Kardeşiniz evlenirken ne taktınız ??

Nişanında bileklik düğününde bilezik taktım🥰

nişandan hem damada hem kardeşime çeyrek, düğünde 10 gr 22 ayar bilezik

kardeşe bilezik uygun oluyor genelde
benim de eşimin de kardeşlerimize bilezik taktık biz
hem eşinizin kardeşine yapmışsınız sizin kardeşinize de olmalı bence
eşinizi kardeşi 3 çocuk varken evlenseydi eşiniz yine de yapardı bileziği değil mi?

şimdiden atmaya başlatın para gr altın iyi kötü
sonra toplama bakar üzerine ekler alırsınız

ya takı bi kez yapılmaz mı? hem nişanda hem düğünde neden yapıyosunuz takıyı anlamadım?

bende altının çok yüksek olmadığı zamanlarda 20gr'lık bilezik takmıştım ama şimdi olsa yine ince de olsa bilezik takardım sanırım.

ya takı bi kez yapılmaz mı? hem nişanda hem düğünde neden yapıyosunuz takıyı anlamadım?

bende altının çok yüksek olmadığı zamanlarda 20gr'lık bilezik takmıştım ama şimdi olsa yine ince de olsa bilezik takardım sanırım.

Her yörenin adeti farkli sanırım. Bizde nişanda azda olsa takılır, takı töreni olur. Asil takı düğünde takilir yine takı töreni olur. Benim nisanimda 35-40 çeyrek takılmıştı mesela ah gidi günler insanlar küçük hediye niyetine çeyrek takardı :))

10 grlik bilezik takacağım bende öyle karar verdim aksi bir durum olmazsa. İnce olacak ama daha fazlası zorlar.

Her yörenin adeti farkli sanırım. Bizde nişanda azda olsa takılır, takı töreni olur. Asil takı düğünde takilir yine takı töreni olur. Benim nisanimda 35-40 çeyrek takılmıştı mesela ah gidi günler insanlar küçük hediye niyetine çeyrek takardı :))

10 grlik bilezik takacağım bende öyle karar verdim aksi bir durum olmazsa. İnce olacak ama daha fazlası zorlar.
Neden tam altın yada cumhuriyet altını düşünmüyorsunuz calpol?
10 gr bilezikte işçilik düşecek çünkü. Bana teyzem taktı öyle ince bilezik cumhuriyetten daha az para etti. Bence bilezik parasına cumhuriyet yada tam alsan daha makbule geçer

Neden tam altın yada cumhuriyet altını düşünmüyorsunuz calpol?
10 gr bilezikte işçilik düşecek çünkü. Bana teyzem taktı öyle ince bilezik cumhuriyetten daha az para etti. Bence bilezik parasına cumhuriyet yada tam alsan daha makbule geçer

Bana da böyle bilezikler geldi, 22 ayar ama 5gr. Yani aslında tam altın bile takmamış oluyor. Bende tam altını tercih ederdim.
Konu sahibi 2 tam altın takabilir yaklasik 13 gr ediyor biri kendi biri eşi tarafından takılır olur biter

Bana da böyle bilezikler geldi, 22 ayar ama 5gr. Yani aslında tam altın bile takmamış oluyor. Bende tam altını tercih ederdim.
Konu sahibi 2 tam altın takabilir yaklasik 13 gr ediyor biri kendi biri eşi tarafından takılır olur biter
Baktım şimdi o ince bilezikler 7 binlerde cumhuriyet 5500. Bozdururken ikiside ortalama aynı fiyata bozulacak. Aradaki işçilik boşa gidiyor aslında. Ki tam altın cumhuriyetten de biraz daha ucuzdur. İki tam altın alınır o bilezik parasına. En azından bozdururken ellerine çok para geçer. Daha makbule geçer

Baktım şimdi o ince bilezikler 7 binlerde cumhuriyet 5500. Bozdururken ikiside ortalama aynı fiyata bozulacak. Aradaki işçilik boşa gidiyor aslında. Ki tam altın cumhuriyetten de biraz daha ucuzdur. İki tam altın alınır o bilezik parasına. En azından bozdururken ellerine çok para geçer. Daha makbule geçer

Aslında mantıklı yorumunuz ama bileziğin adı var illa bilezik diyenlerde olmuş🤭 bakalım Allah büyüktür o zamana kadar biriktirmeye başlayayım kısmet artık

Birde isciliksiz bileziklerde de bozdurunca değer kaybı oluyor mu ? Bunu bilmiyordum

Aslında mantıklı yorumunuz ama bileziğin adı var illa bilezik diyenlerde olmuş🤭 bakalım Allah büyüktür o zamana kadar biriktirmeye başlayayım kısmet artık

Birde isciliksiz bileziklerde de bozdurunca değer kaybı oluyor mu ? Bunu bilmiyordum
onlarda da değer çok düşüyor.
Tavsiyem tam yada Ata altın almanız.
bende kardeşim evlenirken 2 yarım takmıştım.
O Zaman kirada olduğum için fazla birşey yapamamıştım.

Yani ben bunu da anlamıyorum onun durumu var tam taktı, benim durumum yok çeyrek taktım olayını. Madem karşıdaki size bütçenizden fazla bir takı taktı, ileride ben bunu götüremem diye düşünüyorsanız kenara koyun en azından bir kısmını. Karşıdaki insanın da bir düğünü, doğumu vs olduğunda üstüne ekleyip götürürsünüz.
En son eşimin yarım götürdüğü arkadaşı, düğünümüze gelmedi bile... Enayi yerine koyuyor bazıları

Keza kayınvalidemin bilezik taktığı insanlar da yarım veya çeyrek getirdiler. Bu bana çok garip geliyor gerçekten.
Annem komşuya çeyrek taktı, o getirmiş 150 TL
Şaka gibi 😃🙈
Biz amcamın kızına düğününde yarım altın takmıştık. O benim nikahımda 100 lira taktı.

Biz amcamın kızına düğününde yarım altın takmıştık. O benim nikahımda 100 lira taktı.
ben kuzenim doğum yaptı çeyrek götüürdüm ,o bana 50 tl getirdi
2nci çocuğa bu sefer hediye götürdüm.
Oğlumun sünnetine 50 tl getirdi
Yani bazıları cidden tuhaf.
Ben kim bana ne getirirse,zaman aşımını da hesaplar üstünde koyarak götürdüm.

Back
X