyorsun beni diyo sevgi bırakmıyor sun ki dedim bende. Pişman o da evet abimle iyo olmak istiyo ama abimin eşinin ailesine karşı saygısızlıgı ve çıkışlarını ywdiremiyo o yüzden sevmiyo onu da çok takiliyo ona buna bu yüzden bize çok zarar verdi aramızda bi dağ var diyo ve buna sebep olan sensin diyo evet o dağı koyan benim aramıza ama nedennn babası da aynı yapıda babasına benzemis evet annesi de hep susmus yuvam yikilmasin diye kadın hastalık sahibi olmuş bana diyodu ki annesi kadın eve gelinliği yle girer beyaz kefeniyle çıkar gitmek olmaz böyle bişey yok evet ne beni bağlıyor bilniyorum gidemiyorum hep bi engel çıktı gidemedim hakkımizda hayırlısı olsun gül gibi bi evladım var onun için düzeltmeye çalışıyoruz bişeyleri o da görüyo biliyo ama öfkesine hakim Olamıyo işte

Allah razı olsun canım konumu takip edip ilgilendiğin için. Beni bu eve yollayan ailemdi bi şans ver dediler oglun için abim hala diyor ki boşanma sabret oglun var esin düzelecek. Sen yaptın bu seçimi diyor abim ayrilsan da rahat vermiycek sana. Hsstalandigim zaman gelmiycek se, başımız sıkıştıği zaman gelmiycek se ne anlamı var ki kardeşliğin. Zor zamanda birlik olmamız lazım her ne olursa olsun

Eşimde abime yollamiyo eşiyle gorusmemi istemiyomus. Evet eşim ve ailesi akıl almaz şeyler yaptı ve eşim şimdi pişman arayı düzeltmek istiyo abim de dedi ki yanıma gelmesinler kovarim çok kati işte haklı olarak ve erkek yani çok hak veriyorum ama benim isteğim başka gelip otursunlar ailecek değil keşke böyle olmasaydı ama elimden bişey gelmiyo atılan ok geri cevrilmiyo. Ne zaman düzelir bilmiyorum. Ben eşimin zoruyla ailesiyle arayı duzelttim yoksa bende muhatap olmayı düşünmüyordum çok zor günler geçti daha çok sıkıntı olmasın diye iyiyiz artık. Hakkımızda hayırlısı ne diyelim

Ben nasıl birsey yapmıyorum? Evet haklısınız abim böyle düşünüyo ben hersey iyi olsun istiyorum benim abim evime gelemiyo onları agirlayamiyorumm ama ailesi hergün burda çok acı onların yüzünden bu duruma düştük ama onlar sutten çıkmış ak kasik nefret ediyorum ama rol yapıyorum şu an hiçbirine bayilmiyorum kp yle konuşmuştuk bu konuyu abim kibir yapiyomus kp ariyomus telini acmiyomus bize gelmiyomus yaşanmış bitmiş olay sizin başınıza aynı şey gelseydi siz napardiniz dedim hemen kukruyo daha beteri gelmiş başlarına ama onlar öyle davranmamismismis yani üste cikiyolar aynı şey başlarına gelse daha beterini yapardı onlar adım gibi eminim Allaha havale ediyorum. Bana çok iyiler sen bizim kizimizsin diyolar maddi manevi destekler bana evet ama öfkem bitmiyo onlara

Ya ama bu yenilir yutulur şey değil. Ben erkek olsam, biri karıma küfretse bırakın küsmeyi daha ağır şeyler yaşanırdı.
Bence şu an abiniz hiç de anormal davranmıyor, aksine makul bile.
Ve böyle bir şeyi ben ömür boyu affetmezdim ne yalan söyleyeyim. Durum çok zor o nedenle abinizi suçlamayın, kendinizi doldurursunuz böyle.

Ben nasil bir sey yapmiyorum dedikten sonra cabalarinizi anlatacaksiniz sandim. Hala fikrim degismedi. Bir sey yapmiyorsunuz/yapamiyorsunuz. Bunu elestirmiyorum. Caresiz olabilirsiniz. Ana buna ragmen abinizden bir seyler beklemeniz yanlis. Abiniz ne yapsin tekrar soruyorum? Evinize gelemiyor, siz ona gidemiyorsunuz, disariya da esiniz fene izin vermez? Gercekten abinizden ne bekliyorsunuz?

Doğru, üzülmekte haklısınız..
Ben konunuzu pek bilmiyorum (kardeşinizle eşinizin arasında ne geçti bilemiyorum)
Yalnız onunla konuşmayı, üzüldüğünüzü ve ona ihtiyacınız olduğunu söyleyin.
Kardeşinizin eşiyle sizin aranız nasıl?
Onunla bu konuyu konuşsanız, kardeşinizin size gelmesinin en büyük etkeni olabilir..

Nimesay canim
Benim esim de kardesinin evine gitmiyor. Sebebi cok acik. Kardesi bekarken esimi sallamadi, hesaba almadi, anasinin ve babasinin gazina geldi onu aramadi sormadi. Simdi evlendi diye esimin kuyrugundan ayrilmiyor. Bir gun sormadi bile abi neden gelmiyorsunuz diye.
Sen sordun mu abine bilmiyorum, aradaki mesajlari okuyamadim. Ama bir seye alinmis olabilir. Konusarak halledebilirsiniz diye dusunuyorum. Sen hassas bir insansin,guzel tatli dillisin. Bence bir konus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…